Борисов към ПП-ДБ: Трябва да ни предложите премиер и министър, за да помислим за втория мандат

Борисов към ПП-ДБ: Трябва да ни предложите премиер и министър, за да помислим за втория мандат

Може да ни предложите правителство, което заради личности не може да приемем и тогава директно отиваме на избори, опасява се Борисов и поиска предварително имена за кабинета на вторите

ПП-ДБ продължават да са категорични, че няма да подкрпепят правителство, предложено в мандата на ГЕРБ. За сметка на това обаче ще обсъдят в партиите си варианта да предложат управленска програма, която да бъде съгласувана с ГЕРБ. Първата по големина коалиция пък иска състав на кабинет, защото ако в него има неприемливи лица - те няма да го подкрепят.

Това стана ясно на лидерската среща между двете най-големи парламентарни групи в 49-то Народно събрание - на ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ. Двете формации търсят "консенсус по темите, засягащи дневния ред на държавата и обществото в контекста на предстоящото връчване на първия проучвателен мандат".

Освен Бойко Борисов на срещата присъства лидерът на СДС Румен Христов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова и Даниел Митов. Добро настроение демонстрира бившият премиер, който се появи минути преди уречената среща. С две минути закъснение пристигнаха и представителите на ПП-ДБ - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Николай Денков, Владислав Панев и генерал Атанас Атанасов.

След консултациите при президента Румен Радев председателят на ГЕРБ Бойко Борисов настоя ПП-ДБ да отговорят какво смятат да правят и ако се надяват да реализират втория мандат, от кого очакват подкрепа и при какви условия. И заяви, че този път няма да е кандидат за премиер - три пъти били достатъчно.

Тази седмица ГЕРБ - СДС ще покани на срещи и лидерите на останалите парламентарно представени партии.

Борисов призова медиите да не подвикват, ако желаят да останат за срещата, която той поиска да е публична.

Бойко Борисов предложи двете коалиции да направят комисия, която да обсъжда параметрите на бюджета. Ако прецените, да поканим и министерството на финансите, и да имаме резултат за бюджета, добави той.

Асен Василев посочи, че е добре да се работи с министерството на финансите, за да се "поправят някои непълноти в бюджета, който е представило". Истината може би е по средата, вероятно ще получим един от двата транша, смята той. И отново настоя да се огледат дивидентите на държавните предприятия. Според него трябва да се провери капиталната програма. Разходите за издръжка на ведомствата са вдигнати с над 40%, а те вече са били вдигнати при кризата с енергията, смятат ПП-ДБ. Те искат да се види дали има недофинансирани дейности. Виждаме много сериозни харчове за капиталова програма, заяви Василев, изразявайки притесненията си от това.

Кирил Петков бе категоричен: "По темата за политики винаги сме готови да говорим. Дефицит от 3% е много важна цел, без вдигане на данъци и съкращаване на социална програма. Това е възможна цел, която трябва да се постигне", настоя той. 

"В първия мандат не може да подкрепим правителство, но сме готови да говорим по политики и да видим в рамките на отговорното поведение какво може да постигнем, особено за бюджета", добави той.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова изтъкна, че двете коалиции имат над 30 закона, по които са се обединили не само като наименование, а и смисъл. И посочи, че най-важни са тези с правосъдната реформа, свързани с плана за възстановяване. Атанасова изтъкна, че законодателната програма е предложена и на другите партии. Не ги лишаваме от законодателна инициатива или задължение да се съобразят с нея, подчерта тя.

ГЕРБ ще предложат паралелно да работят постоянните комисии и двете работни групи - за законодателната част и тази за бюджет и финанси. "Имаме готовност за подобни групи по различни секторни политики. Има сериозен обем законодателство за сектор земеделие и енергетика", каза тя. И отново припомни , че служебното прав не е изпълнило докрай ангажимента си да изготви целия набор от законодателни изменения по плана за възстановяване.

Бойко Борисов припомни думите на ПП-ДБ, че няма да ги подкрепят в първия мандат, а искат да ги подкрепим във втория. "По-точно ще ви цитирам: "чрез парламента да ви контролираме без да участваме в правителството". Ние така или иначе през парламента ще контролираме което и да е правителство, това ние работата. Това не е привилегия, което ни се дава. В парламента има още 4 партии. По този начин може да формираме много мощна опозиция", заяви Борисов. "Да приемем, че е така. Да чуем, хубаво е да ни представите състав за кабинет, за да видим какво предлагате - премиер, министри, на базата на което да мислим. Аз няма да изпадам в повече детайли, но ме разбирате. Разумни хора, когато няма камери работим добре. Нищо в нашите отношения не затруднява да свършим добра работа", заяви бившият премиер. Имало тема за разговор и ако харесат кабинета. Ако имате друг вариант извън нас за подкрепа също трябва да кажете, настоя той.

А Петков обясни, че при втори мандат пред страната има тежки задачи и "празния чек" ще зависи от законодателната инициатива. "Аз не бих дал празен чек, сигурно и вие - трябва да се виждат политиките, които тази изпълнителна власт трябва да изпълни и с какви цели. Хората, които ще изпълняват тези политики трябва да могат да ги защитават. Ще изчакаме вашите размисли по първия мандат, ако искате да влезе в дискусия за важните неща и в какъв срок за прав във втория мандат, отворени сме да ги обсъдум. Не е някакъв инат, това е ясно зададена политика от органите на партиите ни и избирателите. Но ние също искаме правителство. Готови сме да продължим този разговор по задачи и времеви срокове. Не искаме да иззимваме инициативата за първия мандат", добави Петков.

"Темата с празния чек ще изчерпим следващите дни. Дали ще продължи наше, ваше или служебно правителство, този бюджет няма да е празен чек, той ще е разписан. Като ви слушах съм абсолютен оптимист", контрира Борисов. "Хубаво е, че този разговор се води пред даването на мандат. Въпросът е да има правителство. Не е просто любопитство или да ви видим минситрите. Ако кажем - правим само само с вас, изпускаме нашия влак и идваме при вас. Може да ни предложите правителство, което заради личности не може да приемем и тогава директно отиваме на избори", поясни Борисов.

С нетрадиционен изход от ситуацията излезе Асен Василев. Според него освен законодателна програма трябва да се разработи и ясна управленска програма, която да казва какво трябва да свърши правителството. Обикновено мндатносителят води този процес, но ПП-ДБ също искат да участват. "Нека се консултираме с партийните органи при нас и да видим дали такъв процес е възможен - това са важните неща, това трябва да има в правителствената програма. И да започнем по нея - има и политики освен бюджета", заяви той. И поиска детайлна програма, която да се разглежда и ако има съгласие по нея, вече да се мисли за състав на кабинет. "Остава, това което заявихме като условие - правителство, излъчено от ПП-ДБ. В такъв процес за вас е приемлив, може да го обсъдим", заяви бившият вицепремиер.

"Нестандартна е ситуацията. Затова са нестандартни предложенията и решенията", коментира Бойко Борисов. И отбеляза, че ако двете формации не се разберат, август се отива на избори, хората са на почивка. Каква активност ще има и след това пак ще водим същия разговор, попита той. "В случая първият и вторият са без значение. Нашите избиратели са казали на 2 изброа сте първи - направете правителство, не ни пращайте за шести път на избори. Затова нестандартно решение трябва да се намери и всички го очакват. Отчаянието на хората е факт", заяви той след изненадващото предложение.

Преди това Десислава Атанасова от ГЕРБ подчерта, че по измененията във връзка с правомощията на главния прокурор акцентът трябва да е ,че всеки трябва да е отговорен по един и същи начин пред закона. "Ще подкрепим законопроекта, разделящ КПКОНПИ на 2 - едната с разследващи функции и друга по отнемането на имуществото. "Детайлът е, че нашата заявка е, че бихме подкрепили и проекта на МС, което сме обещали на нашите евроатлантически партньори. А ПП държат на своя и ще го внесат. Ще разглеждаме и двата законопроекта". Що се отнася за Закона за домашното насилие: "Имаме готовност още днес двете коалиции заедно да внесем. Това ще е и посланието - започваме действително законодателната дейност на НС заедно". Всички останали закони ще бъдат акцент в работата на комисиите, когато бъдат сформирани.

Кирил Петков пък обясни какво значи Шенген за България - всички малки и средни фирми да изнасят спокойно към Европа, българите да са първа ръка европейци.
"Дефицитът може да излезе и на излишък, въпросът е на каква цена. Това е същественият политически въпрос", репликира Томислав Дончев.

Още в началото, преди да бъде засегната темата със съставянето на правителството, и всичко звучеше сякаш двете коалиции са намерили общия път, Томислав Дончев каза: "Не искам да развалям духа на консенсус , но буквално от утре трябва да започнем с МФ. работа по бюджета. Ако няма правителство, парламентът се разпуска до 3 месеца", предупреди той, И изрази скептицизъм, че без такова ще се приемат всички тези закони. Асен Василев пък репликира, че в миналото НС са приети много закони, а за тези 35 могат да минат сравнително бързо.

 

 

Коментари

  • Kubis

    25 Апр 2023 12:03ч.

    Банкянски Месия се потроши да предлага възможности да се състави правителство, иначе списъка Магнитски му е над главата. За него парите са Идол и Господ! Ние трябва ли незабавно да забравим за мръсните му дела? Всеки ден учи и поучава как ще се бори сещу корупцията, разбира се не неговата която е огромна! Поучава колко добре ще управлява? Знаем как управляваше, защо мисли, че сме забрвили! А неговите прегръдки са смъртоносни, винаги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Борисов е един много опитен политик

    25 Апр 2023 12:25ч.

    Напоследък прави много опити (все безуспешни) да се върне на бял кон. Ако все пак успее, връщането ще бъде на куцо магаре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Лидерска среща”

    25 Апр 2023 16:54ч.

    Че къде ги лидерите? На какво са лидери Генералченцето Наско (джудженцето Хаяско) и Росенският знаменосец Ристо Пръдлето? Баце се насра 12 години да ни “управлява” (“краде”, но то е едно и също). Тия плюха върху него, а сега им се налага да оближат и насраното и наплютото (две в едно), на цената на три.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошо

    25 Апр 2023 17:16ч.

    Козяшките пари са изядени, а резултата никакъв го няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    25 Апр 2023 12:04ч.

    Грозна гледка, не ги интересува, че това е държава на ръба. Скъпата ми родина България, както и на всички, които живеем тук. България, първа на Балканите по много показатели, сега е последна и измъчена! Най-отвратителното е, че личният им пример съсипа поколения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    25 Апр 2023 19:37ч.

    Ристьо и генерала днес играеха мимове . Дума не обелиха и гледаха странно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    25 Апр 2023 12:10ч.

    Грозна гледка. Крадците се събрали със шарлатаните на раздумка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учител

    25 Апр 2023 12:14ч.

    Не мисля като kubis- дори напротив, но вече не ми и се обяснява. Но да искаш свалени карти с имена от евентуалния партньор при толкова неаргументирани откази досега или пък да елиминираш и покажеш несъстоятелността на довелите ни до криза пп-та,- защо пък не?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    25 Апр 2023 12:15ч.

    В близост до масата няма нито един българин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гледам седят мутри срещу муцуни

    25 Апр 2023 12:17ч.

    да са ни честити........... отново

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що, бе? Поне събрахме гъби за една каша.

    25 Апр 2023 12:18ч.

    Ама само за една!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къде е агент ристю?

    25 Апр 2023 12:38ч.

    Защо българомтазецът ристю се е скрил?! ристюфците е бивш министър на крадците. Крадците и шарлатаните разпарчатосват България! Отсъствието на ристю е показателно и е лицемерно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    25 Апр 2023 12:43ч.

    докато не бъде затворен в карлуковската лудница, психопатът "буда" ще продължава да прави бели на страната и на народа ! дори и на средно интелигентните хора е ясно, че мутрата е наследствено обременен с болестта шизофрения /това дори е изписано на лицето му/, но олигарси, престъпници, чалгии и пр. измети продължават да му се кланят като на "краля-слънце"... какво падение, какво опростачване / по вина най-вече на лишените от срам и съвест програмни директори в ТВ / стана с преобладаващата част от населението, че се стигна до там да крещят от френетичен възторг, когато зърнат палача си. и подготвят "мат'ряла" за „Борисов-4“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    25 Апр 2023 12:50ч.

    Изключителна глупост и тъпотия събрана на едно място, нека не се залъгваме България е обречена и проклета територия, която няма никакво бъдеще с такъв "елит". Просто констатирам за да няма илюзии, толкова лениви са станали от тъпотия и сервилност, че дори не могат говорят, какво остава да играят политическо театро, дето се вика, така ни се пада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи,

    25 Апр 2023 12:55ч.

    Аз съм симпатизант на Възраждане, ще продължавам да си гласувам за тях, обаче гледам с интерес тази среща между ГЕРБ и ПП...За мен е нещо като трагикомедия, по интересна от касов филм. Киро и компания направиха невъзможното- Баце изглежда като титан на мисълта, и баща на демокрацията на техния фон. За ПП трагедията е пълна. Знаех че са зле, ама чак толкова...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    25 Апр 2023 12:57ч.

    На мафиотите и тия, дето щяха да ги изчегъртват им личеше ужасно много, че са на тая "среща" по заръка на трета страна. Никой не даваше вид, че се интересува особено какво се случва, но най-вече Буцефал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    25 Апр 2023 13:39ч.

    ако му бях насреща на Буци,веднага бих му пернал въпроса:"аз се правя на луд,а вие г-н борисов го играете по-добре!!!!!!!!!!!!" и Игричката с карамболите щеше да приключи. идиотско е да казвам,че след такъв запис Буци и Гешевиъ щяхъ дъ съ аут.срещата беше шизофренна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    25 Апр 2023 13:45ч.

    Мери 25 Апр 2023 12:04ч. (Мери: .......... България, първа на Балканите по много показатели, сега е последна и измъчена! ) няма край нашата швейцарска на балканите папагалщина: Коооооооога bg e била Първъ!!!!.Преди 44 и до днес. (прави ми впечатление,чи тук не ми е мястото)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бадева си се родил ти. Бадева първият Народен съд е оставил такива като теб да бъдат направени

    25 Апр 2023 14:32ч.

    България много пъти в много области е била първа не само на Балканите, ами в целия свят. И ти много добре го знаеш, дърти дришльо. Народната власт ви остави да живеете и даже да одъртеете, но така и не пораснахте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не щем централа

    25 Апр 2023 17:07ч.

    Белене, Белене му е майката! Но централа не ни трябва, а затвор! За предишните може и да е било несправедливо, не зная, не съм бил съвременник за да преценя, но за сегашните си е напълно в реда на нещата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запомнете ми думата!

    25 Апр 2023 13:45ч.

    Тази среща е своево рода опипване на почвата. Ще се съберат, но се чудят как да ни го поднесат. Най вече Киро и Кокорчо. Сега тече пазарлъкът, и оформянето на формата за пред публиката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yasen

    25 Апр 2023 13:48ч.

    "...българите да са първа ръка европейци". Простия Киро! Алооо, аз се чувствам европеец от както съм се родил! Нито съм африканец, нито американец! Кой, по дяволите, ще дава определения за първа и втора ръка!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига циркове

    25 Апр 2023 14:06ч.

    Бля-бля. Чудят се някой как да се оправдаят, че ще предадат ГЕРБ на дебилитетите и кокорчовците, защото така са наредили от Козяк. Какъв втори мандат, какви пет лева, какъв премиер да дават. Победилата партия иска от втория да излъчи премиер - извинявайте, ама това е малоумщина. Всички останали партии в НС са пренебрегнати, за да правят от ГЕРБ лежанки под подлогите на американците - ДБ. Стане ли това - отиват в небитието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • май ще има клякане

    25 Апр 2023 14:41ч.

    Ако ББ се върже на приказките за втори мандат, е приключил. Правителството на ПП-ДБ ще си прави каквото си иска и ще се гаври с ГЕРБ по всички линии. Този път никой няма да посмее да му гласува вот на недоверие, защото от Козяк ще му отрежат главата. Не случайно от ПП-ДБ искат точно това - тяхно правителство, а ГЕРБ да ги контролира - защото знаят, че те няма как да ги контролират. Щом от ГЕРБ кажат, че ще има вот на недоверие, ПП-ДБ ще търчат в американското посолство и ще реват как ако паднат, на власт ще дойде Възраждане. И от Козяк ще свиват перките на ББ , а той ще си мълчи и ще гълта жаби. Е, ще се провеждат някакво проформа разговори уж за изглаждане на отношенията, но толкоз. Докато ПП и ДБ пак си правят каквото си искат. Затова или първи мандат, или трети, или избори. Най-лошото за страната е подлогите от ПП-ДБ да съставят правителство. Между другото това е и най-лошото за ГЕРБ. Макар, че другите около ББ са безгласни букви, дано го вразумят да се откаже от този ужас - да даде доброволно властта на тези шмекери, шарлатани и измекяри на чужди държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • соф

    25 Апр 2023 14:42ч.

    Не може да управляваш при подкрепа 8-10%от гласовете при неясни списъци.....губи се време за "дъра бъ ра",,,,нови избори............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иронично, но факт

    25 Апр 2023 14:49ч.

    И едната и другата коалиция предава избирателите си. Но това е само на пръв поглед. За съжаление техните избиратели са хора, които трудно биха си признали грешка. Също така са дълбоко аполитични и не се интересуват какво правят техните избранници. Ще трябва да си изядем и боя, и солта. Междувременно ще трябва да протестираме. Да се надяваме, че на България ще и стигнат силите да оцелее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек анов

    25 Апр 2023 15:14ч.

    Щом Боко вече гледа към втория мандат, на шарлатаните, Тримореца да не тупка вече топката, а да дава на старата мутра мандата. Явно далаверата ще стане със мандата на младите мутри, неговото творение. И да се слага край на комедията "Мутри чегъртат мутри чрез обединяване с тях"! Честито на герберастите, ПеПерастите и ДеБерастите, гласували за тази срамна оргия! Единствения доволен е Тиквоний, спасил си задника от козяците. Но засега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк:

    25 Апр 2023 15:18ч.

    Боко Банкянски, агент Буда, за единия задник живее и с него се препитава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    25 Апр 2023 16:01ч.

    Само като си помисля, че използват България за претекст за своите битки и ми става гадно да ги слушам и гледам! Като не могат да се разберат, нека и двете коалиции да дадат крачка назад и да оставят на третите да съставят правителство, вместо да се газят и ритат по кокалчетата! Нали ги гледа цял народ как напразно се опитват да изглеждат загрижени и доброжелателни, а всъщност умовете им непрекъснато преизчисляват ползите и вредите за кметските избори от всяка изречена дума!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и ми става гадно да ги слушам и гледам!

    25 Апр 2023 16:12ч.

    Да, но българите си ги избират отново и отново.......... като НЕ гласуват! .......... И после им става гадно да ги слушат и гледат! ........... Мазохисти, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    25 Апр 2023 16:06ч.

    За да я има България, козяшко правителство не трябва да има, което означава, че в 49-тото НС не трябва да има гласувано никакво правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За ГЕРБ срам и падение е този втори мандат

    25 Апр 2023 16:07ч.

    Дори да му предложат проект на кабинет с премиер, това ще е само, за да го прецакат. Нищо не ги обвързва с това предложение. Може да му предложат едно, той да е съгласен и затова да върне или да провали първия мандат. След това те ще си проведат преговори и с другите партии, а след това да си предложат съвсем друг кабинет, който да мине с подкрепата на тези партии. Толкова ли е балък, или само се прави на такъв, за да ги дразни? Не му ли е ясно, че тяхната ЕДИНСТВЕНА цел е да добутат нещата до втори мандат. Там просто ще го задължат да ги подкрепи, та ако ще и сатаната да е премиер. А той няма къде да мърда пред Козяк и послушно ще подкрепи всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    25 Апр 2023 16:09ч.

    До хамалин 25 Апр 2023 13:45ч. България първа, както следва: 1. Изнасяше ток за Балканите; 2. Няколко университета с перфектни преподаватели - пълни със студенти, препълнени даже, от балканските и от много други страни; 3. Заводи и предприятия, които изнасяха много качествени продукти за тежката и средна промишленост; 4. Заводи и комбинати за хранително-вкусова и лека промишленост; 5. Туризъм - морски и зимни курорти, пълни със сърби, хървати, румънци, поляци, германци, унгарци и пр. западен свят....6. Балканските ни съседи мъкнеха куфари с наши стоки; 7. МНОГО ВАЖНО: Много добре устроени и хубави градове и села, каквито у съседите нямаше; 8. ОЩЕ ПО-ВАЖНО: Във всеки по-голям град - театър и опера и едни от най-даровитите певци и музиканти.... Мога още да ти изреждам, г-н хамалин! За пояснение: Половин България като мен работеше и продължава да работи на пазарен принцип, никога чиновници, но дори и те бяха по-свестни. Да ни строши човек главите, дето си губихме времето по онези митинги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ни строши човек главите, дето си губихме времето по онези митинги!

    25 Апр 2023 16:18ч.

    Ех, да имаше някой да ми удари един здрав пердах преди да отида на седесарските митинги та да ми дойде акъла! Наивитет, сър! Ама като гледам сега ковид зомбитата са същите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    25 Апр 2023 21:03ч.

    Кажете и с какви оръжия разполагахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терапевтичен протокол

    25 Апр 2023 16:24ч.

    Много интересна ситуация се е създала. "Журналистите" се предполага, че са добре информираните глави, на които разчита нашето общество за споделяне и напомняне на важните, темелни неща, факти, събития. Всевъзможните "...лози", включая хабилитирани, професори и др. сходни, които се предполага, че са нашите умни глави, които могат да анализират, да систематизират, да "вадят" скрити същности, тенденции и т.н. ... защо заедно забравиха едни много важни неща?! А пък може и аз нещо съвсем да съм се объркал, да съм позабравил. Я нека да споделя, пък вие кажете - кой крив, кой прав! Нееднократно президентът на страната нарече партия герб "МАФИЯ", а всичко започна с юмрук и лозунг "МУТРИ ВЪН". Още по-скоро беше, преди около половин година, т.н. партия ПП и нейните съпредседатели, бяха наречени "шарлатани". Сигурно съм в голяма грешка, как иначе можем да си обясним, че същият този човек в момента обяснява, че да се създаде комфорт на същите тези хора - МАФИОЗИ И ШАРЛАТАНИ, е висша проява на държавническо мислене. Животът на доминирания от тях парламент трябвало да се продължи максимално, защото "всеки час бил ценен". Очевидно не е много смислено да са залагат големи очаквания към МАФИОЗИ И ШАРЛАТАНИ, затова претенции към тях не може да се поставят, та по тази причина отправям питанията си към другия субект. Има един последен въпрос, който ме поставя в състояние на пълно объркване. Моля за колегиална помощ от форума! Имате ли надеждна информация за международно признат протокол (и) за провеждане на терапия на заболявания от МАФИОТИЗЪМ и ШАРЛАТАНИЗЪМ. Ако се окаже, че това са лечими заболявания и особено ако резултатите са фантастични в срок не по-дълъг от 6 месеца, всичките ми терзания ще бъдат разсеяни. Благодаря в аванс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разделяй и владей

    25 Апр 2023 16:38ч.

    ГЕРБ и ПП, Привидно ще се нападат и оплюват и зад "експертно" правителство ще си правят политиката. Народе.!!!! , само се замислете - Бойко преби децата при протестите преди 2 години , после представителите на битите арестуваха Бойко, а сега се прегръщат............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прегръдката!

    25 Апр 2023 16:49ч.

    Тази прегръдка не е ли мръсна, гнусна, отблъскваща, отвратителна, негиенична?! Дано целта е само да се създаде христоматиен пример по политология - КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учител

    26 Апр 2023 0:41ч.

    Винаги съм си мислела какво ли се крие зад прословутото,,боко, тиквун, банкянския,, и т.н. Допусках, но сега се убедих -крие се най-обикновена завист. Толкова години на власт, сваляния, арести, пак избиране. Като добавим логичното говорене, описването на проблема с точните и експресивни думи, бързата преценка за другия отсреща... Не е без значение и човешкият вид и поведение - без моди, без стойки, без очевидна суета. А като си помисля, че можеше и да ръководи изпълнителната власт при толкова инертна и стремяща се да се облаже на дребно българска маса. Някои не могат да му простят дори уютния му престой в църковните храмове и обикновените семейни снимки. Защо ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • погнусен в крайна степен

    26 Апр 2023 8:53ч.

    По-гнусна и отвратителна работа не съм гледал. Явно това е стопроцентово козяшко творение. Всяка партия се явява на избори, за да спечели, и да управлява. ЗАЩО, ама ЗАЩО ГЕРБ се явиха на избори? Да си бяха стояли като ВМРО без да участват в тях. Сега спечелиха, но по непреклонна заповед от посолството, трябва да предадат напълно, безалтернативно и доброволно властта на ПП-ДБ, защото те са се доказали като по- по-най-подлоги. Но за пред избирателите разиграват някаква трагикомедия, наречена преговори. Първо клекнаха за поста председател на НС, който им се полага. После клекнаха през законодателната програма на другите /уж била и тяхна/. Питайте гласувалите за ГЕРБ дали са съгласни за приемане на Истанбулската конвенция под друго име, и ще разберете колко е тяхна! После клекнаха за обща парламентарна програма. Сега направо искат вторите да излъчат кабинет. Ами те? Защо са в парламента. Явно, за да държат за шлифера четири години ПП-ДБ и да ги пазят, да не паднат от власт. Защото това е втората заповед от посолството, след първата за доброволно сдаване на властта. Всичко съм виждал в българската политика, ама такъв отвратителен цирк под външен натиск, не съм. И то във вреда на страната и хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига клякане пред ПП-ДБ

    26 Апр 2023 11:43ч.

    Да предложат, да предложат... Както сте я подкарали, се вижда, че вече сте договорили да предложат и главен прокурор, и кметове за София, Пловдив и Варна, и т.н. Такова предателство спрямо собствена партия никой не е извършвал. Само че, членовете на ГЕРБ ще подкрепят всеки друг кандидат, ако трябва и на БСП и ДПС, но не и на Дебилна България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи