Борисов: Асен Василев се снимаше с мен и показвал снимката на китайците, за да си продаде бизнеса

Борисов: Асен Василев се снимаше с мен и показвал снимката на китайците, за да си продаде бизнеса

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Кирил Петков обяснявал в Брюксел, че съм против Северна Македония. А аз от Банкя говоря по телефона с Урсула фон дер Лайен, че не е вярно. Те, европейските лидери, на мене ми се обаждат", разказа Борисов

Най-добрият ни съюзник са цените в магазините. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Търговище.

Искам да обясня на членовете на ГЕРБ защо до нашето лого стои това на СДС. Защото СДС извади България от комунизма. Най-големият наш съюзник в момента са цените в магазините. Славното име СДС го има, добре, че след него го имаше ГЕРБ. СДС спаси България, но защо стигнаха дотам да са четвърти в нашата листа? Защото лидерите, или по-скоро лидерът им ги предадоха. Помним кръга "Олимп",  мистър10% и т.н. И сега тези хора ми дават оценка, заяви още Борисов.

Той уточни, че коренът на БСП и ДБ е един и същ и той е стараната Комунистическа партия. А хората на Слави, когато видели за какви крадци в управлението става дума, започнали да излизат от правителството.

"Дали можем да оправим положението - трудна работа. Когато дойдохме на власт, беше световна криза, но оправихме положението. После беше Орешарски. Но ГЕРБ беше як - платихме на американците и на руснаците, като през това време сваляхме и дълга. И бяхме шампиони по най-нисък дълг. Винаги е имало пари за археолозите. Колко артефакти се извадиха тук при Шумен, "Шишеджам" - 3000 и кусур работят в него. Магистралата щеше да ви е подминала вече. Вие не сте винавни за тези, които са гласували за Промяната, само че теглите еднакво. Толкова са много дълговете, че и малките ще ги връщат", обясни Борисов.

"Няма дебати какво ще правим с нафтата, бензина, метана. За тях само Бойко Рашков трябва да бъде началник. След 2 октомври с президента Ердоган много бързо ще намерим решение за мигрантите, които минават границата ни. Аз имам решение, правил съм го 12 г. Българският народ е обиран няколко пъти чрез подобни схени. Така беше при пирамидите. С всичко това можем да оправим. За щастие и в Брюксел, и във Вашингтов, и в Турция, и в Гърция са хората, които са ни приятели.", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Критикувайки лидерите на Промяната, Борисов си припомни случка, която му разказвал президентът Плевнелиев, когато за първи път довел Асен Василев в кабинета му. "Асен Василев се снимаше с мен и после  показвал снимката на китайците, за да си продаде бизнеса", заяви Борисов.

Той отново сподели опасенията си за ситуацията около АЕЦ Запорожие и изтъкна, че Путин е агресор.

"Страшното е, че всеки ден по атомната централа в Запорожието се изстрелват ракети. Обстановката е изнервена, агресията на Путин е извън контрол. Партията на Промяната още не се произнесла срещу Путин. Сега, както Гари Каспаров каза, фигурите са бели и черни. И ние сме по средата на белите. Всички сме за мир. Не мога да не съм срещу човек, който пряко ни заплашва с ядрено оръжие или с ядрена авария в Запарожието. Изключително критична ситуация в света, стъпка към Трета световна война", сподели тревогите си лидерът на ГЕРБ.

"Ако някой е бил най-близък до нас, това са били "Да, България" и Промяната. Били са ми министри. Откъде тази злоба? Колко добре би било един здрав дясно-центристки блок да изведе страната от кризата. Кирил Петков обяснява на място, че съм против Северна Македония. А аз от Банкя говоря по телефона с Урсула фон дер Лайен, че не е вярно. Те, европейските лидери, на мене ми се обаждат", разказа Борисов и припомни как се наложило да направи нарочно изявление и на другата сутрин решението за РСМ да бъде прието в парламента.

В заключение лидерът на ГЕРБ обеща, че магистрала "Хемус" ще я има.

Заедно с Борисов е и водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Търговищко - бившият енергиен министър Теменужка Петкова. Залата го посрещна с акламации.

Пред събралите се хора Петкова обясни кризата с високите цени на газа и тока и представи мерките, които предлага ГЕРБ.

"През последната година и половина ще отидем на четвърти парламентарни избори. Но тези са по-различни, залогът е по-голям. Защото трябва да изпратим в историята в историята тези аматьори, които предизвикаха кризи, унищожиха всичко. Всеки вече пита ще има ли газ и как ще си я платим", каза Теменужка Петкова. Според него Промяната изпуснали цената на електричеството и те в момента са непосилни. "Те се погрижиха да назначат своите близки и любими на високи постове в държавата и решиха, че са си свършили работата.

 

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    24 Sep 2022 14:45ч.

    Само ББойко ще ни избави от батака в който ни вкараха юмручето на РРадев и неговата хунта начело с Киртака Лъжеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой инсталира Киро и Асен?

    24 Sep 2022 15:57ч.

    Те бяха на моя етаж - съветници, пътуваха по чужбина с нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е счупена държава

    24 Sep 2022 16:00ч.

    А бе, Баци, издаваш се, бе! Много ти голяма устата! Това нещо като 10-ти ноември се получи - и преди и след на власт е Десе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • благодарим ти, Партийо любима!

    24 Sep 2022 16:02ч.

    А пък инфлацията е естествено явление, нещо като изгрева и залеза. Само че при нас е двойно на европейската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Газдов

    25 Sep 2022 8:58ч.

    Тикво,кажи за бикинестата и копилето и ,че сме се заъхърили...где е ,рахатува ли???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи