Борисов: Ако този прекрасен човек Лорер застане начело на ПП, ще направим коалиция с тях

Борисов: Ако този прекрасен човек Лорер застане начело на ПП, ще направим коалиция с тях

С мащабно мероприятие ГЕРБ закри предизборната си кампания във Варна. В морската столица лидерът на партията Бойко Борисов изрази категоричната си подкрепа за листата и водача - бившият външен министър Даниел Митов. Лидерът на ЕНП Манфред Вебер специално пристигна в България за събитието. Лидерът на СДС Румен Христов, евродепутатите Асим Адемов, Александър Йорданов и Андрей Ковачев също са във Варна.

Като председател на ЕНП и най-голямата партия в Европа - ЕНП Вебер увери, че България и ГЕРБ имат много приятели извън страната. "Когато ГЕРБ и Борисов бяха на власт, България бе стабилна сигурна, имаше положително развитие, правеха се много инвестиции в инфраструктура. Откакто не са на власт имаме обратното - нестабилност, инфлация, несигурност. Затова имаме нужда от ГЕРБ, за да получим всичко добро отново", заяви той. Вебер посочи, че европейските средства не могат да бъдат използвани, те чакат да бъдат дадени на България. "Но последните 2 г. България е нестабилна и не излъчва правителство, парите седят и чакат. Само 6 млрд. са от Фонда за борба с последиците от КОВИД, те трябва да бъдат инвестирани в страната ви", каза той.

Той подчерта, че по време на управлението си Борисов се е ползвал с доверие. "Идете и гласувайте, дайте своя вот за бъдещето, за ГЕРБ-СДС", призова Вебер.

"Манфред, може да рапортуваш, казано на комосомолски, в Брюксел, че ГЕРБ и СДС са живи и здрави, в прекрасна форма. Толкова стабилни, че няма мърдане. Убеден съм, че българският народ има инстинкт и вече знае - трябва да се прощава, да се обединява и да помислим как да се измъкнем и да не тревожим Европа, Америка и хората в България. Това може да стане с компромиси и като се зачита вота на тези, които стоят зад съответната партия и са гласували за нея. Ние с лидерите може да се мразим, макар че аз не ги мразя. Това може да даде шанс България да се стабилизира след втори", обърна се към шефа на ЕНП Бойко Борисов.

"Това ми е най-лесната кампания. Аз не агитирам, само казвам - които иска да му бъркат в джоба - гласувайте за ПП, за "Да, България". Да продължават да изнасят оръжие и да дават огромни пари на комисионери и да генерират корупция. Вместо държавата България с държавата Украйна през резерва да даде оръжие, за да спрем Путин...", ядоса се той на поведението на бившия кабинет "Петков" като разказа и противоречията между Корнелия Нинова и Кирил Петков по темата. Бойко Борисов разкри лъжите на ПП и ДБ за диверсификацията с руска газ и далаверите им с посредници. "Когато лъжеха Запада, че са направили диверсификация с руската газ, се оказа, че са дали на посредниците, които са източили джобовете на тия хора, включително и за бивш германски канцлер - Шрьодер", каза той.

Според него в ПП имало и "един прекрасен човек - Лорер". "Ние искаме той да вземе тая пария, че да направим коалиция. Той не ще. Един ден ще го направим с Лорер", изненадващо каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов отбеляза, че премиерът на Люксембург Ксавие Бетел го е поканил на сватбата си. Той не успял да отиде, но изпратил пожелание. "Той е либерал, но е наш приятел, подкрепя ги тях, но има мостове, които да ни свързват", даде той пример за други допирни точки с ПП, след като преди дни Кирил Петков се похвали с подкрепа от Бетел.

Лидерът на ГЕРБ призна, че твърдата позиция на ГЕРБ в подкрепа на Украйна може да бъде спорна, особено предвид "една фалшива идеология за мир". "Ние също сме за мир, за незабавно регулиране на този ужасен кървав конфликт, но това не минава през загубата на войната в Украйна. Дори това да ни струва минимум 10%. Каквото и да стане, ние ще стоим до край на тая позиция. Смисълът да съществува ГЕРБ е европейско развитие и евроатлантическо развитие на България. Няма смисъл заради проценти да загубим нашата ориентация. Това е правилният път. Днес може да е рисков и опасен, но ще е най-добрата инвестиция, която правим в бъдещето - да застанем на страната на белия демократичен свят", категоричен бе той.

Борисов обаче подчерта - категоричната подкрепа към Украйна обаче не значи приемане на контрабандата от там, особено на зърно и млечни продукти.

Като пример за европейския избор на ГЕРБ Борисов даде зелената светлина към Северна Македония и Албания за преговорите за ЕС. "Ваша грижа е да ги накарате да се държат като държава-членка на ЕС. Ние нашата задача я свършихме. Но да затварят български клубове, да бият българи, че имат българско самосъзнание - не е европейско и не е цивилизовано. Молбата ми е този процес да го наблюдавате. Не може повече от веднъж да сме добри. Сега е техен ред да докажат, че са добри", обърна се той към Вебер.

Борисов отново изтъкна успехите в борбата с нелегалната миграция по време на неговото управление и пълния провал сега. Подчерта, че това е станало с помощта на Европа и президента на Турция Реджеп Ердоган.

"В нашата партия и водачи на листи имаме мюсюлмани. Имаме и католици и роми. Ние сме истинска европейска народна партия, в която всеки има потенциал да бъде развит", доволен е лидерът на ГЕРБ.

Здравейте победители, откри срещата Тома Биков. Според него един от основните изводи от социолгическите проучвания напоследък е, че ГЕРБ-СДС върви нагоре, "Промяната" - надолу. "Това не е изненада, през цялата кампания се срещаме с хората и се опитваме да бъдем в час с дневния ред на обществото. Социологическите проучвания показват, че сме успели и на 2 април разликата ще е голяма. Партийният лидер с най-голямо доверие е Бойко Борисов", цитира той друго проучване. "На нас не ни трябва социологическо проучване, знаехме го отдавна. Ние ще победим, защото Борисов е с нас. Ще продължи да е с нас и ще е гръбнакът на нашата партия. Затова нашите опоненти оставиха темата с оттеглянето му. Няма как да си победител и да се оттегляш. Могат да се оттеглят те след втори април", надъха присъстващите Биков.

Кметът на Варна Иван Портних пък се спря на редица проекти, реализирани с подкрепата на ГЕРБ и Борисов като премиер. Според него ГЕРБ може да изпрати "6, а защо не и 7 народни представители от Варна". Портних атакува опонентите от "Промяната" и ги нарече "шарлатани, които сега са тръгнали за лов на шарани". "Но от морската столица на България искаме да им кажем, че в морето шарани няма, второ - ще направим така, че след 2 април България да се върне към нейното европейско развитие, защото ще постигнем убедителна победа", каза кметът.

Лидерът на СДС Румен Христов се обърна към Вебер и му благодари, че не пропуска случай да дойде и да ги подкрепи. Той посочи, че ЕНП лидира процесите в България, така както десницата управлява в България. "Управлявали сме в най-тежките моменти, но сме направили България развиваща се по посока на Европа. Знаем, че ще ни е тежко ако направим правителство, но десницата винаги идва да оправи бакиите на тези, които са управлявали преди нас", заяви той. Христов се похвали, че единствените 2 партии, които "никога не са се коалирали с българската социалистическа, разбирайте комунистическа партия", са ГЕРБ и СДС. "Ние сме доказвали, че знаем, че можем, с най-подготвеният лидер, който става за министър-председател. На 2 април, с номер 2", призова Христов.

"Имаме много голям отбор от доказани хора във всяка сфера. Утвърдени управленци във всички кътчета на Родината", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и покани на сцената всички водачи на листи на партията.

"Ако инфлацията нагло ви бърка в джоба днес, липсата на инвестиции опропастява утрешния ден. Ако България затъне в дългове, това ще опропасти живота на децата ви. Аз считам, че всички тези управленски безобразия не са най-големтие грехове на "Промяната". Има и по-големи", заяви Дончев. И разказа как след като излязъл първият филм за Хари Потър децата били омагьосани и екзалтирани, скачали и се опитвали да леят. "Най-големият грях на ПП е, че се опитаха да убедят народа, че живеем в приказен свят, където нещата не се случват по законите на физиката и финансите, а по магичен начин, може да харчиш колкото поискаш", каза той. И даде пример - едно тежко съоръжение на мост над Дунав или тунел под Стара планина изисква години, те - това се правело за година. Дончев предупреди, че от този политически илюзионизъм ще се чистим от него десетилетия. "Имаме тежката задача да докажем, че законите на физиката и финансите не са отменени и важат. Другият им тежък грях е насилието. Ние понеже сме корави и свикнали не ни прави такова впечатление. Но спомняте ли си - един министър-председател каза "искам арести" и се случи - срамни, незаконни. Друг член на кабинета плашеше тези, които не слушат, с 5 г. затвор. Насилието е силата на безсилието", заяви той.

Дончев постави и няколко задачи. Ппървата - да намерят начин и лечение да спрат разделението в обществото. "Докато не бъде изваден токсинът на омразата, няма как да продължим напред", каза той. И обясни как си представя победата - "да победим омразата, безсилието и безпътицата".

 

Коментари

 • Христо

  30 Март 2023 20:01ч.

  Ало КАРЕНИН, този екземпляр от подземния свят защо не е в затвора?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдана Карагочева

  31 Март 2023 2:53ч.

  Ако до всяко добро същество (почитаемия Борисов) застане поне още едно (прекрасния Лорер), ех, ще започне такъв живот, че само си викам "Дано".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Софи Маринована

  31 Март 2023 2:56ч.

  А дано, ама надали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • яблочко

  30 Март 2023 20:06ч.

  И считай народе че ПП и народна партия ГРОБ са ти изпратили децата на Източния фронт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  31 Март 2023 11:00ч.

  Гнусни дебели и дебили. Трябва да се гласува срещу тях.- Не ходете за гъби.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • никакви гъби

  31 Март 2023 14:19ч.

  Вървете за яблочки! Ще изпрати децата ви пак там, но от другата страна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тиквата е най-простия и най-тъпия американски агент в България

  30 Март 2023 20:10ч.

  Вече не се знае кое място е по-подходящо за мутрата - затвора или лудницата? Май го побъркаха на Козяк с тридневните инструктажи. Не издържа на напрежението и се побърка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шаш и паника

  31 Март 2023 14:16ч.

  Мястото си му е в МС! За какво да идва при вас?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Соломон

  30 Март 2023 20:12ч.

  Става все по-смешно. Прекрасният човек Лорер! Топ некадърниците на България в борба за спечелване на изборите. Софтуерно решение, около хипопотами пърхат, като пеперуди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • смей си се ти

  30 Март 2023 20:16ч.

  биби като поздрави и трети началник на държава, ще гледамЕ да видиме тогава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  30 Март 2023 20:37ч.

  Е каква е разликата между фашисткатта партия ГЕРБ и либерал фашистката партия ПП ? .Ами няма разлика ,ГЕРБ са създадени във германия като партия ,а ПП -то във Америка КОЙ СЪЗДАДЕ ЧУДОВИЩЕТО ГЕРБ? Фондацията Ви „Ханс Зайдел“ носи основната вина за престъплението наречено „ГЕРБ“. Ханс Зайдел“ обаче е виновна най-вече пред българския народ, на който нахлузи яремът наречен „ГЕРБ“. А ето и кои са партньорите на фондацията в България: Гражданско сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ (ГЕРБ) Институт за икономическа политика Национална асоциация на общинските служители в България Дипломатически институт към Външно министерство на Република България Министерство на вътрешните работи на Република България и подчинените му служби Министерство на правосъдието и Прокуратура на Република България Софийски университет „Св. Климент Охридски” Дружество на преподавателите по немски език в България Кой е Ханс Зайдел Ханс Зайдел е роден на 12.10.1901 г. в Швайнхайм бай Ашафенбург. След матурата той следва право, германистика и икономика в университетите Вюрцбург, Фрайбург и Йена. През 1929 г. Зайдел получава докторска титла по право и се установява като адвокат в Ашафенбург. През 1932 г. той става член на Баварската народна партия (БНП) и една година по-късно се кандидатира на изборите за градски съвет в Ашафенбург. След поемането на властта от Националсоциалистическата работническа партия в Германия (партията на АДОЛФ ХИТЛЕР) е задържан на поста. От 1940 до 1945 г. Зайдел служи във Вермахта и се бие срещу СССР на Източния фронт по времето на Втората световна война, уволнява като лейтенант от запаса на една танкова дивизия. Американското военно правителство обявява политически Ханс Зайдел за областен управител на Ашафенбург, а за партията Християнсоциален съюз той се кандидатира успешно през 1946 г. за учредителното събрание и за баварския парламент. През септември 1947 г. министър-председателят Ханс Ехард назначава експерта Ханс Зайдел за баварски министър на икономиката…. pan.bg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дойч

  31 Март 2023 9:17ч.

  Преподаватели по немски език - тия в Софийския университет след смяната на поколенията са такива кухи лейки (шефката им е фенка на джендъризацията на немския език), че за едната спонсориеана кимандировка в Германия са готови да подкрепят всякакви проекти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Окончателно е изперкал тоя

  30 Март 2023 20:38ч.

  Страшно за България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха ха

  30 Март 2023 20:38ч.

  Значи Киро не е прекрасен, но Лорер - друга работа! Нека преведем - Киро е глупав, а Лорер шмекер като мене! Как да нямаме светло бъдеще??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отец Нафърфорий

  30 Март 2023 20:50ч.

  Байхуй тотално е изпушил. Премина в стария режим, в който сутрин казва едно, на обяд друго, а вечер отрича първите две. Яд го е, че други продават оръжието и вземат комисионите, а той само подсмърча. Това лице толкова обезвери народа, че шарлатаните нямаха никакъв проблем да лъжат и да грабят без никаква ответна реакция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  30 Март 2023 20:55ч.

  Пази Боже!!! Пу пу

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Idealist

  30 Март 2023 21:04ч.

  "един прекрасен човек - Лорер". Много хитътр, мазен и подъл!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  30 Март 2023 21:21ч.

  Damnation take him!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Послушайте лъжеца, ако искате

  30 Март 2023 21:33ч.

  да заминавате на война, гласувайте за ГерП, ака ЛореК Ако искате джобчетата да са ви пълни заради нов милиарден дълг, да живеете в перфектната мафия, дайте гласа си за дуото нов и стар модел. Диалектиката която движи олигархията, и в средата са ДПС. Гласувайте за да я няма държавата България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хаха

  30 Март 2023 21:45ч.

  Дедо Боко съвсем изкука

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мафията и шарлатаните се сдушиха

  30 Март 2023 21:56ч.

  Този “прекрасен човек” Лорер е най-ловкият шарлатанин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ооо, да

  30 Март 2023 21:58ч.

  Най-мазния!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Santana

  30 Март 2023 22:14ч.

  Абе Боко, ти напълно изтрещя. Имаш ли акъл да говориш такова нещо!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  30 Март 2023 22:33ч.

  Прекрасни хора! Лорер е прекрасен, а Баце е още по-прекрасен! Бюлетина №3 - Се-де-се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Манфред, може да рапортуваш ... за да спрем Путин..."

  30 Март 2023 23:01ч.

  Рече тоя, дето подари КучИ на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мислещ

  30 Март 2023 23:10ч.

  Това означава, че следващия министър- председател ще бъде Лорер. Такива са инструкциите , които Бойко получи от .........................!!!!!!!!!!!!! Така твърди отлично информиран источник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лорер го играе сив кардинал

  31 Март 2023 13:52ч.

  Би било стратегическа грешка да се изтъпани като минпред

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SittBull

  30 Март 2023 23:18ч.

  На сватба бил канен.... Ама от страната на булката, защото този "либерал" Ксавие Бетел има.. съпруг....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  31 Март 2023 0:17ч.

  Аз бях от онези балами, които смятаха, че влизането ни в ЕС през 2007 г. ще намали корупцията и и ще демафиотизира България. А то се оказа, че станахме част от голямото европейско политическо мафиотско семейство, което се подкрепя в далаверите и схемите. Германия създаде проекта ГЕРБ, а Меркел и ЕНП подкрепяха мутрата, докато той ограбваше и съсипваше България. САЩ пък подкрепиха проектите на Ристьо и Кирчо, за да досъсипят държавата ни с "кадърното" си управление. Сега ГЕРБ и ПП-ДБ ще се вземат и дружно ще ликвидират България на Източния фронт, понеже не са чели Ерих Мария Ремарк...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-изперкал ама не чак толкова

  31 Март 2023 0:36ч.

  Един от ''комисионерите'' е Боян Петракив.Сега е базиран в.....Швейцария.Там където е шефа на Б.Борисов-М.Михалев-Маджо.Между Маджо,Б.Борисов,и Б.Петракиев няма нищо общо.Те даже не се познават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Самотният вълк

  31 Март 2023 2:29ч.

  В момента ДПС масово купува гласове в цяла Северозападна България. Скоро ще са първа политическа сила в регион, дето от векове няма нито един турчин В момента ДПС масово купува гласове в цяла Северозападна България. Скоро ще са първа политическа сила в регион, дето от векове няма нито един турчин. Имат общински кметове. Скоро ще се пробват и някой областен кмет да изберат извън "традиционните" си територии. Схемата им от много години е следната: подбират местни бизнесмени с проблемен бизнес или с повдигнати обвинения, като им обещават наказателна неприкосновеност. От благодарност въпросните бизнесмени почват да пазаруват масово гласове за ДПС - българи, цигани - без никаква разлика. А милата ни татковина се прави, че нищо не се случва и че тази масова и брутална политическа корупция не се случва. Ще попитате "Защо"? Ами защото останалите партийно-политически субекти са гузни - и те купуват гласове. Подаряваха им ТЕЦ-ове на братята резаци, та дано имат някой лев за джобни. Щото и те си мечтаеха за ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и фотоволтаици. И яко се нагушиха с такива. Реално условно почтени избори има само в София, а частично в Пловдив, Варна и още един-два по-големи гласове. Каква демокрация, ве, пичове, какви избори? Все едно еднополова порнография с участие на животни, растения и предмети със странна форма и размери да наричаме "сцени от романтична любов между влюбени".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Случаен

  31 Март 2023 10:39ч.

  Гласуването на северозапада за дпс е поне от осем години. И аз съм се чудил, защо в наше село гласуват, а и цигани няма там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ценител

  31 Март 2023 8:15ч.

  "го е поканил на сватбата си" -- ве, не бръмчеше ли премиерът на люксембург в лявата лента? значи, или бацю е престанал да се колебае и е минал под дъгата, или намигва палаво на едни "по така" избиратели... или и двете. :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фак Били ГейЦ

  31 Март 2023 10:24ч.

  Боко в новото си амплоа на шабос-гой

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратена

  31 Март 2023 10:59ч.

  Знаете: за СеДеСе-то с №3....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • добреее

  31 Март 2023 14:13ч.

  Тотално обърка всички ББ! Чудят се кои са и къде се намират!? Ошашавени тотално! Четете им коментарите нагоре!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  31 Март 2023 15:12ч.

  За тези на трибуната и по-младите сред публиката си обяснявам подкрепата на баш главатаря на мутрите в България , но онези с белите коси кого подкрепят? Мутрата, която иска да воювас Русия? Мутрата, която иска да изпращаме подкрепа, ще рече оръжия, пари и накрая млади българи да подкрепят укриниските нацисти и да се бият срещу Русия! Мутрата, която допреди две години се натискаше да бъде приет от Путин и му се обясняваше как всичко е правил не защото той е искал така, а защото еврогейците му го налагали? Мутрата, който се натискаше да бъде по-близо до Путин за снимката, която севда му правеше?Мутрата, който определяше как дупетатите му да гласуват за изпращаме на оръжия за ев...еина зеленски и който сега щял да управлява с ев...иена лорер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи