Бориславова: Петков е най-диалогичният човек, който спояваше коалицията

Бориславова: Петков е най-диалогичният човек, който спояваше коалицията

Мисля, че г-н Кирил Петков е най-диалогичният човек, който спояваше тази коалиция”. Това заяви в „На Фокус” началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова.

„Ако се фокусираме върху примера, който е известен на цялото общество, – говоря за избора за управител на БНБ. Там много ясно видяхме кой е коалиционният партньор, който се държи авторитарно, който тропа по масата и казва или тази личност, или никой друг", допълни тя.

Думите й са по повод интервюто на Слави Трифонов, в което обвини Кирил Петков, че се държи "авторитарно" с коалиционните си партньори. Тя разкри, че при напускането на министрите от ИТН на правителственото заседание, на което бе гласувана актуализацията Бюджет 2022, в залата е имало "тряскане на столове и врати". "Лидерите на тази партия се опитват да вкарат страната в политическа криза", категорична бе Бориславова.

„Моето впечатление от интервюто с г-н Трифонов е, че той апелира как другите коалиционни партньори трябва да се вслушат в него и как те трябва да са отговорни. Той не носи отговорност за това, което се случва и ако не е неговото не може да е нищо друго.  

"В момента от колегите от ИТН продължават да не си вдигат телефоните и не можем да обсъждаме каквито и да било варианти за управлението и коалицията. „Продължаваме промяната“ застава твърдо зад личността на Кирил Петков като премиер, защото може с воля да не позволи източване на държавни пари и корупционни сделки", заяви Лена Бориславова запитана дали е възможно да има правителство без Кирил Петков начело на кабинета. На въпрос дали е възможна ротация, в която Асен Василев да стане министър-председател, а Петков финансов министър, началникът на премиерския кабинет заяви: "Не я изключвам, но не сме я обсъждали."

Тя обаче беше категорична, че каквото и да се случва с правителство, ПП ще са готови на разговори след като Народното събрание гласува актуализацията на макрорамката. На подобно мнение били и партньорите от БСП и ДБ, обясни Бориславова.
 


Източник: NOVA TV, dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • домачине

    12 Юни 2022 18:58ч.

    Тия полуумни (по американски тертип) младежи с харвардско полуобразование знаят ли изобщо какво е това да носиш отговорност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Юни 2022 21:11ч.

    Спойката само с лъжливи обещания е временна ! Коалиция се сплотява винаги около равни части от плячката !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Научен либерално да мрази страната си

    12 Юни 2022 19:01ч.

    „Вече не можем да храним звяра, наречен американско висше образование, който се обогатява без никакви заслуги, като същевременно обира и подхранва с културна отрова младите хора и ги оставя невежи в процеса”, пише Тереза Манинг, един от директорите на Американската национална асоциация на учените и професор по право.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    12 Юни 2022 19:02ч.

    Някой зададе ли и въпрос на тази за клипчето от петък? Не съм моралист и не ми дреме кой какво прави в частния си живот. Обаче с това си поведение и двамата стават "зависими". Я от вътрешни, я най-често от външни неприятелски на страната ни"фактори". Което в крайна сметка рефлектира върху нас като народ и държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • частен живот с нашите пари

    12 Юни 2022 19:06ч.

    Не просто пари, а милиони -- да си правят частен живот с техните заплати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    12 Юни 2022 19:05ч.

    В петък в хотел Хаят добре ли беше Гугленче? С правителствен Еърбъс до Солун, ресторант, нощувка с Кирето и.... сабахлян се успахте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С какви пари ти дадоха заплата от 20 бона и 140 на час

    12 Юни 2022 19:10ч.

    " Кирил Петков като премиер, защото може с воля да не позволи източване на държавни пари и корупционни сделки" -- ХАХАХАХА! - а самолета с какви пари лети, а 5-звездните хотели с какви пари ги плащате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pik.bg/отплата-за-секса-лена-назначена-в-ббр-с-14-бона-заплата-и-140-евро-на-час-само-седмица-сле-news1109726.html

    12 Юни 2022 19:14ч.

    Не сме забравили назначението на Лена в ББР с 14 бона заплата и 140 евро на час, само седмица след ДИАЛОГА в апартамента, снимки в линка....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • източване на държавни пари и корупционни сделки

    12 Юни 2022 19:16ч.

    Киро и ПП са царете на източване на държавни пари и корупционни сделки -- а за твоите спойки да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пазете децата от западните университети

    12 Юни 2022 19:17ч.

    Петков е най-монологичният човек, който си прави каквото му скимне или каквото му наредят. Възвисихте Борисов като мъченик, сега сте на път да направите същото със Слави. Уж сте учили по запада, пък го карате по комунистически че винаги някой друг ви е виновен. Да ли са ви самочувствие на фирмата която сте завършили, но нищо не са ви сложили в главите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    12 Юни 2022 19:22ч.

    Цялата ни политическа класа трябва да бъде сменена. За осъдена само можем да мечтаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    12 Юни 2022 19:44ч.

    “Диалогичен”??? Не знаят български, а искат да управляват България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигур

    13 Юни 2022 10:12ч.

    е имала впредвид диаболичен вместо диалогичен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Юни 2022 19:57ч.

    Плашещи са такава наглост и безочие, но има и нещо позитивно в това да се проумее как работи мозъкът на новонормалните зомбита, веднага се превключва на режим проекция, игра на "огледало" всичко което чуят срещу тях го адресират обратно! "Не аз, ти си..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Юни 2022 20:00ч.

    Това го правят всички млади и безотговорни от това поколение НА ВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА! Според мен е симптом на синтетична-придобита психопатия... Това е психическо заболяване, но може да се наблюдава на Ядрено Магнитен Резонанс, причинява се от смарт устройствата и социалните мрежи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    12 Юни 2022 20:37ч.

    Преди всичко от влияние на американската масова култура, ментално увреждане откъмто привичен начин на мислене, разчетен на грешно себеотразяване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Юни 2022 20:43ч.

    От нон-стоп оглеждане в "черното огледало" стават дигитални нарциси и психопати. Света се върти само около тях и в техният "приятелски" балон пълен с единомислие- Електронен дънинг-крюгер ефект, който се лекува със спиране на тока, за постоянно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    12 Юни 2022 20:07ч.

    значи ако си айви лийг фатасфагет, тогава можеш да говориш глупости и да ти е простено, както и кокейна със състудентките, пък там ги карат сещате ли се кви, или поне към онзи момент - ами от на най-най-оигарсите щерките, през синчетата, да се запознаят с шефовете и техните чавета, ама толкова ли сме тъпи, или безпомощни за тая измет?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Юни 2022 20:10ч.

    такъв резил и никои не подава оставка казвах ви че българия се управлява от цървули ама вие не вярвате а това със самолетчето какво е висша форма на безотговорност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бобо

    12 Юни 2022 20:48ч.

    Туй със самолет често до Солун си е безочиие, наглост... Тия цървули зор ще ги прогоним.Услажда им се на държавната софра. КЪДЕ Е РАДЕВ? Той им даде тласък, затуй е редно да ги изегърка. Бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много забавно

    12 Юни 2022 21:03ч.

    Киро и Лена пътували до Солун с големия самолет, защото Радев бил взел малкия, а с кола щели да пътуват 8 часа, което е много време, като се има предвид, че има война и те имат да решават важни въпроси за България. Сега, ако някой ми каже какви важни въпроси решиха Киро и Ленчето, ще черпя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още нещо. Относно парапета. Защо Киро спря да напада Гешев през последните месеци?

    12 Юни 2022 21:06ч.

    Забелязахте ли? Заради имунитета или заради парапета? И имали връзка тази бела Кирова тишина с парапета в МС? Да не се е държал и там за него. Пред камерите. Чиито записи Гешев великодушно прибра. В прокурорското си чекмедже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    12 Юни 2022 21:33ч.

    Май премиера не е присъствал на срещата на ПСЮИЕ в Солун. Справка - в АФЕРА. Що за хора са начело на държавата, по дяволите?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маларт

    12 Юни 2022 21:42ч.

    Тези от ресурсния център на харвард са все умни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    12 Юни 2022 21:54ч.

    Тия младежи добре си живеят на държавната софра. А спояването с тая май е доста сериозно, чак и видео излезе тия дни. Нека се спояват, но да са извън властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    12 Юни 2022 22:21ч.

    Аз съм сигурен, че след като в рамките на 14 часа Лена и Кирето похарчиха най-малко 250 минимални пенсии, през цялото време са си мислили и обсъждали за това как да дадат по 60лв. месечно на пенсионерите. Това са отговорни хора и докато се таковат за пенсионерите мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    12 Юни 2022 23:04ч.

    Как има сурат да се показва тая курва? Съд и плащане на масрафа до Солун.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи