Борисов към ПП: Да не слагат каруцата пред коня с фирмите, защото първо са работните места на хората

Борисов към ПП: Да не слагат каруцата пред коня с фирмите, защото първо са работните места на хората

Снимка: БТА

“Мисля, че правителството не трябваше да праща заместник-министър, на когото не му знаем името, да обяснява за териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони. Двата основни въпроса са заместващата мощност при спирането на въглищните централи и запазването на работните места". С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна традиционното си сутрешно изявление пред медиите в коридора на Народното събрание. Междувременно енергетици от Старозагорския регион и Кюстендилско вече са блокирали пътища и протестират, съобщава БНР. 

"Планът, който не сме видели, би трябвало да решава тези въпроси. Искам да призова правителството бързо да обясни какво ще се случи там, а не да слагат каруцата пред коня с фирмите”, каза още Бойко Борисов. 

ГЕРБ-СДС подкрепя предложението разглеждането на бюджета за следващата година да бъде отложено заради депутатската ваканция: "Ние карахме години без бюджет. Освен това парламентът ще е в почивка. По-точно ще работи, но на терен за местните избори. Не могат да работят комисите и затова ще подкрепим Асен Василев, колкото е необходимо. Днеска той ще представи пред нас, пред хората, които рабоятт бюджета. Този път няма да допуснем старите грешки ии когато се нвесе бюджетът, ще бъде гласуван.

Борисов очаква подкрепата за правителството може да бъде потвърдена през резултатите от местните избори : "Трите партии, които в момента участват в некоалиционната сглобка като блок да имат най-много общински съветници и най-много кметове. Това ще препотвърди правителството"

ДПС също подкрепя по-късното внасяне на бюджета за следващата година, заяви депутатът Делян Пеевски.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Бойко Българоубиец се е загрижил за работните места на "хората" :D

    29 Sep 2023 9:55ч.

    Направо щях да се разплача. Ама като се сетих кои са "хората", ми мина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    29 Sep 2023 10:05ч.

    Ха-ха, селският хитрец предизборно се сети да говори за хората. А в парламента подкрепя най-мракобесните решения на тройната коалиция. Велик манипулатор и лъжец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • слепи, глухи и слаби държавни мъже - оставка

    29 Sep 2023 10:26ч.

    Едва ли Боко не е разбрал, че думата не е за някакви работни места, а за запазване на българския ток, на българската промишленост, спасяването на българското население на страната. Защото след затваряне на тецовете, въглищата, нефтопреработката и българските ферми, българите просто ще се изселят оттук завинаги и ще се разпилеят. Вече въпрос на национално спасение е: ОСТАВКА на настоящото Народно събрание, ОСТАВКА на Министерския съвет, избори до дупка и до по-добри геополитически времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    29 Sep 2023 22:22ч.

    "българите просто ще се изселят оттук завинаги". Територията на т.н. "Република България" вече повече от 30 години е американска подмандатна територия. Тези, които милеят за България, трябва да се махнат от нея. Тя ще принадлежи само на верните подлоги на САЩ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    29 Sep 2023 10:31ч.

    Ооо, да! Предусещам вече, какво ще направи Борисов... Осъзнал, че коритото на Сглобката неизбежно потъва, "лъвчето" вече се готви за скок през борда! На Хлъзгавия му е пределно ясно, че независимо от разпорежданията на Посолството, за сношението на всяка цена между всички джендър-либерасти и атлантици, в името на интересите на САЩ, това изчадие франкенщайново, наречено не случайно „Сглобката“, не е съчленено успешно и вече се гърчи в предсмъртна агония. На БаЦе не му остава друг полезен ход, освен да се изхлузи мазно от тази клоака и да се опита поне да си запази партията на национално ниво. Иначе просто ще изгори, заедно с ПеПейците. Сега следва поредната му "интерпретация", с влизането му в обичайната роля на "Спасителя", яхнал бял кон и притекъл се на помощ на изстрадалия плебс. И естествено, цялата вина ще бъде метната върху настоящото уродливо правителство на молеца Денков и укропитека Тагаренко, които са преките изпълнители на харвардското дуо - КУрчо & КОКОрчо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    29 Sep 2023 11:08ч.

    Снимчицата на Тиквун издава, че той откровено е замязал на позастарял уплашен конекрадец, заловен на местопрестъплението. В такива случаи би трябвало да се изпълни следната последователност от действия. Първо каруцата се установява под бесилката. После върху нея се качва заловения конекрадец. На врата му се поставя провесената примка, а ръцете му се завързват зад гърба. След това се проверя дали коня и карацута в препоръчителната секвенция "кон-каруца". Чак след като се убедим, че нужният ред е спазен ясно и категорично към коня се подава команда "дийй".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...Планът, който не сме видели..."

    29 Sep 2023 11:40ч.

    Планът го има, но защо Бойко се прави, че не го е видял е друг въпрос: https://www.me.government.bg/uploads/manager/source/VOP/TP/02082022_JTP_StaraZagora_BG.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами ще имат

    29 Sep 2023 11:43ч.

    И бандитите от ГЕРБ И ДПС И ПП И ДБ ,щото 60 % от гъбарите и рибарите и отвратените ,няма да гласуват .А тези които отидат да гласуват ,щегласуват със машините ,вместо със хартиините бюлетини .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не забравяй

    29 Sep 2023 22:35ч.

    че в избирателните списъци има около 6,5 млн избиратели, а българските граждани вече са около 6,2 млн. От тях около 1,5 млн са под 18 години и не са гласоподаватели. Т.е. имаме около 1,8 млн гласоподаватели, които задължително гласуват за този, койти е избрало Посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Териториалният план за справедлив преход за област Стара Загора предвижда...

    29 Sep 2023 11:44ч.

    до 2030 г. само в този регион да бъдат разработени проекти за минимум 7,5 гигавата вятърни и слънчеви мощности. За сравнение в момента трите ТЕЦ-а „Марица Изток“ плюс ТЕЦ „Брикел“ са с обща мощност по-малко от 3,5 гигавата. Изчисленията в плана предвиждат, че до 2030 г. енергията произведена от лигнитни въглища ще намалее с над 75%. Очакванията са България да продължи да е в състояние да изнася електроенергия през този период. Плановете предвиждат също инвестиции в системи за съхранение на енергия, както и в развитие на мрежата, което е ключово за присъединяване на растящия брой нови инсталации. Съседните на България държави също ударно инсталират нови възобновяеми мощности. По данни на института за зелена енергия Ембър през 2022 г. ( https://ember-climate.org/data-catalogue/yearly-electricity-data/ ) в Гърция, Турция и Румъния над 40% от произведената електроенергия е била от възобновяеми източници. Гърция е увеличила капацитета си за производство на слънчева енергия с близо една трета и вече има над 5,5 гигавата соларни мощности. Турция също е прибавила над 2,5 гигавата нови възобновяеми мощности през 2022 г. Ако България изостане в енергийния си преход, това ще доведе до повече внос от съседните държави, които ще могат да предложат по-конкурентни цени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това плачене за работните места е фалшиво, защото...

    29 Sep 2023 11:46ч.

    Най-засегнати от предстоящия енергиен преход ще бъдат работещите в сектора в района на Стара Загора. Това отчита Териториалният план за справедлив преход, публикуван през август. Документът обяснява уязвимостта на региона с особено големия брой заети във въглищната енергетика, както и с факта, че за разлика от другите засегнати райони Перник и Кюстендил, тук преходът не е започнал. Според документа преструктурирането на енергийното производство в района ще доведе до разкриване на нови работни места например за рекултивиране на въглищните мини, но също и в дейности свързани с веригата за доставка на фотоволтаични панели (от сглобяване до рециклиране), производство на електрическо оборудване и технически елементи за фотоволтаични системи, електролизьори за водород и допълнително оборудване за водородни системи, оборудване за съхранение на електроенергия, инструменти, резервни части и други съпътстващи дейности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво прави правителството, което Бойко УЖ подкрепя, но всъщност клати

    29 Sep 2023 11:49ч.

    През миналата седмица правителството постигна споразумение със синдикатите ( https://www.gov.bg/special/bg/prestsentar/novini/premierat-akad-denkov-imame-saglasie-sas-sindikatite-shte-podpishem-sporazumenie-za-spravedliv-prehod-na-vaglishtnite-regioni ) за създаването на държавно предприятие, в което да бъдат преназначени всички работещи сега в държавните мини и ТЕЦ, като им се осигури запазване на заплатите и работа по рекултивация и възстановяване на терените. Предвижда се предприятието да служи като „преливник на работна ръка“ по време на енергийния преход в региона. Точните параметри, по които то ще работи се очаква да бъдат уточнени, но според правителството ще се търси финансиране по Плана за справедлив преход. България очаква да получи 1.3 милиарда евро от фонда на ЕС предвиден за тази цел ( https://bnr.bg/varna/post/101469068/otpuskat-13-miliarda-evro-na-balgaria-za-prehod-kam-zelena-ikonomika ). А каква е и има ли въобще оферта/решение Бойко&ДПС&сие за разрешаване на проблема и запазване на работните места в региона?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Борисов, Делян Пеевски и финансовият министър Асен Василев се разбраха, каквото и да значи това:)

    29 Sep 2023 12:39ч.

    Проведоха среща, след която има уверение, че централите ще работят до 2038 г. Всеки миньор, който иска да напусне, ще получи 36 заплати и на мястото на мини и язовири няма да бъдат изграждани соларни паркове, а проекти, които ще запазват работните места и хората ще бъдат доволни.Гаранция - Франция:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    29 Sep 2023 14:21ч.

    Този е най-големият продажен боклук, който съсипа и малкото държвност !!! Продаде цяла дъражва, за да спаси миризливата си кожа! БОКЛУК НА БОКЛУЦИТЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи