Борисов: Българският народ не желае участие във военни действия и няма да го допуснем

Борисов: Българският народ не желае участие във военни действия и няма да го допуснем

"Помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но най-вече сме солидарни с българския народ“, заяви Бойко Борисов.

Българският народ не желае участие във военни действия и ние няма да допуснем България да участва във военни действия. Това коментира в Стара Загора лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов по повод изказването на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че се дискутира присъединяването на България към операцията в Червено море и Аденския залив, съобщава БТА.

Борисов посочи, че „Изпращане на военнослужещи без решение на парламента не може да се случи“ и припомни, че „ние помагаме на Украйна, солидарни сме с Израел, но най-вече сме солидарни с българския народ“.

„Винаги съм казвал, че в Брюксел работи правилото – докато всичко не е договорено, нищо не е договорено. Тук малко младостта и опита в управлението изиграха лоша шега. Един огромен труд – който и правителството, и парламента, и ние с Кирил Петков, извършихме в комисиите, в момента е подложен на доза съмнение. Дава се възможност да се появят и негативни коментари“, коментира Борисов темата за Шенген.

"Ако днес до обед не се случи да получим документа - образно казано, всичките изявления, които бяха направени, не са добри за дипломацията", посочи той. "Ако не стане до днес, ще отидем януари на КОРЕПЕР (Комитет на постоянните представители на правителствата на държавите членки на Европейския съюз). Януари вече е доста близо до изборите в Австрия", посочи още той, съобщава бТВ.

Според него нищо не е налагало да се избързва с коментарите, но журналистите са били нетърпеливи и са отразили румънците. „Затова полагаме всички усилия. Зад сцената в Европа се провеждат страшно много консултации – по линия на ЕНП, по линия на либералите. Поемат се ангажименти и по темата за миграцията – нещо, за което преди три години бяхме за пример. Като искаш да си в Шенген, трябва да си пазиш границите – длъжни сме. И като не можеш да я пазиш, ще имаш пасиви за това. Виждам, че през последните месеци се полагат огромни усилия за охраняването на границите. За съжаление по времето на Бойко Рашков и всички останали границата беше разградена. Положи се огромно усилие да се плюва българската държава“, заяви бившият премиер. Той посочи, че еврозоната чака, а още няколко закона ще бъдат приети след празниците.

Бойко Борисов посети Стара Загора и се срещна с кметовете на общините в областта, за да коментират в какво ще бъдат инвестирани отпуснатите над 160 млн. лева.

Източник: БТА, бТВ, Нова тв

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • свободен

    29 Дек 2023 11:43ч.

    НА ТОЗИ НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ.ДНЕС ГОВОРИ ЕДНО ,УТРЕ ДРУГО И НАКРАЯ ПОСЛУШКО ПРАВИ ТОВА КОЕТО МУ НАРЕДЯТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЯРВАЙТЕ МУ! Аз винаги съм му вярвала

    29 Дек 2023 12:42ч.

    и в моето семейство съм разпоредила така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    29 Дек 2023 12:55ч.

    Тоя дрисльо си мисли, че някой него ще пита! Да си наляга парцалите, че ГУАНТАНАМО ей го къде е !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЕГО не желае, но ПЕНТАГОНа ни го пробутва

    29 Дек 2023 13:50ч.

    на всички избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    29 Дек 2023 14:20ч.

    На времето Джимо направи много добър коментар, че няма само "черни" или само "бели" хора. В този случай съм напълно солидарен с Борисов, защото много добре долавя "пулса" на народеца ни и поради това се задържа и толкова време на власт. Но за съжаление не зависи от него участието ни във военни действия. Така както не зависеше от него и милитаризацията на Черно море. Ако си спомняте Борисов не се съгласи за военни действия в Черно море, да има повече яхти, а не миноносци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям Артист

    29 Дек 2023 11:46ч.

    Почти да му повярва човек, че разполга със свободната си воля за вземане на решения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    29 Дек 2023 11:48ч.

    Скрий се, соросоиден слуга

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vld

    29 Дек 2023 11:55ч.

    Ей, тоя си е таковал мама.а! Да вземе да се скрие и да не се показва. Хората имат памет и го знаят. Такива приказки само на неродените още деца от него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами

    29 Дек 2023 12:00ч.

    досега лъжите минаваха, но дойде времето, когато хората си взеха поука - да не вярват на доказан лъжец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоталитарните съветски календари за 2024 г

    29 Дек 2023 12:07ч.

    Тоталитарните съветски календари за 2024 г https://swalker.ru/news/4379-totalitarnye-sovetskie-kalendari-na-2024-god.html Проектът swalker.ru и Музеят на СССР представят годишна селекция от съветски тоталитарни календари. Преди много години художникът Д. Малкин рисува портрети на велики хора от Съветския съюз. И за да не събират прах портретите на рафта, той благослови раздаването им сред хората. Проектът с нестопанска цел swalker.ru и Музеят на СССР внимателно ги превърнаха в съветски тоталитарни календари. Резултатът беше оригинални календари със съветски лидери и герои за 2024 г. Сталин, Ленин, Гагарин, Берия, Дзержински, Чапаев, Маяковски, Брежнев. Всичко, което трябва да направите, е да го разпечатате на картон във формат А3, да го ламинирате и да го закачите на стената у дома или на работното място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, Идиото от 12:07!

    29 Дек 2023 12:26ч.

    Това ли са опорките козяшки днес, че ги тропаш по всяка статия? Идиото???? Но! Не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друже, с тая реклама

    29 Дек 2023 12:43ч.

    може да прелъстиш някого в Карлуково, по-точно в специализираната болница наблизо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    29 Дек 2023 14:40ч.

    абе "анадънму" какви козяшки опорки?! В Русия тези календари са много популярни. Хората масово си ги разпечатват. като те мързи да влезеш в сайта и да ги видиш - козяшки опорки...и стига с тоя козяшки лебец...не ти ли омръзна все едно и също да пишеше?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти кажи къде има календари с портретите на Шиши, Боко, Гнома, Киро и Асена и пр херои

    29 Дек 2023 21:27ч.

    и в по-голям тираж, че мисля да откривам стрелбище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 12:10ч.

    Баце гледа да замаже тук там, но ми се струва че Тагарев е по-близко до Галя. Досега винаги е ставало както той е казал. Така че лека полека открехват прозореца на Овертън. След Червено море ще заговорят и за Украйна. Украинците взеха да свършват. Що пък да не им пратят доброволци от Източна Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та чак пуши

    29 Дек 2023 12:11ч.

    Боко започна по примера на западняците да взема завоя та чак гумите и ушите му запушиха. Ако не пред Путин,то пред Тръмпеца може и да си постеле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Банкя

    29 Дек 2023 12:14ч.

    Ах каква ку...ва си ти.Ако беше жена нямаше да носиш гащи ,че трябва винаги да си готова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    29 Дек 2023 12:14ч.

    Абе ББойко, абе курво, като свалят един руски десант на Камчия и като пуснат 50 парашутисти до София..... няма ли да се бием или направо да се наведем с отворени бузки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски десант на Камчия ли бе?

    29 Дек 2023 12:23ч.

    При 30 000 окупационни войски из територията, кой ще посмее десант да прави? Русия ли, да не са луди - разрушаваме им паметниците, България е американоевроатлантическа зона - публично заяви позициите си с нарязването на Паметника на съветската армия, утре на Альоша, а вдруги ден на Шипка и НОВО ИМЕ НА АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО как ли ще казва? Може би димитър Списаревски дето е свалял брадърските бомбардировачи ха- ха- ха... не изглупявай толкоз де

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    29 Дек 2023 12:35ч.

    Камчия, та Камчия....и някаква София )) България е голяма, вземи Шипка, вземи тепетата на Пловдив, вземи кей номер 5 на Бургаската морска гара....на светофара ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уке Цветко

    29 Дек 2023 12:45ч.

    Я лично ще си сипа една ракия, ще сложа мезе, после и кана вино, и ще ви гледам сеира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те и Укро Цветковците си мислеха така

    29 Дек 2023 21:29ч.

    че ще си налеят хорилка със сланина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    29 Дек 2023 12:18ч.

    погледнете го колко е гнусен и отвратителен,вече и курвите не го искат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сапунджията академик

    29 Дек 2023 12:20ч.

    Тулупа лъже повече и от мене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Животът е странен

    29 Дек 2023 12:23ч.

    Борисов, пак бягаш пред вятъра и единственото ти спасение се корени в обстоятелството, че публиката има изграден рефлекс да не слуша приказките. Знайно е, че това е загуба на време. Излагащо и опорочаващо е, но ти си достатъчно дебелокож и не ти пука от личното посрамване. Чакаме обратното изявление и после опровержение на опровержението! Да опонираш на Тагарев не е кой знае колко юначно дело. Той е просто едно бесно куче, което не излъчва собствена власт, а отразява по жалък и мизерен начин чужда светлина. Виж, по отношение на твоя бизнес партньор - лицето ДП, нещата стоят по доста различен начин. Всички разбраха и знаят, че той видимо е готов на всичко и миролюбивите ти приказки, за пред празник, няма да струват и пукната пара, ако не ги съгласувал и с него. Странен, грубовет, ръбест, недоучил и нефотогеничен е той, но по стечение на обстоятелствата фигурата му стана пресечна точка на сигналите, които се излъчват от много центрове на власт - като се почне от бившата партийна и силовашка номенклатура, формираща важни части от дълбоката държава, мине се през специфични либерални, етнически и бизнес кръгове, всичко обилно оплодено от благотворното влияние и въздействие на чуждестранни институции, служби и посолства! Хубав празник и на теб, ама относно споменатите военни действия, ще почакам да чуя изявление и от Делян Ага. Странно нещо е животът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С двойното гражданство, с което оцапаха Конституцията, реално ликвидира държавата България и българите!

    29 Дек 2023 12:31ч.

    Какво значение има влизане - излизане в безвъздушно, безводно и безземното пространство на Шенген. Нооооо, вие действайте сега, още до края на 2024 г. бързайте да ЗАЛИЧИТЕ и БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ и тогава такъв хубав живот ще има за българите, които ще бъдат роби в собствените си домове, понеже чужоземци ще седят в Народното събрание и ще решават битието ни как да мислим, какво да ядем, къде да пътуваме .... Безсрамие безкрай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    29 Дек 2023 12:37ч.

    Бочко такива мазни ги редеше и за лодките и платноходките в Черно море ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    29 Дек 2023 12:44ч.

    Няма да чакаш дълго. На 13 януари са изборите в Тайван. Там се огледай какво става, и според вятъра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пекин призова гражданите си: Напуснете граничния регион на Мианмар най-скоро

    29 Дек 2023 12:59ч.

    Китайските граждани, които все още се намират в района на мианмарския град Лаукай, граничещ с Китай, трябва да го напуснат възможно най-скоро, заяви китайското посолство в Мианмар, цитирано от Франс прес. Северният щат Шан е сцена на постоянни сражения, откакто в края на октомври Армията на Аракан, Армията на Националния демократичен алианс на Мианмар и Армията за национално освобождение на Тан започнаха офанзива срещу централното правителство, пише БТА. Силите на етническите малцинства завзеха военни позиции и гранични пунктове ГКПП, които са ЖИЗНЕНОВАЖНИ за търговията с Китай. Според анализатори тази офанзива е най-голямото военно предизвикателство за хунтата, откакто тя пое властта през 2021 г. от демократично избраното правителство на Аун Сан Су Чжи. ..... Националният демократичен алианс на Мианмар обеща да си върне град Лаукай, близо до китайската граница, който се управлява от съюзническа на армията милиция и е известен с казина, проституция и центрове за онлайн измами. Свързани с Националния демократичен алианс на Мианмар медии съобщиха тази седмица, че управляващата хунта е извършила въздушни удари в района около Лаукай и е обстрелвала части от града. По-рано този месец Пекин обяви, че е посредничил в преговорите между армията и трите етнически въоръжени групи и е постигнал споразумение за "временно прекратяване на огъня". Въпреки това сраженията в някои части на щата Шан продължават, като Народноосвободителната армия твърди, че през последните дни е превзела още два града. И т.н. въоръжени борби за какво бе, хора!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска от Варна

    29 Дек 2023 12:48ч.

    Корабите на Домусчиев с бело да минават без проверка ли? А Шенген по въздух? Вероятно самолетите с кинтите на Боко да не ги тарашат. Изобщо, що не си вземете тоя Шенген и да си го носите на …., да, на майната си, клоуни нещастни управляващи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредната доза нискоинтелигентен демагогски буламач

    29 Дек 2023 12:50ч.

    Вий сте прости, и аз съм прост, затуй и се разбираме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    29 Дек 2023 12:52ч.

    За пекарната ще ми е нужна фурнаджийска лопата да вадя и обръщам хлябът.Тая на снимката може и да стане, но малко е деберичка, ще и е нужно малко дялкане.Била направена от 200 годишна сушена тиква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Дек 2023 13:09ч.

    Тоя пак ни праща за зелен хайвер... пак ни приспива докато ни оправя с 300!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Управлява ни Посолството или за американските назначенци и водещите им офицери

    29 Дек 2023 13:26ч.

    Повече от 20 години Боко Тиквата и избирателките МУ ни демонстрират дефицит на естествен интелект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    29 Дек 2023 13:39ч.

    От хиляди години съществува точна наука като математиката, която се нарича астрология. Ако не сте чели друго, поне хвърлете някое око на Петър Дънов зодия Близнаци за какво става! Четене му е майката! Бог да ни пази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    29 Дек 2023 13:42ч.

    Жилетките от пише пак се привъзбудили. Вие сте 80 +, децата и внуците ви са на Запад, бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    29 Дек 2023 13:43ч.

    Да не си мислиш, че все още някой ти вярва?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата истина за лъжите на Боко, плъшока Денков и §

    29 Дек 2023 13:47ч.

    Страхил АНГЕЛОВЛ https://pik.bg/%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0---%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%B2-%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BD%C2%A0%D0%B0%D0%BC%D0%B0%C2%A0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%C2%A0%D0%BF%D1%8A%D1%82-news1209629.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Дек 2023 13:51ч.

    как се отзова българия в списъка на неприятелските държави я стига с това лицемерие че ни писна вече от вас махаите се че не мога да ви гледам оставка и нови избори с нови лица вие сте отврат за нищо не ставате освен за кражби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    29 Дек 2023 13:54ч.

    Милиционерското отрече пак си изживява на говорител на народа. Тикво, освен че предизвикваш отвращение, друго нищо не постигаш. Това, че десетина масирки ти бутат микрофона в муцуната, не означава, че някой те отразява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куно

    29 Дек 2023 13:54ч.

    Поредният гърч на Боко, преди Галка от Посолството да му набие отново чемберите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    29 Дек 2023 14:10ч.

    Някой да му припомни на Бацко лъжеца как разпрявяше, че няма да се коалира с амбриажите от ППДБ. Що ли грам вяра нямам на тази толумба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • путиноидите не са българи

    29 Дек 2023 14:30ч.

    Тагарев е истински политик и мъж, а Тиквата е само една тиква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарев

    29 Дек 2023 14:43ч.

    Ти си мъж, ти си мъж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагарефф

    29 Дек 2023 21:46ч.

    Вярно е, аз съм мъш ! Като ....о на дъж !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Накъмто

    29 Дек 2023 14:39ч.

    Боко е дърт лисугер и в аванс е узнал,че Украйна вече е Пунта-Мара,кауза пердута. Затова с 200 завива накъмто изток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    29 Дек 2023 14:59ч.

    Банкянския Месия непрекъснато го играе, ту лошото, ту доброто ченге! На всички нормални е ясно, той никога не е доброто ченге, прави го за заблуда на електората! Скоро ще се наложи да плаща за греховете сътворени от него против България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Дек 2023 15:21ч.

    "ту лошото, ту доброто ченге! " Но винаги - тъпото ченге.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    29 Дек 2023 15:44ч.

    Бойко - Българоубиец! Като Василий Българоубиец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невярващ

    29 Дек 2023 15:48ч.

    Ами много антиевроатлантическа позиция. Като свършат или се разбягат украйнските бойци,кой ще громи агресора Путя, като няма да влизаме в бой?!Прекия шеф повталилия се Шиши и късата каишка не са доволни,но по важно е да се метне оределия електорат, че Радев потропва с червените ботуши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    29 Дек 2023 15:57ч.

    НЕ МУ ВЯРВАМ НА ТОЗИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    29 Дек 2023 16:00ч.

    Тулупа Бойко Борисов в целият си фалшив блясък.Е поне всички вече знаем ,че нищо не зависи от него.Жалка върти опашка,уплашен и зависим от големите шефове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Ганю обича първо келепира, и едва после народа

    29 Дек 2023 16:21ч.

    Сети се за народа, след като най-нагло и демонстративно му събори паметника, без да се съобрази с преобладаващото мнение. Няма по-голям демагог от тоя( клонинг на БГ) булгарбаши в политиката ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой няма да ви пита

    29 Дек 2023 16:28ч.

    Когато ти наредят, ще запееш друга песен, за възхвала на господарят ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо не разбирате

    29 Дек 2023 16:42ч.

    Той се опитва да потуши народното недоволство със захаросани приказки, докато помакинята вземе властта. Предполагам, че заради нея гласуваха промените с двойно гражданство, за да може да ни управлява "легално", а не като Кокурчо, криминално. И освен това като дойдат на власт с дългата скрипя, ще наложат дигитална идентичност и дигитален затвор плюс задължителна ваксинация, гей бракове и може би включване във война. Ама гербаджиите си мислят, че това не ги засяга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно, дружина!

    29 Дек 2023 18:35ч.

    Я колко извънземни ще почнат да кацат в София! Цял въздушен Шенген са ни осигурили Тиквоний и Сие! Те ще ни бъдат и за армия, и за разплод, ако знаят и да работят, въобще ще си живеем в Рая! Даам! Едно е да слушам Калоянчев като безсмъртния Ганю, друго е да гледам на живо за кожата на един нещастник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Досега

    29 Дек 2023 18:59ч.

    сме имали калпави правителства, но тия са уникум! Хем лъжат, хем крадат, надминаха всички по дупедавство в свой интерес, а на всичкото отгоре и нагло ни лъжат в очите, че са ангели небесни! То бива, бива, но такива нахали досега не е имало по земите ни. Но няма да им се размине, затова да си мислят отсега къде ще се крият от народната любов и да не се бавят, защото на колесници лошо се лети...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но няма да им се размине

    29 Дек 2023 20:27ч.

    Аре ве, кой ти каза? От тук нататък ще видиш какво е разсипване и затриване на държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ах, каква смрад

    29 Дек 2023 21:29ч.

    само в събота и неделя изпълзява от дупката, за да каже нещо угодно на народа и после се скрива. Току виж галя му набила канчето. Едно е сигурно афганистанците ще му ги стоварваме пред портата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    30 Дек 2023 0:32ч.

    шменти капели, бат боко! Вервайте, кретени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zzz

    30 Дек 2023 6:36ч.

    Ние Българския народ ще воюваме на страната на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи