Борисов: Бихме подкрепили правителство с втория мандат на "Промяната" при ясни условия

Борисов: Бихме подкрепили правителство с втория мандат на "Промяната" при ясни условия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

ГЕРБ биха подкрепили "Продължаваме промяната" за втория мандат, ако той стигне до Кирил Петков и Асен Василев - но при определени условия. Това се разбра пт думите на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.

Ето акцентите от изявлението му пред медиите:

- Правителство може да има. Без нерви и без его, дадох вчера формула. Ако след всички срещи на партиите, което е огромен напредък, се изготви документ, гарантиран от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното правителство, с кратък мандат, да мине зимата, и оттам-нататъка е ясно, че се отива на избори.

- Очаква ни зимата на Асен Василев, каза още той. Можем да подкрепим всичко в името на хората, но не мога да обясня защо подкрепям виновниците за кризата да правят пак бели, заяви лидерът на ГЕРБ и отново повтори, че ако се разпише какво ще се прави, ще подкрепят, но, ако пак започнат да правят поразии, няма да ги подкрепят.

- Не ви ли е срам като журналисти, когато премиерът (бел.ред. Кирил Петков) говори, че е арестувал опонента си пред бременното му дете (бел. ред дъщерята на Борисов, Венета), обърна се лидерът на ГЕРБ към представителите на медиите, напомняйки за ареста през април. 

Борисов поздрави гражданите на Пловдив за придобивката на пречиствателната станция. "От целия отпадък 20 хиляди тона, се превръща в метан станцията в енергия, която задвижва пречиствателната станция за 450 хил. души. Това е огромен проект за 120 млн.", заяви Борисов и добави:

Зад нас е всичко, което сме свършили. Това са фактите. Като кажат, че нищо не е направено... То само пречиствателните станции да вземеш. В Марица вече ще се излива абсолютно чиста вода. Затова сме дошли, за да видим какво сме свършили. Това е в полза за здравето на хората, отсече той.

Всички партии още на изборите са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В такава ситуация като политическата криза единственото, което е нужно е разум - да има правителство, да има парламент, каза Борисов на въпрос за разговорите за кабинет.

Без нерви и без его, дадох вчера формула. Ако след всички срещи на партиите, което е огромен напредък, се изготви документ, гарантиран от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното правителство, с кратък мандат, да мине зимата, и оттам-нататъка е ясно, че се отива на избори. Трябва ли сега или след месеци. Ако е сега, нищо повече няма да се направи, ако е после, ще има повече разлика, каза експремиерът.

Ние не само подкрепихме бюджета на кабинета Петков, но и основни моменти бяха предложени от нас. Кое се промени за 1 месец, че бюджетът, който лично Василев внесе, та да се говори, че идва катастрофа. Финансов министър, на когото бюджетът не издържа и месец, трябва ли да е във властта, попита реторично Борисов.

Сега предизборно искат да си купят гласове. Това навремето беше заклеймявано като предизборно пазаруване. Искаме документ, подписан от лидерите, че само, по което се говори, ще се приема, каза Борисов.

Хората протестират днес, защото техните доходи не бяха защитени от партията на Василев и Петков, коментира той днешните протести на синдикатите. Асен Василев направи много бюджети и сутринта зам.-шефката на КТ "Подкрепа" каза, че когато те са поставили въпроса за МРЗ и доходите, г-н Василев им отказал, припомни Борисов.

С Добрев правихме една сметка - нямаше по-добра социална политика от санирането, защото стотици малки фирми санираха блоковете, хиляди работни места. По-ниска енергия и по-дълъг живот на панелните блокове. Добрев изчисли, че ние само от това, което сме направили в санирането 1 млн. мегаватчаса на година сме спестили и изнасяме. Този тон държавата го е продала и е спечелила вследствие на икономията от саниране. Кръгът се е затворил, а ползата за гражданите е огромна, отсече Борисов.

Очаква ни зимата на Асен Василев, каза още той. Можем да подкрепим всичко в името на хората, но не мога да обясня защо подкрепям виновниците за кризата да правят пак бели, заяви лидерът на ГЕРБ и отново повтори, че ако се разпише какво ще се прави, ще подкрепят, но, ако пак започнат да правят поразии, няма да ги подкрепят. Те не случиха на партньори, като не са с ГЕРБ, с БСП, с кого са? Тогава ще направят павителство с ДПС и "Възраждане". В такава ситуация - нестандартно решение с документ, подписан от партиите и да се направи кабинет с кратък период, който ще изпълнява само това, което е подписано, каза още Борисов.

Нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън, отговори той на въпрос дали иска да е премиер. Няма да причиня повече това на семейството ми, отсече той.

Вие същите говорите за правова държава, не ви ли е срам като журналисти, когато премиерът говори, че е арестувал опонента си пред бременно дете, възмути се Борисов, припомняйки случката от април, когато той бе арестуван в дома си пред семейството си по искане на тогавашния премиер Кирил Петков.

Радомир Чолаков обяви пред журналистите, че може да се постига консенсус и в правна комисия и в други и се гласуват законите по Плана за възстановяване. По-ефективен парламент в последните години не е имало, отсече Чолаков.

На предишната си визита в града на тепетата миналата седмица Борисов обяви, че ГЕРБ ще издигне нов кандидат за кмет на местните избори догодина. Впоследствие настоящият градоначалник Здравко Димитров обясни, че още преди време е обсъждал с партийния лидер оттеглянето си от властта.

 

Източник: "Епицентър"

 

Коментари

  • черния

    11 Ное 2022 12:22ч.

    Боцата ще поеме ролята на ИТН в предното НС. Ще изтраят ПП за зимата и след това ще се възмутят за "Македония" и ще идем пак на избори. Това е крайна жертва, но си заслужава пред Олтара на ДПС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк МЕТА Шикългрубер

    11 Ное 2022 14:12ч.

    Вече не си правя труда да чета полюциите на BG "политиците"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    11 Ное 2022 12:37ч.

    Кои са най - богатите футболисти в света ? 1. Борисов 2 Меси 3. Роналдо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    11 Ное 2022 12:58ч.

    Най-богатият тенисист в нашата подмандатна територия не е Григор Димитров, а е Мутрата Боко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    11 Ное 2022 12:45ч.

    Oтново имаме съмнителното"удоволствие" да чуем "мъдрите" слова на Борисов-"Нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън". Нищо ново, само забравено старо от този човек... Докога?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както се очакваше

    11 Ное 2022 12:51ч.

    Бойко се конкурира с Киро кой да е по-отявлена американска подлога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    11 Ное 2022 13:03ч.

    Портиерът на КОЗЯК му е обяснил на лош български език, че ако не слушка ще бъде лишен от "трудовите МУ спестявания" от пет милиарда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Oleg Safari BIG5 ЦИТАТИ Поражението при Херсон ще нанесе най-тежкия удар върху легитимността на руските елити,...

    11 Ное 2022 13:05ч.

    https://www.big5.bg/2022/11/10/%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d1%85%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%be%d0%bd-%d1%89%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d1%82/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко: Ще подкрепя, ще подкрепя, ще подкрепя…

    11 Ное 2022 13:49ч.

    - Какво ще подкрепиш бе серсем? Боко: - Каквото кажат американците, само да ме оставят на мира и да откача пандиза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахах

    11 Ное 2022 14:00ч.

    На дебат с тях не отива, щото го арестували, ама ще подкрепя техен кабинет... На Мутрата умотворенията трябва да се записват, че има бая безпаметен народ по тия ширини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!???????

    11 Ное 2022 14:41ч.

    Кой контролира мозъка на този човек ? Той вече не е на себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дейвид

    11 Ное 2022 14:31ч.

    Тези увредени хора които управляват България временно защо ги търпи природата все още ? Българите ги търпят защото са възпитани и интелигентни. Увредените управляващи нямат съзнание да разберат , че са за малко и носят отговорност . Трябва някой да им каже това, защото те не се усещат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП+ГЕРБ

    11 Ное 2022 14:54ч.

    е мечтаният от Козяк формат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абсолютна нула

    11 Ное 2022 15:08ч.

    това държавата да се занимава с убийства, лъжи, изнудване и пране на пари-това е оценката за борисов и последните 33 години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ичо

    11 Ное 2022 15:18ч.

    Тоя е готов да се прави на маймуна следващите 20 години, само и само да оттърве въжето. Плазмодий!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    11 Ное 2022 15:19ч.

    Да беше почакал поне още два дни, че да се позабрави какво говори вчера бТВ! Даваше акъл на Радев кому да даде 3-ти мандат, защото само там имало заровено куче по негов тертип. Изпуснат от институция патологичен фантазьор, който си измисля и миналоно, а видимо и настоящето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта

    11 Ное 2022 15:26ч.

    Ало, Енергото ли е? Не, тук е партия Герб. Разгеле, ... и на вас да ви ....! Гербаджии!!! Вижте се!!! Много добре се вижте!!! Ха сега пак се погледнете!!! Харесва ли ви това постоянно безумие?! Хайде, вървете в къщи да помислите, пък напролет не правете повече тази грешка при гласуването!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шегата

    11 Ное 2022 15:49ч.

    а кокорчо директно си го плющат теб сигурно също

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Ное 2022 16:09ч.

    Първи, втори, трети мандат, за хората вече няма значение ! Всички заедно или поотделно, все едно ще крепите клатещите се мъде на хегемона, да не изпаднат в информационното пространство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    11 Ное 2022 16:24ч.

    ББойко пак праща мисирките за зелен хайвер, гаври се със всички, направо ги праска с 200.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Ное 2022 19:25ч.

    Новият форумен идиот?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Касандра от Сусурлево

    11 Ное 2022 22:29ч.

    Нямаше нужда, "наблюдател", да си го признаваш публично! Знаем се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свирка

    11 Ное 2022 21:57ч.

    Борисов вече е кандисал да целува всеки гъз, който се зададе на хоризонта, от Стефан Янев до Киркорчо (Кирчо & Кокорчо) и хич не подбира. Само и само да спаси собствения си гъз. Тъй му е заръчала Мустафата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи