Борисов: Ако не искат Габриел да е премиер и външен министър, ще излъчим друг външен министър

Борисов: Ако не искат Габриел да е премиер и външен министър, ще излъчим друг външен министър

Снимка: БТА

Ако не искат Мария Габриел да е премиер и външен министър, ние ще излъчим друг външен министър, заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със споровете около предстоящата ротация в управлението. Това е единственият вариант, каза Борисов. Попитан дали вече имат име за друг външен министър, той отговори, че затова се водят тези разговори и, когато се договори всичко, ще бъде съобщено.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че преди девет месеца са се разбрали при ротацията да се разменят – Мария Габриел да стане премиер, а Николай Денков – вицепремиер и министър на образованието. Ние в този кабинет имаме само едно министерство – на външните работи, подчерта Борисов. Аз приех да няма никаква ротация на министри, да останат техните министри, техните областни управители – ние имаме девет и по един заместник, те имат всички останали с по няколко заместници – и това няма да го ротираме, продължи той. Борисов беше категоричен, че администрацията не е на ГЕРБ, както се твърди. „Три години я чегъртаха тази администрация, как не я изчегъртаха вече, докъде“, коментира Бойко Борисов.

Разговорите ни са изключително добронамерени, в неделя изкарахме всички лидери пет-шест часа, каза той и допълни, че затова по никакъв начин не разбира защо да се „чупи“ правителството и да се ходи на избори. Готов съм да отстъпя много неща, това е голямо отстъпление за ГЕРБ, защото при ротацията, когато мислихме за областните управители, се разбрахме, че след това ще видим кой как се е справил. Ако това би създало сътресение в управлението, няма да го правим, увери лидерът на ГЕРБ.

Имат цялата власт с 30 депутати, каза Борисов по повод ПП-ДБ - те един по един им изпадат, като гледам вече Бойко Рашков, Радостин Василев, който вече не е в парламентарната група на ПП-ДБ, те намаляват, уточни Борисов. Дайте малко да се успокоят всички, най-лесно е да отидем на избори, ние сме готови, но това не е правилно, каза той. Повече какви компромиси да им направим, попита лидерът на ГЕРБ.

От думите му стана ясно, че вчера, рано сутринта се е видял с Николай Денков, Кирил Петков и Делян Пеевски, с които са обсъдили какво може да се направи за земеделските производители. Тема на разговора е била и енергетиката, как да не фалира „ТЕЦ Марица изток 2“ и мините. По думите на Борисов, политиците са се разбрали „другата седмица, понеделник-вторник, миньорите да бъдат подкрепени със 160 млн. лв., за да не се получи това. След това извиках и кмета на Стара Загора Живко Тодоров, за да предаде на хората, че мислим по въпроса“, уточни Бойко Борисов.

Той съобщи, че вчера с Кирил Петков са били заедно близо три часа в неговия кабинет и са имали, по думите му,  уютен, приятелски разговор за държавата, управлението.

Всеки ден идват Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски, като обикновено Пеевски идва с Петков и водят  изключително приятелски разговор, Йордан  Цонев и Асен Василев са неразделни, даже два месеца не си говорих с Кирил Петков и ми го доведе Йордан Цонев да ни сдобрява, обясни Борисов. И изведнъж искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а в същото време да излиза, че аз я осигурявам, поясни той. "Това няма да се случва повече, днес казах на Пеевски – повече не искам никой заедно да идва при мен", посочи лидерът на ГЕРБ. Срещите с него щели да бъдат само, когато той ги потвърди и с кого реши, за да не му приписват непрекъснато неща, които те правили.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Ето го новият Кисинджър

    08 Фев 2024 10:13ч.

    Дипломатичен, гъвкав, с изути гащи в амбасадата , Борисов ще предложи Денков, Пеевски или когото друг му заповядат окупаторите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде трийте, моля ви, тоя педераст с порнолинковете

    08 Фев 2024 10:17ч.

    и елементарното му флудене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спокойно, Галя е на ски тоя уикенд

    08 Фев 2024 10:20ч.

    няма да мисли кого да сложат, и какви "външни работи" има една колония?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    08 Фев 2024 10:35ч.

    100% ще е бивш кадър на ГРУ, самоназначаващ се атлантик ! М Р

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 10:17 - отнасяше се за един пост

    08 Фев 2024 11:36ч.

    на трола, който не се умори да флуди с разни порнолинкове и онлайн-аптеки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • очаквано

    08 Фев 2024 10:20ч.

    Очаквано - Магнитски е по-силен от собственото му мнение. Срамна и цинична история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кокорчо

    08 Фев 2024 10:30ч.

    Всички те познаваме като манипулатот който ще се отметне от думите в решаващият момент. Оптваш се да излъжеш народа отново. ПП те държат за топките бре галфон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Фев 2024 10:30ч.

    "Срещите при мен ще бъдат като ги потвърдя и когато искам" Баце е веуик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що пък да не

    08 Фев 2024 10:34ч.

    Бе аз мисля, че председателят на комисията по външни работи в парламента е най-подходящ за спорния пост. Опитен човек - що торти Сахер е опапал, що папи са го галили по тонзурката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    08 Фев 2024 10:36ч.

    От тези му думи се вижда, че вече е свалил гащите. Нищо неочаквано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещастник

    08 Фев 2024 10:50ч.

    Нищо не става от тоя,само хаби храната.Пълна разпоретина, готов е на всичко само магнитски да не го оноди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Най-лесно е да идем на избори, но не е правилно"

    08 Фев 2024 11:08ч.

    Така е - не е правилно да се ходи на избори, затова е по-правилно да се унижавате и да унижавате цялата нация, заради НЕприпозната нова геополитическа ориентация, носеща ликвидация за българите и България. Имате си и всички си имаме работа с ужасно недобронамерени чужди интереси, които не се спират пред нищо и с подкупи, и с изнудване ликвидират България. До 2030 г. няма да има нито българи, нито България. Отнася се за всички българи няма богати, небогати, но те богатите и напазаруваните, още не са го разбрали, жалките продали си душите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократ

    08 Фев 2024 11:20ч.

    Ако ББ продължава да настоява той да определя министрите, то най-добре е тогава това правителство да не подава оставка. Щом той от сега започва да поставя условия, представете си какво ще е ако кабинета е в оставка, тогава герб всячески ще се опитват да извиват ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    08 Фев 2024 11:34ч.

    Не бе, що ? мара ще е мин.председател, пък габриел ще е външен министър. Даже, ако питаш мен, и да нямаме мин. председател и външен министър, нищо няма да се промени, защото и мара, и гариел са една голяма нула! То и затова ги предлагаш !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и да нямаме мин. председател и външен министър, нищо няма да се промени

    08 Фев 2024 11:42ч.

    така си е, но не заради Мара с шалвара, а защото с голяма радост, митинги, скачане, овации, вувузели и пр си разрушихме държавата и предадохме суверенитета. Но пък има банани и се ходи до Гърция "на почивка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото с голяма радост, митинги, скачане, овации, вувузели и пр., си разрушихме държавата

    08 Фев 2024 11:53ч.

    Така, обаче тогава не знаехме с каква ЛЪЖА и каква секира за грабеж ни готви новата геополитическа ориентация. Фактите пред очите ни - няколко хиляди затворени училища! 120 000 млади българи нито работят, нито учат. Къде са професионалните училища, която да подготвя бъдещето за нацията. Няма ги, изядоха ги, изпиха ги с лъжата за "демокрация", която на България донесе катастрофа и невиждано нещастие. С лъжата и измамата, и с нашето доверие, че обещаното ще е за доброто на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро - най-простия и тъп американски агент

    08 Фев 2024 12:00ч.

    нЕма мърдане! С Магнитски с 200 в г@зо нема мърдане! Нема лабаво за Тиквата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    08 Фев 2024 12:27ч.

    ......защото с голяма радост, митинги и т.н. ...... Всичко това е вярно, ОБАЧЕ СЕ ВИЖДА ОТ 20 години, също така вече се знаеше кой какъв е и колко му е акълът и въпреки това гласуваха за тях, и все по-надолу. Такива работи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • боклук,

    08 Фев 2024 12:45ч.

    кога ще ти видим гърба ОКОНЧАТЕЛНО!?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    08 Фев 2024 13:04ч.

    Вчера "единственият" му вариант беше - Габриел премиер и министър на външните работи, днес ѝ е достатъчно да бъде премиер, а до прословутата ротация ще приеме и прасе да стане външен министър...Има ротация най-вече в "желязната" позиция на Борисов! Свят ни се завива от ротациите му, ама са си купили медиите и само със себе си ни занимават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    08 Фев 2024 13:43ч.

    Мутрак,назначи мен....говоря два езика и мнооого обичам да пътувам.Ще те чакам на бензиностанция Драгичево.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи