Борисов: Денков можеше да не отиде при Радев, ако е бил толкова несъгласен с формата на срещата

Борисов: Денков можеше да не отиде при Радев, ако е бил толкова несъгласен с формата на срещата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Разбира се, че ще подкрепим правителството, особено в такава международна обстановка. Представете си служебно правителство и нови избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след председателската среща в Народното събрание. Опозицията не спира да ме търси, сън не ги лови, когато ме няма, коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Не трябва да бъдем спокойни. В страната има много общности, които се мразят. Службите и МВР трябва да са изключително бдителни", каза още Борисов.

"Вярвам в тях, вярвам в Гранична полиция, миграционния натиск евентуално дали ще дойде повече бежанска война", отговори той на въпрос дали службите са готови да се справят със ситуацията.

"Дано големите играчи в световната политика намерят мъдрост, доброта, заради всички хора по света", каза той и си пожела зрялост на лидерите по света.

На въпрос защо се е стигнало до два различни формата на срещи, посветени на националната сигурност, той каза, че въпросът за КСНС не е към него и се обърна към премиера Денков: 

"Премиерът можеше да не участва (в срещата при Радева), а да иска КСНС", изтъкна Борисов.

"В конституцията е уредено как това да се случва и да сме заедно. Денков, ако е имал желание да отидат партийни лидери (при Радев), щеше да иска КСНС.  Не обвинявам никой. От него зависи дали да отиде или не, там на сила не карат", изтъкна лидерът на ГЕРБ решението на Денков да отиде на "Дондуков" 2 в отсъствието на политическите лидери, които подкрепят правителството.

И обясни, че след като е отишъл на съвет без партийните лидери, сега премиерът трябва да се срещне и с тях "да правят същото упражнение".

Борисов повтори отново, че ще подкрепи правителството. 

"Представете си нови избори плюс кметските. Това е време, в което опозицията ще може да си изговори каквото има да казва", коментира той днешния дебат по вота на недоверие срещу правителството.

 "Трябва да бъдем внимателни в изказа и действията и твърди и категорични към тези, които сеят терор. Въпросът за КСНС не е към мен", допълни Борисов.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Действията на това "правителство" са на съвестта на Бойко Българоубиец

    12 Окт 2023 14:54ч.

    Кръвнината се пише на децата и внуците му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Окт 2023 15:08ч.

    "Представете си служебно правителство и нови избори." Идеално!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    12 Окт 2023 15:18ч.

    Борисов си има свой собствен свят, собствени представи за мъжка чест и морал, затова изказванията му са пропити от самоувереност и някои все оше се подвеждат.В неговия си свят той е герой и мъдрец, та за какво му е да се вглежда в реалността?!Обикновен измамник, сдобил се с лъжи с доверието на хората и разменил го набързо среущу собственото си спокойствие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Накрая

    12 Окт 2023 15:22ч.

    всичко се заплаща според заслугите! Зависи за кого са били полезни - за мнозинството от хора, или за единици - според това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов

    12 Окт 2023 17:10ч.

    си показа същността - собствената му кожа е по-близко до мозъка и пет пари не дава ни за народ, ни за родина. Не че не се знаеше, но все пак някой може да си е мислел обратното. Няма обратно! Завършен егоист и манипулатор, без национално чувство, заменено с личен егоизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи