Борисов: Мисля на тези избори да вкараме Йорданка Фандъкова на първо място като депутат

Борисов: Мисля на тези избори да вкараме Йорданка Фандъкова на първо място като депутат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Не съм говорил с Данчето, но мисля на тези избори да я вкараме на първо място като депутат, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията в столичния район "Подуяне". Вдясно от него е бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

Той я похвали за работата ѝ за столицата през годините. Два пъти каза, че не е обсъждал идеята си с Фандъкова, но по път за срещата видял колко много е направено за града през годините и решил да го предложи. Лидерът на ГЕРБ обаче не уточни дали гласи бившия кмет за листата за парламентарните избори, или за евроизборите.

 

 

На срещата присъстват и депутатът Младен Маринов, бившият финансов министър Владислав Горанов и общинските съветници Георги Георгиев и Мирослав Боршош. Докато върви събитието на ГЕРБ и Борисов, "Промяната" пък провеждат среща в Пловдив, на която присъстват Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков и водачът на евролистата на ПП-ДБ Никола Минчев.

И като всички избори и тези са важни. Трябва да имаме 4-5 изведени приоритета, затова ще усилим юридическото лоби в парламента, ще вкараме наши добри юристи, защото това е много важно - да направим по-справедлива системата. Юристите трябва да могат да обяснят как работи системата и как да се подобрява, каза още Борисов.

В сферата на строителството не може да обещаем нищо, защото парите ги нямаме. Парите изчезнаха, каза той. 

В сферата на сигурността и земеделието, това е нещо, което е по-лесно да обещаем, защото са основните ангажименти на Европейската народна партия. Нашият кандидат Урсула фон дер Лайен - уважението към ГЕРБ, към нас, не само че ще ни посети, но и в нейния щаб е Деница Желева, моят началник кабинет", допълни още Бойко Борисов. 

Фантастично се е представил ген. Запрянов за разлика от външния министър. В това правителство носи отговорност за военния министър, а за външния - ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Ако иска да ме чуе, ако иска да се съобрази, после ще направя така, че да се съобрази, каза Борисов за днешното участие на военният министър Атанас Запрянов в днешната конференция за сигурността в Черно море. 

За създаването на кабинета "Денков" Борисов разказа, че лидерът на ДПС Делян Пеевски е предложил правосъдния министър Атанас Славов.

Развалиха едно правителство, което поне отвън изглеждаше добре. Нашите евроатлантически партньори бяха спокойни. Вътре нищо не се случваше, но поне опаковката изглеждаше добре, каза още Борисов за бившите си (не)коалиционни партньори.

Кой? Пеевски ли ги накара да съборят правителството? Питайте ги. А ние без ДПС, трето римско, нямаше как да направим промените в конституцията. А и те с тях работиха добре. Поне сега не виждам как ще се съберем пак, призна Борисов.

Има една поговорка: "Където плюеш, после може да лижеш, коментира още бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ се изказа остро за общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борислав Георгиев, който преди 10 дни бе хванат "Как може, Жоре, да му искате оставката? Това за ПП-тата е нещо нормално".

За създаването на кабинета "Денков" Борисов разказа, че лидерът на ДПС Делян Пеевски е предложил правосъдния министър Атанас Славов.

В България преди години бяха непрекъснато Макрон и редица европейски лидери. Сега ги гледаме само по телевизията, а преди премиерът на Китай стоя 4 дни, Меркел, Макрон и Тереза Мей бяха тук, британският премиер беше тук, разхождаха се по Моста на влюбените. Сега сме в тотална изолация. Хекимян сега може да ви разкаже, ако е в добро настроение, какво нещо се е случвало по медиите, докато ни съборят, възмути се Борисов.

Малоумно ли е всичко това сега, ние бяхме в чакалнята на Еврозоната, откачихме се от Румъния, а сега Румъния е много по-напред. Като влезеш сега в Русе са дупки, ями, тъмница, мръсотия. Сега пътят до Русе щеше да е готов, а три години сме спали, "Хемус", "Струма" щяха да са готови - а сега хем парите ги няма, хем нищо няма, само дългове има, отсече лидерът на ГЕРБ.

Източници: "24 часа", epicenter.bg, "Труд"

 

 

 

 

 

Коментари

  • Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

    15 Апр 2024 19:04ч.

    Каскетурата КАРЕНИН, този защо не е в затвора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОМБА!

    15 Апр 2024 19:12ч.

    Иван Гешев: Бойко Борисов опита да ме убие! Натискаше ме да смачкам Барселонагейт и Чекмеджегейт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ъхъ

    15 Апр 2024 19:25ч.

    Таз продължава да се катери по бойковия! Не е здравословно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гъбите

    15 Апр 2024 19:07ч.

    отивам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудесна рецепта за вкусна гъбена чорбичка

    15 Апр 2024 19:14ч.

    https://youtu.be/kH_yH__gMj4?si=IylvwpobJn8aFRkZ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Апр 2024 19:17ч.

    фандъкова беше кмет по документи борисов управляваше софия затова е освинена от всякъде няма светлина и въздух няма паркинги около метростанциите женския пазар е в окаяно положение гробищата не достигат от добър живот а за болниците да не говорим това е отделна тема сега я изберете пак герб да ни унищожи тотално

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    15 Апр 2024 19:34ч.

    Бокото е шахматист. Най-обича да прави рокада в ендшпила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    15 Апр 2024 20:22ч.

    Тиквата е безскрупулен шмекер политически,човек без морал, без никакви задръжки.И сега тази дървена кукла на конци ще стане евродепутат с огромна заплата и пенсия.А колко златни кюлчета е снесла тази кокошка в полога на тиквата и тиквениците,за сметка на Софиянци и София!!Затвора им е малко!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    15 Апр 2024 19:42ч.

    Мислел? А от второстепенните посолства, с които съгласува тоз чиляк що рекоха? Кукиш, нали! Майката на Майделова добре ли е със здравето? Зер нали е представител на една от фирмите, организирали доставката на светещите безценни сиропи от Англия. Доброзорните сиропи, експерименталните върхове на НСР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократа с Тротинетката

    15 Апр 2024 19:42ч.

    Бойче дай да вкараме Пудела, че се е опаричил, ще има да черпи в лафката !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Апр 2024 19:46ч.

    Баце, така, така, депутат #1, ама в брюксел, по-далече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Граборите на Булгаристан

    15 Апр 2024 20:07ч.

    А, тека, Фандъчката опрай София, та сега да упрай българията и да пускаме накрая завесата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    15 Апр 2024 20:58ч.

    Данчето къде ще е депутат? В София или Бруксел? Нема значение, обаче! Ама стига веке лицемерие! Да се маха надписа "Народно Събрание", да пишат както си е - "Партийно Събрание" , Нема "Европейски Парламент", там е "Партиен Парламент" пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебил

    15 Апр 2024 21:22ч.

    Айде баце и ти взе да мислиш, спри се малко, почини, то е по лесно със слушалка в ухото я от Дойче я от САЩ, я от алчния ти задник баце ..прос си на мотика ама и българите сме все бий ме обичам те, но Путин помни а дървото е железно! Трепери гнидо алчна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ще се оправим

    15 Апр 2024 22:48ч.

    Всички народни избранници на новите избори директно при бай Ставри! Само за четири години, макър, че някой заслужават и повече! Избираме следващите да се рахатясаме от най способните и да им сърбаме попарата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички народни избраници от '89 насам

    15 Апр 2024 22:57ч.

    не само новите и бъдещите. И никакъв бай Ставри – я какви хубави кестени цъфтят в суматохата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • държава на мафията

    15 Апр 2024 23:44ч.

    Как да не, та фандуца заработи не малко милиарди на мутрата ощетявайки не само столичани, а и всички българи. Вместо да разследват крадливята руска филоложка, мутрата я спасява както всички подопечни му крадци с депутатски имунитет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ББ,

    16 Апр 2024 0:46ч.

    Разкарай се вече, слизай от сцената!... Finita la comedia!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Апр 2024 9:06ч.

    От съфорумците кипят бурни чувства, нямам какво да добавя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи