Борисов: Доказа се, че не сме използвали неправомерно СРС-та. Опозиционни лидери са подслушвани след Нова година

Борисов: Доказа се, че не сме използвали неправомерно СРС-та. Опозиционни лидери са подслушвани след Нова година

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира обвиненията за подслушване със СРС-та на извънреден брифинг в централата на партията. Той цитира различни заглавия от медии, според които ДАНС са подслушвали политици още миналата година по време на предизборната кампания, а след Нова година - над 130 души, сред които опозиционни лидери и журналисти, съобщава БНТ.

 

Лидерът на ГЕРБ акцентира върху доклад на Специалното бюро за контрол на СРС за 2020 г., в който се казва, че през 2020 г. не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та. „Този доклад за СРС-тата е бил много отдавна готов. Месеци преди да се обяви сега. Но е било изгодно да се говори, че по време на нашето управление са били послушвани хора. Месеци наред вървя, размахваха се листчета, създаваше се масова психоза, че са вършени безобразия. Вчера парламентарната комисия, доминирана от четирите партии на промяната, констатира, че няма неправомерно използване на специални разузнавателни средства“, заяви Бойко Борисов, цитиран от БНР.

 

Бившият премиер коментира и критиките на президента Румен Радев към правителството на Кирил Петков заради липсата на реални мерки срещу високите цени на тока: „Вчера президентът Радев, колкото и ми е трудно да го призная, отново каза истини. Само че трябваше да каже и кой ги доведе тези хора. Няма един парник с посадени краставици. Зеленчукопроизводство, земеделие – няма сектор, който да не е претърпял огромни щети. И това го констатира президентът Радев“.

 

Лидерът на ГЕРБ предложи ревизия на бюджета между първо и второ четене в сектор „Сигурност", за да може да се отделят повече пари за отбрана и решенията, взети на КСНС, да бъдат подсигурени с реални средства за отбрана. „Предлагаме да подкрепим на второ четене изброените 10 точки, за да може България да повиши своята бойна готовност. Надяваме се да видим в бюджета фрегатите и подводниците. В противен случай ще излезе че КСНС е бил, за да се отбие номера", каза Бойко Борисов.

 

„Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война", подчерта Борисов.

 

Той припомни, че управлението на ГЕРБ е инвестирало над 5 млрд. лв. в армията за подготовка на военните ни. „В първия ни мандат платихме кугарите, спартаните, пантерите. Платихме всичко, което сме поръчвали тогава за боеспособността на българската армия. Ако видим подобна сума в бюджета, ние ще я подкрепим. Иначе всичко друго са оправдания и голи обещания", каза още Бойко Борисов.

 

Според него не се прилагат мерки за справяне с инфлацията. „Много е вероятно до догодина държавата да е счупена”, заяви Борисов.

 

Не приемам, че е имало дупки (в бюджета), а толкова пари за отбрана са се дали. Увеличиха се заплатите и на полицаите и на съдебната охрана, на всичко, заяви на брифинга Бойко Борисов. "Всяка година, това, което е предлагала съдебната власт, сме отпускали средства и за 13, и 14 заплата. Малкото НДК беше превърнато в прекрасна сграда, където съдии и прокурори работят. Колко съдилища се построиха и никога не сме делили никого, а сме осигурявали необходимото финансиране, за да работят свободно хората", заяви Борисов, запитан за финансирането на съдебната власт, съобщава "Епицентър"

 

Имаше проблеми с финансирането на БАН по времето на Симеон Дянков, но това го променихме и човек от БАН присъстваше на заседанията на МС, припомни бившият премиер.

 

На въпроса къде са изтекли 9-те милиарда, за които пита и Николай Василев, Бойко Борисов заяви, че не може при 3 милиарда, заложени в бюджета за капиталови разходи, да си откраднал 8 милиарда. "Но тези хора, благодарение и на вас, една лъжа повторена 100 пъти, става истина. Затова във вашите среди се говори за Гьобелсова пропаганда", каза лидерът на ГЕРБ.

 

"Нито преди са изчезвали 8, нито сега са изчезнали 9 милиарда. Това са парите за компенсации. А сега пък е пълно и от съветници в МС. Аз опразних МС, те напълниха всички стаи и като слязат долу, казват: "Това, което казахме, не е верно", коментира Борисов. Той имаше предвид гафа на правителствения говорител Лена Бориславова, която обяви, че на протеста на полицаите в събота се очакват провокации, а след това вътрешният министър Рашков я поправи, че не става дума за протеста в събота, а за протеста в сряда.

 

"С подобни действия не се укрепва държавата. Те укрепиха ли я, направиха ли я по-добра. Сринаха всичко. Една година мина, и днес има 96 души починали. Все сме първи в света по смъртност. А ние по два часа и половина ви отговаряхме с щаба. Как така изчезна тази тема? Всеки ден умират по два автобуса българи", изтъкна Бойко Борисов.

 

 

Източници: БНР, Нова телевизия, "Епицентър"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • иванчо

    18 Фев 2022 9:23ч.

    а за коя армия иде реч ?!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rvphgz

    25 Май 2022 22:02ч.

    ivermectin usa - <a href="https://ivermectinx.store/">ivermectin lotion price</a> generic levitra 10mg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Porwua

    08 Юни 2022 23:10ч.

    buy lisinopril 2.5mg - <a href="https://omeprazolepx.com/">buy prilosec 10mg for sale</a> brand atenolol

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Fupmyx

    10 Юни 2022 11:42ч.

    order vardenafil 20mg generic - <a href="https://vardenafilxp.com/">order vardenafil for sale</a> clomiphene 100mg price

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОКО

    18 Фев 2022 9:38ч.

    ГОСПОДИН БОРИСОВ,КЪДЕ СА САМОЛЕТИТЕ?КЪДЕ СА ПАРИТЕ Е ЯСНО КАТО БЯЛ ДЕН.СИГУРНО ТАЙНО СЕ НАДЯВАТЕ ДА СЕ ЗАВЪРНЕТЕ НА ВЛАСТ И ПАРИЧКИТЕ ДА БЪДАТ УСВОЕНИ ОТ ВАС?!?.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зас

    18 Фев 2022 10:25ч.

    "Над 3 хиляди души са подслушвани след незаконно дадено разрешение. Това заяви в ефира на Нова нюз адвокат Николай Хаджигенов по повод опровержението от страна на ГЕРБ за неправомерно провеждане на подслушвания по време на протестите срещу главния прокурор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трошла

    18 Фев 2022 10:37ч.

    Адвокатчето знае ли как се доказва незаконно подслушване или някой му шепне в ушенцето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи