Борисов: Ако правителството реши да дойдат сили на НАТО и кораби в Черно море, ние ще го подкрепим

Борисов: Ако правителството реши да дойдат сили на НАТО и кораби в Черно море, ние ще го подкрепим
Бойко Борисов събра депутатите от ГЕРБ, за да коментира кризата с Русия и доставките на газ. Той се включи с видеовръзка във фейсбук. "Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията", отсече той. И сме убедени, че, ако се допусне конфликт, ще понесем тежки загуби. Ние подкрепяме всичко, което е разписано за България по плановете на НАТО. Това не е наша агресия, това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия, заяви Бойко Борисов.

 

Гледайки сутрешните тв блокове, той стигнал до извода, че "трябва да разкажа на вас, за да го чуят и другите. Тук на тази карта се виждат газовите тръби", посочи Борисов.

 

Днес има извънредно заседание, не знам какво ще мислят и гледат. Един премиер е информиран от службите преди това и не чака да му казват какво трябва да прави или не. Искам да знаете какво е решила изпълнителната комисия на ГЕРБ по тази тема и втората тема е доставката на газ и всичко, което е решила нашата партия, посочи в началото на срещата Борисов.

 

"Нашите политически опоненти се възползват да изопачават истината", отсече той.

 

"Ние трябва да сме излючително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем максимално решителни. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия", каза Борисов.

 

Дни наред чакам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам как се казва, да има активна дейност, а тя дори не отива на съвети, а праща заместник. България ще е застрашена при евентуален конфликт, заяви Борисов.

 

Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейската комисия запозната ли е какво ще загубим и има ли компенсаторни механизми, пита бившият премиер.

 

"Учуден съм как е възможна такава некомпетентност. Че министърът на енергетиката е некомпетентен, това всички го виждат".

 

Учудваща е такава некомпетентност, че Русия ще ни спре кранчетата.... Тя няма интерес да бомбардира този поток.

 

Ние отремонтирахме старите тръби, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Имаме чудесна газопроводна система.

 

 

"Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. метра газ транзит през България. Тя стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България", обясни Бойко Борисов.

 

"Освен за България, транспортираме газ и за Гърция, Австрия, Унгария, Босна и т.н. Кранчетата са в България и тръбата е пълна цялата и транзитира. Когато говорим за отбрана, Русия няма интерес да бомбардира този поток. Те пазят и са национална сигурност тези потоци. Освен това ние ремонтирахме и старите тръби и когато трябва да пратим и за Румъния, транзитираме през тях. Ние имаме една отлична газопреносна мрежа".

 

Томислав Дончев уточни, че нищо не сме подарили. 

 

"Когато се заговори за Балкански поток, една голяма част на публичния наратив, политици го охулват. Но този проект ще гарантира националната сигурност. Укорът е, че сме подарили една тръба на Путин. Нищо не сме подарили - тръбата е изцяло българска собственост. 2,7 млрд. е инвестицията в тази тръба. Имаме договори за пренос на газ за 9п милиарда, като чистият приход за България е 6 милиара. Това ли е губещ проект?! И други търговци и доставчици могат да транспортират газ през тази тръба, което означава не 6, а 7 или 8 милиарда. Това ли е губещ проект", пита реторично Дончев.

 

Само Видин и Смолян не са газоснабдени, обясни той.

 

"Ние не сме провалили, провалихме се да го обясним публично", заяви Дончев.

 

Заради тази инвестиция България няма проблем с доставките на газ в момента, а даваме и на много други страни. Какъв по-силен аргумент, че оставаме играч на газовата карта, каза Дончев.

 

Бойко Борисов допълни, че всичко това има газова връзка с Гърция, интерконектор, която ние, след проведени процедури спечелихме и на 31 декември трябваше да върви газ. Тя ще тръгне и добавете 3 или 5 милиарда и трябва да говорим с гърците да си сложат компресори, за да се вдигне капацитетът. Ако управляващите искат подкрепа по важните и атлантически теми...да, аз бях против военната армада в Черно море, и сега съм против да има такива без компенсация за нас, за нашия туризъм, за транспорт на метали и пр., ще ги подкрепим, каза Борисов. Ако не искат, тяхна си работа. Нас никога никой не ни е подкрепял, те винаги бяха на чорчик, наопаки, на инат, въпреки интересите на България. Това е нашето мнение. А сега има лични мнения - премиерът има лично мнение, военният министър има лично мнение, всеки от тях има лично мнение.

 

Ние сме твърди, а те, ако искат да напуснат НАТО и ЕС, посочи накрая Борисов.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Къса памет?

    26 Яну 2022 13:21ч.

    А какво стана с лодките и платноходките?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ежко

    26 Яну 2022 13:21ч.

    Ке се бием,или ке се предаваме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    26 Яну 2022 13:22ч.

    Ай докато е време , събирайте се евроатлантиците в една обща парламентарна група, та да ви гледаме вкупом сеира..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    26 Яну 2022 13:23ч.

    За съжаление в Булгаристан няма достойнство сред така наречените „политически мъже“, които ни управляват и назначени от амбасадата на Козяк 16!!! Познаваме си ги от 33 години, тотални лакеи на евроатлантизма и абсолютно не съобразяващи се с въжделенията на народа и бъдещето на Булгаристан !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безумци водят България към несъмнена катастофа

    26 Яну 2022 13:26ч.

    В случай на влошаване на ситуацията на руско-украинската граница или ако страните от НАТО или самите САЩ нанесат ядрен удар по територията на Руската федерация, ядрената доктрина на Русия предвижда край на плановете на Запада да нанесе превантивен ядрен удар по руска територия. При първите ракети, насочени към Русия, без значение с какви бойни глави са те, ще има контра термоядрен удар, който ще унищожи тотално тези страни,включително и сателитите, преди изстреляните от тях ракети да достигнат руска територия. Най-новите видове стратегически оръжия, с които Руската федерация разполага, правят невъзможен удар, като същевременно гарантират пълното унищожаване на САЩ като държава и натовските агресори. . За всеки случай началникът на Генералния щаб Герасимов заяви, че 95 процента от пусковите установки на наземните стратегически сили се намират в постоянна готовност за бойно използване. Това означава, че остава само да се даде заповедта “пуск”. И никой не обърна внимание на малката информация, че всички руски подводници са “изчезнали” с техните позивни, т.е., че най-вероятно са излезли в края на ноември на определените им бойни позиции /същото се отнася и за подводниците на Китай/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов

    26 Яну 2022 13:33ч.

    е държавен изменик. Какво ще каже за руския анклав на Росенец, който го пази ДПС, Доган, сътворен и от Данчо ментата. Той не позволи да има НАТО център на Черно море, както има в Румъния, а сега седнал да се прави на голям евро атлантик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пометлив

    26 Яну 2022 13:37ч.

    Изглежда много се опасява да не се окаже в следващия "списък Магнитски", който Големия Бял Баща изглежда подготвя, затова е забравил и за платноходките, и за кучето, което подари на руския президент, както и за славния момент, когато Путин, Ердоган и Вучич великодушно му позволиха и той да пипне кранчето на газопровода "Турски поток"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Бай Ганю и опозиция - ама де-де"

    26 Яну 2022 13:53ч.

    Бай Боку и опозиция - ама "Ако правителството реши да дойдат сили на НАТО и кораби в Черно море, ние ще го подкрепим"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов: Ако правителството реши да дойдат сили на НАТО и кораби в Черно море, ние ще го подкрепим

    26 Яну 2022 13:54ч.

    Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лудите в парламента!

    26 Яну 2022 14:06ч.

    Не се интересуват от историята. Украйна като държава никога,никога,никога не е имало до 1 световна.Тези територии " на границата, на края", са били населени с етнически руснаци.След окончателната победа на болшевиките се учредява УССР(украйна) а в съседство КССР (кримска).Сталин изкуствено въвежда понятието "украинци" и колкото и да е невероятно руснаците биват "украинизирани".Но да не забравяме че огромна част от управниците на КССР са други етноси.От тая политика за размиване на нациите пострада и България с политиката на безразличие спрямо Македония и живеещите там българи(в Македония има и други етноси).Индустриаризацията на райони като Украйна, Грузия, азербайджан,казакстан всичко е правено с ресурси или на Руската империя или на руската федерация.Иначе големи райони щяха да си останат пустини на икономиката, науката и техниката.Някой хора тласкат светът към война съвсем съзнателно-явно пандемията работа не им върши.Жалкоэме в БЕ парламента са тъпи, ограничени,първобитни в знанията си и вижданията си индивиди.Вън НАТО от бг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето!

    26 Яну 2022 14:10ч.

    Промяната към по-лошо има подкрепител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    26 Яну 2022 14:11ч.

    Жалък продажник , но вече няма кой да го купи , от него нищо не зависи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свинепас

    26 Яну 2022 14:12ч.

    Тиквата отново напомни аз себе си, каква свинска тиква е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали беше за платноходките и туризма, бе ?

    26 Яну 2022 14:12ч.

    Сто и петдесет кила, но заешко сърце. Това си беше Бате, това си остана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези променливи тикви и последвалите ги кратуни

    26 Яну 2022 14:19ч.

    Ако не се спрат овреме в рвението си да угодят на задокеанските си господари, този път до залите на Народен съд - 2 няма да успеят да стигнат. Най-много до първия ъгъл, кестен, магнолия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой има ли идея

    26 Яну 2022 14:22ч.

    Каква е позицията на госпожа Корнелия Нинова по този въпрос?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малка България е в своя съдбовен час

    26 Яну 2022 14:27ч.

    В Българският парламент не могат да осмислят и да схванат едно , много просто условие , НАТО трябва да се върне в границите си от 1997година. Това е ултиматума, на който трябва да се отговори с да или с не. Това означава, нато вън от България, край на американските войски и военни съоръжения на нато и сащ в България. Толкоз. Това ще стане. Друго решение не може да има. Другият избор е тотална разруха и капитулация ! Времето за проумяване изтича .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Яну 2022 14:27ч.

    вие си подкрепяите нато но аз не отиваите във фр легион и се биите с русия заради ам интереси и печалби от оръжието ако парното спре в този студ правителството пада така че си правете сметките какво приказвате

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    26 Яну 2022 14:29ч.

    Айде, всички ибрикчии начело с Тиквоний и Соломон Паси да взимат по един автомат и да бегат да защитават Киев. Че то е много лесно да събираш сребърници и да си седиш в къщи на топло, като са такива убедени евроатлантици, бегом да си защитават ценностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://offnews.bg/politika/mechtata-na-borisov-za-cherno-more-da-ima-traba-lodki-platnohodki-647716.html

    26 Яну 2022 14:40ч.

    "Борисов коментира решенията от срещата на НАТО за подсилване на контингента в региона на Черно море: „Едно време отстоявахме да няма флотилия в Черно море. Сега сме в деликатна ситуация. Сега вече сме включени, преди имахме air policing, сега вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни. Аз бях за предно разполагане, за учения, но когато започнем да патрулираме ежедневно с натовски кораби, веднага ще дойде реакция на Путин, на Лавров и Русия. Моята мечта беше да има тръба за газ, лодки, платноходки. А като се разхождат подводници, каква ще е тази тръба. Когато военни кораби се разминават - могат някъде се срещнат... А и за туризма не е привлекателно“, коментира Борисов."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво направи Бойко за Путин ?

    26 Яну 2022 15:01ч.

    Борисов построи за 4 млрд. лева народни пари цял турецки пАток на Путин без едно отклонение към нашата газопреносна мрежа. През нас газ тече, ние на студено ще стоим. Даде 1.2 млрд. лева нахалост за остарелите руски турбини на АЕЦ- Белене, 15 години изгражда интерконекторна гозова връзка с Гърция, която се бави за да угодим на Путин. Продаде Виваком за 300 млн. евро на шофьора от ДС Спас Русев, а той я продаде веднага за 1.2 млрд. евро на една сръбска фирма, зад която стоят руските другари. И т.н. и т.н. Заради неговите "платноходки и лодки" не направихме нищо за нашата отбрана по морето. За благодарност - Кремъл му би шута. Сега ревнал като най-големия НАТО-вец. Късно е либе за китка, който лиже руския ботуш, после го гази руската мечка - стара българска поговорка. Путин се респектира от достойни политици, а не от уплашени верноподанни мисирки! Ей, питай ги тук путинистите тук - само лаят , а деньги нету. Рублите отиват в онези, за които те гласуват !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оставете ги; те са слепи водачи;

    26 Яну 2022 15:02ч.

    а ако слепец слепеца води, и двамата ще паднат в ямата. Матей 15:14

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо му се размъти мозъка

    26 Яну 2022 15:14ч.

    това не е бойко!! това е негово двойник!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    26 Яну 2022 15:26ч.

    Единственото радващо е,че заставаме на страната на губещия.Ако американците се учеха от историята отдавна да ни бяха натирили от НАТО-то и да ни бяха подарили на Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недоволен

    26 Яну 2022 16:04ч.

    Тиквата къде видя руска агресия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадир акбар

    26 Яну 2022 16:52ч.

    Тиквата се присъедини към думите на Бай Дън, който заплаши Путин, като каза на Русия да очаква Шести американски флот на Белоруското крайбрежие !!!! И, че Сатанинските Античовешки Щати имат едно водещо техническо предимство и това е печатницата на долари, и в това никой не се съмнява !!! Като резултат от заплахите на Бай Дън, Путин е обещал да си направил сеКУРО !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • -Юлия

    26 Яну 2022 16:55ч.

    Нещо му се размъти мозъка Че кога е бил бистър мозъкът?! Той винаги е бил гладък. Той има само една гънка за кражби и мафиотски далавери. . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хубав анализ

    26 Яну 2022 17:27ч.

    няма да им на е лесно на съветите да си върнат украйна, както става ясно от военния анализ тук украинците са въоръжени до зъби https://www.newsweek.com/ukraine-russia-war-military-force-compare-border-putin-donbas-1672995

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хубав анализ на 26.01.2022 в 17:27

    26 Яну 2022 18:29ч.

    то само с оръжие ако ставаше...не се коси...руснаците ще ги сметат за 0 време...просто са по-добри в тоя занаят. ....и това всички го знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    26 Яну 2022 19:04ч.

    Като си с подготвен куфар за бягство, ставаш ларж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герой на Новото време!

    26 Яну 2022 19:46ч.

    На това се казва да живееш в паралелна реалност! :) Този еск-прецедентин превърна антиутопията в реалност по нашите ширини! На лъжата краката са къси, а устата голяма! А може би малко мълчание за благоприличие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Яну 2022 19:57ч.

    Ех власт, власт колко си сладка когато я имаш и колко жалък ставаш когато я загубиш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гого

    26 Яну 2022 20:35ч.

    От думите на Базел излиза, че когато руснаците тръгнали да заобикалят Украйна, той не се огънал, въпреки че 60млрд к.м транзитен газ е можело да минава през наша територия със съответните финансови ползи! После гърци и турци се огънати и сме направили Турски поток- 100 пъти по неизгоден за нас. Излиза, че Баце е предал нашия интерес за сметка на Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правителствоно ще да преме натовски войски само през трупа му.

    26 Яну 2022 21:53ч.

    А Радев ще легне напреко и ще вика - ни щем натовски войски Крим е Руски! Може да направи и няколко опорки да ги впечатли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пергел

    26 Яну 2022 21:55ч.

    Бившата му жена е в Калифорния, американка отдавна. Дъщеря им също, внуците са родени там - също. Отпадат много въпроси относно политическото му поведение, както и кой и защо го крепи 15 г. на власт, от които 12 премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    26 Яну 2022 22:00ч.

    Преди няколко дни писах в този форум, че остапбендеровците и герберистите са двете старани на Козяк 16. Опозиция са само Възраждане. Всички други са американски мерекета. Няма кой да дойде на Трети Март на Шипка освен Възраждане с Костадинов. Другите ще бъдат поне освиркани, ако не и търкулнати от Орлово гнездо. Днес поне се разбра, че можем да сформираме 1 батальон с оръжия от СССР, който не може да се изпрати никъде, защото ще се разбяга. Спокоен съм за бъдещето. Да идват руснаците, генерал Атанасов ще играе казачок на Орлов мост и Христо Иванов, ще му свири на хармоника....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    26 Яну 2022 22:26ч.

    Ех Баце снишавай се. Само помни как свърши предишното снишаване. Твоите ще те продадат като му дойде времето. Що не се пенсионираш и да си цъкаш белотчето? Или не дават?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ ЗА НЕ ПРОУМЯВАТ. ..

    27 Яну 2022 1:00ч.

    Че вече не са световен хегемон.Сега се гърчат. Ще се махнат от Европа и е въпрос на време. Но ще се гърчат. На сцената са Китай Индия Русия и ред други държави от Африка и Латинска Америка. Доларът ще изчезне като валута резервна. Това бе световен избор след 2 световна.Както и дошъл така и ще изчезне.Светът е многополюсен. Хегемона умира!А за Европа е супер изгодно да има буфер между Южна Азия и себе си....Та това е РУСИЯ. Така е било от векове.Ако буфера е раздробен или го няма с Европа е Край. Това и най малкото.Но да не политиканствам....Скоро и зелена сделка ще се реши и глобално затопляне. ...ще дойде мноооого дълга зима.Населението ще намалее поне в Европа и в Северна Америка и видовете от Африка, южна Америка Антарктида Австралия ще процъфтяват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРЕДАТЕЛИ

    27 Яну 2022 9:07ч.

    Всички са предали българите и България на едно и също място. Да сте видяли някоя партия да има различно мнение и действия по въпросите за : - кожодерството на цените; - ковИД геноцида и фашистките пропуски; - пускането на чужди войски в България и намесата ни в чужда война; - корупцията. Няма такива. По тези въпроси, които вълнуват наистина съдбата на българите и Родината ни всички задружно ни предават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО или смърт!

    27 Яну 2022 9:49ч.

    Баце и още един куп видни евроатлантици ще се преобуят във въздуха, ако стане напечено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много го е страх

    27 Яну 2022 10:04ч.

    И да се разчекне от подмазване и клетви във вечна вярност, няма да му помогне. Друга е стратегията, ама нито той, нито обкръжението му я виждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ад Какво направи Бойко за Путин ? на 26.01.2022 в 15:01

    27 Яну 2022 19:56ч.

    Невеж троле, реакторите не са "турбини на АЕЦ- Белене"! Капитализмът не прощава и ражда в изобилие игноранти-писатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ад Какво направи Бойко за Путин ? на 26.01.2022 в 15:01

    27 Яну 2022 19:59ч.

    Невеж троле, реакторите не са "турбини на АЕЦ- Белене"! Капитализмът не прощава и ражда в изобилие игноранти-писатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    27 Яну 2022 20:02ч.

    Очевадно е, че Мутрата от СИК си е осигурил място на първата подсъдима скамейка на бъдещия НАРОДЕН СЪД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепи и мен ръката ...

    27 Яну 2022 20:14ч.

    Този човек е пример за безкрайност... /един преподавател по философия на въпроса може ли да даде пример за безкрайност отговори - да, човешката глупост / Вместо да пише обяснения, той прави изявления. Какви заключения може човек да си направи за управлението? Да обясни, напр. извращението с Иванчева и състоянието на пътищата, на язовирите, презастрояването ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи