Борисов: Има опит Северна Македония да се върне в руското влияние, най-добре да е в ЕС и НАТО

Борисов: Има опит Северна Македония да се върне в руското влияние, най-добре да е в ЕС и НАТО

Най-доброто за България е Северна Македония и Албания да са в Европейския съюз и НАТО, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията на среща с депутати. Според него има опит отново Северна Македония да се върне в руското влияние, като това по думите на Борисов се прави целенасочено и много активно, съобщава БТА.

Един криминален акт като пребит българин прави народа изцяло на страната на този човек, а това може да ни „лашне“ в друга посока, която е изцяло в полза на Путин и неговите геостратегически планове за Балканите, коментира Борисов. 

Българинът Християн Пендиков беше пребит на 19-и януари вечерта в Охрид. Той получи тежки травми и се лекува във Военномедицинска академия-София, като състоянието му се подобрява след операция заради счупена челюст. Вчера президентът Румен Радев заяви в Перник, че случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика на насаждане на омраза към българите и към всичко българско в Република Северна Македония. 

На извънредната среща с депутатите на пГЕРБ Бойко Борисов обвини лидерите на "Демократична България" Христо Иванов и "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев, че са отсъствали от пленарната зала в парламента, точно когато се е гласувала съдебната реформа. Повод за коментара му бяха гласуваните на първо четене промени в НПК с механизъм за контрол върху главния прокурор.

"Какъв факт е това, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов го няма в залата да направи кворума? Господата Кирил и Асен ги няма в залата. Целия ден... Извинявайте! И някои водещи да изпадат в истерия и да правят Добрев виновен, че тях ги няма, няма да го допускаме повече. Лъжите им и фантасмагориите им - аз къща в Барселона не съм имал, чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се и произнесли вече, нито съм имал кюлчета. Чакам с нетърпение това да се случи.

ГЕРБ - виновни за правосъдната система? Да, да, затова и Кирил, и Асен, и Христо Иванов ги нямаше и не направиха кворума. Съжалявам, бяхме само 67. Другия път ще бъдем 105. Нали ние ще им работим, а те ще ходят по кръчмите и по парапетите да се забавляват. Сега, извинявайте, голяма грешка, признавам. Вместо да им оставим да си се разхождат, да си свалят материали от медиите. Другия път ще сме повече депутати след изборите и вече това ще могат да правят. Съжаляваме, че тоя път така се получи, на сутринта ще го гласуваме, както го направихме, но вечерта, умисълът им - едва ли не ГЕРБ порвалили кворума. Представяте ли си наглост, бе?", заяви Борисов.

 

Източник: БТА, БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • най-вредният политик

    28 Яну 2023 12:03ч.

    Най-вредният политик продължава с поредната глупост. Той се хвали, че лидирал процеса по вдигане на ветото за Северна Македония, а после Путин му е виновен за антибългарските изстъпления след вдигане на ветото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, баце, безроднико!

    28 Яну 2023 12:03ч.

    В сферата на "Руското" влияние, казваш. А това лошо ли е? Та какво ние, баш "еврипейците", хубаво видяхме от Европата и НАТО-ту? А, викаш, вий да сте гледали, а аз, Баце ви, каквото трябва, съм видял! Де гиди национални предатели! А, и сега е моментът да кажем "Чао, Европа, чао"! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    28 Яну 2023 12:04ч.

    Бац$ оправдава продажната си външна политика отново с руски интереси... не знам какъв завършен тъпанар трябва да си, за да вярваш тези глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Яну 2023 12:07ч.

    Войната в Украйна криe рискове за стратегическо поражение на Русия; за провокиране смяна на режима и последващо демилитаризиране на Русия (а не е изключено и поставяне на ядрения й потенциал под международен контрол); за политическо и географско „преформатиране“ на Русия; за смяна на елита и за превръщането й във второстепенен фактор, не само в световен, но и в регионален мащаб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мечти

    28 Яну 2023 12:08ч.

    Някои се размечтаха за невъзможното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даскал

    28 Яну 2023 12:07ч.

    Да им е гадно, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    28 Яну 2023 12:08ч.

    Още не е ясно кой ще влезе и кой ще излезе от ЕС. Руски военен кораб е в Атлантика и демонстрира ракети, а ние правим вододел между изтока и запада на границата с Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    28 Яну 2023 12:10ч.

    Тоз пък взел дал и той... пенцио смотана, не ги ли виждаш, че са същите подлоги като вазе бе, за едни трохи гъза на мйките си дават, хралупите откъде са се пръцнале... типични на вазе устни гъзомийници са и тия бе, жалък червей по еврогейски стандарт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    28 Яну 2023 12:15ч.

    Бойко, кръвта на пребития българин от РСМ е по твоите ръце, защото с твоя помощ падна ветото. Борисов, ти си позор и национален предател

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • надежди

    28 Яну 2023 12:24ч.

    Надявал се, че в следващия парламент ГЕРБ ще има 105 народни представители. Не 105, дори 15 не трябва да имате вие националните предатели от ГЕРБ, ДБ и ПП, които вдигнахте ветото, демонстрирайки колониално поведение. Именно от вашето колониално поведение се възползваха в Северна Македония. Да бяхте последвали примера на Гърция, която ги принуди да си сменят името на държавата и да се откажат от античната история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спри да се гавриш с народа!

    28 Яну 2023 15:41ч.

    видяхме как ГЕРБ внесе предложението за вдигането на ветото. Значи оттам духа вятъра. Ставало само въпрос за зони на влияние. България не е нужно да се кланя нито на изток, нито на запад. Нали вдигна ветото, за да "не се срамува Петков", като отиде в Брюксел?Нали се похвали, че урсула ти се обадила? Атаносова и георг клечаха пред портата ти в нощта преди ГЕРБ да внесе предложението за вдигането на ветото. ГЕРБ + ДПС (за истерична радост на ДПС) + ПП + ДБ = антибългарски решения. ДБ и ПП са ясни. Но вредата на ГЕРБ, начело с Борисов е в пъти по-голяма, защото още много избиратели им вярват по инерция. Не се гаси туй що не гасне. Генетичната ни памет не може да бъде заличена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледал документални филми

    30 Яну 2023 1:48ч.

    Този пък откъде измисли тази простотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи