Борисов: ГЕРБ ще предложи коалиционно споразумение за три години. Зеленски очакваше военна помощ, а получи меч. Цинично е

Борисов: ГЕРБ ще предложи коалиционно споразумение за три години. Зеленски очакваше военна помощ, а получи меч. Цинично е

Зеленски очакваше военната помощ, получи меч. Доста конфузно се получи, Това самоизтъкване пред западните ни партньори не мога да го разбера. БТР-ите са пуснати от МВР, но все още са си тук. А ние подаряваме мечове. Цинично е. Мен лично щеше да ме е срам да отида в Украйна. Самодоволни, самохвални желаещи да се използват последните дни преди ротацията и кой където може да завари и да пътува, да пътува, да пътува. Помолил съм Габриел в последната графа на оценката на министрите да има и отчет. Милена Стойчева - 46 нощувки в чужбина, Кирил Вътев - 24, Иванка Шалапатова - 30, Зарица Динкова над 50. Това са истински министри", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг. Той обяви, че ГЕРБ ще предложи коалиционно споразумение и състав на Министерски съвет на квотен принцип за срок от три години.

До 10 дни ГЕРБ ще предложи коалиционно споразумение за следващите три години. В него ще е разписано министрите да са разпределени пропорционално спрямо вотът на избирателите от парламентарните избори. Това обаче не означавало 50 на 50 делене на креслата в Министерския съвет между ГЕРБ и ПП-ДБ. А смяната на регулаторите ще започне с КЗК, а след това и с останалите, където е нужно мнозинство от 121 гласа. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с Теменужка Петкова и Христо Гаджев дадоха пресконференция в централата на партията.

Всяка партия пък може да има право на вето над своя министър, но при грешка партията да си носи отговорност и излъчилата партия да може да го смени. Аз съм с отлични впечатления от работата ни с Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов и ще е тегаво на нови избори, защото нищо лошо не мога да кажа за тях, каза Борисов.   

 

В рамките на 10 дни ГЕРБ ще изготви коалиционно споразумение - за управлението и състава на Министерски съвет, което да започне да действа от началото на мандата на Мария Габриел като премиер. То ще бъде обсъдено с ПП-ДБ и ако искат, го подписват, ако не - "се връщаме в изходна позиция". Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

"Повече в такива сглобки няма да участваме - в която не е ясно кой каква отговорност носи", категоричен е Борисов. 

"Договаряме се с тях - пропорционално според електоралната тежест. Защото ДБ имат три министерства- правосъдие, здравеопазване и туризъм. Аз ще предложа на Кирил Петков да започнем с КЗК и регулаторите, които са с 121 гласа", обясни Борисов.

Коалиционното споразумението на ГЕРБ ще бъде за следващите три години, а под него трябва да се подпишат всички. "Никой не ни е забил датата 6,7,8 март - Денков да си дава оставката, когато е решил. Христо Иванов е казал днес, че до април имаме време, но се надявам по-рано да стане", каза още Борисов.

"Бих подкрепил предложението за министър на европейските въпроси, защото министрите ще станат 20 и така ще станат 10 на 10, каза още той. Борисов добави, че не е участвал в преговорите между Денков и Габриел, но е категоричен, че ако продължи настояването на ПП-ДБ за външно министерство, отиваме на нови избори. 

"Всичко, което касае хората мина на заден план под темата Външно. Ние се превърнахме в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България и с какво ще задължат парламента с какво ще го задължат. Министърът на отбраната Тагарев ни махаше от "Версай". Европейският съюз няма намерение да изпраща войски в Украйна. Всякакви самоволни предложение, за да може някой да пътува, да пътува. Повтарям политиката не се прави в България. Този парламент е приел 4 решения, за да помогне на правителството да изпраща военна помощ на Украйна и са дали пълната възможност на Министерския съвет самостоятелно да предоставя военна помощ, но ние сме приели законите, за да се чувстват спокойни, каза Борисов. И изреди неизпълнени решения за предоставяне на помощ за Украйна. Много ясно искам да знаят колегите, че първо трябва да си изпълним досегашните ангажименти, а после да мислим за други", каза лидерът на ГЕРБ.

Христо Гаджев пък припомни, че през август миналата година Тагарав е казал, че още на есен може да даде още 100 съветски БТР-а на Украйна. И беше категоричен, че те още са тук, както и ракетите. 

 

 

Коментари

 • 'ю'юю'

  27 Фев 2024 18:17ч.

  ПРЕСТЪПНИК!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разплакващо: освен да помага с бг данъции , да оди в окопа

  27 Фев 2024 18:33ч.

  барабар с тагаретаи магарета, инак е фарисейско глаголене.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  27 Фев 2024 18:51ч.

  Баце е откровен дебил!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойко Българоубиец е откровено отровен дебил

  27 Фев 2024 18:54ч.

  Бойко Българоубиецо, ходи си с добро, докато още можеш да ходиш сам. Щото после може и само течна храна да консумираш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  27 Фев 2024 19:46ч.

  Предложението няма да се хареса на глутницата от Харвард и воят ще се чуе чак до Държавния департамент !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво искате от Бойко

  27 Фев 2024 21:05ч.

  държи се достойно, пак ще гласувами за него!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дивергент

  27 Фев 2024 18:24ч.

  Къде са парите от конвергенцията и защо България за 17 години в условия на свободен еяропейски пазар не можа да достигне европейско МРЗ, а е на 25% от средноевропейското МРЗ? Защо всички мутри от ГЕРБ се обзаведоха с огромни активи, чрез кражби и търговия с влияние през разни нотариуси? Въпроси, въпроси, въпроси..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • трендафилов

  27 Фев 2024 18:26ч.

  Галя е задействала машината. И както беше предварително казано, разиграваха сценки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  27 Фев 2024 18:29ч.

  Ти не си достигнал, не България. България миналата година задмина Русия по стандарт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  27 Фев 2024 18:52ч.

  Ти четеш ли какво ти пишат или си като Мирча Кришан? Аман от диванета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Той е евроатлантически жълтоповетен предател. Гледан от другия тротоар направо може да мине за човек

  27 Фев 2024 18:56ч.

  Отблизо не.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин 27 Фев 2024 18:29ч. Ти не си достигнал, не България. България миналата година задмина Русия по стандарт.

  27 Фев 2024 18:57ч.

  Тъкър Карлсън да би знаел, че е така, щеше да дойде тука да интервюира Боко Тиквата, та хем да се посмее на глупостите му, вместо да ходи да цъка с език пред великолепието на Москва и интелекта на Путин. Що се отнася до нас тъдява, ний пък денонощно се смеем на твоите откачености чак до сълзи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дивергент

  27 Фев 2024 19:12ч.

  Яворе, оправи си коментарната система, че си е еало меча.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И така е бъгава, по-добре да не пипат нищо

  27 Фев 2024 19:24ч.

  По-зле ще стане

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълтохубавец

  27 Фев 2024 18:31ч.

  Хахаахаха. Защо всичко герберастко прилича на жълтопаветно. Буци прилича в момента на онзи виц: Седял Бойко Буци и ровичкал с пръчка вътре в един селски кенеф тип клекнало. Минал някакъв и го попитал- Какво бъркаш вътре? -Абе падна ми якето вътре. - И какво - възкликнал ужасено човека, ще го обличаш после това? - Не бе, ще ям, сандвичите са и в джоба на якето! Та лайнян Буци под заповед на Галя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, ут скут нъ скут нъкрай сичкити

  27 Фев 2024 18:39ч.

  усъмвът у скутъ на Галя и сърбът постну "американо" ша риче кръщавъну испресу. и тъй ошти три лета или колкут там тряъ нъ ъмбъсадътъ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фйакйу

  27 Фев 2024 18:43ч.

  ШОК: борис0ф също дълго е седял в скута на Свинян ПеефСАЩски?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ? KOI SI I KOI

  27 Фев 2024 18:46ч.

  В миналото все се определяме , Имаме да вземаме, Това май свърши, Живота Е, което е сега ТА БОЙКО ИМАШ ЛИ принцип да си това, а и нашата планета е голяма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  27 Фев 2024 18:47ч.

  Тези идиоти продължавват да се състезават пред Галя кой е по-голям евроатлантик-гъзолизец! Бас държа, че ще им клекне на ПП и ДБ-тата и пак ще подвие опашка, а правителството ще го определят победените на изборите ПП-та, защото Галя от Посолството така е казала! Жалък и вече твърде смешен, предизвикващ само отвращение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майкопродавци

  27 Фев 2024 18:48ч.

  Вместо да го заклейми, че изнесъл от страната в полза на тоя нашмъркан хазарин свещения меч на един от големите ханове от рода Дуло, той взел да му държи сметка защо не му подарил от нашето оръжие, за да убива. Абе какви псевдохора ни управляват бе, кой подкрепя партиите на тия назначенци бе, не виждат ли, че нямат никаква представа от тежненията на огромното мнозинство от народа?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратен

  27 Фев 2024 18:48ч.

  Кой говори за цинизъм? Боже, пази България от лицемери!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хах

  27 Фев 2024 18:57ч.

  Да се радва, че е получил и меч, че скоро с друго трибуквие ще го даряват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С щит?

  27 Фев 2024 21:04ч.

  ??????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех, Борисов!

  27 Фев 2024 19:02ч.

  От Гражданин за Европейско Развитие на България се превърна в евроатлантическа отрепка на посраника. Срам и позор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Господинов

  27 Фев 2024 19:16ч.

  Мутресата на Пеевски имала да ни каже нещо важно. И какво толкова? Удължавали коалицията до второ нареждане. Това го знаем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  27 Фев 2024 19:33ч.

  Боклук си беше, боклук си остана и боклук ще си умреш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  27 Фев 2024 19:59ч.

  Както и се очакваше Баце само се пазари за по-голям дял от баницата. Толкова му е мъжкарството. С Радев двамата са виновни за Кикитата и за това че повериха бъдещето на България в ръцете на сметкаджии, олигофрени и изпълнители на чужди интереси.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  27 Фев 2024 20:00ч.

  Баце, ти продаде всички и всичко, за да спасиш осрания си задник. Знаем, че имаш добър пистолет. Гръмни се навреме! Поне хората ще кажат, че си се осъзнал!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи