Борисов: Може да разговаряме с БСП, но няма да подкрепим кабинет

Борисов: Може да разговаряме с БСП, но няма да подкрепим кабинет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Да, може да се разговаря с БСП, но няма да подкрепим кабинет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за идеята на Корнелия Нинова да свика лидерска среща в опит да бъде съставено правителство. Нинова правилно се е ориентирана, но това трябваше да го направи преди три месеца. Според Борисов шанс за правителство има само от партиите, които са управлявали досега. Ако ни поканят, ще отидем, ние сме възпитани хора, подчерта Борисов, но попита защо БСП не подкрепи кабинета на проф. Габровски.

"Г-жа Нинова правилно се е подготвила, но това трябваше да го направим преди 2 месеца. Шанс за правителство има огромен от партиите, управлявали досега. Огромна възможност има да се направи правителство", каза Борисов.

"Тикаме напред, но с никаква скорост. Държавата няма визия, не стоим сериозно отвън. Вече опорките, че ГЕРБ са им виновни приключиха. Ние се превръщаме вместо държава, в която "Съединението прави силата", в сбор от агитки. Да накараме избирателите да се мразят помежду си", допълни лидерът на ГЕРБ.

Ако можем да върнем машината на времето, можехме да разсъждаваме при какви условия можеше да стане кабинет - трябваше да се подпише обществен договор, отбеляза Борисов.

Ако се бяхме договорили предварително за няколко цели, нямаше проблем да подкрепим кабинет на БСП. Тогава нямаше да има риск за партиите. Сега има риск - всички вече са в предизборна кампания, поясни лидерът на ГЕРБ.

С правителството на проф. Габровски ние предложихме отдалечени и експерти. Но всички тогава решиха да мълчат. "Промяната" и ДБ какво постигнаха - декларация с 63 души, даже самата партия на "Промяната" не беше в пълния си състав, за да гласува, припомни Борисов. Нашата позиция с случая ще бъде много-много твърда, защото имаме решение на Конгреса, каза той.

Ние участваме внасяме, подкрепяме и всички важни неща се случиха. ДБ бяха в коалиция с БСП допреди месец, също и ПП. Заедно с "Български възход", ако си намерят и друга подкрепа, а те могат, могат да си направят правителство и без нас. И тук опитът на ДБ да кажат, че с БСП не могат...ами те можаха досега, а сега имало червени линии. Вече ги няма тези линии. Оръжието и подкрепата с военна техника за Украйна, това е законно, то няма да стои пред ДБ и БСП. Вече има закон и това е приключило. Ректорите за Козлодуй - не стоят вече на вниманието на парламента, те са в закон. Северна Македония я няма като червена линия, те вече преговарят с ЕС, благодарение на вас. Преговорите с Лукойл - те няма за какво да спорят. За Шенген пък имат пълната ин подкрепа на нас. Така че не мога да ги разбера защо така срамежливо искат да се забрави един такъв период, каза Борисов. 

Радев можеше да даде мандата на ДБ, само в нашите глави, защото таки ни се искаше, посочи Борисов. Ние свикнахме кабинетите да са безлични, защото Радев си управлява еднолично, отбеляза още експремиерът.

„Скандалите в държавата са от „Джемкорп“ до „Биткойн“, ние се превръщаме от държава на съединението, което прави силата, в държава на агитки - правим неща, с които караме избирателите да се мразят помежду си“, отчете Борисов и добави:

"Не може да отидеш в гранитна зала, да подпишеш договор и после да го скъсаш и да кажеш: ми ние го унищожихме", каза той за договора с Джемкорп на ПП.

 

 

Източници: "24 часа", epicenter.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • ББ умира да си го вади пред хора, макар отдавна да не му става

    17 Яну 2023 17:45ч.

    Пусти нарцисизъм, преминаващ в сатириазис ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ббббб

    17 Яну 2023 18:11ч.

    Докато Борисов и тези му..ри край него имат властта да влияят върху управлението на държавата ни, нещата не само че няма да се подобряват, ами ще става все по-зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    17 Яну 2023 18:41ч.

    Братчед, вемсто да преговаряш, най-добре си събери багажа и отивай в затвора! Само там може да бъдеш полезен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    17 Яну 2023 18:50ч.

    Аман от самозабравили се наглеци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Тиквата от СИК: Държавата няма визия, не стоим сериозно отвън.

    17 Яну 2023 19:13ч.

    - Каква държава? - А какви пет лева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    17 Яну 2023 19:14ч.

    Ало, каскетурата КАРЕНИН, защо този не е в затвора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    17 Яну 2023 19:27ч.

    А за какво ще си бъбрят? За времето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Банкя

    17 Яну 2023 19:34ч.

    Стига с тоя бе,кафа от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марко Поло

    17 Яну 2023 21:04ч.

    Гласувайте за Копейкин, че горкия трябва да си изплати ипотечния кредит. И да ви пази лично от Турция. И от Индия. И от Торбалан. И да направи лева световна резервна валута!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой каза?

    17 Яну 2023 22:25ч.

    Всичките едновременно вкупом непотребни станахте!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи