Борисов: На тези избори за първи път не се подведох по популизма и сгреших

Борисов: На тези избори за първи път не се подведох по популизма и сгреших
"Грешката за този резултат е изцяло моя", призна премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след загубата на Цецка Цачева на първия тур на президентските избори.

Снимка: Ладислав Цветков, бТВ


Министър-председателят каза в ефира на бТВ, че "за първи път не се е подвел по популизма" и не е избрал най-харизматичния кандидат. Той изреди Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов, които са много харесвани.

Решил обаче, че е по-добре всеки да си стои на поста, за който е избран, а за държавен глава трябва да се кандидатира най-подготвеният. Борисов и сега настоя, че Цачева е такава.

Като грешка той отчете и това, че референдумът се проведе заедно с изборите, въпреки че го предупреждавали, че не е добра идея.

„Аз обаче не исках да харча пари за два избора", обясни решението си той.

Премиерът потвърди, че ако загубят и втория тур, ще подаде оставка. И добави, че снощи до късно се карал на доста от кметовете и дейците от ГЕРБ, които се опитвали по места да плашат избирателите какво ще се случи, ако ГЕРБ не спечели изборите.

По повод резултатите от референдума Борисов заяви, че ГЕРБ твърдо ще подкрепя в парламента резултатите от него да бъдат приети, защото винаги се е съобразявал с мнението на хората. И макар да смята, че това няма да е добре за държавата, щом 3,5 млн. души го искат, ще се съобрази, защото "не е по-умен от тях".

Той обаче предупреди, че с мажоритарния избор и намаляването на субсидията на партиите на 1 лев в партиите директно ще влязат олигарси с куфарчета, а в парламента ще могат да влязат и хора като скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков.

"Така че очаквам Слави Трифонов да си направи партия, да влезе във властта и да види какво е да носиш отговорност", каза още Борисов и подчерта, че властта не носи нищо хубаво, а колите на шоумена били в пъти по-хубави от тези на НСО, чиито двигатели били за ремонт.

По повод твърденията на "Шоуто на Слави", който организира референдума, че ЦИК опитва да направи манипулация с резултатите, той коментира:

„Би било груба грешка сега ЦИК за 13 000 или 15 000 гласа да броят бюлетини и да се захващат за буквата".

 

Коментари

 • за боко

  09 Ное 2016 18:17ч.

  Айде метла! Готов си!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • &&&&

  09 Ное 2016 18:19ч.

  Фандъкова му отказа, а и аз не я виждам да е по-добра от Радев. Дончев, незнам кой го е харесвал, бургаския кмет не виждам с какво ще спечели софиянци да речем. Няма грешка, има естествени процеси. ГЕРБ въпреки мрежата, която изградиха в цяла България, си отиват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиквоций пак се наака!

  09 Ное 2016 18:23ч.

  Популизъм според тълковният речник е: "Примитивна политическа тактика, която има за цел да заблуждава и манипулира народните маси чрез щедро раздаване на обикновено неосъществими обещания и др.; демагогско флиртуване с тълпата." Т.е. афишираните като най-успешни гербери Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов и др. не са нищо повече от P.R. продукт! Най-подготвената фигура в ГЕРБ се оказа най-неизбираемият кандидат! Неизбираем защото е изключително слаба фигура в политиката и управлението. Мъка ми е за горните фаворити щом Цачева ги превъзхожда! Другите брътвежи на Тиквоций не заслужават коментар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случайност ли е мислите, че днес в парламента Цветанов и после в

  09 Ное 2016 18:28ч.

  предаването на Цв. Ризова и Борисов, двамата произнесоха , че на втория тур резултатът ще е друг? Не е случайност! ПОДГОТВИЛИ СА ГОЛЯМА ФАЛШИФИКАЦИЯ, ВНИМАВАЙТЕ, ХОРА!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  09 Ное 2016 18:29ч.

  Поздравления за заглавието. То казва всичко. Текста не го четох, както не го гледах и по телевизора при толкова други по-приятни възможности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „Аз обаче не исках да харча пари за два избора"

  09 Ное 2016 18:33ч.

  Тая гад е платил изборите с лични пари, а? Баси неблагодарниците сме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде вече да се свършва,

  09 Ное 2016 18:34ч.

  че ни писна от глупостите дето ги дрънкаш! Колко прос тряа да си , за да признаеш, че политиката, която водиш е изцяло популистка?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Милена

  09 Ное 2016 18:56ч.

  Много ми е смешно когато бивш комунист хвали бивша комунистка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГЕРБ

  09 Ное 2016 19:07ч.

  Поради слаби резултати на 1-тия тур на изборите за президент на република България, кандидатката Цачева ще бъде заменена с кандидата Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мозък в Тиква

  09 Ное 2016 19:18ч.

  Времето у нас и неприемането на Парижкото споразумение на Париж, което и той не признава, ще доведат до катаклизми в света. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Лице в лице" по bTV.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • B66

  09 Ное 2016 20:13ч.

  Като се отлепиш от земята е трудно да кацнеш. И какъв е проблема, ако Президента не е Цецка, а Румен. Няма никакъв проблем. Всички разбраха, че точно тя не за тази работа. И той не става, но като са само двама трябва да сложим единия. Нека да не подава оставка, защото това не решава задачата на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Робот

  09 Ное 2016 20:14ч.

  Как кметът на Галиче ще се кандидатира, ако судебната система работи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Слави

  09 Ное 2016 20:48ч.

  За съжаление на Бай Хой, това не е като да избираме Генерален секретар на ООН и няма как да смени кандидата си. Ама нищо де, на следващите избори нали Той ще се кандидатира. Сега единствения му шанс е Цв. Цв да измисли някоя шашма с бюлетините за да спечелят. Като им слушам помията и лъжите, които изливат по Радев, няма и грам угризения да имат за това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Simon

  09 Ное 2016 21:04ч.

  Каквото и да каже този, вече няма никакво значение, но май само той не го знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съм шефа на Централния

  09 Ное 2016 21:40ч.

  Уважаеми ББ и ЦвЦв, става страшно - утре на Бай Ставри присъдата изтича, но той категорично отказа свободата заради вас двамцата. Чака ви в банята на 1-ви отряд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/05/4okov3.jpg

  09 Ное 2016 21:47ч.

  Бойкоценко Борисов Чоков

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  09 Ное 2016 23:41ч.

  Приятели,готов съм да се хвана на бас с всеки от Вас,че Боко Симитлиеца НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА,след като на 13.11.2016 г. изгуби президентските избори ! Като мотив за това,той ще изтъкне причината , че са го ядосали , щото са го победили ,,нечестно" . А на бас !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Видяхте ли дългите

  10 Ное 2016 5:52ч.

  мръсни ръце на Цветанов докъде стигат и какво правят - изчезват по документи десетки секции във Великобритания, Германия,Испания, САЩ с подадените гласове на хиляди наши сънародници ,за да не им бъдат отчетени гласовете. Същото обаче НЕ СЕ СЛУЧВА В ТУРЦИЯ / а точно обратно /,защото там българските турци като подкарано стадо овце гласуват за герб и Ц. Цачева. Ей тия мръсни ръце на герб трябва да бъдат отсечени!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наивник, не е за първи път, ти непрекъснато грешиш

  10 Ное 2016 6:29ч.

  Само преди няколко дена същият този човек говореше друго: "Аз съм най-големият демократ, никога не греша и над мене няма никой". Сега "грешката е изцяло моя". Той смята, че като каже че е сгрешил ("ама аз тогава тъй съм мислел"), това е универсална индулгенция, която автоматично го оневинява за всичко направено. Той се държи като тинейджър който непрекъснато прави глупости, които трябва да му се прощават само защото кара тежък късен пубертет. Мисленето е сложна дейност и не е за всеки. Който не може да мисли не се кандидатира да управлява живота на другите. Всяко нещо за него е трудно и той полагал неимоверни усилия. Ами като ти е трудно стой си в Банкя и храни кучето с пържолки и това е. Остави друг, на който му е по-лесно да прави тези неща, без да хленчи и да се оплаква като вдовица за войнишки ….хляб (да речем). Толкова много бил направил, а ние неблагодарниците не гласуваме за него и за чучелото, което иска да ни пробута за да му пази мястото до следващите избори. А сега за "направеното". Не всички сме софиянци за да се возим в метрото. За санирането - не може с парите на всички нас да санираш само за избрани, за да напълниш гушите на герберските фирми (за да ти върнат "ресто"). За спортните зали, които не служат за нищо. Няма отбор в България, който може да си позволи финансово да ги използва. Не обслужват нито елитния, нито масовия спорт. Когато такива съоръжения не се експлоатират, те амортизират много бързо и са на финансова загуба, щом текущите разходи за годишна поддръжка започнат да превишават приходите от дейността. За стадионите по малките населени места - единствено печеливши са магаретата, които имат къде да пасат. Иначе последните баби останали там рядко си правят футболни първенства (заради ишиаса и ломбагото, които ги мъчат и пречат на спринта по игрището). За магистралите - присмиваше ни се когато казвахме, че "асфалт не се яде". Но реалността е такава. Ние не караме бързи джипове, даже нямаме пари за бензин. Не ходим по празниците в Гърция или лятото по морето. И знаете ли защо? Защото сме без работа вече от няколко години и децата ни нямат какво да ядат. За него строителство означава само строеж на магистрали. Всъщност строителния бранш е тотално съсипан. По времето на "омразната тройна коалиция" в страната влязоха 16 милиарда долара чуждестранни инвестиции. Строителството беше най-развития сектор от икономиката. Имахме реални доходи, а сега какво - някой прави някъде ремонти и малки кърпежи. Всичко е замряло. Борисов трябва да си ходи защото се е откъснал от реалността и живее в свой измислен свят между собствените си хвалби и протоколното потупване по рамото от някой висш брюкселски чиновник.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • още по-наивник

  10 Ное 2016 7:30ч.

  Подкрепям горния наивник! Бе хора, не виждате ли какво ни очаква с ББ, ЦЦ и особено Ценка-майката като президент! Тотално оскотяване! Внимаавйте за фалшификациите на Цецо! Гласувайте за Радев - истински геренар, а не пожарникар и Винету! До къде стигнахме - цигани и турци от турция да избират президента, и ще ми говори Бокото за връзка БСП-ДПС! Защо подкрепиха Цеца турците от Труция, а не интелегентните българи от Англия и САЩ? Гласувайте за генерел Радев, да си ходи ГЕРБ - оядоха се до безкрай!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БИВШИ КОМУНИСТИ

  10 Ное 2016 8:18ч.

  няма

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наполовина прав

  10 Ное 2016 8:30ч.

  Един политик, в същността си популист и то до мозъка на костите си, може да печели само с популизъм. Точно така печелеше Бойко Борисов и е хубаво, че в края на "политическата" си "кариера" го признава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фют

  10 Ное 2016 10:36ч.

  Ало, десните, много моля, на втория тур не гласувайте за ГРЕШКАТА НА БОРИСОВ, стойте си у дома по-добре.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боце

  11 Ное 2016 13:39ч.

  Лъжец и мошеник, винаги си бил такъв

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боце

  11 Ное 2016 14:01ч.

  Лъжец и мошеник, инаги си бил такъв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • B66

  12 Ное 2016 8:18ч.

  ББ сбърка още с Плевнелиев и го назначи за пазач на стола МУ. Какъв популизъм е да предложат значително по-умните и по-представителни от него Фандъкова, Дончев и Николов. Това щеше да бъде добрият избор. Той обаче се подведе по съветниците МУ водени от Цв.Цв. и компания. Може пак да спечели с Цачева, но е сигнал че времето за НЕГО свърши.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • &&&&

  12 Ное 2016 20:36ч.

  Няма как мошеник да е честен, а за достойнство, да не говорим!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи