Борисов: Ако някой е допуснал да ни връщат самолет с престъпници, това е катастрофа

Борисов: Ако някой е допуснал да ни връщат самолет с престъпници, това е катастрофа

Вчера ясно обясних - готово е споразумението, на 5 март го обявявам в 12,00 часа на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват без да мислят, разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в отговор на въпрос достатъчно ли ще е времето от 6 до 8 март за преговори и финално решение за коалиционното споразумение. Вчера Кирил Петков се усъмни, че Борисов нарочно протака.

"Призовавам медийните изяви да спрат. Господин Петков по-добре да се замисли как би изглеждало едно такова правителство, как бихме отговаряли на тези въпроси, които са в парламентарната зала, защото от това, което питат, виждам, че много неща не са свършени. Това трябва да бъде нашия отговор с господин Петков - как да направим по-работещо правителство", подчерта Борисов.

Експремиерът изрази готовност двете формации да сменят шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. За нея от седмица насам ПП-ДБ повтарят всеки ден, когато говорят колко е важно регулаторите да са независими и да не се избират партийни лица. Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

"Ако от ПП са толкова зор за КЗК, да го извадим други ден, да го минем през комисии и да го приключим. Да го бяха сменили досега. Имаха три години пропуснати. Сега за два дни им се виждало много", коментира Борисови подчерта: За няколко дни припряност става въпрос?

И видимо ядосан заяви: Ако са допуснати да се връщат хора в България, които трябва да лежат в затвора - това е катастрофа! Недопустимо е!

Така Борисов реагира на изнесените от опозицията данни, че Германия ни връща цял самолет с мигранти-престъпници.

"Ако това е вярно, което сега опозицията изговори от трибуната, ние трябва много да се замислим. Ако е вярно - или тези хора, които са дошли, подобен самолет с обявени от немското правителство хора за убийства, грабежи и изнасилвания, да ни ги върнат в България, ако някой тук не си е свършил работата - това е катострофа! Незабавно трябва да презаредят самолета и да си закарат, откъдето са или незабавно да бъдат върнати в Германия, където да излежат присъдите си. Ако това са допуснали нашите хора - МВР, Външно, правителството - това е недопутимо, отсече лидерът на ГЕРБ. Както и ако са дошли такива хора, осъдени за престъпления, и не се знае къда са, този, който не си е свършил работата - трябва да понесе отговорност".

Борисов е категоричен, че Тагарев не си е свършил работата. Не искам поста на Тагарев, не го нападам като човек, като се видим - се поздравяваме. Ще поискам доклади, за да разбера кой не си е свършил работата, каза той.

"Винаги съм бил държавник в тази държава. Преди три години като управлявахме - всичко вървеше и миграцията беше 0. Това си причинихме българите и сега ще си понесем последствията", отсече лидерът на ГЕРБ.

За Сарафов си има решение на ВСС. Ако има причина - ще поискам оставката и на Сарафов. Виждам червени пирати, опит на една комисия да се ползва за политически цели. Виждам много неща, които след врме ще видите и вие" заключи Борисов пред медиите.

 

Коментари

  • www

    01 Март 2024 12:43ч.

    А Кой е патерица в тая сглобка бе тулуп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като с "договорената" боклуджийница на Ковачки до Гълъбово

    01 Март 2024 13:22ч.

    Баце подписал с държ.гаранция за голяма неустойка и тровенето ни - УЗАКОНЕНО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Март 2024 17:21ч.

    Боко е искал да каже, че с ново доставените, престъпниците ще станат мнозинство в България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    01 Март 2024 12:46ч.

    Някой? Ама ти сериозно ли? Кой управлява в момента? Кой набута снежанка? Кой натресе сапунката? ПРЕВРАТ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    01 Март 2024 12:48ч.

    Борисов, ти си председател на комисията по външна политика в парламента. Ти не само не си се запознал с документите на ЕС и Австрия, които вече са в сила и третират въпроса, но и тотално проспа процеса. Сега си едва ли не изненадан. Ти три мандата не успя да се събудиш, та сега ли? Защо изобщо си в управлението?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    01 Март 2024 14:32ч.

    Ами той е неграмотен председател на комисия, силата му е председател прибиращ комисионата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Март 2024 18:01ч.

    Няма ли пълни чекмеджета няма и желание за наука !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Българоуциец носи лична отговорност за създаването и дейността на сглобката!

    01 Март 2024 12:53ч.

    Този човек вече е осъден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    01 Март 2024 12:59ч.

    Тоя както винаги се прави на селски тарикат - ни лук ял , ни лук мирисал ! Айде изчезвай вече , че бактън артък от тебе !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    01 Март 2024 18:24ч.

    И кой да дойде ве,тъпак!? Кирчотъпото или ти...да ви таковам мамата соросоидска. Бат ви Бойко щеше да мине с 200 евротъпаците... ..а ся си сърбайте попарата...ЦРУто ви го натакова...щото сте малоумници...Ние ще се оправим...ам вие се гответе за арабелите с големите....възможности..пфуу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    01 Март 2024 12:59ч.

    Спиш ли , Борисов, или да! Никога няма да разбера как хора, които не са подготвени за определена позиция, я заемат! 35 години българска трагедия! Как не ви е жал за народа, лъган, мъчен, объркан! Тези, които водихте онези митинги с милиони възторжени и вярващи в бъдещето хора, как спите, бе! Днес обикалям 2 квартала, стари софийски, за да си купя българското знаме.... само мартеници. НЯМА, НИКЪДЕ! Един възрастен книжар ме чу, че го търся, почти разплакана, и ми обеща да ми намери за утре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма български знамена и в провинцията

    01 Март 2024 13:32ч.

    Изглежда управляващите / управляваните от посолството/ нарочно не са поръчали на фирмите да ушият българските знамена за Националния ни празник 3-те март! Преди дни имаше тайна Инструкция от МС "да се омаловажи т.нар. национален празник 3ти март". Подлеците жалки продажници антибългари нещастни, ако ще и милиарди да имат в сметките. пфу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    01 Март 2024 13:32ч.

    Не им е жал, защото са класически психопати! Всинца, управлява от зората на демокрацията до днес. https://kritichno.bg/sviat/dzhon-uaythed-amerika-se-upravlyava-ot-psihopati-tya-veche-e-patokratsiya/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странно!

    01 Март 2024 15:00ч.

    Изисква се някакво съжалително отношение на управляващите към управляваните. Това е толкова обидно за равноправни граждани на държава ( боже опази),която се смята за демократична. Гражданин е този, който има право да избира и да бъде избиран. Значи за милостта на господар не става дума. Има равнопоставени хора на различни постове. Хора, това не е робовладелск или феодално общество. Или да

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    01 Март 2024 12:59ч.

    Може освен да горим боклуците на Европа, да създадем зони за изтърпяване на наказания, не само мигранти, всякаква сволач, като бизнес, после да ги социализираме като в някогашните британски колонии в Австралия и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    01 Март 2024 13:00ч.

    До час и Пеевски ще се обади

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    01 Март 2024 13:03ч.

    Хахаха, боци, нас тука ако ни беше страх от престъпници отдавна да сме ви обесили, бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Март 2024 13:13ч.

    "Незабавно трябва да презаредят самолета". Нема гориво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    01 Март 2024 13:14ч.

    "Ако някой е допуснал да ни връщат самолет с престъпници..." Ха,добър ден!От няколко дни хора алармират,че пристигат в България самолети със мигранти,без да се информира обществеността .Хора,българи,събудете се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако някой е допуснал ...

    01 Март 2024 13:35ч.

    "Ако това са допуснали нашите хора - това е недопутимо, отсече лидерът на ГЕРБ". К'ва излиза тя - Марчето и Денковчето са недопустими!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    01 Март 2024 13:49ч.

    Чакай ся малко, каракачанов от години върти далавера с бегълци от западните балкани, иначе голем патриот, най-вече шкембето му е големо, разни резани карабини се сдобиваха с паспорти за инвеститори от ПИБ в продължение на десетилетия, границите с укрия бяха напълно отворени за всякакви отрепки в продължение на 2 години вече.. и сега голям проблем, че ни върнали 3 самолета с мангасари.. Дайте малко по-сериозно. Да ги приемем като равни българи, да им връчим по един европейски паспорт и да не ги мислим повече.. хората сами ще се ориентират къде е сладкото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    01 Март 2024 14:26ч.

    това е неговият човек еврокомисарката, която иска разрешения за всичко от господарите, точно като него, но ако в Европа си затварят очите, че е от тяхната партия, американците наказват престъпниците, не искат да изнасят престъпност на собствената им територия, и петков така се докарваше, сега никой не иска дори да говори с него

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    01 Март 2024 13:20ч.

    Ти и Пеевски носите не по-малка вина от полезните идиоти с които управлявате Невинни няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    01 Март 2024 13:20ч.

    Пак му дигат кръвното и ще го заболи глезена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    01 Март 2024 14:29ч.

    той сега ще види какво е, повечето ще бъдат върнати при мандата на еврокомисарката, ще вилнеят точно при тяхното правителство, през юни ще повишават цената на тока, ще премахват ниската нощна тарифа, той е в шах и мат, не знае какво да прави

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ако от ПП са толкова зор за КЗК... за няколко дни припряност?

    01 Март 2024 13:23ч.

    Припряност за КЗК наистина защо БЪРЗАТ - готвят някаква сделка с чужд (американски, то други не може да има) чужд инвеститор се е нагледал да вземе още нещо държавно на България? Или пък БЪРЗАТ за да наметкат в КЗК партийни активисти, като награда задето членуват и подкрепят ПП. ... Тоест с КЗК и другите регулатори, за които сън не го лови Кирил, ще изпързалят ГЕРБ, както изпързаляха ДПС - "изтъкават си платното и ритат кросното". Репченето на Хр.Иванов по адрес на Пеевски красноречиво разкри... лукавост! Нечестност, прецаквация, порнография.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И престъпници в самолети.. Ашколсун!

    01 Март 2024 13:29ч.

    Борисов ги е оставил да се наквасят ППДБ управляващите с тези престъпници за да има възможност да отстоява и договаря позиции. Безобразие и грях към българите,ако няма решение за тази паплач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    01 Март 2024 13:35ч.

    а защо подкрепяте сглобката сега пък се правите на ударени не искате избори за да не управлява радев и да ви развали седенката стига вече с вашата простотия отиваме на нови избори с нови лица стига сте ни досаждали вече от сутрин до вечер при мисирките

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    01 Март 2024 14:34ч.

    Тия самолети,които от няколко дни пристигат тайно у нас,не са пълни с мигранти- инженери,лекари,учители.Не си правете илюзии.Това са до един внимателно подбрани хора,които Австрия и другите не желаят на своя територия.А Тук някой ми обяснява как нямало проблем.Боже...Боже...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    01 Март 2024 14:34ч.

    и като си помисля, президентът беше уредил почти всичко, но дойдоха тези плужеци и решиха проблемите на германия с имигрантите, които прие накуп повече от милион, че даймлер бенц имали нужда от 10 хиляди работници, а общо за страната милион и сто хиляди, всъщност австрия като лошото малко братче решава проблемите на германия с имигрантите, през австрия ще си изпратят всички които не искат да работят тук при нас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление, тоз е

    01 Март 2024 15:19ч.

    явно "наследник" на "Василий Българоубиец". Докога бе "Народе!!!!"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анакондьо

    01 Март 2024 15:29ч.

    На тоа бандюга ша му дърпам ушити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    01 Март 2024 17:45ч.

    Държавник бабаит, с пищов, кюлчета злато и пачки с евро, кой кат него, мичтътъ на всяка мата хари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    01 Март 2024 17:52ч.

    А бе Мутрак,ти мислиш,че някой ти вярва още.Ха ха,отиваш в небитието,гъзолизецо.Заедно с Кики Улавото и Ицо Големия Нос погребахте България.Линч за вас Боклуци.Дано свършите като Мусолини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    01 Март 2024 19:19ч.

    тиквата се страхува от избори и лъже колкото може! тиквата и жерафа обикаляха и обещаваха, тагареффф е само лицето на турското праде и гербарските говеда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen.Gurko

    01 Март 2024 19:27ч.

    Това е най-долната твар в нашата политическа класа. Подлец , лицемер и страхливец. И сега за пореден път се прави на умряла лисица и е ни лук ял ни лук мирисал. Гнус ме е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    01 Март 2024 19:32ч.

    тикво, не помниш ли, че срещу едни милиони, ти беше готов да върнеш хиляди и да ги разпръснеш из България ?!? Но понеже милионите не влизат сега в джоба ти, се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи