Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи декларация срещу Русия, ако липсва думата "санкции"

Борисов: ГЕРБ няма да подкрепи декларация срещу Русия, ако липсва думата "санкции"

 

Казал съм на депутатите от парламентарната ни група да не подкрепят декларация срещу Русия, ако в нея липсва думата "санкции". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция. Изявлението идва, след като рано сутринта лидерът Бойко Борисов свика спешна среща на партийното ръководство.

 

За съжаление, се оказах лош пророк. Говорил съм го отдавна, че военните действия ще започнат след Олимпиадата. Критикувал съм правителството и президента, но те реагираха правилно. 

 

Притеснява ме, позицията на две партии в парламента. Това каза  Борисов.

 

Дълго време се борихме срещу това, но това си е война, вече има жертви, не може на това да му се казва военна операция, категоричен е Борисов.

 

Ние не само настояваме за декларация, а да бъдем единни, каза Борисов като изреди какви загуби ще понесе в икономиката България от спирането веригите на доставки от Украйна и Русия през ЕС.

 

 

 

Предлагаме спешно да се направи анализ с целия експертен потенциал на държавата за доставка на лекарства, горива, вместо да се крадат милиони от хранилището в Чирен.

 

Предлага се коридор за българите, над 130 000 в Одеска област, да се върнат в България. Стотици са се обадили в ГЕРБ, че са готови да приемат бежанци в домовете си.

 

Предлага се дипломацията да продължи да работи, защото бежанската вълна ще се насочи към България, ще обеднеем, а още нямаме План за възстановяване. Но днес трябва да сме единни, каза Борисов.

 

Според него трябва да се мисли как ще се действа и в банковата система. Ако имат нужда, всячески ще подкрепим българските политици. Предлагаме подкрепа и единство на нацията, защото в XXI век доживяхме в мирна Европа пак война.

 

С цялото си уважение към г-н Петков, който казва, че нищо не е направено по газовата връзка с Гърция, ще кажа, че само ние сме работили по нея, ето ги и документите, каза Борисов и ги предостави на журналистите. 

 

В момента се води нещо чудовищно, война. Падат ракети, вият сирени, загиват хора, каза Борисов.

 

Управляващите и президентът трябва да знаят, че могат да имат подкрепа в наше лице, подчерта Борисов. Той припомни, че Радев е хвърлил оставка, когата се е въвеждал еър полисингът от нашето небе. За нас е важно да няма разлом, подчерта многократно Борисов.

 

Няма друг начин за демократичната общност освен санкциите, ако Меркел беше канцлер, това нямаше как да се случи. Не може да държиш лидер и цял час да му правиш PCR тест.

 

Затова казвам решителни действия и санкции, за да се спре Москва, това бих направил аз, каза Борисов, като даде примери как се е справял с бежанския поток и с туризма. Той припомни за знаковата среща във Варна.

 

Ние сме толкова пострадали, че трябва да сме активни. Сега да се вдигне Радев и да иде на парада в Москва, ние ще го аплодираме. Но като си казал, че Крим е руски, трудно се ходи. Много работи щяхме да направим, но народът избра "промяната", каза Борисов.

 

Коментари

  • Наглост

    24 Фев 2022 12:51ч.

    Буцката, дето построи в рекордни срокове Турски поток през наша територия и въртя крана с Путин при откриването, настоява за санкции?!? Няма такъв гьонсурат....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иван йорданов кожа и костов

    24 Фев 2022 14:14ч.

    Туземната на oncle SAM колониална администрация вече приготвя куфарите с откраднатото, но предстоящият НАРОДЕН съд ще ги призове на подсъдимата скамейка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трифонич

    24 Фев 2022 14:43ч.

    Както всички войни, така и тази тръгна от кремълските фашизоиди!!! Не санкции, а тотална икономическа и политическа изолация!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи