Борисов: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, а не на вътрешния министър

Борисов: Ако трябва да се иска оставка, тя е на Денков, а не на вътрешния министър

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ако някой трябва да понесе отговорност, трябваше да се иска оставката на премиера Денков, а не министърът на вътрешните работи Калин Стояно. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Дулово. Той е там за среща с кметовете и общинските съветници от област Силистра.

"Разбрахме се с Кирил Петков да намери неутрален вътрешен министър, професионалист. От самия министър разбрахме, че е молен два дни да стане министър. Впоследствие разбрахме, че те ходят в министерството, кадруват, с една-единствена цел, да преследват свои цели", коментира Борисов по повод исканата оставка на министъра Калин Стоянов заради размириците миналия четвъртък.

"От нас ПП няма да срещнат подкрепа нито за ДАНС, нито за МВР. Като изтъквам, че нито Тончев познавам, нито Калин Стоянов. Неистовото желание да се закопчаят службите и да се извършват незаконни арести, вече е опасно%, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се обаждал в МВР. Спазих думата си и не съм се месил там. Ако колегите не са доволни от резултатите си от изборите и искат да донапълнят с калинки вътрешно министерство... да не се връщаме назад как охрана на Кирил Петков стана зам.-министър. Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков. Няма да подкрепим това искане", добави Борисов.

По думите му министърът е политическо лице - на него може да се държи сметка само за функциите му. "Цялата разправия е, че МВР е последното място, където министърът иска да си гледа работата, а не да изпълнява поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков, че иска оставка на Калин Стоянов, да си сложи и другия бодигард ли? Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство. Хората се вълнуват от оставката на Борислав Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка", смята той.

Борисов отрече да е повлиял на силовото ведомство. "Ходил съм в МВР единствено когато проведохме среща на тема какви действия да извършим по приемането в Шенген, на нея присъстваше и Мария Габриел. Обсъждахме Гранична полиция и външно министерство какво трябва да предприемат, а също така и какво се изисква от законодателната програма в парламента", коментира той.

По отношение на вота на недоверие Борисов заяви, че е проявил мъдрост и търпение.

"Отново аз проявих мъдрост и търпение. Намерихме компромис, за да може в сряда да се отхвърли вотът на недоверие", така Борисов коментира предстоящия вот на недоверие в сряда.

"Поканих Асен Василев, той дойде веднага в кабинета ми. Казах му, че неоносновано завишените приходи трябва да бъдат махнати. Дългът трябва да бъде с 1 млрд. по-ниско, да е прецизиран. Той уважи исканията ни", отбеляза Борисов.

"Ако отидем на избори, още по-лошо ще бъде", каза още той. 

Работиха с Теменужка Петкова, даже и в момента са на среща с Деси Атанасова, Петкова, Пеевски, Данчо Цонев, добави Борисов.

"Защо бензинът днес е с 6 стотинки повече от вчера. Милиарди изтекогха по посока Русия от нашите джобове, от нас, ние сме ги платили. Намерихме и по това компромис, за да може в сряда да се отхвърли вота и да отидем към данъчните закони и бюджета", каза Борисов.

Правя отстъпки, защото сте ми мили вие, хората, изтъкна той.

"Президент можех да стана като бях на 40 години. Тогава, като главен секретар, имах 93 процента рейтинг. Сега искам само ГЕРБ да е стабилизиращият фактор и България да мине през чудовищната криза. За моето его, личната ми кариера, съм направил толкова много, че не може да ме стигне никой", отсече той.

Не знам откъде е дошло това, не пречи да си говорят хората, смята Борисов.

Източници: epicenter.bg, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Мери

    20 Ное 2023 14:35ч.

    Господине, кой ти каза да не се бръснеш, баси и пиарките ти! Кога ще видя приличен мъж сред "политиците", за умен и почтен отдавна съм загубила надежда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    20 Ное 2023 14:49ч.

    Мери, има възпитани, почтени и обичащи мъже, които обичат само жени! А ние - къде да намерим нормални и почтени жени?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    20 Ное 2023 17:21ч.

    Имаше на времето един виц от прди да сме в ЕС: "по какво се различавали французинът и българина? Ми по това, че французинът бил до синьо обръснат и леко пиян. А бългринът бил до синьо пиан и леко обръснат!" Та никаква промяна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Email

    20 Ное 2023 14:49ч.

    ""Защо бензинът днес е с 6 стотинки повече от вчера. Милиарди изтекогха по посока Русия от нашите джобове" - пак заблуждавате, банкянски!! Милиарди течаха към личните ви офшорни сметки и по данни имате лични 7 млрд долара! Колкото до другите ви "бисери" - все Русия ви е в устата. Но бензиностанциите са частни и са на други държави! Вие искахте да няма държава и всичко е частно. Ако всичко е държавно - всичко и навсякъде в България ще е на еднаква цена, но вие сте представители на сащ - агресор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правя отстъпки, защото сте ми мили вие, хората

    20 Ное 2023 14:59ч.

    Ох джанъм представям си го бата Боко с Пеевски, Бойкикев в една сауна как се потят и милеят за хората, докато миски Мокра фланелка ги разхлаждат с ледено шампанско. Какво става в другата сауна при Асена, Бориса, Васа и баба Танаса не ща и да си представям.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банкянски тиквоч -

    20 Ное 2023 15:08ч.

    доброто ченге. Лошото ченге е Петков - простоКиро парапета. Радвайте се деца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леко

    20 Ное 2023 15:18ч.

    Леко, че да не вземеш да поискаш оставката на основните играчи (Асен, Киро и т.н.). На Денков може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шизофреник

    20 Ное 2023 15:25ч.

    Ама, баце, те му я искат оставката на Денков, бе! Сряда ще се гласува, ти кфо ш'прайш тогава? А, намерили сте били "компромис", за да отхвърлите вота на недоверие?!?!? Б@си шизофренията тресе герберята, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиквун

    20 Ное 2023 20:38ч.

    пак усети накъде духа вятъра. Не се знае само дали това му е подсказано от Посолството или дам се е сетил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    20 Ное 2023 22:14ч.

    Е, типично за "убиецът на България".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чекмеджан Зайчаров

    21 Ное 2023 8:22ч.

    Имам чувството, че черновата на новия списък по "Магнитски" вече е пристигнала във Вашингтон, а и се досещам кой ще бъде първи в списъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи