Борисов: Бях в американското посолство сряда, петък и понеделник, два пъти се срещнах с Джим О' Брайън

Борисов: Бях в американското посолство сряда, петък и понеделник, два пъти се срещнах с Джим О' Брайън

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Този път ще стана депутат! Но както върви, пак няма да има правителство!

Не обичам да си говоря за срещите, но понеже се спекулира. Знаех за "Магнитски" преди това, бях там сряда, петък и понеделник, защото ние имаме много партньорски задачи, които да свършим. Включително и два пъти се срещнах с Джим О' Брайън, питах го и за Горанов. Това заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той каза, че е против съм импийчмънт на президента Румен Радев. "Те си го избраха. Ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България. Затова - ако искат импийчмънт, да направим правителство и тогава президентът ще си е президент, а ние ще си управляваме."

Малко неудобно е в такава ситуация да се политиканства, коментира в началото на интервюто си Борисов след репортаж за загиналите по-рано днес мигранти.

Горанов още в първия момент си подаде оставката тогава, не е бил кандидат за министър. Но аз бих започнал малко по-отначало. Това, което се случва в момента не е само трагедия, но и оценка на направеното през последните 2 г., каза Борисов. Според него за да има служебно правителство, партиите не са се справили с основното си задължение да направят правителство.

България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция преди 2 г., г-жа Мелони сега иска да дойде да й разкажа как сме се справили с нелегалната миграция, допълни той.

Протестът започна в същия ден, в който бяхме приети в Европейския банков съюз. В същия ден Радев вдигна юмрука. Под мое ръководство с министър Горанов, после Ананиев изпълнихме всички критерии и ние се отвори вратата на еврозоната. Вървяхме заедно с Хърватия. Тогава ни отделиха от Румъния. Хърватия влезе, а Асен Василев две години помпаше инфлацията и ето. Две години, когато ГЕРБ беше изчегъртан, нямаше ни, говорехте за пълна изолация - две години нито един от четирите нужни за целта закони не бяха приети, възмути се той.

Аз съм вярващ в Господ и той все едно днес ми дава възможност да опровергавам всички лъжи и измами. Депутатите на ДБ и ПП бойкотираха комисията за пране на пари. Две години не намериха време да променят тези закони с мнозинството си и казаха, че ГЕРБ е виновен. Няма да им търпя лъжите повече, партията е бойна в момента. Василев помпаше инфлацията по чудовищен начин. Сега Нинова им каза - бяхме прави, защото ако те не бяха помпали инфлацията, нямаше как да вдигнем пенсиите, настоя Борисов.

Защо 2 г. докато ГЕРБ беше в изолация те не си приеха законите?, запита пак Борисов.

 

 

След 2 април, така както ви вкарахме в еврозоната, в Банковия съюз, ще приемем и тези 4 закона. Преди това ще свалим инфалацията, за да свалим и цената на стоките. Говорим от миналата година за левчето, което отива в джоба на "Лукойл". Когато говорим за "Магнитски" тук има и нещо друго - руската зависимост, продължи той.

Законът за хазарта не е променян и мисля, че Горанов добре го обясни. Проверката на АДФИ е разпоредена от наш министър. Защо законът не беше променен сега, добри като са управлявали? Какви са приходите и как се облага? Имам подозрения, нека го проверят, каза Борисов.

Много сигнали са отишли вече, защото когато си дал възможност над 3-4 млрд. лв,. официално говоря, от джоба на българите да отидат в джоба на "Лукойл", сиреч в условия на санкции по един лев от дизела и бензина са отивали някъде. От деня, в който ПП си отиде, те паднаха с един лев, настоя той.

Много ясно оцених ситуацията. Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков не влизат в зала, говорим за Закона за съдебната реформа, нашите влизат и виждат, че ги няма и ние излязохме виновни, каза Борисов.

Истински съжаляваме, че не приехме тези закони, защото нашите партньори очакваха това от нас, допълни той.

Кирил, Асен и Христо Иванов ни надиграха в парламента, каза той.

Не само смятам, ние вече няколко пъти казваме - дори срещу президента има инструмент, наречен импийчмънт. Не може главният прокурор да бъде недосегаем, да не бъде разследван. Ако сменим Гешев с Рашков. Може Гешев да ми се разсърди, това е негово право, под такова нещо няма да се подпишем, настоя той.

Прокуратурата брани Кирил и Асен. Наруши ли Кирил конституцията и стана ли министър в разрез със закона? Изтече ли класифицирана информация от Министерския съвет? Защо плащахме скъпо газ, защо не се ангажираха слотове в Гърция, а в Турция? Толкова работа имат. Не е важно дали е Гешев, дали е Татарчев, трябва да им орган, който да разследва. Беззаконието на Рашков към нас кой го разследва? Идват, обръщат ми къщата и двора, не намират нищо. И полицаите казват - наредиха ни да дойдем да ви снимат с белезници, коментира Борисов.

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков да ни подготви работен документ, който сега да гледаме и да одобряваме по Закона за съдебната власт. Партиите, които искат да поработят върху него, да го направят сега, а в първия ден на парламента Зарков да го внесе и да го подкрепим, каза той.

Не обичам да си говоря за срещите, но понеже се спекулира. Знаех за "Магнитски" преди това, бях там сряда, петък и понеделник, защото ние имаме много партньорски задачи, които да свършим. Включително и два пъти се срещнах с Джим О Брайън, питах го и за Горанов, каза лидерът на ГЕРБ.

Тея хора са обсебени от мен, нещо им има. За да не ги дразня, с ясното съзнание, че както вървим днес, няма да има правителство и тези избори са абсолютно ненужни, освен да почешем някое его, после пак ще е същото, каза Борисов. Според него ДБ и ПП искали да има избори, да няма правителство и президентът Радев да си управлява.

Ние бяхме създадени като противник, аналог на БСП. Те вече не знам как ще я докарат. Но новата лява партия е ПП и още на бюджета с ДБ ще се вкарат и ще дойдат пак при нас и ще кажат - моля ви, не приемайте този закон. Това стана със Закона за бюджета, иначе що няма да мине, каза той.

Този път ще стана депутат, за да не може да ни надиграят, както в предишния парламент. Те толкова ме желаят, че нещо са объркани. Оттеглих се в централата да не ги дразня. Бил съм премиер, колко пъти кмет, това ли ми е на мен? Да стана депутат?! Бил съм много пъти, припомни Борисов.


Източници: бТВ, "24 часа", epicenter.bg

 

 

 

 

Коментари

  • фиба

    17 Фев 2023 18:21ч.

    Тоя в НС не е ходил толкова често.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    17 Фев 2023 18:27ч.

    без да искам го гледах. чудовище!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тинтири минтири

    17 Фев 2023 18:29ч.

    Има вид на ограбен разбойник, май му заминаха авоарите по Сейшелите , партньорите ги прибраха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-вредният политик

    17 Фев 2023 18:30ч.

    Най-вредният политик е устремен към властта, готов е да изпълнява всякакви поръчки от чуждите посолства, за да не го включат в следващ списък Магнитски. Дори и да стои като редови народен представител е готов.Това поведение е абсолютно вредно за националните интереси, време е гласуващите за ГЕРБ да се осъзнаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    17 Фев 2023 18:38ч.

    Вместо да триете коментарите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредното поприще

    17 Фев 2023 18:39ч.

    Самоназначи се за депутат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този път ще стана депутат

    18 Фев 2023 8:02ч.

    от тулуп е възможно това да стане, като се има предвид всичко свързано с изборите. Трудно от родоотстъпник се става родолюбец. Не трябва да има съмнения, че този хуманоид ще бъде дарен от Господ със заслуженото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дамаск

    17 Фев 2023 18:39ч.

    Тоя такъв са му го набили в посолството, че са го изправили наобратно. Казали са му: Баце, глейш ли това списъче? Виждаш ли, че си на една ръка растояние? Ама хубаво ли глейш? Айде, сега, марш отттук и почвай да си опичаш акъла за след изборите. Това е бил разговора. Като за тъп чобанин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    17 Фев 2023 18:42ч.

    Не знам, колко трябва да е малоумен човек за да гласува за ГЕРБ-СДС, ПП, ДБ и другите войнолюбци! А този от снимката по горе не остави и сяхка на съмнение, че той и неговата партия ГРОБ са извършили най-големите предателства на националните интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    18 Фев 2023 8:29ч.

    Не съм сигурен,че ги избираме.Процентите ги спускат от американското посолство,останалото е стъкмистика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    17 Фев 2023 19:02ч.

    Браво Баце, добре запуши устата на "джуките"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Фев 2023 19:05ч.

    Душманинът на България, тотално е деградирал, освен психически и физически, прилича на гнила тиква, забравена на опоскан бостан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докога

    17 Фев 2023 19:06ч.

    ще се търпи тая наглост на американското посолство? И това слагачество на бълг. политици? Посолството ли ще решава на кого да се прави импийчмънд, какви закони да се приемат? И това вече стана почти официално. Казват си го едно към едно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • що ли сме така наказани

    17 Фев 2023 19:07ч.

    В главата му е пълен тюрлю гювеч. Не знам от страх ли, от старост ли, но тоя бавно се побърква. Щял да свали инфлацията, майко...нещо като стар куфар и Баце ще го сваля от тавана. И този пак иска да управлява с болния си постен мозък. Господи, смили се над нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог

    17 Фев 2023 22:48ч.

    високо,цар далеко. А зомбираните, обитаващи територия нар. България си го харесват, бият се по кълките и скандират "Бащице,Бащице не ни оставяй"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Босилсковски

    17 Фев 2023 19:08ч.

    Боко си направи предизборна кампания в студиото, а "независимата" Цъфтанка само мигаше зад очилцата, вместо да го прекъсне. Той не отговаряше на въпросите, той задаваше въпроси. Наглост, безпардонност, дебелоочие и простащина, всичко обединено в един единствен Тулуп. Толкова противен човек, чак се задавям от възмущение. Някой може ли да ми каже - защо го канят по студията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    17 Фев 2023 19:17ч.

    Партньорство има когато съществува накаква равнопоставеност. Слугата няма партньори, а господари. Какво безгръбначно същество трябва да си за наричаш господарите си партньори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    18 Фев 2023 1:10ч.

    Ама те знаят ли как ги нарича?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо сензационно!

    17 Фев 2023 19:24ч.

    На тоя етап каквото и да изнесат от кухнята партиите, няма да получат доверие от народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 111

    18 Фев 2023 7:58ч.

    Дори е горд, че са му набивали обръчите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко трябва да си тъп, за да се хвалиш, че едва ли не всеки ден си в американското посолство!?!

    17 Фев 2023 19:40ч.

    Имайки предвид колко "добрини" ни правят задокеанските "партньори"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Морковникова

    17 Фев 2023 19:51ч.

    Затова миналата година Антикорупционният фонд чрез радио Свободна Европа изнесоха конкретни данни за голяма корупция на върха, без да споменават името на човека. И всички срамежливо се усмихваха. А този човек, за да не бъде изречено името на глас, е готов на всичко, за да осъществява желанията на Биг Брадър. Какво тук значи някаква си държавица, та дори и да е родната му?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    17 Фев 2023 20:00ч.

    Това интервю показа, че тоя е свършен. Стопроцентово!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шоп от шарлатания

    17 Фев 2023 20:10ч.

    Абе кво става в тая кочина ? Какво говори Бочко ? Незабавно да се освидетелства.Всички българи в американското посолство ,като в турски конак едно време ?! Всичко е пунта мара,правова държава, а ? Айдеее. Германците му направиха партия,тоя в американското посолство, какво прави там ДАНС не знае, обществото не знае,той тъп и ние тъпи и всичко ни е ясно.Хера ни учи да пишем на български. .Лудница,пълна лудница ! Абе я по добре тая ферма да се вземе от професионални управители- турци,та да се успокои населението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жалък натегач

    17 Фев 2023 20:16ч.

    Голямото натягане пред американското посолство. Колко е жалък, когато изтъква, че благодарение на него сме поръчали нова партида американски самолети, преди да са дошли първите; военна помощ за Украйна, на чиято територия воюват САЩ и Русия; американски ядрени реактори на площадката в Козлодуй, въпреки, че имаме руски реактори на площадката в Белене, платени от България за 1 милиард лева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    17 Фев 2023 20:25ч.

    Не виждам изненада.Всички знаем , че Баце е подлога на Козяк..Каква драма , уважаеми зрители , бият се по телевизията за докажат колко по-ниско са наведени пред САЩ..Закривайте я тази територия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    17 Фев 2023 20:27ч.

    Помни Баце: Муамар Кадафи, генерал Нуриега, Саддам Хюсеин... всички започнаха като американски "кучи синове"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    17 Фев 2023 20:56ч.

    Сключиш ли сделка с дявола, погубил си душата си завинаги, колкото и ще манастри да даруваш, свършен си още на тоя свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • луд за връзване

    17 Фев 2023 21:06ч.

    Мисля, че това е напреднала патология, необходимо му е освидетелстване и въдворяване в съответното заведение след всичките глупости, които изговори. Ако Борисов има власт, заедно с Кирчовците и ДБ ще бъдат готови дори да обявим война на Русия. Някои се чудят защо е имало Народен съд за тези, които са обявили война на американците и англичаните, които в отговор са разрушили столицата и убили хиляди мирни граждани и добре, че се е намесил Сталин, за да ги спре. С две думи за Борисов - национален предател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да попитам:

    17 Фев 2023 21:16ч.

    Каква би била съдбата на най-тъпия, прост и глупав американски политик, който би се похвалил по телевизията, че три пъти в седмицата е бил на инструктаж в руското посолство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    17 Фев 2023 21:19ч.

    Много къса резервна скамейка явно имат козяците, щом отново разчитат на Тиквата! Жалка работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЛАВА „УХАНИ!”

    17 Фев 2023 21:27ч.

    Трий, Дачков, трий!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратителен

    17 Фев 2023 21:28ч.

    Болестно състояние, несвързан брътвеж и наглост, лъжи, измислици, разложение, личностен разпад, простотия, морално падение, треперене, отчаяние, отврат ... отврат, отврат, отврат, отврат, страх, страх! Грозна картинка! ПЛЪХОВЕ .... бягайте! Докле е време!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немия

    17 Фев 2023 21:32ч.

    Андролова веднага да напише ода на възхвалата за поредните подвизи на Херкулес от Банкя! Аз не мога, онемях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уличен бълвач на огън

    17 Фев 2023 21:35ч.

    Как е възможно един човек да избълва толкова идиотщини и безумици, с единствената цел да се похвали, че ходел в посолството, а и американците пак си говорят с него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бунтът на мравките

    17 Фев 2023 21:48ч.

    Нямам идея, вече не мога да се сетя, към кого от герб да се обърна! Независимо от всички ненормалщини, те поне външно продължават да изглеждат като доста монолитно явление. Е, имаше някакви приказки тези дни за някакви въстанали мравки ... Маринов ли, що ли??! Ама ... знае ли човек?! Хайде да опитаме поне с Дончев! Г-н Дончев, Вас не Ви ли е срам да сте в една партия с това, че дори председател да Ви е?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатания

    17 Фев 2023 21:56ч.

    Всеки който се занимава с политика или упражнява държавна власт поне през три години трябва да преминава през психотест за умствена и психическа компетентност. Не може малоумници, болни ,и всякакви случайници да се упражняват с власт и да управляват останалите. Числото на психично болните в България рязко расте ,така както и смъртността.Първо ги удря в мозъка,после умират. Процеса взима застрашителни размери .Всеки втори действа малоумно,резултата е трагедия ,катастрофа ,болест ,други вреди или смърт. Един иска три морета, друг Магнитски, трети гони лошите руснаци, четвърти, иска война, пети направо стреля и трепа, шести краде ,седми говори за чорапогащници,пети прави списък на почтените и честните,десети гони главния прокурор, друг иска евро и шенген, голяма част се тълпят пред някое посолство където имат много какво да кажат, риформатори и новатори на всеки ъгъл, комисари,евроатланти, и цялото това побесняло малоумно ято няма кой да го въдвори на лечение за упокой ,почивка и спокойствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за човек е тоя, който се гордее че е национален предател:

    17 Фев 2023 22:06ч.

    ИДИОТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето го, приятели, това е Брокер No 1 на България!!!

    17 Фев 2023 22:29ч.

    Запознайте се с Г-н Борисов, търгува България, както никой не е можал. Отскоро търгува и вярата ни. Контрагента му е в Истанбул. Не е Ердоган. Това лято посетих един манастир. Монасите споделиха, че на по-важните от нашите духовни лица им били подарени телефони. Оказало се, че са масово подслушвани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    17 Фев 2023 22:33ч.

    Докога ще ни набутвате в лицата този човечец??? Не разбрахте ли, че той не е добре с главата??? Този човечец по-горе на снимката / не му знам името, явно е световно неизвестен/ е с очевадна вероятност да има психо отклонения. Не знам, защо някои взима интервю от него, да му слушаме и четеме глупостите които бръщолеви???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сипете

    17 Фев 2023 23:01ч.

    огън и жупел само връз тоз. Има сериозна конкуренция на политическата арена. И на управленско ниво. Тази вечер е откровение за психарите , определящи съдбата на територията България. В ПЪНОРАМА по бнт просто Кирчо беше достоен съперни по идиотизми на Бат Бойко за радост и гордост на народоноселението. Аман

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pi3

    17 Фев 2023 23:22ч.

    Дори и обичайните тролове които го възхваляват са онемели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сион

    18 Фев 2023 0:10ч.

    Докъде я докарахме, гербери и пепародебарки да се бият по телевизията кой е по-голяма подлога на САЩ!!! И тия са избора на българите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тия са избора на българите

    18 Фев 2023 0:16ч.

    Не СА! Българинът има генетичен код за добро и зло. Изборът е на амбасадата, дет Боко ходи катадневно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    18 Фев 2023 0:14ч.

    Този човек с това ли намери да се хвали преди изборите?Ами, като му се налага да ходи през ден на инструктаж на Козяк, защо само бие път, а не му дадат едно офисче в амбасадата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    18 Фев 2023 1:07ч.

    Както върви според галъпите простия БГ народ ще си го избере пак, евентуално отново канадския лъжец дето ходи там в понеделник, вторник, четвъртък и неделя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    18 Фев 2023 7:26ч.

    Ужас и отвращение- това изпитах като видях и чух Боко в бТВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи