Борисов: Асен Василев ми потвърди, че въглищните централи ще работят до 2038 г.

Борисов: Асен Василев ми потвърди, че въглищните централи ще работят до 2038 г.

Министърът на финансите Асен Василев ми потвърди, че въглищните централи ще работят до 2038 г., всеки, който иска да напусне ще му се изплатят 36 заплати, има възможност, гарантира финансовият министър. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Много работеща среща беше между Делян Добрев и Асен Василев, каза Борисов и добави, че върху язовирите няма да се правят фотоволтаици.

Основният въпрос е запазването на работните места на хората, заети в Маришкия басейн, заяви по-рано днес Борисов.

Проект на решение за одобряване на нови приоритети по програма "Развитие на регионите" 2021 - 2027 г. и на проекти на териториални планове за справедлив преход на Република България за районите от ниво NUTS3 - Стара Загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник, като част от програмата ще разгледа днес на извънредно заседание Министерският съвет.

Енергетици и миньори протестират днес в различни части на страната. Според Борисов блокирането на движението не е изход, тормози много други граждани.

Отлагането е, защото няма парламент, работещи комисии, няма смисъл да бъде превръщано в предизборна кампания, коментира Борисов по повод внесения проект на решение за удължаване срока за внасяне в Народното събрание на законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2024 г. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • smb

    29 Sep 2023 12:40ч.

    Аз докато не чуя Пеевски какво мисли няма как да повярвам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питай Доган

    29 Sep 2023 12:42ч.

    И той е собственик на въглищна централа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко и Асен Василев са се разбрали на среща с Пеевски, а защо тук се представят нещата по-така, като ПР на Бойко е друг въпрос

    29 Sep 2023 12:42ч.

    "Очакваме премиерът и Министерски съвет да вземат мерки. Както се вижда до момента не са взети. Важното е да се случат в региона проекти, които ще запазват работните места и хората ще бъдат доволни. За момента не го виждаме", каза Пеевски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    29 Sep 2023 15:34ч.

    на бай меди централата не е в списъка ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    29 Sep 2023 19:13ч.

    Колега Хаирсъзин, тя не е в списъка, щото не замърсява, а не замърсява, щото не работи, а не работи, щото е само нЕкъв топъл резерв, от който бай Меди само цуцка кинти. Все едно - нива под аренда....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    29 Sep 2023 12:42ч.

    Мъжката дума на Асен Василев на две не става, и за това е гарант самият Боку.... Айде закривай и да се приключва, много грозна ситуация и зима се задава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    29 Sep 2023 18:58ч.

    ИЗЛЪГАЛИ СА СЕ ВЗАИМНО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РЕФЕРЕНДУМ за българската енергетика! Това е решението за запазване целостта на държавата България!

    29 Sep 2023 12:57ч.

    Териториалните планове вещаят разкъсване на автономни области на прекрасната ни Родина. И всеки абонат или фирма ще сключва договори като с мобилните оператори за доставка на ток. НА КОГО Е НУЖНО ТОЗИ РАЗПАД. Имаме АЕЦ Козлодуй имаме ПАВЕЦ Чаира имаме НЕК - които са грижат за ЕДИННАТА ПОСТОЯННА СИГУРНА НЕПРЕКЪСВАЩА ДОСТАВКА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ЗА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. Измишльотините на враговете на българите, защо подкрепяте! Денков ни гледа в очите и не спира да лъже, сам Борисов го установи, сам Радев го установи. И?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    29 Sep 2023 13:33ч.

    Социалистическа България остави на демократите една почти съвършена енергийна система на страната.Но и тя,какти и всичко останало в държавата ни,не можа да им устои.Ето как от стабилна,развита и сигурна държава вече сме територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е достатъчно А. Василев да потвърди, трябва да е записано черно на бяло

    29 Sep 2023 13:08ч.

    Няма да загуби България, а ще загубят фирмите на ПП ако не внесем днес плановете. Фотоволтаиците се правят върху плодородна обработваема земя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов: Асен Василев ми потвърди, че въглищните централи ще работят до 2038 г.

    29 Sep 2023 13:17ч.

    Готино! След пиесата Хага в НТ Иван Вазов ще се постави пиесата Криворазбраната Демокрация, в ролята на Суверена - г-н Борисов, в ролята на Народното събрание - Асеня, а вролята на Deux ex machina - г-н Пеевски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    29 Sep 2023 13:30ч.

    Политиците ни един друг се лъжат,знаят го и се правят,че си вярват.Но най-смешното е,че искат и народът да им вярва.А трагичното е,че наистина има хора,които го правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шалом

    29 Sep 2023 13:30ч.

    Това е върхът. Двама измамници изградиха доверие по между си. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    29 Sep 2023 13:38ч.

    А Ицето вече никакъв го няма. Шиши е достатъчен за всичко, нищо че е в списъка Магнитски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hchchcufufy

    29 Sep 2023 13:42ч.

    Бил му потвърдил?!?! Абе льольо, ние на документи ли да вярваме или на лъжци като теб и ПП!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кристално ясно

    29 Sep 2023 14:01ч.

    Тя схемата е кристално ясна. От Европейския съюз искат да ликвидират българската енергетика, икономика, а оттам българската държава и нейните интереси. Не да продаваме ток, а да купуваме от тях на пет пъти по-високи цени и народът да мре от мизерия, а те да живеят на наш гръб - както с всички други цени. За да гласуват това продажниците и безродниците от ПП/ДБ, от ЕС им дават 1,5 млрд. за крадене чрез техните фирмички. Това е наречено "Зелена сделка". Имената на фирмите даже са вече в списък, който стана достояние. Разбира се, парите ще се дават срещу измислени проектчета от рода на " Колко добре квакат жабите в екологично чиста среда". Но Част от парите вече са похарчени на "зелено" от ПП/ДБ за местните избори и трябва да се наваксва. Но Баце с големият си нюх надуши, че ще го метнат и надигна вой. Сега ще има протести и прочие дандания, докато там не се намърдат и други фирми. Но като се намърдат, част от тези фирми на ПП/ДБ ще останат прецакани, а те са инвестирали доста мангизи в местните избори за разни идиоти от ПП/ДБ за кандидати. Става страшно исглобката е пред разпадане. ЗАтова се саморазпуснаха за времето след изборите, за да оцелеят, пък после ще му мислят. Вероятно ще намерят пак народни пари да има за всички фирмички, за да спрат протестите, а после за пореден път ще прецакат общо миньорите, централите, държавата и народа. Както направиха със зърнопроизводителите. 1,5 млрд. за ликвидиране на цял един основен отрасъл на икономиката в цяла държава - как ви се струва? Този отрасъл само за година генерира над 2 млрд. приходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    29 Sep 2023 14:12ч.

    Чакам и с енергетиците да подпишат "меморандум". Но пък, както преди години самият Борисов каза, това е просто "за припомняне" и няма юридическата тежест на договор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    29 Sep 2023 14:20ч.

    Управляват ни най-големите продажни боклуци в тая държава!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И баце е в кюпа

    29 Sep 2023 14:41ч.

    Сертифициран лъжец вярва на приказките на измамници и лъжци. Ако има някой да им вярва си е за негова сметка. Хем ще работят до 2038 ама ще им дава 36 заплати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    29 Sep 2023 15:06ч.

    "@всички ‼️Имаме нужда от помощ, хора, идвайте! Който може на входа на Гурково, който може на магистрала Тракия! Имаме нужда от хора! Властта обезумя! Денков ОТКАЗА да изтегли точката! Думите му бяха: "Днес плановете ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ И ЩЕ СЕ ИЗПРАТЯТ В ЕК, иначе ще загубим 1.4 милиарда евро и после още 3 милиарда" ... А че ще загубиш България не ти ли е важно, г-н Денков?!?!?! Войната наистина започна, трябва да удържим! Всички говорехте, че само това е начинът! Е, моментът настъпи, блокадите са факт! И ПАК СИ ДЕЙСТВАТ ПО ТЕХНИТЕ СМЕТКИ В СОФИЯ!!! Елате, после ще е късно‼️‼️‼️"- https://www.facebook.com/groups/235556819317140/permalink/278665845006237/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унищожаването на сектор Енергетика не струва 36 заплати

    29 Sep 2023 15:08ч.

    Защото до 2038 г. и предвид текущите войни за ресурси в цял свят, когато бъде закрит този сектор, ще сме в 100 % инфлация и абсолютно зависими или от други държави или от монополисти, и тия 36 заплати ще са нулеви! Тогава всички ние ще плащаме много повече.... Не продавайте България срещу кървави пари! Те ще вземат от нас освен милиарди, и душте ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов: Асен Василев ми потвърди, че...

    29 Sep 2023 15:19ч.

    вЕрвам ви! И на двамата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    29 Sep 2023 15:35ч.

    Събрали се двама мошеници, полафили и после единия казал "той обеща" .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков само лаже, Бойко подире маже.

    29 Sep 2023 16:29ч.

    Лика-прилика, разбойници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    29 Sep 2023 18:02ч.

    Той е поне, толкова успешен лъжец, като тебе! А "Народе"? Ще продължи ли 33 годишното ти спане?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой вярва

    29 Sep 2023 18:20ч.

    на Асен Василев?? Аз не! Дори и да го заяви заверено от нотариус, пак не му вярвам, и на ортака му пък съвсем! Доказал го е многократно!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се чете по-горе

    29 Sep 2023 18:22ч.

    доказали са го многократно! И двамата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    29 Sep 2023 18:35ч.

    а след 2038 какво, закриваме България, основната причина за емигрирането на българите е, че не могат да си намерят работа в България, в малките градове и селата няма никаква работа, а в по-големите градове продавачи, сервитьори и строители

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи