Борисов: Кабинетът на ПП е най-изгоден за Путин. За 5 месеца станахме 3 пъти по-зависими от Русия

Борисов: Кабинетът на ПП е най-изгоден за Путин. За 5 месеца станахме 3 пъти по-зависими от Русия

Правителството на "Промяната" е най-изгодното за Путин, само за 5 месеца България стана три пъти по-зависима от Русия, заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов часове, след като партията обяви водачите на листите си: 

"Има изтичане на финансов ресурс от икономиката на България. А същият НСИ казва накъде изтичат парите от българската икономика. С близо 2 млрд. лв. се влошава търговското салдо в сравнение с миналата година. Вносът от РФ по време на санкции е нараснал със 160%. Това ли е откъсването от санкциите, което показва къде изтичат капиталите на България", попита Борисов.

Президентската република е за големите държави, каза Борисов по повод на инициативата на Слави Трифонов от ИТН за референдум по темата. "В България едно еднолично управление бързо се превръща в некрасиво нещо. Затова политическите партии трябва да са отговорни", посочи той.

От ГЕРБ алармираха, че са атакувани от хакери.

"Да кажат, че аз съм казал, че трябва да се продължи договорът с "Газпром", е абсолютна лъжа. Позволих си да им кажа да бъдат внимателни. Дадох като българин един съвет. Нашата политика е 100% диверсификация от "Газпром". И ни удариха "Фейсбук". Ние не сме Северна Корея, не сме Русия, където Фейсбукът да бъде спрян. Откъде дойде тази яростна атака. Може би защото вчера казах, че ще докажа с факти. БНБ през миналата седмица публикува новата си икономическа прогноза. Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не са верни.", каза Бойко Борисов.

"Тези три партии, милиарди са изнесли към Руската федерация. Само за 3 месеца тяхно управление България стана три пъти по зависима от Русия. Това ли ни е евроатлантическата ориентация?! Какво причиниха на Путин, че изгониха готвачки и чистички. Дали той няма да го преглътне", уточни Борисов.

"Когато говоря за Слави Трифонов, не бих го нарекъл певец от миналото, а бих го поставил при най-добрите певци на България на всички времена. Неговите хитове се слушат навсякъде. Нашият най-голям проблем на ГЕРБ беше, че нямаше опозиция. Имаше някакви шумни хора. Сега, когато ние сме опозиция, видяхте каква е разликата. Има различни формули на управление - президентски републики. Но това са големите държави", каза Борисов по повод предложението на Слави Трифонов за референдум за президентска република. По-късно днес от ИТН уточниха, че искали полупрезидентска република.

"Снощи нашите комуникационни мрежи в социалните мрежи бяха ударени от хакерска атака. И точно три публикации, касаещи ужасяващите злоупотреби, правени в сферата на енергетиката, вноса и износа на газ и сделките, които са правили бившите управляващи. Първото беше описанието на схемата на сделките с газовите посредници. Имаше клип, графична част, в която подробно се обясняваше схемата с посредниците между "Газпром" и "Булгаргаз" и каква е тя. Другото беше разпространена фалшива новина, че г-н Борисов бил казал, че през 2023 "Газпром" трябва да се върне в България. Тотален фейк. Тези три неща - клипът, графиката и фейк новината бяха атакувани снощи", алармира Георг Георгиев, председател на МГЕРБ.

Експертът на ГЕРБ по киберсигурност заяви, че почти всички профили са били взаимствани от руския "Фейсбук".

"Това е изцяло приказен сюжет. Ще стане един месец няма отговор на нито един въпрос. Няма отговор на доставките на руски газ на по-висока цена, за необосновано завишената цена на горивата", каза Томислав Дончев.

 


Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Тоя пак го лапна

    27 Авг 2022 15:05ч.

    логореята!И за момент не се чувства излише,изтъркан,индивид от който ни е писнало!И което е и по лошо-все повече се освинва физически и ментално и докога ще го търпят и неговите…… ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    27 Авг 2022 15:34ч.

    Няма и няма да научи български Боко. Явно гледа от Киро Тъпото, Козела Цар. Народът (стадо) няма против да го управляват илитерати. Ха-ха-ха! Ще го оправят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кастингът на управницете ни не е българско дело, а англоамериканско

    27 Авг 2022 15:39ч.

    Такива като ББ е има доста всред всички народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо говори без да го питат

    27 Авг 2022 15:39ч.

    Бойко сам си пречи. Договори и цени за газ би трябвало да са тайна. Навярно за да ядоса Запада и българите, Вучич обяви на каква цена Сърбия купува от Газпром. За 2 милиарда кубика газ са платили 800 милиона евро. Смятайте, ако можете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много зависим от -

    27 Авг 2022 15:40ч.

    То и аз не съм добре психически, ама тия шизофреници ако така мислят да правят външната политика -

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • класик на руската драматургия

    27 Авг 2022 15:43ч.

    - другия вариант е, че Ректора, Райчев и Сопола са им написали пиеската, и тия само я играят, влизат в роля демек. Театър на абсурда! Поне да беше интересно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПКП

    27 Авг 2022 15:44ч.

    МУРУКА ,що не си гледа гинкобилобата ,ами седнал да умува за неща които нищо ,ама нищо не разбира

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мутра стажант

    27 Авг 2022 15:49ч.

    бойче ,ще ни умориш от смях бе ,ходи си поливай там магнолията , пий кафе с акраните ,и е моли ,моли се да не те натъпчат за много в пандиза ,то че ще лежиш ,ще лежиш ама да не е много ,че годинките ти много ,на финалната права си излязъл

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сашо

    27 Авг 2022 15:50ч.

    Борисов е наистина редко нагъл тип. Абе байно, кой построи тръбата през България, обслужваща "Газпром" с три милиарда от нашите пари. Ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    27 Авг 2022 16:11ч.

    Всяка крива, успоредната на Путиновата е права. Освен Копийкин /ама и той не смее да го каже в прав текст/ никоя партия не ще вземане даване с Матушката ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    27 Авг 2022 16:26ч.

    Тези от ГЕРБ как не разбраха, че не е важно да се харесват на външните си "покровители", които са ги отписали! Важно е да ги искат мнозинството българи! Но с тази антируска риторика, са обречени, както и останалите политически партии, създадено за всичко друго, само не и да работят за националните интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колко елементарен натегач е борисов

    27 Авг 2022 16:55ч.

    търси да напипа слабото място и там да удря, да лъже, да мами.... не ставаааа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Авг 2022 16:59ч.

    Е, няма по-прости политици от българските и в частност европейските екатаджии. Иначе търговията м/у Сащ и Русия си върви, ама санкции, хай да се лъжат еврогейските будали. И Фейсбук отдавна е забранен в Русия, ама и ти като Киро, все Путин ти е в устата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ццццц....всяка жаба да си знае гьола, мистър борисов

    27 Авг 2022 17:00ч.

    този така и не разбра, че България не се ориентира по никакви гьолища, няма понятие евроатлантически, което да е свързано със съдбата на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Авг 2022 17:05ч.

    Единият построи тръбата на Путин през цяла България за един месец, другите изгониха 70 руски дипломата. Интересно кой е зависим от РФ :))))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    27 Авг 2022 21:48ч.

    a другата тръба, от която можеше да дойде азерски газ, 12 години я бавеше, защото с нея чекмеджета не се пълнят. Иначе бил 100% за диверсификация...Гнусен си, Тулупе, гнусен лъжец, даже и Киро Лъжеца ще те осъди за лъжите ти както Ленчето вече го направи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    27 Авг 2022 17:22ч.

    Въртигъзник. Пунта Мара и Прани гащи. И така, и онака. Сега го дава атлантик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    27 Авг 2022 17:56ч.

    Ало, каскетурата Каренин, тази мутра защо не е в затвора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умрем да му слушам

    27 Авг 2022 19:11ч.

    нечленоразделните лакардии!Няма ли да се намери поне един що годе интелигентен тип из герб да му каже и покаже как се говори смислено!И някой да му каже да намали плюскането че на човек не е заприличал а направо шопар безобразен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варна не гласува за педали

    27 Авг 2022 19:16ч.

    митов - пляс пляс педалите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лллл

    27 Авг 2022 19:22ч.

    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад -

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лллл

    27 Авг 2022 19:22ч.

    русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    27 Авг 2022 20:07ч.

    Борисов, такава си върти опашка, че и да те гръмнат по нея ти е малко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ох, бе Бойче! Разсмя ме.

    27 Авг 2022 20:57ч.

    Бойче, ти как разбра бе? Путин ли пита или тъй ти казаха началниците от Брюксела?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    27 Авг 2022 22:12ч.

    Баце стига въртя дирника пред посолството. Не вярвам че Киро и Асен ще ги стигнеш в чупките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха-ха

    28 Авг 2022 1:38ч.

    абе, тоя седи под охрана в Банкя, откак не е премиер и не смее да мръдне. И за кво краде толкова време - да седи в Банкя. Убавец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И без тия декларации не знам кой би гласувал

    28 Авг 2022 3:14ч.

    за тлъстото животно, но всеки влак си има пътниците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи