Борисов: Единственото стабилно правителство е между двете големи коалиции, иначе отиваме на избори без бюджет

Борисов: Единственото стабилно правителство е между двете големи коалиции, иначе отиваме на избори без бюджет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Единственото стабилно и дългосрочно правителство е между двете големи коалиции (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - бел.ред.). По същество ние имаме над 90% припокриване на нашите виждания", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция. 

"Самоконтролът при такова правителство е най-голям гарант срещу корупцията", подчерта той.

Има и други варианти, но там има големи различния - по отношение на войната в Украйна, например, продължи Борисов визирайки евентуални разговори с БСП и "Възраждане". 

България не може да остава повече без правителство. Най-стабилно е между първите двама, посочи той. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов след първото заседание на ПГ на ГЕРБ - СДС. Ако не се направи правителство, отиваме на избори без бюджет, категоричен бе той.

Според Борисов е "срам" за политическите партии да не могат да направят правителство. Искам утре да бъдете смирени - обърна се с напътствие към своите Борисов.

Борисов каза още, че Росен Желязков ще бъде предложен за председател на парламента, Росица Кирова - за зам.-председател. Десислава Атанасова е шеф на парламентарната група. "Ще си ми началник, откога мечтаеш да си ми началник", обърна се към нея Борисов. 

Борисов обърна внимание, че "президентските хора" вече говорят, че моделът е изчерпан. Подчерта, че не е подходящо свикването на Народното събрание през Страстната седмица. "На Разпети петък на работа няма да ходим!", отсече той.

Борисов изтъкна влошената перспектива, която дава МВФ за България две години без управление на ГЕРБ.

"Затова считам, че всички заклинания - ако не може да се направи правителство - без този, без онзи, допълнително влошават кризата и допълнително изправят страната пред непоправими последствия. Ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет", каза Борисов пред новоизбраните депутати от парламентарната група.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че няма да гласуват повишаване на данъците. "Станишев прие плоския данък и ние 12 години го следваме", посочи той.

"Първо ще ни внесат данъчни закони, с които да се вдига данъчната ставка. После ще ни бъде внесен бюджет с 6% дефицит, защото няма да минат данъчните закони", описа картината, която ни очаква Бойко Борисов.

Според него е "жив популизъм" даването на добавки към пенсиите. Пенсионната система се изкриви - този, който не е работил с няколко добавки получава толкова, колкото този, който цял живот се е трудил, изтъкна Борисов.

Изкривена е цялата система на управление на държавата. И никой не иска да говори за това, защото се кани пак да ходи на избори след два - три месеца, продължи той. 

"Ще стане катастрофа! И казвам това не, за да плаша, а за да убедя политическите лидери. Някъде около 10 юни държавата ще спре да плаща, ако няма бюджет. За да не се стига до подобни сценарии, трябва да проявим разум и търпимост. Колкото и да ни атакуват, единственото стабилно правителство е между двете големи коалиции", каза Бойко Борисов. И подчерта, че между ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ няма големи различия.

 

Източници: "Труд", epicenter.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • ЗИП

    11 Апр 2023 17:43ч.

    Кога цъфнат налъмите ще има коалиция между Алеко и Бай Ганьо. Целта е изритването на ГЕРБ от София и Пловдив. А Борисов ще направи коалиция с Доган и Нинова! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременният бай Ганьо е с канадски паспорт

    11 Апр 2023 18:26ч.

    бай Киро. Кой трябва да е Алеко в нелигитимната сбирщина... не мога да си представя. Ицо Хазарта? Маноил Манов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантикус

    11 Апр 2023 20:43ч.

    Разбира се ,че отивате на избори без бюджет. Нали искате евроценности. Нали искаш да поканиш Зеленски в парламента да ти говори. Нали украинското знаме развявате в Столична община. Тогава на избори без бюджет ,без народно събрание ,без да гласува народа,по два пъти годишно. Няма как. За ценностите на Урсула се плаща. Иначе евакуация и спасяване кой как може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българската тъпота няма граници

    11 Апр 2023 20:57ч.

    На Бай Ганьо , трябва да се издигне паметник до небесата. Бай Ганьо днес е евроатлант,демократ ,либерал и диктатор всичко на едно. Той няма родина. Той е на фронтовата територия. Той мрази Русия. Мрази и себе си и околните.Иска много някой да го брани и някой друг да го храни,а той да краде и да вика ,това е мою и искааам. Бай Ганьо иска висока заплата всеки месец ама да не работи ,да се подиграва на другите и да краде и да лъже и да крещи ,че всички са грешни. Бай Ганьо е голяма работа,далавера,кражба и измама са му в кръвта. Добре,че Господ си знае работата иначе Ганьо и света може да управлява. Той едновременно е бизнесмен, меринджей, стражар, прокурори съдия,той е инженер, доктор ,гробар и ядрен физик. Ганьо е международник и голям политик едновременно от всички партии на земята. Само келепир да има и майка си продава. И всичко това щото е хитър и много умен. Първенец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    11 Апр 2023 21:09ч.

    Нищо общо нямат сегашните ни с бай ни Ганьо, който макар и печалбар и недодялан никога няма да предаде децата и родината си, и от друга страна, съвсем пък нищо общо нямат с Алеко, този великан на бълхарския дух и словото. Може би най-добре им пасват на тия Гочоолу и Дочоолу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А сега де!

    11 Апр 2023 21:48ч.

    Та Бай Ганьо е работлив и досетлив. Изял една круша на аванта, голяма работа! Круши много е имало тогава. ......................................... Днес е трагедията, че никой и не се и сеща за крушите, а иска власт, офшорни сметки и пак власт! По Холивудски! Да се задавят дано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    11 Апр 2023 17:49ч.

    Наглец не, ами наглец. Повече няма да пиша, че ще ме изтрият. Вие сами се сещате :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    11 Апр 2023 19:40ч.

    Да наистина е наглец,по голяма наглост от това да иска УВАЖЕНИЕ НЯМА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стабилно ЗЛЕ - определено.

    11 Апр 2023 17:52ч.

    И двете сте евроатлантически образувания. Не че останалите биха донесли нещо качествено различно - само смяна на посоката на разрушителния вятър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    11 Апр 2023 17:52ч.

    Дори жълтопаветните Отрепки не го щат Тиквата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Апр 2023 17:52ч.

    В интелектуална София няма място за чесън, шкембе чорба и чалга. Отиваме на избори и изритваме ГЕРБ от жълтите павета! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    11 Апр 2023 18:55ч.

    Интелектуалната жълтопаветна София се е скътала от казармата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Га че ли

    11 Апр 2023 19:32ч.

    не гласувахте софианци за него. Или не помниш,че и кмет ви беше. Ще ви видим софианци кого ще изберете сега. Елемент на архитектурата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    12 Апр 2023 7:47ч.

    Та не са ли интелектуалците най-продажните твари в обществото?И не само в София,и не само в България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    11 Апр 2023 17:58ч.

    Изчезни рекетьор смешен. На парламентът не му трябват герберастките мутри, за да приеме бюджет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    11 Апр 2023 18:09ч.

    "България = Земя без народ - за народ без земя..." българите продължават да гласуват с краката си: младите, крачейки на запад, а старите – пътувайки с краката напред към гробищата... и ШАЙКАТА (КОХОРТАТА) се оказа безсмъртна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тлъст тъпак

    11 Апр 2023 18:10ч.

    Няма нищо стабилно в това да си правиш планове да ме откъсваш от работа и семейство, да се разпореждаш с моето здраве и живот като ме хвърлъш във войната срещу Русия за да си запазиш ограбените милиарди в западни банки и ифшорки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    11 Апр 2023 18:12ч.

    Ало,интелектуалната София с 70% селско и неграмотно население,как се определихте като такива а останалите сме на обратният полюс.Това,че поради исторически необосновани до някъде условия,народа избра по-малкото зло и направи София-столица на България,не ви дава правото да се самоопределяте като такива,а другите на обратно.Вие обиждате всички останали първо Българи,а после и по-образованата част от тях извън София.Стигате с тези изтъркани Комунистически постулати от 70-80 години на миналият век.Срамота е.Мен не ме е страх да кажа това което мисля за който и да е било,за разлика от по-горе писанията на г-на,да не го изтрият.Бойко Борисов наистина е самозабравил се тарикат,но точно тези интелектуалци от цяла България /с многото претенции за познания/,не излязоха да гласуват защото били много обидени и знаещи че нищо няма да се случи и без това,ЛИГИТИМИРАХА БОЙКО БОРИСОВ ОТНОВО ДА СЕ ПРАВИ НА ВАЖЕН И ЗАГРИЖЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.600 000 ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ НЕ ГЛАСУВАЛИ,БРАВО НА ТЯХ.А СЕГА СИ СЪРБАЙТЕ ПОПАРАТА.НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И НИЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЗАРАДИ ТЯХ ЩЕ Я СЪРБАМЕ.НАКРАЯ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕМ И БЕЗ ДЪРЖАВА,ЕТНОС ,ВЯРА И ДОСТОЙНСТВО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Утре Вежди ще дрънне звънеца"

    11 Апр 2023 18:34ч.

    и те така те...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    11 Апр 2023 18:36ч.

    Закривай! Вече сме в терминален стадий (наличие на напреднало, прогресиращо и необратимо заболяване на нацията).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възванието за мир,

    11 Апр 2023 18:46ч.

    подготвено за внасяне в Народното събрание, вече подписано от родолюбиви граждани, е публикувано с опция за присъединяване на всички, желаещи България да бъде Зона на мира https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vazvanie-za-mir-2/54526

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България не може да остава повече без правителство,

    11 Апр 2023 18:53ч.

    ... което трябва да прати български мъже да умират заради ФАЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    11 Апр 2023 18:53ч.

    Колкото и да ги боли жълтопаветните измамници и шарлатани.... Баце пак ги изплющя като маче у дирек. Ако провалят правителството, на следващите избори ще паднат с повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поход за мир и неутралитет. Национален референдум

    11 Апр 2023 19:03ч.

    На 23 април в близо 20 български града хиляди българи ще излязат за пети пореден път на Поход за мир и ще заявят волята на България да запази неутралитет. В деня на Похода във всички тези градове и на още много места в цялата страна и чужбина ще се събират подписи за национален референдум „България за мир и суверенитет“. С този референдум българският народ ще получи възможността да предпази децата си от война. Ще запази живота, наследството, бъдещето си. С референдума за мир и суверенитет българският народ ще направи и още една преломна стъпка: ще може да изразява свободната си воля, дори когато тя противоречи на действията на политическата върхушка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-референдум ама за НАТО и базите

    11 Апр 2023 19:08ч.

    Другото е мижи да те лажем.Често лъжепророците са по опасни от сатрапа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирът е най-важен

    11 Апр 2023 19:49ч.

    а лъжепророци търси у партиите, както и да се наричат те и лидерите им като Коцета, Бацета, Кирета и вся остальная, каквото и да обещават и да се кълнат, общото между тях е че всичко правят за себе си, за своите хора и клиентела. Походът затова е надпартиен, каквито са и референдумите, без партии и лидерите им, да ни пази Бог от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    11 Апр 2023 19:04ч.

    1.''Възраждане'' харесва това 2.Лъже Борисов.Ще плеснат и ще се прегърнат.Козяк ще нареди.Сега малко цирк и пазарлък за баницата 3.Има и застраховка.Б.Б плаши да остави Радев без бюджет.Което ясно показва кой дърпа юздите на П.П-Радев! 4.Кощунство е да се противопоставят работили на неработили пенсионери.Те всички са под чертата.Има обаче едни мандарини дето цял живот са били на държавна хранилка,морни вода не са пили,а пенсиите на макс.И естествено преживаемоста им след 60г е в пъти по висока от останалите.Щото миньор с 10г стаж в мините на 70г аз не познавам.Но полицаи и военни на 90 познавам.И едните и другите 1ва категория.5.Няма по голяма корупция от тая да присвоиш генералско звание на отслужил максимум за ст.лейтинант.Руски летци оживели по чудо във 2та св.война са стигали след 3г. бойни полети до ст.лейтинант.Нашия ефрейтор стана генерал.С другия женерал Борисов се замерят с ''корупция'' и ''мутри'' ,а всъщност са нац.предатели.6.Изборите трябва да се отменят.Щом с тоя инстромент ''избори'' държавата се управлява от дегенерати,криминали и предатели трябва да е ясно-НЕЩО НЕ Е КАКТО СМЕ ГО ПЛАНУВАЛИ.Колата като вземе да пуши ходи на ремонт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    11 Апр 2023 19:12ч.

    52% мнозинство, от 30 % гласували, са около 15% обществено одобрение. Къде го виждат това стабилно правителство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    11 Апр 2023 19:34ч.

    Мамин сладък банкянски убавец. Тъй ли казаха на инструктажа от Козяк ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    11 Апр 2023 19:41ч.

    Евала на Ердоган - ако е вярно отказал среща с американски посланик . Мъжкар . Явно Борисов яко е стиснат за макарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    11 Апр 2023 20:17ч.

    Този както винаги лъже, независимо колко отчаян изглежа! Голям зор е! Обещали са му от Козяк, че ако направи правителство няма да фигурира в списъка Магнитски. С други думи, Парите или Правителство, което да ни вкара във Войната! На този не му пука за България, Парите са му най-милото! Дано му пазят място в пъкъла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОСТАВКА!

    11 Апр 2023 20:27ч.

    И след слеващите избори, пак ОСТАВКА. Докато се сетиш да се махнеш завинаги. Иначе ЧУПИШ държавата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    11 Апр 2023 20:30ч.

    Недопустимо е Борисов да заплашва и рекетира народа и държавата! Неговата партия е получила едва 10% от имащите право на глас хора, така че да не се прави на велик, негоата песен е изпята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    11 Апр 2023 20:34ч.

    Колега по-горе го каза, а именно че и без ГЕРБ може да се приеме бюджета на служебния кабинет. И така ще стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • соф

    11 Апр 2023 20:37ч.

    Ние сме "пас"...ББ да си решава проблемипте...най подготвен е нали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От разпни го до Осанна

    11 Апр 2023 22:15ч.

    Хитруваш, Боцко! Лукавееш, момче! Ти си този, който лично и персонално е запушил цялата политическа система на България. Без теб може да започне някакъв процес на нормализация, но това е толкова хубаво, че чак не е за вярване. Процесът ще е сложен противоречив, защото и опонентите ти (ококорените) хич не са стока. Най-важно сега е да отпътуваш за Дубай и там с Черепа да си организирате карета на белот, а може и мачлета на малки вратички. Борисов сега играе объл, кръгъл и максимално обтекаем. Чудесно си дава сметка, че ако някой ненормалник сега се върже на призивите му, това на практика го връща в играта на бял кон. Дори и името му директно да не присъства в конструкции с герб, Той бива "опростен и реабилитиран". Точно обратното на това, което би било нормално да се случи. Магнитски - нов ВССъвет, нов Главен Прокурор и след това да се проведе едно истинско разследване на: чекмеджета, пачки, кюлчета, пистолет, ламизил и Мата Хара, магистрали, Барселона, мильони из ръкавите, разрушаване на основите на българския парламентаризъм и държавност, потоци, магарета и безброй дивотии. Е, айде от мен да мине - ламизилът може и да отпадне от списъка. Ако той успее да прилъже соросоидните идиотчета и доколкото надвисналата опасност сега е неизмерима, вече никой няма да има мотивацията да се занимава с корупциите, кражбите, асфалта и уродствата, който бяха лично въведени и опекунствани. Бял, изпран, румен, красив - могат дори за премиер да го инсталират, а след това и за президент. На козяк му е все тая. Козяк се интересува само кучият син да е техен кучи син.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХХХ

    11 Апр 2023 23:31ч.

    Цар Тиква щял да рекетира цяла България, като блокира бюджета, т.е. разходната част на бюджета, щото приходната не може. Цар Тиква не знае, че без петел съмва дори и в Банкя. Или знае, но е изтрещял и не разбира каква беля може да си докара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изнудвача Бойко Бореца

    11 Апр 2023 23:42ч.

    Изнудвача Бой Шамари Бореца заплашва да накаже българите! ако не стане неговото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям пич

    11 Апр 2023 23:53ч.

    Явно народа заслужава голям @@@ от голям пич!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце

    12 Апр 2023 2:04ч.

    е хитър като стадо лисици.Хипотетично ако П.П. пристанат на Баце то ще е от ден до пладне и на следващите избори Просто Кирчо ще се бори със Учиндолския музикант за оставане в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • учител

    12 Апр 2023 7:59ч.

    За вас май няма подходящи в България.Нещата са такива, каквито са.Я, по-сериозно. Да се обединяват и да мислят. Стига суета.Врагът за всички е един - дългове и обедняване, неработещи институции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи