Борисов: И конституционно правителство е вариант

Борисов: И конституционно правителство е вариант

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Докато си играем на войни, държавата отива в канала“ – това заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на Народното събрание.Той допълни, че ако следващата седмица няма правителство, няма да има бюджет.

"Приходите в хазната за първото тримесечие ще са поне 1,5 млрд. лв. по-малко. През юни държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ добави, че държавен бюджет се работи от мнозинства, които трябва да носят отговорност за него.

"Ще говоря като Кирил Петков, без правителство - бюджет няма да се гледа. Имаме заложник План за възстановяване, Шенген, толкова заложници, за да се правят някакви политически игрички", смята Борисов.

Той допълни, че авансовите плащания по Плана за възстановяване и устойчивост са харчени.

В отговор на думите на съпредседателя на ДБ Христо Иванов за конституционно правителство, Борисов каза, че това също е вариант, защото промяната на Конституцията също изисква поне 160 гласа. „Така че в следващите няколко дена може да се направят още совалки по тази тема”, каза Борисов.

"Считам, че това да изнасяш записи, с когото и да е било, най-малкото не е красиво. Аз в живота си не съм записвал никого. Смятам, че това уронва достойнството на този, който го прави", отговори Борисов на въпрос дали се притеснява от главния прокурор. 

"Никога не съм предлагал посланически постове по простата причина, че не съм в позицията да предлагам. Няма как да предлагам нещо, което не мога да изпълня", каза той.

Източници: бТВ, novini.bg, epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • конституционно правителство?!?!?!

    19 Май 2023 9:36ч.

    Някой може ли да обясни на невежите какво точно е това и къде е разписано, извън фантазиите бокови и иванови?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трепери Баце, трепери душо

    19 Май 2023 10:19ч.

    Американците са дали последен шанс на Борисов. Ако не изпълни обещанията си, на ход е Гешев. За какво мислите, че беше преди няколко дена в Америка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А бакалъм

    19 Май 2023 10:22ч.

    Като го напънат през гащите и веднага се улавя като удавник за сламка за Конституцията. Няма го Магарешки да му уйдиса на акъла, но пък има достойни заместници Ристьо и Гнома.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За довечера мелатонин спрей

    19 Май 2023 19:35ч.

    Днес Боксън се е насрал. На косъм се е разминал с искане за смъкване на депутатския му имунитет (отложено поради некадърност прокурорска).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    19 Май 2023 9:44ч.

    Борисов само се врътка насам-натам, без да знае какво да прави, но иначе заплашва как ще остави държавата без бюджет и България щяла да затъне! Няма ли кой да му потърси отговорност за това чисто мафиотско изнудване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    19 Май 2023 10:36ч.

    бюджет ще има, защото могат да крадат само с бюджет , а им е дадено да крадат, защото ОПГ работи в “синергия”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държавата “отишла в канала”

    19 Май 2023 9:47ч.

    И кой я вкара там? Всяко правителство е конституционно. Има си хас, да изберем противоконституционно правителство. Боксън толкова е уплашен за задника си, че вече губи разсъдък. Не може да изпълни обещанията, които е давал на Козяк и изпада в паника от последствията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скромен притежател на 3 български дипломи

    19 Май 2023 9:49ч.

    Искат да се докопат до Конституцията и да си прокарат каквото си искат. На принципа: аз ще подкрепя тебе, ти мене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    19 Май 2023 9:51ч.

    Борисов е в ступор. Защото знае какво може да му се случи съвсем скоро. Крайно време е Вече да бъде освидетелстван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соломон

    19 Май 2023 9:53ч.

    Да оставим на страна словоблудството на Борисов. Знаете, че в главата му нещата са доста объркани. Конституционно, противоконституционно, няма оправия. Трудно е, знам. Но Борисов като си го задъвкал този бюджет дайте да го видим. Дай да видим бюджета Борисов. Къде е? Къде е проектобюджета на правителството ти? Какво ще гласуваш Борисов в Парламента, като нямаш нищо черно на бяло. Нещо конституционно или не?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    19 Май 2023 9:54ч.

    Мутрите и шарлатаните ще променят Конституцията по свой образ и подобие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    19 Май 2023 9:58ч.

    връщаите мандата и не губете повече време избори до дупка докато ви изчистим вие сте позор и вземете да отслабнете защото сте отвратителна гледка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буги Барабата

    19 Май 2023 10:07ч.

    Няма нужда от конституционни промени, а от нови избори. И така докато не се смени цялото статукво. Тогава ще се смени конституцията, най накрая. Сега всичките врътки са заради Гешев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-доброто решение

    19 Май 2023 10:15ч.

    Никакво "конституционно" правителство не ви трябва. Трябва ви съд, присъда, затвор и конфискация на ограбеното. И една хубава дряновица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    19 Май 2023 10:43ч.

    те от дряновицата не се страхуват, ако им вземат откраднатото е нещо съвсем друго! Всеки селски сапо..нен кмет има кола на разположение, шофьор, портиер и хиляда други служители, да не забравяме и ци.ните с метли! Това го има само в БГ, ами да намалят 700000 държавни служители и да пренасочат парите в болниците! В БГ хората умират, защото не могат да плащат лечение -120 лв първичен преглед???? от лекари, работещи в болница, на частно и преподаващи?????не , за дряновица е твърде късно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От страх

    19 Май 2023 10:36ч.

    Тия торбички под очите са от безсънни нощи и привиждащи се кошмари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гешо

    19 Май 2023 10:42ч.

    Много галантен към "мисирките", бе?! Не е ясно защо отзад го пазят Сачевата с тоя с присадената коса?! Да нямат ГЕРБ-партийно поръчение: ако вземе да мърда много и да говори простотии, глупости и лъжи, да го свитнат с някоя спец-"ваксина" в 3aдникa?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реалист

    19 Май 2023 11:05ч.

    старите хиени дончев ,митов знаят челицето бмб не направи ли правителство е аут и стоят на сянка и чакат американците да го изгорят ,та да дойде тяхния час - бойчето е пътник без билет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    19 Май 2023 11:11ч.

    Още от сега лъха на невероятната герберастка "експертиза", която отново се мъчи да яхне държавата с "конституционното и експертно" правителство.? Все пак този път искат да е "конституционно", защото обикновено герберастките правителства са престъпни и антиконституционни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "конституционно правителство"???

    19 Май 2023 11:22ч.

    Тези идиоти ли са? ВСЯКО правителство е конституционно. Може да има редовно или служебно. Други варианти НЯМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак за правителството

    19 Май 2023 12:10ч.

    Прав сте! Освен тези два вида парвителство, има и ПРАВИТЕЛСТВО В ОСТАВКА, кето е някаква условна разновидност. На Борисов не трябва да се обръща внимание по отношение на приказките. Важно е какво прави! При него има ярко изразено разкъсване м/у говорен апарат, мисли, действия. Много особена девиация, но не значи, че е глупав в класическия смисъл. Много добре си знае и гони интереса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • синдром

    19 Май 2023 12:12ч.

    Форма на специфична социопатия. Някакъв особен синдром!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    19 Май 2023 19:16ч.

    Борисов изцяло се е побъркал вече и повтаря глупостите на този неграмотник Христо Иванов и сие! Явно в България до сега сме имали само неконституционни правителства! Тоест, депутатите са избирали неконституционни правителство! Нямам думи, но само може да повторя думите на професор Илчев: "Боже какви нищожества днес управляват България!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "държавата отива в канала"

    19 Май 2023 12:07ч.

    И народът това повтаря от 30 години, но Боко и звездните рейнджъри са решили че сега е дошъл зорът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закон и ред

    19 Май 2023 12:15ч.

    Важно е гражданите да си припомнят процедурата за ИЗБОР на ПРАВИТЕЛСТВО. За най-голяма съжаление, трикът за падащия кворум е ПРИЛОЖИМ. Изборът се извършва на съответното редовно заседание на НС, като е необходимо и МС се счита за приет, ако са гласували за него повече от половината присъстващи народни представители. Ето ви една кратка академична стузия за ПРАДИТЕЛСТВАТА: https://www.ago-academy.org/post/sastaviane-na-pravitelstvo

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Закон и ред

    19 Май 2023 12:23ч.

    Прегледайте отново КОНСТИТУЦИЯТА. Важно е да се знаят тези неща. Конституцията се променя на три четения с мнозинство от Три Четвърти, което значи 180 гласа. Това е сумата на депутатите на герб+ппдб+дпс+ итн. Има елементи от К, които не магат да се променят от Обикновено НС, трябва ВеликоНС. Както и за изцяло нова К. За съжаление има и един резервен вариант, който е предвиден за повторно повдигане на искане на промяна на К (очевидно когато е пропаднало по основния механизъм с необходими 180 гласа), при което вече К може да се промени с 160 гласа. Очевидно е, че този странен и неприятен човек горе говори потенциално за някакъв такъв вариант, но не му се разбира. Не трябва да се правят опити за следене и разбиране на Говоренето на Борисов. Това е тъмна територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При над 60% НЕГЛАСУВАЛИ никаква конституционна реформа в съдебната власт НЕ МОЖЕ да има! Кой ви позволява да бърникате из най-висшия закон на България? Какво си позволявате?!

    19 Май 2023 12:59ч.

    Както писа в коментара си конституционния съдия Георги Марков - "България на Сорос и Стою", никаква реформа във съдебната власт не може да се прави с конституционно мнозинство! ........... ПРАВИ СЕ СЪДЕБНА РЕФОРМА с ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА САМО С ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ!!! Има решение и на най-висшият законов орган на държавата България, на най-висшата държавна институция Конституционния съд от 2003 г.! Така че "правните нули" да си потиснат продажният антибългарски нагон и да се укротят! ................ Защото още по-важното е, че НЯМАТЕ НАД 50% ПОДКРЕПА от СУВЕРЕНА, от ИЗБИРАТЕЛИТЕ БЕ! - КОЙ ВИ ПОЗВОЛЯВА да бърникате из най-висшия орган на държавата при под 40% гласували от българските избиратели - собственици на тази България, ъм?!?? Мерзавци чужди агенти на чужди интереси. Какво си позволявате и глупости на търкалета за заблуда на хората ръсите, лъжци и безсрамници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За бюджета България трябва ли да клекне на МВФ?! И какво означава да клекнем на МВФ - свобода и независимост!?

    19 Май 2023 13:04ч.

    Мика Зайкова има страхотен коментар по темата за бюджета. Пари няма, понеже всичко, което се изкара хвърчи по няколко енергийно-военни договора със скъпите прескъпи братя американци! Подпомагаме ги, така да се каже. Дано България не клекне пред МВФ, казва Мика Зайкова. Какво означава, ако клекнем пред МВФ - навярно супер РЪЧНО управление на държавата, която без пари не може да функционира! Позор за простоидиотите, които съсипаха държавата и продължават да лъжат и заблуждават, че са "спасители", а всъщност са "ликвидатори килъри" на държава и народ - самодоказват се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За няколко долара/евро повече

    19 Май 2023 14:44ч.

    Съвременната политическа среда в България е нищо повече от публичен дом с проститутки обслужващи чуждестранна клиентела. Позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една

    19 Май 2023 15:27ч.

    Толкова принципен с другите и толкова малодушен и милозлив към себе си!Борисов направи немислимото - напълно обезмисли изборната си победа и ако досега върху му е падала сянка на съмнение, то вече не остана нищо, което да принуди избирателите му пак да му окажат доверие на избори! Не бил предлагал посланическо място? Да търси за себе си някъде, където има големи колонии папагали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бомбен слух: Прокуратурата иска имунитета на Бойко От Admin на 19.05.2023

    19 Май 2023 16:56ч.

    Засега е ясно, че мълвата е пусната в кулоарите от десния лидер Христо Иванов. Според думите му около 15 ч. трябва официално да бъде съобщено за прокурорското искане да падне имунитетът на тартора на шайката ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    19 Май 2023 17:31ч.

    бих казал: "И американско правителство е вариант!" ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    19 Май 2023 18:42ч.

    на вниманието на Винету: индианска поговорка: When you discover you’re riding a dead horse, the best strategy is to dismount.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи