Борисов: Ако до 8 март не сме се разбрали, отиваме на избори

Борисов: Ако до 8 март не сме се разбрали, отиваме на избори

Ако до 8 март няма разбирателство с ПП-ДБ по коалиционното споразумение, което ГЕРБ-СДС ще им представят на 6 март, отиваме на нови парламентарни избори. Това обяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"На 5 март ще представим коалиционното споразумение на партията, на 6 март ще го дам на ПП-ДБ да си го четат. На 8 март имаме конгрес на ЕНП в Будапеща. Ако сме се разбрали, вървим напред. Ако не сме се разбрали - гласуваме оставката на Денков и кабинета, и отиваме на избори", категоричен бе Борисов. 

"Доколкото разбирам, новите парламентарни избори ще бъдат за регулатори, ние няма да работим за парламентарно мнозинство и Министерски съвет. Регулаторите се разпростират до голяма степен от това, което парламента и общините правят", добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов отново посочи, че партията му е "за" европейското развитие на България. "Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки, снитки, сварки. Затова ние проявим хладнокръвие и ще извървим целия път, който европейските солидни партии извървяват", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази за пореден път недоволство от работата на министъра на отбраната Тодор Тагарев, докато междувременно тече изслушването му в парламента.

"От всичко, което във вчерашния ден разбрахме, е, че господин Тагарев не е свършил и една пета от работата, която парламентът му е дал възможност да свърши", повтори Борисов. 

"Христо Грозев изнесе данни за това, че България се разследва за пране на пари през изпращането на оръжието за Украйна. Като си спомня как в тогавашната сглобка се говореше, че нито един патрон не сме изпратили, в същото време публикации в много сериозни издания се казваше, че сме от първите, които най-много оръжие сме дали на Украйна", добави още Борисов.

 

 

Коментари

  • Хохол

    29 Фев 2024 10:13ч.

    Аман от тия циркове!То е ясно,че няма да се ходи на избори,само поне по дискретно да си провеждаха пазарлъците,а не така юрбалашката,като че ли ние сме идиоти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    29 Фев 2024 12:19ч.

    Още колко пъти ще си променя мнението?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    29 Фев 2024 10:17ч.

    Избори добре, но докато такива като този и другите като него не бъдат изхвърлени завинаги от властта, нищо добро не ни чака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баh

    29 Фев 2024 10:26ч.

    На блъфа на пеперастите се отговаря с контра блъф, резултатът е ясен: женският празник ще мине спокойно, с вдигане на тост за новото правителство на "сглобката".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    29 Фев 2024 10:27ч.

    Ставащото в съдебната система, за което всеки ден информират медиите, е само част от реалната българска действителност и показва за кой ли път, че са НЕОБХОДИМИ КОРЕННИ ПРОМЕНИ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ - ИНСТИТУЦИОНАЛНИ, КАДРОВИ, ЗАКОНОДАТЕЛНИ и т.н. За 34 години слуги, лакеи и еничари съсипаха държава, икономика, образование, здарвеопазване и всички системи. Оценка за невъзможността им да ГРАДЯТ е демографската катастрофа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    29 Фев 2024 15:22ч.

    Граждани, които след като пометат вкъщи изхвърлят боклука през прозореца, а в събота като се изкъпят си викат честита баня заслужават такива политици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правотелство на ГЕРБ с ротация след такова на ПеПеДеБе

    29 Фев 2024 10:27ч.

    Всички министри на ППДБ си тръгват, остава само Денков образователен м-р ЗАПИСАНО И ПОДПИСАНО. И всички нови министри на ГЕРБ какво има да се разбира. Упс, Кирчо не разбира и може да разбере ли, че са правят акробатични салтоморталета?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    29 Фев 2024 10:28ч.

    Баце ту се намагнитва ту се размагнитва под влияние на противоречивите външнополитически новини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    29 Фев 2024 10:44ч.

    Поредният цирк. Пак играем доброто и лошото ченге, пък дано балъците се вържат....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Севда

    29 Фев 2024 10:49ч.

    Ще се разберете, вие сте едно цяло, един ви е правил всичките! Аман вече от тоя толуп , ами и почерня мерзавеца , бандитски, дето преби децата и ги хвърляха като трупове зад колоните на министерски съвет. Това не се прощава! Десет години ни се караше от екрана - криза! криза! докато обедняхме най много от всички, дори Румъния ни изпревари и то с много. Марш! Навън! Скрий се и не се показвай продажен черньо! Еничарин долен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    29 Фев 2024 10:57ч.

    Bullshit

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куку

    29 Фев 2024 11:10ч.

    "Галя": Йа га йе.., он ма цалива, море мене некой да ме...., главу му откивам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българският народ живее ли по-добре след 9 месеца ротация 1?

    29 Фев 2024 11:15ч.

    С неизменната подкрепа на ГЕРБ, ъм? Лидерю на ГЕРБ - живее ли българския народ по-добре 9 месеца след като ГЕРБ твърдо крепи сглобката?! Според обещанията и уверенията на пепедебета трябваше още първите 100 дни народа да почувства подобрение на битието, понеже се скъсаха да се хвалят, че пари има. Резултатите реалността фактите - нищо не построиха, нищо не започнаха да строят, КНСБ изчисли, че като си платят тока и отоплението, парите в семейния бюджет на българите пада до нивото на бедността! Срам и позор. Управляват мошеници ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Бригада нов дом" на бтв показва мизерията на българските семейства

    29 Фев 2024 11:29ч.

    В държавата богата и пребогата на всички ВСИЧКИ природни ресурси - води, почви, гори, злато, мед, цинк, олово, уран, минерали барит, нефт и газ край Плевен, и на други места неоткрити, прекрасни планини, реки, море - този български народ се измъчва и държи в страдание и мизерия заради чужди интереси алчни завистливи недобронамерени хора. И го постигат като пазаруват жалки глупави българи нещастни предатели. Анатема за алчността и глупостта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Технолог

    29 Фев 2024 11:17ч.

    Баце вика на кире: Пипни бе, киро! Пипни ме! Подуши ме! Чист съм, изпран, мириша на чисто и свежо! То всъщност ... не е дори необходимо да ме пробваш, защото самият ти, заедно с Галя, департамента, "партньорите", прокурорите, следователите - всички вие вкупом бръкнахте в легена и ме ИЗПРАХТЕ (някои волю, други неволю), що мръсотия изтече в канала, докат накрая потече чистата вода, докат изтлеят образите на чекмеджетата, магистралите и БарЦелоната, а сега се правите на чистници и се погнусявате да си играете с мен честно (през официална КОАЛИЦИЯ) с мен. По ви е удобно да ме сочите с пръст и да викате: Нямаме нищо общо с този мръсник и крадец! Това, което външно виждате, сглобените ни тела и мишци, то не е политическо сътрудничество, а жестока битка в партер! Нали сте виждали борците - ако не знаете, че се борят на живот и смърт, ще речете с основание, че въртят физическа любов! Гаден човек си ти, кире! Тъкмо стадото забрави за всичко и вече са склонни да преглътнат КОАЛИЦИЯ, тъкмо се забравиха поредните предателства и разправи - Влади милионеро, Иван прокуроро, Деса конституцията, потопиха са платноходките, ама оставих фрегатите ... и ти сега НОМЕРА ЩЕ МИ ВЪРТИШ?! Хайде, сапикясвай се, пък си седни на задника! Не забравяй, че ти самият си също скорошен кандидат за пране, тогава на кого в тази страна ще се опреш, а! Бате ти Баце ще е насреща тогава! Ти по въпросите на хигиената мен ще търсиш! Айде, пък да се опраАме, че що схеми на чакат! Като освободят резерво на бордо, милиарди ще трябва да се усвояват и опраАт, та се надявам и харвадро да удари тогава едно рамо! Вие там по ги разбирате тези неща - консултации, експерти, технологии, софтуер! Ние сме си прости - у чувало и после у чекмеджето, ама ме фанаА и вече не върви пок с чувало!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Скутерите (не моторчетата)

    29 Фев 2024 11:56ч.

    какво мислят по въпроса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истина

    29 Фев 2024 12:18ч.

    тези ще дадат на ма.алите всички откраднати пари, няма да има за къщи ! Да гласуваме всички срещун тези гниди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    29 Фев 2024 12:39ч.

    Бойко беше корав, ама напоследък нещо омекна. Не знам дали това може да се каже само за поведението му ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    29 Фев 2024 12:58ч.

    Циркаджии. Нали се бяхте разбрали ВЕДНАГА след изборите. Нямате ли нещо черно на бяло с подписите на всички малоумници? Какво стана с ротацията, която се превърна в "сглобка" каквото и да означава това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    29 Фев 2024 13:39ч.

    8 март ми припомня СССР, Клара Цеткин, Роза Люксембург... Датата трябваше да е 2.2- втори февруари. За да е идеологически издържано, ние сме лгбт партии, все пак. По евроатлантически. Вече не сме жени или мъже, нали така. Защото, ако сме, значи сме руски агенти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    29 Фев 2024 13:48ч.

    Кой на кого ще подарява цветя? Нали ви е празник или ще се съберете чисто по женски да се почерпите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тулупа пак плаши с избори

    29 Фев 2024 15:20ч.

    айде дето викат хората, разправяите се за баницата не през медиите,бе.Аман от тоя цирк.Избори щял да прави Боко банкянски, Галя от посолството пита ли, бе Боко, дали може?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новите еничари

    29 Фев 2024 15:26ч.

    Поредните сценки на Борисов, който не само, че не иска избори, но възнамерява да се натяга още повече на посолствоТО, подкрепян от другия намагнитен Пеевски, защото гербаджийските еничари загряват на тъчлинията. Искат оставката на дъртия еничар Тагарев, но загрява един по-млад и надъхан еничар Христо Гаджев за министерството на войната, ръководено от Тагарев. Делян Добрев, който го играе като мнима опозиция в ГЕРБ и чиято втора дума е Путин, загрява за икономиката или енергетиката и така до пълното изпълнение на задачите на американския посланик, с които беше назначен - въоръжаване на Украйна и разоръжаване на нашата армия, скъсване с руския газ, изгонване на Лукойл и прекъсване на духовните вековни връзки с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината

    29 Фев 2024 16:41ч.

    Точно там е заровено кучето!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Фев 2024 15:37ч.

    всеки ден едно и също оставка и изчезваите не искам да ви гледам отвратително нещо избори до дупка докато ви изчистим съсипахте държавата и народа и накрая ще ни вкарате във воина с русия това сте вие идиотите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истината

    29 Фев 2024 16:34ч.

    Избори нищо не решават, всичко е ала-бала! Затова мафията не я е страх от избори!!! Врътка се курвенски и пак си е на власт!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи