Борисов: Алексей Петров уреди първата среща между мен, Кирил Петков и Асен Василев

Борисов: Алексей Петров уреди първата среща между мен, Кирил Петков и Асен Василев

"След масовите арести, незаконните арести от страна на "тяхното" МВР, физическата среща не беше възможна. Алексей Петров осигури тази логистика да можем да си говорим. Важното е да се знае - той не е присъствал на тази среща. Бяхме аз, Кирил и Асен. Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел". 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод твърдението, че Алексей Петров има участие в съставянето на кабинета.

Борисов обяви, че няма проблем да си говори със съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Проблемът в момента бил, че Петков е в САЩ, а лидерът на ГЕРБ не обичал да говори по телефона.

Борисов се пошегува, че "неговият" футболен отбор навремето е бил основен противник на "отбора на Комсомола", създаден от Алексей Петров. "Оттогава ми е битката с ДС", заяви той.

"Нищо лошо в случая няма, че един човек, когото вече го няма, е създал логистика, за да може да започне разговорът. Не е тайна, че сме провеждали среща. Тезата, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката.

Той отбеляза още: "Главният секретар на МВР правилно си подаде оставката. И аз съм си подавал оставката. Животът е такъв, че всичко се връща. По-притеснителното е, че Кирил Петков е ходил в МВР. А ние се разбрахме ясно и точно - че 100% ще се подходи професионално, а не съм дал нито едно име в МВР. Така че уговорката ни да не се месим в МВР и то да работи професионално, защото тези три години хаос доведоха до страховити неща и тези поръчкови убийства... От нула миграция, всеки ден идват бусове с мигранти. Преди три години, ако беше станала една стотна от това, вие щяхте да ме разсипете тука. Какъв Шенген?! Това е чудовищна миграция!".

Борисов коментира и темата със съветника на министър Тагарев, направил скандал в "Пирогов". "Ако управляваше ГЕРБ, за случая в "Пирогов" не директорът, министърът щеше да си отиде", заяви Борисов.

"Колкото по-модерно, по-ефективно, макар и по-скъпо, нека се удължава животът на човека. Ето, и сестра ми е болна от рак. Да не правите като другите доктори - да гоните пациенти, да ги изхвърляте. Като управляваше ГЕРБ, за случая в "Пирогов" не директорът, министърът щеше да си отиде", каза той в Бургас, където е на посещение в болница.

Запитан отново какво не одобрява в кадровата политика на правителството, той отговори: "Щях да махна министъра на отбраната заради съветника. Съветникът щеше да си е заминал на мига. И да махна неговия началник - министъра на отбраната. Тагарев незабавно трябва да бъде уволнен. И ние ще го питаме в комисията по отбрана колко ценен е и какво разбира от отбрана този човек."

"Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Клел съм се във внуците, в мене си. Почнат ли да идват избори, той почва да говори. Не сте ли забелязали", коментира още Борисов.

 

Коментари

  • Ина

    02 Sep 2023 13:48ч.

    да бе, сигурно, по негово време си отиваха журналисти, че задаваха неудобни въпроси, а протестиращи бяха бити от неговото МВР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а??

    02 Sep 2023 13:57ч.

    И защо трябва директорът на "Пирогов" или министърът на здравеопазването да си отиде?! Заради един развилнял се нерез ли? Аз имам по-добра идея: нерезът да си подаде оставката. А по времето на Баце малките бушони гърмяха не е от принципни съображения, а за да пазят ГЛАВНИЯ БУШОН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    02 Sep 2023 15:09ч.

    "И защо трябва директорът на "Пирогов" или министърът на здравеопазването да си отиде?!" -- по определение. каквото съм получил от тая система, е само чрез приятелства и пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нерезът няма да си подаде оставката

    02 Sep 2023 15:28ч.

    Той затова е нерез- щото е нахален, нагъл и с безпардонно поведение. Нерезът трябва да бъде изритан. За да може следващия да е по-възпитан о съответно по-малко нерез.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 33344

    02 Sep 2023 13:59ч.

    "Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел". Множа висша - Имунитета Му..... хи хи Чуй пак записите..... Много висша цел няколко милиарда Плана.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    02 Sep 2023 14:14ч.

    "Аз трябваше да преглътна незаконния ми арест в името на една по-висша цел" Хм.. И в какво се състои тази "по-висша цел", би ли обЯснил авторът на тази гениална мисла? И най-вече, кой му е подхвърлил тази "по-висша цел"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Висшата цел

    02 Sep 2023 15:26ч.

    е, много ясно, дочупването на държавата под външен натиск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    02 Sep 2023 14:29ч.

    Гнусен лъжец! Страхливец е Боко и предател. Всичко преглъща, само за да спаси кожата. Продаде и предаде България от страх и желание з власт. Висшата му цел е да си саси г@за. Но Господ забавя, но не забравя. Сега сестра му, утре той самия, гадостите, които е извършил ще го застигнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    02 Sep 2023 14:57ч.

    днес на Уйййййкиндъ бългърски Юдо да ти рекнъ: мечтата на bg сеееленете след бай ни Тошу беше да си имаме Пожърникар (пунтъмаръ,Буци,Баце,баааатенибойку,приматъ,Братиньо и ко).знаеш ли Юдо кой е този Братиньо:Той беше преподавател в КО (разбра ли какво казах)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дуловката

    02 Sep 2023 14:33ч.

    плътно до любимия вожд и учител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Боко знаем. Иде реч за вашите пепедебейски гадини

    02 Sep 2023 14:53ч.

    дето щяха да го чегъртат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проблемът според Боков в момента бил, че Петков е в САЩ

    02 Sep 2023 15:02ч.

    Няма проблем, като го ъпдетват, ще се върне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един човек

    02 Sep 2023 15:14ч.

    Хаха! “Randypof“ - коментарът Ви е удар в десетката! Поздравления!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ako мoже да вЕрваме на Боко

    02 Sep 2023 15:24ч.

    се оказва, че посолството е събрало тия, дето не могат да се дишат, през Алексей Петров. Да има някой учуден защо последния даде фира по начин, отработен в Латинска Америка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност Боко в прав текст си казва

    02 Sep 2023 15:43ч.

    Че чрез Трактора от посолството са осъществили притискане на детеправещите му органи, и той не е издържал на налягането. Сепак идем реч за екземпляр, известен като праните гащи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    02 Sep 2023 15:48ч.

    Познайте кой е "търчи-лъжи"повече от десетилетие? Кой е най-прост от десетилетие?! Кой създаде мафията?! А поръчкови убийства?! И т. н. О, той не е бил в МВР или м-ър-председател, или в парламента! Но държавата му е бащиния! И още много въпроси мога да задам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    02 Sep 2023 15:52ч.

    Колко трябва да е проЗт редовия БГ бройлер, за да му ги продават такива и той пак да... Много са зле нещата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма проблеми защото излезе

    02 Sep 2023 15:56ч.

    че "изчегъртване" и "изпиране" е едно и също....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В търсене мръсника

    02 Sep 2023 16:13ч.

    Самият факт на съществуването на СГЛОБЕНАТА НЕКОАЛИЦИЯ е престъпление към страната и народа ни. Съюзът на бившите барети е една в основата си патриотична организация. Петров може да е бил всякакъв, но въпреки втренченото гледане и търсене, изначално антибългарски като нагласа настроения и действие при него няма да се открият! Гнусно е да прехвърляш на главата на един мъртъв човек отговорността за собствената си низост и мерзост! Това вече прехвърля всякакви граници! Идеята, дизайнът и реализацията за тази мръсотия е на посолството, вероятно е лично дело на Мъртън, категорично натоварен от департамента. Всички останали са имали подчинена, незначителна роля! Посланикът е преследвал интересите на собствената си страна. От морална гледна точка той е неукорим. Мръсникът си ти и тези около теб, макар и формално отделени в други партии! Дори Веждата е разбрал и прозрял всичко, дори той вече не се въздържа и ти го каза в прав текст!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    02 Sep 2023 16:28ч.

    "Абе къде е Кирчо, че техните го търсят да го бият!" .....из "С деца на море"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шмайзер

    02 Sep 2023 18:37ч.

    Боже, колко лъже тоя човек, боже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко? Повече от Киртака не може.

    02 Sep 2023 22:48ч.

    ?????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Sep 2023 18:41ч.

    БОКО, след като си се изплюл, недей да ближеш бе ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    02 Sep 2023 22:58ч.

    Агент Буда издаде заверата. Ся всякакви коментари са излишни. Не че не сглобяваха пред очите на всички, но да отричат днес няма смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    03 Sep 2023 1:14ч.

    Няма толкова нагъл и безпардонен лъжец, като тиквата. Но, смятайте каква държава сме, след като някакво жълто вестникарче, сдобрява мутри и организира правителство... Това си е чиста американска помийна яма ни нищо повече!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    03 Sep 2023 2:59ч.

    Алексей Петров уреждаше срещи, след които обикновено следваха оставки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба Яга

    03 Sep 2023 12:23ч.

    Какво е логистика според речника? "Логистиката е дисциплина, занимаваща се с проектиране, анализ, управление и контролиране на потоци от материали, хора и енергия." Това е правил Алексей Петров. И са го убили, за да не ги управлява и контролира. Боко ви го каза в прав текст, който разбрал, разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи