Борисов: Кирил Петков ме предупреди - избираме Терзиев или пада правителството

Борисов: Кирил Петков ме предупреди - избираме Терзиев или пада правителството

Искам да напомня на Кирил Петков, че беше петък вечер, към 5 и нещо и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев - ще падне правителството. Тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана. Това разкри лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламентарните кулоари.

"Казах - гласувайте за кандидата на правителството. Той в прав текст ми каза, че правителството ще падне, ако не вземат София", разкри какво е задържало кабинета на акад. Николай Денков.

Лидерът на ГЕРБ се ядоса, че ПП-ДБ са обвинявали БСП и "Възраждане" за прокремълски и пропутински партии, а сега преговарят с тях за мнозинство. "ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с тези партии – "Възраждане" и БСП, категоричен е Борисов. "Ако гласува с тях в София (Кирил Петков - бел ред.) ще го питам по каква работа стоят в евроатлантическа коалиция, настоя Борисов. Избирателите на ГЕРБ са гласували по равно, и за Терзиев, и за Григорова, някои не са гласували изобщо. "С тази част Терзиев стана кмет", натърти Борисов. Ние сме твърда опозиция в София, защото те така поискаха, добави той и подчерта, че никога няма да си промени мнението срещу кандидатурата на Борис Бонев за председател на столичния общински съвет (СОС).

Борисов се закани утре да обясни ситуацията и на европейските посланици.

Лидерът на ГЕРБ се ядоса на въпрос дали вижда "Възраждане" като опция, предвид факта, че и преди е бил в коалиция с подобни формации. И обяви въпроса за нахален и хейтърски. "Във Варна, в София, в страната са в коалиция, в Банкя дори. А вие задавате на мен тоя въпрос! Утре ще разкажа на посланиците. Аз се отнасям с уважение към "Възраждане", но ние сме евроатлантическа партия. Патриотичното не е лошо, аз го обичам, национализмът е друго", поряза той опцията за коалиция с хората на Костадин Костадинов.

"Не искам да споря с акад. Денков, само доктор инженер съм. Ние сме склонни да се откажем от всичко, но дефицитът трябва да стане 2, 1, 0 процента", коментира той защитата, която премиерът направи на бюджета, предлаган от финансовия министър Асен Василев.

Борисов отново настоя: "Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим. Финансовият министър Асен Василев да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против". Въпреки това обаче, бюджетът няма да е причина правителството да падне.

Според него дълговата криза е факт. "От тук насетне и ние имаме вина, в тези 3 г .се направиха всички възможни глупости и затова държавата е на тоя хаос. В момента всичко е олевяло и предлага максимума, а няма събираемост и инвестиции. Няма нищо, което да ни даде основания да кажем "Догодина ще сме по-добре", обясни той защо ГЕРБ настояват за консервативен бюджет.

И обясни, че исканията им за пари за местната власт са за всички общини, но "при положение, че чертата в бюджета излиза и той е реалистичен". Иначе - 3 г. нямаше нищо в общините, могат да изкарат още една, добави Борисов. Ние сме казали че ще подкрепяме само неща, които считаме за правилни, добави Борисов на въпрос ще оттеглят ли подкрепата си към кабинета.

"Не съм съгласен с тези дългове. Трябва да взимаме толкова дълг, колкото имаме да връщаме стар. Това е честно към внуците и младите хора. Тези пари не сме ги изработили. Асен Василев не ги е събрал", настоя лидерът на ГЕРБ. 

Все пак Борисов одобри поведението на Василев във връзка с "Балкански поток". „Цялата му стойност се изплаща за 1 година, а той има живот 75 години. Сиреч Бойко Борисов е направил печатница за пари. 100% собственост, която само за 1 година се изплаща, и има го планирано в бюджета. Надявам се хейтърите да ми се извинят. Да кажат: „Браво. Направил нещо хубаво за българския народ, което 30 години носи доход"", настоя той.

Борисов се ядоса, че  ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП "изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията". „Нямам обяснение защо за газа приехме всичко и платихме скъпо, а за петрола ще пада правителство. Кой има облага? Тези измишльотини, че било заради хората и идвала зима... А защо не направихме дерогацията да отпадне лятото", гневен бе лидерът на ГЕРБ. "Когато става въпрос за "Газпром", чувахме, че свободата струва скъпо. Прекратихме договора и дадохме огромни пари. Това ни режеше от зависимостта от руски газ. Каква е разликата между газа и петрола?", попита той.

Някой има голяма облага от това, заподозря лидерът на ГЕРБ. Но призна, че предложението на Делян Добрев за отпадане на дерогацията да не може да стане за 3 дни. "А защо да не е до 31 декември? Защо не го направихме лятото, тогава бе топло", попита още той. Борисов ще изчака гласуванията в СОС, а и в НС за дерогацията, дали "има нова сглобка от проруски партии".

 

Коментари

  • путиноидите не са българи

    15 Ное 2023 12:11ч.

    Тиквата пак с неговите маймунджулъци. Първо, не застана зад единствения свестен кандидат кмет Лилков, който сега можеше да е кмет вместо ДС-то, а напълно не избираема фигура. Второ, не подкрепи терзиев веднага, а по най-долен начин призова към подкрепа на оная, дето не знае чий е Крим. Сега се изкарва спасител!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    15 Ное 2023 12:15ч.

    Поискай да посети Крим и ще добиеш знание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    15 Ное 2023 14:10ч.

    ТЪПАНАР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тебе пък на Хисарските бани

    15 Ное 2023 14:12ч.

    какво те интересува кой кметува в София. Гледай си там тасчето и пешкиря, и сапунчето-вазелинчето...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крим е на кримчани!

    15 Ное 2023 15:42ч.

    Но София не е на софиянци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПАко

    15 Ное 2023 12:12ч.

    Овцете от герб дават ли си сметка какъв идиот имат за овчар? Колко жалък и зависим човечец ги върти на малкия си пръст?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото американците си дават сметка

    15 Ное 2023 15:43ч.

    Какъв е Байдън. Каквото им кажат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    15 Ное 2023 21:47ч.

    Стадото ще не ще, ще се разбунтува за сочна паша !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    15 Ное 2023 12:12ч.

    Бански налъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    15 Ное 2023 12:17ч.

    ПОВРЪЩА ми се от тея НЕЩАСТНИЦИ!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    15 Ное 2023 12:43ч.

    Приготвят се мафиотската сглобка да пипне кранчетата на Лукойл. Борисов карти игра, а Пеевски е с опит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Ное 2023 13:26ч.

    Тиквоний, не се обяснявай. Твоята работа е да правиш тва, което ти наредят босовете Кирил и Асен... :)) Иначе Магнитски и блокаж на кинтите... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    15 Ное 2023 13:45ч.

    Май новият му прякор ще е "убиец на България" и с него ще остане в историята ни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    15 Ное 2023 14:04ч.

    Ние това си го знаем, което Банкянския месия казва! Това са избори по български “честни“! А тези от Продължаваме Измамата винаги действат така, с лъжи, измами, манипулации и наглост защото зад тях е Посолството, но то може скоро да ги изостави!? Те по честен път нищо не могат да постигнат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    15 Ное 2023 14:09ч.

    "Избирателите на ГЕРБ са гласували по равно"... Еййй, страшен лъжец и мошеник! как ги преброи бе, тикво ? Нали вотът е таен ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забележете, че и двамата нямат висулка на ушите.

    15 Ное 2023 14:09ч.

    Кирцата - съвсем, Боко - има някакъв зачатък. В древната физиогномика ухото справедливо се оприличава на обърнатия с главата надолу човешки плод, лобулусът е главата - главата не само в смисъл ум. Затова Буда по статуите има уши с висулки едва ли не до раменете... Когато липсват, ухото не е съвсем човешко...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    15 Ное 2023 15:07ч.

    Това с висулките ми хареса. Не са им дърпали ушите, когато е било време и сега са израстнали диванета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хей ГЕРБАджии

    15 Ное 2023 14:25ч.

    вие поне имате ли достойнство?! Бойко Борисов се оказа гадно и пълзящо нищожество. Давате ли си сметка ако опре въпрос до вашия живот и бъдешето на децата ви че тоя 'лидер' може да ви продаде без да му мигне окото - според ситуацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че той

    15 Ное 2023 17:01ч.

    отдавна ги е продал, те го знаят и им личи. Но пък без него електоралния им потенциал клони към нула, та ситуацията е патова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов,

    15 Ное 2023 15:02ч.

    ти се оказа долен страхливец. Продаде партията си, от страх и зависимости продаваш и всичко по пътя си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Висулките

    15 Ное 2023 15:22ч.

    се различават по расов признак. Без висулки - бягай надалече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    15 Ное 2023 15:23ч.

    Двама наркомани на раздумка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простотия до шия!

    15 Ное 2023 15:42ч.

    Лакомия до мръсотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Летописец

    15 Ное 2023 16:03ч.

    КА е трогателна и самоотвержена бойковистка, дори когато не споменава директно патрона и възложителя! Днес е сътворила един грандиозен текст, който амбициозно е бил видимо консултиран дори със сериозни невролози и психиатри! Не се майтапя, текстът е много добър! Бил съм обект на критика, че още от 21-ва година гледам на кирилчо като на човек, който страда от някакво специфично заболяване. Изводът направих след реално наблюдение (макар и от известно разстояние) на начина на гледане, общуване, говорене, позиране, др. Към онзи момент вече имах подозрения. Тази година вече много хора споделят твърде сходни оценки. Калина е сътворила най-добрия и амбициозен текст. Скритият подтекст при нея е винаги да избута напред ненаподобимите качества на любимия ръководител - БХ Първи. "Калина Андролова, Фейсбук Оф, всичко мога да приема, ама Кирил Петков да говори за въоръжение и отбрана ми идва прекалено. Човек с тежък дисбаланс на невротрансмитерите и активни вериги за пристрастяване. Свръхстимулацията на веригата за възнаграждние (пари, власт, жени, алкохол, наркотици, фукливост и пр.) променя допаминовата сигнализация, което води до развиване на симптоми на пристрастяване. Когато се променят допаминовите рецептори, отслабва префронталната кора и става все по-трудно да се контролира импулсивното и агресивно поведение, особено пък в търсене на още стимулация. Просто вече не мога да наблюдвам това срутване на политическата ни система. Истински позор е тази неграмотност, която нахлу с пепейците. Радев да си оскубе косите сега, като слуша Кирил Петков и сие да говорят за отбрана! Той дари държавата с тези гении на политическия кич! Отдавна е ясно, че ПП обичайно са в някакви психеделични пътешествия на мозъка, където ги изпращат разни химикали, и светът им изглежда лекичък, забавен, финансово изобилен, пуфкав и феноменално удобен. Помня една учена мома от ПП веднъж каза в парламента, че България не е в демографска криза. И във финансова не е, нищо че емитираме дълг след дълг. Нормалността се изтребва в България. Пепейците нямат съмнения, че могат всичко и че са най-способните. Понякога се връщат за няколко часа в стаята на действителността, но то е само за да отплават отново в измеренията на невнятността. Готови да се подложат за всичко само и само да удовлетворят зависимостта, да бъдат на власт. Ако им поискат да закрият държавата, ще я закрият моментално от трибуната на парламента с изява на Кирил Петков, сричащ от листовка под носа си колко е небходимо закриването за нашите национални интереси. Тук няма мислене, има зависимости. Кирил става само за психеделичен гид, но дотам я докарахме той и такива като него да говорят за отбрана и енергетика. Никой от нормалните не може да се справи с ПП, едни психонавти във властта. Нормалността стои в ступор пред наложената отвън ненормалност. И забелязвам, че в опразненото от мислене пространство все повече проблемни хора искат да командват държавата. И някой им разрешава. Ще остане ли нещо от дерибейството на невежеството или да разпродаваме и да си ходим?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    15 Ное 2023 16:08ч.

    Баце не разбира че колкото и да слуша Галя накрая пак той ще е на пангара. Да гледа каво става с хероя Зеленски в Украйна. Как партньорите лека полека го пускат в канализацията защото трябва да назначат виновен за провала си. Да си спомни и за Саакашвили. На Баце единственият шанс е да се опъне докато ГЕРБ все още го слушат. Но той явно няма топки за такава игра. Това не е като да се правиш на мъж пред мисирките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    15 Ное 2023 16:18ч.

    именно, докато е лидер на ГЕРБ, санкции не го ловят, постепенно партията ще намалее като БСП, но все някой ще остане

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Управител на склад

    15 Ное 2023 16:18ч.

    Да, стоката "наш кучи син" е обичайно с кратък политически срок на годност! Следва протокол за фири, липси, брак, бунище!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    15 Ное 2023 16:16ч.

    ами намерил е слабото място на борисов, падне ли правителството, разпускане на парламента, спират заплатките по 10 хиляди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    15 Ное 2023 16:35ч.

    Не разбрах, това правителство на баце ли е или на кирчо? Та толкова се е загрижил баце с оцеляването му. Или има поставена минимална дата за оцеляване на това правителство или тоягата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    15 Ное 2023 16:41ч.

    Баце е като един Атлас - с голи плещи крепи правителството, а то всячески напира да се срути.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    15 Ное 2023 17:20ч.

    БЕЗСИЛИЕТО НА ЕДИН ПРОДАЖНИК!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    15 Ное 2023 19:55ч.

    Как е възможно Борисов все още да представлява интерес за медиите? Неговите думи изобщо не са свързани с намеренията му и имат достоверност в рамките максимум на няколко часа, докато не го коригират по телефона от центъра за управление на свободното падане на България! То бива, бива, ама такъв случай в нашата нова история не е имало!И бай Тошо стоеше по-добре като държавник от него! Вечно мрънка и винаги намира доводи за отмятането си и естествено изглежда като управляван, а не като управляващ!Пфу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И бай Тошо стоеше по-добре като държавник от него!

    15 Ное 2023 22:18ч.

    Бай Тошо е един от големите български държавници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    15 Ное 2023 20:10ч.

    Какъв Магнитски,какви пет лева ? Тиквочът го е страх,че ще го светнат ако не е на власт и няма депутатски имунитет Там е заровено кучето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По всичко изглежда

    15 Ное 2023 21:01ч.

    Че тройната ламя няма да падне утре. Защото четвъртата глава на ламята не позволява. Всички са в неизгодно положение. Като затворени в ада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи