Борисов: Имаме свидетел, че Асен Василев е бил в "Лукойл" като вицепремиер. Цената на тези срещи са милиарди. Вашите парички отидоха там

Борисов: Имаме свидетел, че Асен Василев е бил в "Лукойл" като вицепремиер. Цената на тези срещи са милиарди. Вашите парички отидоха там

Автор: Ружа Райчева, OFFNews.bg

Вашите парички отидоха при Путин, в "Лукойл", и може би и на едно друго място, но не можем още да го докажем. Имаме свидетел, че Асен Василев е бил в централата на "Лукойл" като вицепремиер. Да, да - датата, часа - между 13:10 и 13:20, всичко знаем. Чакам нашите партньори дали е засечен такъв криптиран разговор с Москва или Женева. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в Ловеч. "Рано или късно свидетелят ще намери сили и смелост, макар че от чужбина се свърза с мен мой колега, и ще каже истината. Резултатът от тези срещи се измерва с милиарди за сметка на джобовете на българина", каза той. 

Борисов заяви, че служебният министър на финансите Росица Велкова не си противоречи в изявленията си относно финансовото състояние на страната. На 15 март Велкова обяви, че финансовото състояние на България е застрашена от свръхдефицит, ако не предприеме редица непопулярни мерки. На следващия ден Велкова изненадващо заяви, че няма риск от фалит на държавата, нито от намеса на Международния валутен фонд и нужда да се тегли нов дълг. 

Днес Борисов каза, че Велкова е пратила доклада на министерствата, за да знаят какви съкращения трябва да направят, защото "ако го произнесе така, може да се оправдае, но ако го произнесе публично ще носи наказателна отговорност". По думите му всички са ѝ се хвърлили, защото това е реалното положение в държавата:

"Не си противоречи - това е секретен доклад до министерствата. Когато стана достояние на медиите, те я заплашиха, че всява страх и носи наказателна отговорност и тя затова се дърпа."

На срещата със симпатизанти в Ловеч Борисов обяви, че ГЕРБ са оцеляли през тези две години с божията помощ: 

"Без Господа нищо не можем да направим. Това, че през тези две години оцеляхме, е божа работа. Нямаше кой друг да оцелее - брутално се отнасяха. Защо? Защото силата е нашата слава - прекалено сме силни!"

Лидерът на ГЕРБ повтори тезата си, че когато ПП са си "отишли" цените са паднали с лев надолу:

"Асен Василев казва, че вие живеете по-добре, само че хората могат да сравняват. Вие ако живеете по добре - ставайте и си отивайте, защото нямаме работа тука при вас. С тях ли ще сте по-добре - ако кажете така, повярвайте ми - повече няма да ме видите. Кой от вас живее сега по-добре и е по-доволен от предишните години?", заяви Бойко Борисов.

 

Коментари

  • Robertfmm

    18 Март 2023 13:05ч.

    Бытуют разные онлайн-банки, которые делают отличное предложение услуги для бизнеса. Некоторые с самых популярных онлайн-банков для бизнеса подсоединяют Azlo, Novo, BlueVine а также Axos Bank. Ваша милость сможете выучить (что) сии виды и сопоставить их функции, чтобы признать, какой изо их унше всего подходит чтобы дел вашего бизнеса. https://baoly.ru/ttyd

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Март 2023 17:06ч.

    Всеки път когато Боко падал на карти от Вальо Златев, Лукойл е спирал плащането на данък печалба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    18 Март 2023 20:58ч.

    Ех гласове, гласове,изтривайки истината ставате съучастници Парите на Българите са в златните мини,в кюлчета злато, чекмеджета,овшорки,магистрали,ЧЕЗ, фонд Земеделие и къде ли не при уоправлението на ТОЗИ. Трябва ли ви гумичка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    18 Март 2023 13:18ч.

    Борисов е като развален грамофон, на всички сбирки дрънка едно и също. А тия дни от ЕС са излезли с информация, че пътищата в България са нй-лоши в цяла Европа. Какво ще кажи Борисов по този въпрос, или пак някой друг му е виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @отвратен 18 Март 2023 13:18ч

    18 Март 2023 13:27ч.

    не е необходимо, който и да било от ЕС да ни казва, че пътищата са зле. то се вижда. пък и сляп да си ще го разбереш по друсането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баста

    18 Март 2023 13:21ч.

    Този безбожник как говори, сякаш никога не е теглил 16 + 5 млрд заем и никога не е профуквал 2 млрд за електронно правителство. И това е само на пръв поглед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    18 Март 2023 13:40ч.

    Мутрата от СИК варди като собственик на фирма за гавази "Лукойл".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов пак го напомпаха отвънка

    18 Март 2023 13:40ч.

    Пълни залите като за снимка, плюе и пускат компромати (Къро) за ПП и ДБ. Докога така?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чий е Лукойл в крайна сметка, на кои точно "руснаци"?!?

    18 Март 2023 13:42ч.

    ЗАЩО ИЗОБЩО БЕШЕ ПРОДАДЕНА ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НА БАЛКАНИТЕ ДЪРЖАВНА НЕФТЕНА РАФИНЕРИЯ - тя трябваше да бъде в забранителния списък като част от стратегическата инфраструктура на България! .........Ето един спомен: "Когато през 2004 г. Иван Костов напуска СДС, за да реализира своя политически проект ДСБ, се стига до остри спорове между него и тогавашния син лидер Надежда Михайлова[1]. В хода на тези спорове тя му задава публично пет въпроса – и получава също тъй публично неговите отговори.[2] Единият от въпросите е кога е бил искрен – когато пише статии за Русия или когато продава ключови предприятия като „Петрол“ и „Нефтохим“ на руснаците." .... По-интересен е другият негов отговор – за продажбата на единствената българска рафинерия на „Лукойл“, Едвин Сугарев, цитирам дословно ИВАН КОСТОВ: „Нефтохим” беше продаден на руска фирма, защото е с руска технология и преработва руски нефт. И затова представляваше интерес само за руски фирми." ЕВАЛА за този отговор на бачо Костов. Значи АЕЦ е руска технология, преработва само руски уран и ако трябва да се продава, требе да е на руснаци! :) ..................... п.с. Смятаме, че Борисов ПРЕКАЛЯВА с "плашилото" Русия. И е добре да не поставя под един знаменател всички руснаци! Понеже за съжаление навсякъде има т.нар. 5-то колонници работещи срещу националните интереси на народите си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    18 Март 2023 13:53ч.

    Вече 32 години Българският народ няма национални интереси, благодарение на инсталираната от ФАЩ туземна колониална администрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора, трябва да защитим Балкански поток - този газопровод е наш на българския народ газопровод и е гарант за поне малко останалия ни национален суверенитет!

    18 Март 2023 14:00ч.

    Атаките срещу Балкански газопровод идат само от страна на прокситата на чужди посолства и от страна на спонсорирани от чужди държави НПО-та и жълтопаветни "българи"! ............ ГАЗОПРОВОДЪТ Балкански поток е собственост 100% на България и е важен защото можем да пускаме какъвто искаме газ и откъдето искаме! Тоест НИЕ СМЕ ВАЖНИ! ... И днес се чуват приказки, че уж заради тежкото финансово състояние на държавата, ако не дай си Боже вземат отново властта - ПРОКСИТАТА се готвят да ПРОДАДАТ държавния български газопровод БАЛКАНСКИ ПОТОК! ............. С продажбата му България ще загуби напълно своята не само енергийна, но и национална независимост и ще е прелюдия към разпарчетосване, никой не се е отказал от златната райска територия на България! Да проявим разум и да защитим последното създадено от българския народ за собствения ни просперитет - газопровода Балкански поток. ..................... п.с. Случайно ли под неистов чужд натиск, се изгражда дублираща връзка край Драгоман между България и Сърбия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диър Бойко

    18 Март 2023 14:08ч.

    Има свидетели, че приятеля на А. Василев, Н. Денков,също е бил в няколко пъти в кабинета ти и е получил също подаръци за милиони. Твой Дейвид

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Март 2023 15:44ч.

    Мутрата - в комунюнгерския сайт - точно където му е мястото. Мутри и комунюнгери от типа Дачков, това е едно и също котило - онова на бандита Путин. Украйна ще им почупи мутрите на всички тези негодяи! Слава Украине !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    18 Март 2023 16:42ч.

    Sin-чо, дерьмокрацията е в опасност! Министерството на отбраната на Полша разгръща наборни центрове в цялата страна за набиране на доброволци за служба във въоръжените сили. Полските военни провеждат мащабна кампания за привличане на млади хора към военната служба, провеждат се множество изложби и други събития, на които посетителите са силно насърчавани да подпишат договор с въоръжените сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    18 Март 2023 16:04ч.

    требва да си доста неостър, за да се фффанеш на бацювите. требва да помниш 3 минути, най-много. га че аз играех белот с едного. просто ко.корчо е предложил ново каре, нищо повече. популацията така я доят, на карета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Марин

    18 Март 2023 17:45ч.

    Имаме стотици,хиляди свидетели,че ти окраде бедния, български народ. Простия народ,от който някои лумпени те зяпат когато ги лъжеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Служба по сметоизвозването

    18 Март 2023 18:55ч.

    Някаква си Ружа Райчева от ОФФ решила да отрази нещо си. Ами, хубаво! Няма да се бъркам на Владо Йончев, я! През 2020 и 21 -год. медията здраво подскачаше против отвратителния модел и това беше напълно разбираемо и справедливо. Ох, какви ги говореше Вл. Йончев тогава! Май е позабравил! Много вода изтече оттогава и днес сякаш вече отвратителният модел е позабравен и основната линия на бойно съприкосновение минава на друго място, пък Вл. Йончев предпочита вече да е изявен войн за либералните ценности, накъдето винаги го е влечало. Пък и да се припечели нещо! Вече няма проблем да отразяваме всякакви дивотии, стига вътре главният герой да носи правилното име?! Големият проблем не е Вл. Йончев и Офф, големият проблем точно тук е съвсем друг: какво привлекателно намират Гласове в една такава публикация, че я извеждат пред черта?! Хора, този е същият човек! Да, онзи същият! Погледнете го пак - този от снимката. Аз ли нещо съм забравил или просто смесвам личности, събития и времена. Защо ми се струва, че това е същият, който: се зарече да се пребори с мутрите и корупцията; нарече българския президент (Плевнелиев) своето магаре; свикваше нарочни пресконференции, на които тържествено завяваше, че ще разпореди на депутаитте да направят това или онова, а за да бъде унижението пълно, след гласуването се врътваше на обратната посока; казваше на премиерите на страните от Запада - „Началниците“ и за е гротеската пълна, отдаваше чест на гола тиква в противоречие на бг. Строеви устав; развихри се в напълно незаконно строителство, че да има повод да плаща аванси, които се изнасят в чували или да плащат на консултанти, които обясняват как се изсипва самосвал; пазаруваше оръжие на чертеж и при 100 % авансово плащане, уникален пример в човешката история, че да върже и обрече страната на волята си; караше колегите си от западния елит с двеста, без уточнения дали на 6-та или на задна; пълнеше чекмеджета с пачки и кюлчета и дори се сопкаше на тези, които са му донесли лека разфасовка; наби някакъв атрибут вероятно в слабините на президента (Радев), доколкото на военен пилот акъл било изключено да се набие; хвалеше се, че бие всички по всички фронтове – като се започне от селските мачлета и се свършеше с парламентарни избори; двете каки от онзи файл определиха като мъж, който имал много правилно отношение към някои жени – дори им купувал имения и бизнеси в Барселона; в никакъв случай при никакви обстоятелства НЕ Е ИЗПРАЩАЛ ВлаТко и Пи Ар Севи да събират рекета от Черепа. ВлаТко и Пи Ар Севи са вършели това на своя глава и за своя сметка и угода, сгазвайки грубо вярата на Патрона в доброто в Човека!; постоянно вадеше свои лични милЬОни от ръкавите и ги ползваше изцяло „на полза роду“, като не забравяше да се похвали напоително, разбира се!; правеше кастинги на госпожици и „прекрасни госпожи“ в ... спалнята си; даваше да се разбере, че е имало кастинги; с и без повод се кръстеше и уверяваше, че е изтъкан от добродетели и праведни помисли, че не си е помислял никога да излъже; че от всичко най-разбира от всички – като се почне от пътното строителство, през пожарникарските маркучи, балите с боклук, та се стигне до най-завъртяните проблеми на вирусологията, да не споменаваме въобще международните отношения и газопреносните мрежи; след 20+ години във висшето държавно управление, вкл. и международна кариера, овладя една дума на английски език, но ... каква дума!!! Магическа – разрешаваща пълноценно общуване при впрягане на най-фините трептения на човешката душа – конграчюлейшънс! И колко още ... приключения и дела, достойни за олимпийски богове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи