Борисов към Кирил Петков: Лена Бориславова пише СМС "Ще счупим сглобките". Умението да управляваш е да правиш мнозинства

Борисов към Кирил Петков: Лена Бориславова пише СМС "Ще счупим сглобките". Умението да управляваш е да правиш мнозинства

Вчера Лена Бориславова пише СМС – Ще счупим сглобките, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. "Няма да участвам в сглобките им. Ние нямаме ангажимент към тях (ПП-ДБ - б.р.). Умението да управляваш е да правиш мнозинства. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на председателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който определи като голям проблем използването на плаващи мнозинства от страна на ГЕРБ.

"Мразя такива сравнения - смокинови листове, не харесвам тези сравнения. Ясно им беше предложено да направим коалиция, която гарантира мнозинство и пази демокрацията. Те казаха, че не искат, а искат само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, какво искат - да ни лишат от правото да подкрепим нашия закон? Така работи едноличната власт... Нашите закони са по-добри и събират мнозинства. Трябва да се откажем от тях, за да изберем по-лошите, така ли?

Българският народ искаше редовно правителство. Потиснахме цялото си его, което Кирил Петков и по-скоро Лена Бориславова не могат да направят, защото тя вчера пише есемеси, че ще се счупи сглобката...

Умението да управляваш е да правиш мнозинства, така работи парламентарната република. Президентската република е по-друг начин - назначаваш правителство и си носиш отговорност.

Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, не се виждат, но тогава започва да свети отзад. Така че нека да успокоят топката, защото имаме войната и язовира в Украйна, който се изля в Черно море... И стига са назначавали хора - всеки ден нови и нови техни кадри. За областни управители, ами ние сме ги победили два пъти в Благоевград, какво да кажа на хората там", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към Кирил Петков и Христо Иванов с думите, че съдебната система няма да допусне намесата на политици и от днес нататък те трябва да го знаят. ГЕРБ ще подкрепи предложението на Христо Иванов за конституционните промени да са намали числеността на парламентарната квота във ВСС за сметка на съдийската и на прокурорската, каза още Борисов.

Навсякъде върви поголовна чистка със заплахи, с поставени техни хора, дори на цели фамилии искат да им се намери място, постове". Това призна за първи път лидерът на ГЕРБ за действията на ПП във властта, от които вече са пропищели всички министерства и ведомства.

"Какво на Асен Василев като власт не му е дадено?", попита Борисов и продължи: "Данъчните служби ли? Ние нямаме нито един човек там. Митниците? Нямаме нито един там, АДФИ, през МВР той има БОП, полиция, жандармерия, гранична, вътрешна сигурност и пак не им стига власт", посочи Борисов.

"От ПП искат да оставим 60 души дежурни в залата и да гласуват, каквото те кажат. Как да обясним на хората, които са гласували за ГЕРБ, това положение? Навсякъде подменят хора безусловно, върви чистка, с поставяне само на техни хора. 

"Надали преди времето ми е било приятно да правя компромиси, за да имаме мнозинство. Ние поехме ангажимент единствено за правителство. Ако правителството е свързано с парламента да се напише коалиционно споразумение. С 63-ма депутати искат да командват 240“, каза още Борисов.

Той е на мнение, че всякакъв друг изход е по-лош. „Според мен тръгнаха добре, говореха добре. Някои техни основни фигури стояха в миманса, а сега се появиха, навсякъде върви чистка, подменят се хора, заплашват".

"Много сме големи за смокинов лист и като го сложим отпред, не се вижда, обаче почва да ни свети отзад", пошегува се той.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Анализатор

    22 Юни 2023 12:48ч.

    Готов изпран от Киро и Асен, подсушен като бебе на което са сменили току що памперса,"нашият" хукна отново по студия,редакции,сайтове,да раздава съвети,как трябва се се управлява един прост народ.Киро забрави,че ще праща лидерът на герб да гостува при бай Ставри за бая години.Хората вече помнят кой какво им е обещавал и ще си го търсят като накследство на предстоящите избори за НС и за местно управление през октомври.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    22 Юни 2023 15:56ч.

    Според Боко кехая, умението да управляваш е да правиш мнозинства, защото от КОЛЕКТИВНАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ по УБАВО НЕМА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    22 Юни 2023 12:53ч.

    Очаквано, след грозното сношаване, ще има още по-грозна раздяла, но това всъщност е само в полза на т.нар. "Демокрация"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    22 Юни 2023 15:48ч.

    Отношение, като след сношение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турбофарс

    22 Юни 2023 13:20ч.

    Киро и Бойко си говорят за управление...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Юни 2023 13:24ч.

    Толкова ми "липсваше" този Борисов. Дълго време бяхме лишени от този неподражаем изказ и начин на мислене. Благодарим ви ПП и ДБ, че ни го върнахте! Дано сте на ясно, че с това историческата ви мисия приключи, почти и скоро ще ви минат с 200. На следващите избори може да не се хабите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    22 Юни 2023 13:25ч.

    Ама Боце, тя Ленчето друго е имала предвид. Ти си свободен мъж, за разлика от Кире. По-мъжествен си... Сакатлъкът сега е, че Ленчето е трудна, но бива ли така да отказваш - сърцето разби на жената. Тва преди да разбиеш сглобките...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Юни 2023 13:30ч.

    Умението ти да управляваш е да не измъкваш и последния залък на народа си и държавата ти да не е на последно място години наред и световно посмешище!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страхът

    22 Юни 2023 14:11ч.

    Съгласно записа, правителство ще има, докато Борисов се страхува от Гешев. Гешев го няма, така, че страхът го няма вече, тогава незабавно разтуряйте това вредно правителство, което иска да ни вкара във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Юни 2023 14:42ч.

    Гешев го няма, но все още има Магнитски :) Аз се съмнявам, че ако управлява Борисов, ще е по-малко ястреб от Тагарев. Нали трябва да докаже пред посолствоТО, че е най-големият евроатлантик тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конфузия

    22 Юни 2023 14:13ч.

    Така е винаги след срамен секс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От ПП искат да оставим 60 души дежурни в залата и да гласуват, каквото те кажат. Как да обясним на хората, които са гласували за ГЕРБ, това положение? Навсякъде подменят хора безусловно, върви чистка, с поставяне само на техни хора.

    22 Юни 2023 15:23ч.

    Ами разбиват ти партията ГЕРБ бе, г-н Борисов! Макар и калинки назначавани от твоя кадровик Цв.Цв. за последните 10 години хората ти се понаучиха какво трябва да правят за специалностите и длъжностите, които заемат. Днес вече специалисти ги плащат на борсата. Ще постоят там 9 месеца, като безработни и след 9 МЕСЕЦА като дойде РОТАЦИЯТА с премиер Габриел ще ги върнеш отново на държавната работа?! .......... Как звучи това - като отговорна държавна политика и ОТГОВОРНО отношение към българския народ? Не само към твоите избиратели и симпатизанти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лена Бориславова: Ще счупим сглобките!

    22 Юни 2023 15:37ч.

    Ами ако не счупят сглобките на ГЕРБ ще се счупят сглобките на ПП! Ама защо да счупваме своите, като може да счупим чуждите гербаджийските?! Нали така! В потвърждение на "мисловния процес" на идейното гуру на ПП е това много полезно СУПЕР четиво препоръчано за г-н Борисов и целия актив на ГЕРБ: .......... ето тук ............... https://glasove.com/komentari/kirile-asene-zashto-da-saglasuvame-samo-shefovete-na-sluzhbite-napravo-da-vrachim-tsyalata-vlast-v-ratsete-na-posolstvata-koito-ni-gotvyat-za-voyna

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що е Ливъридж

    22 Юни 2023 15:38ч.

    и има ли почва у ППетата?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    22 Юни 2023 15:46ч.

    За ББ : '' Нравится, не нравится - терпи, моя "красавица." С кадрите на ГЕРБ сега ПП/ДБ(ДПС) постъпват по същия начин, както ГЕРБ,когато управляваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фишек

    22 Юни 2023 16:58ч.

    Поредното симулирано скандалче ГЕРБ-ПП, за да изглежда че са опоненти и не са в коалиция. Предното беше за имунитетите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лена

    22 Юни 2023 17:16ч.

    Ще счупя сглобките на парапета!!!!! Аз знам как.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    22 Юни 2023 17:17ч.

    Парапет и фалос едно и също ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    22 Юни 2023 18:08ч.

    имам въпрос: в близко бъдеще Лена Бориславова ще разреши ли ДНК тест на бебето си??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи