Борислав Сарафов: Политиците да спазват Конституцията и да не се месят в съдебната система

Борислав Сарафов: Политиците да спазват Конституцията и да не се месят в съдебната система

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Изпълняващият функцията главен прокурор Борислав Сарафов призова за ненамеса в съдебната система и спазването духа и буквата на Конституцията. В позиция, разпространена през БТА, Сарафов напомня, че фундамент на правовата държава е спазването на принципа на разделение на властите. Припомняме, че вчера ПП-ДБ призоваваха Сарафов да подаде оставка незабавно. 

Ето и пълния текст на позицията на и.д. главен прокурор Борислав Сарафов:

"Във връзка с различни позиции на представители на политическите партии и в качеството ми на временно изпълняваш длъжността главен прокурор, избран от компетентната прокурорска колегия във ВСС, съм длъжен да заявя, че:

Фундамент на правовата държава е спазването на принципа за разделение на властите.

Гаранция за устоите на демократичното общество е ненамесата на законодателната и изпълнителната власт в дейността и функционирането на съдебната власт.

Всички участници в политическия процес, осъществяващи функции на държавно управление, извън съдебната система, следва стриктно да съблюдават духа и буквата на Конституцията на Република България и да се въздържат от намеса, изразяваща се в пряко въздействие или внушения, които накърняват устоите на правовата държава.

Призивите за реформи в съдебната система следва да намерят реализация чрез законодателство и решения в рамките на компетенциите, за да се възстанови нарушения баланс между властите в интерес на обществото".

Източник: "24 часа", NOVA 

 

 

 

Коментари

  • Правилно

    17 Юни 2023 17:47ч.

    Браво Бобка ! Почвай ги .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То си ресора на Амбасадата

    17 Юни 2023 19:04ч.

    И амер.бази , окупирали страната ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    17 Юни 2023 17:47ч.

    защо да не се месят какво прави сарафов при п еврото които се издирва по света ако е пенсионер да яде и пие с когото си иска но гл прокурор това е недопустимо затова оставка докато е време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Юни 2023 18:06ч.

    А когато политиците призоваваха предишния главен прокурор да подаде оставка, Сарафов на чия страна беше? Тоя в пъти по-нагъл и прост от предишния, отрицателната селекция в действие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    17 Юни 2023 18:06ч.

    Че нали без намесата на политиците, Бобито Сарафов нямаше да е на тази длъжност днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • komentar

    17 Юни 2023 18:13ч.

    Американските представители - ристюфци, прости кирофци, асен василефци, лорерци, атанасофци са горди, че защитават банкянския и имунитета му, горди са, че го защитават, горди са, че ще го "изперат" здравословно, дори са горди, че мафиотските им практики са одобрени от чужди посолства! дебетата и пепетата са изметта на българската нация! А ристюфците е национален предател - гордостта на демонична България! С неговата фикс идея за "съдебна реформа" всъщност са били публични клишета, докато похапва в ресторанти за сметка на фондация "америка срещу България"! Накрая - излезе, че Гешеф е прав - това са политически боклуци! Гешеф е изпреварил времето, като го изрече дни по-рано! Странното е, че никой от дебетата и/или от пепетата не се отрече от тези антибългарски партии и не ги заклейми за престъпници и за национални предатели! Още по-странното е, че медиите заглушиха Радостин Василев и никоя медия не го покани! Цветанка Ризова пък покани неадекватната Лена, вместо да покани Радостин! Потресаващото е, че никой не поиска оставките на ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - простият к!р0, асен фасилеф, лорерци, ристюфци, атанасофци...... Защо никой публично не им поиска оставките?! Дори антибългарите и върли защитници на лъгъбътъ извращенията на агресора сащ - армани сбърканяни и хаджи(джендер)офци при д!к0ф не посмяха да кажат за измяната на ристюфците, простият к!р0 или пък асен фасилеф! Решението е просто: Отнемане на българското им гражданство, ако откажат да заминат да воюват на страната на ус-рай-на, за която са толкова загрижени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България да обяви война на сатаната гейсащ

    17 Юни 2023 18:13ч.

    Българското общество трябва незабавно да изгони от България сащническия посланик и агресор, изгонване на целия им персонал, закриване на сащническото посолство в България, изгонване на сащничексите войски от България, обявяване на сащ за терористична държава, обявяване на сащ за сатанистска държава, преименуване на съединени сатанистски ГЕЙщати! България трябва да обяви война на сащ! Има сащ - има проблем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    17 Юни 2023 18:35ч.

    Недоразумението Сарафов много на сериозно се е взело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миша Правдев

    17 Юни 2023 18:36ч.

    Първото заседание на Сарафов е назначено в “Осемте джуджета”. Водещ Пепи Петров Еврото. Адрес: ул .Шандор Петьофи 55, 1463 София, за справки тел. 0876767957

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сега ще се борите със Сарафов

    17 Юни 2023 18:51ч.

    Отстраняваш един Гешев, идва друг Гешев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съдба българска

    17 Юни 2023 21:22ч.

    Днес видях медийната изява на един много неприятен човек, но не искам да го ругая или заклеймявам, защото той вече очевидно се нуждае от радикална и силно специализирана психиатрична помощ. Става дума за лицето, именуващ се проф. Калин Янакиев. Облещен и плюващ, направо плашещ, та си помислих - какво ли тук значи "някаква" Конституция, зекрепила разделение на някакви там власти. Тези хора очевидно вече полудяват, а обстоятелството, че са известни отдавна в обществото със събирателното прозвище "психари", въобще не е случайно. От говорни преминаха в поведенчески отклонения! Най-тревожното в тази ситуация е в. т.н. "алтернатива"! Твърдят още, че няма коалиция и във всичко това има известен смисъл, защото въобще не виждам, как реално биха се договорили и спазвали на практика някакви общи подходи, правила с геппс. Предполагам, че никой няма никакви подозрения, какво може да се очаква откъм Банкянската агломерация, особено от района на Барселонската Аномалия, при условие че очевидно прокурорската квота в ВСС се командва от тях и те третират онези като бутони за натискане. През последните няколко дни ме измъчва един крайно неприятен въпрос - кой от всички тези политически сили е по-отвратителен. Още по-тежко става в момента, в който започнеш да прозираш, че този избор е труден до невъзможност. Да не говорим, че дори още не сме намесили в ребуса хората на Кара Дай Ъ. Дори само при споменаването им, всичко става нерешимо до безнадеждност. Изпитвам някакво странно и необяснимо усещане за съпричастност. Чисто човешко чувство! За тези три агломерации все пак са гласували някакви наши българи. Каквито и "ала-бала" да е имало, някои от гласувалите все пак са подходили с някаква вяра и надежда към този акт, не може да сме всички еднакви. Представяте ли си, само 2 месеца след като си дал глас за някого, с последна надежда в тази драматична и безизходна обстановка, да ти сервират тази поредица от лудост и уродства. Само опитайте да си представите БОЛКАТА и СРАМА, която би трябвало по подразбиране да изпита ВСЯКО НОРМАЛНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО. Ако буквално още от следващата седмица не започнем да се сблъскваме ежедневно и масово с прояви на болка и срам от гласуващите в България граждани, това действително ще бъде доказателство, че поне две трети от българите са трагично и безвъзвратно дефектирали! Каква е справедливата съдба на едно такова общество?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даа

    18 Юни 2023 5:34ч.

    Много хора трябва да се засрамят и погнусят от себе си, че са дали гласа си на едни или други идиоти, да си седнат на задниците и никога повече да не ходят да гласуват, защото наистина няма за кого. Когато никой не отиде да гласува, тези отвратителни образувания наречени незнайно защо “партии”, следва да се разпуснат, ръководствата им да се пенсионират и хората да си създадат нови партии. Да мине поне малко време, преди новите ръководства да са се овълчили и захапали кокала на властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Юни 2023 12:54ч.

    Когато никой не ходи да гласува, следва косовски сценарий! Над 92% бойкотираха изборите в сръбската част, но и един да гласува, изборните резултати са валидни, защото няма изискване за кворум (минимален брой гласували)! Или негласуващите гласуват за статуквото, което се бетонира все повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъжка мода

    17 Юни 2023 21:28ч.

    Гербаджийската сган има много марионетки в СИСТЕМАТА. Похарчиха една, сега я заменят със следващата. Сигурно има и елементи на вкус, но лицето Боби е още по-голям отвратяга от лицето Стоименов Гешев, някога ходещ с мутренски ланци, които смени с английски костюми. Има още 3,5 години мандат. Може да се хване човек на бас, че и Боби ще тръгне с английски костюми ако не бъде бързо отстранен. Истинските джентълмени биват обличани в Лондон. Дамите - в Париж и Милано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Двеста

    17 Юни 2023 23:05ч.

    Ха ха, отрязаха главата на Геша по заповед на политиците. И сега ще пудрят обществото с лафовете за разделение на властите. Абе тия взеха хората съвсем за идиоти. Не че не да де щом гласуват за Боко, Киро, Христо Десантчика и Пеевски. Ама как 'убаво изклатиха с 200 цялата чистофайна и префърцунена жълтопаветна гей общественост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политиците....да не се месят

    17 Юни 2023 23:59ч.

    С изключение на ББ, разбира се....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повелителят на високото кръвно 200

    18 Юни 2023 0:37ч.

    Ситуацията около шофьора с 200 е нееднозначна. От едната страна сме вече всички нормални хора, които нямат необходимост от слушане на съдебни решения за да разберат истината от гербаджийските кражби и издевателства и пълните с чекмеджета, пачки и прекрасни госпожи спални на БайХай. Същият си беше назначил куче пазач в лицето на Гешев, но проблемът беше, че последният си въобрази, че по съвместителство действително изпълнява функцията на Главен прокурор. И в момента на припомнянето, че трябва веднага да напусне, защото пречи на някаква схема от по-висок порядък, той като пълен дебил извика прочувствено: Ама, чакайте, за съм Главен! Ще кажа за пачките и Барселона! Ти не си никакъв главен, ти беше едно едро и злобно псе, поставено в двора на шефа - да пази, да се зъби и да ръмжи. Хипотезата да изнесеш убедителни доказателства за пачките и Барселона очевидно е дълбоко наивна! Ще го обясня просто! Нима има човек, който си въобразява, че делата на повелителя на прекрасните госпожи, безчинстващияс с 200 по улиците на София шофоьор от Барселонската Аномалия, са останали скрити от финансовото разузнаване на началниците. Те, началниците са знаели за номерата на Бокаса Първи Банкянски още преди последният да започне с операциите с веригите навързани офшорни компании по екзотични дестинации.Сметките там са били захранвани чрез съмнителни операции за някакви още по-съмнителни консултантски услуги, проекти и софтуер и вноски на каса от чували. Те са знаели, защото класическите американски кучи синове играят тази игра и тези номера вече сигурно един век. Бокаса първи още не си е бил помислил, когато те са знаели, какво ще последва. За всички значими лица и суми се знае абсолютно всичко в най-големи подробности. Важното е дали си техен кучи син или не си. Вижте какво се получава! Всички сериозни хора на тази земя знаят, какво вършеше Бокаса Първи, те също така знаят чудесно, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗНАЯТ ЗА ВСИЧКО ТОВА В ПОДРОБНОСТИ - банки, сметки, титуляри, връзки, суми и дати! Те занят и за Барселона и за детето, ДНК профилите са били много отдавна готови и известни. И вие какво очаквате - американците да разрешат на Гешев ДА ПРЕДАДЕ ТЯХ?? ЗАЩОТО ТОВА ТОЧНО ТУЙ ЗНАЧИ - предавайки БОКАСА, ПРЕДАВАШ АМЕРИКАНЦИТЕ. В един момент видимо Гешев се насра от страх и това е бил моментът, когато представители на някоя от многобройните служби, които се грижат за онези ИНТЕРЕСИ по цялото земно кълбо, Е ОБЯСНИЛ и простоватото момче, че всичко на този свят си има последици и далеч не толкова просто, както изглежда и ... какво тук значи някаква си личност. В тези неща никой не се интересува от ПРАВДА и ИСТИНА. Да, цинично е, но просто така стоят нещата! А прави ли ви впечатление, че в последните дни повелителят на Барселонската Аномалия никакъв не се обажда и показва, че дори и в парламента не ходи. Той е повелител на кръвното налягане - това е добре известно, но има и друга важна причина. Има ли някой колега, който има готовност да допише този разказ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако може , малко по-подробно

    18 Юни 2023 0:48ч.

    Мерс сарафов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забележка за 21,48

    18 Юни 2023 1:03ч.

    Коментарът не е предназначен за тъпанари, които не могат да общуват човешки, а обменят само данни през чат с малки букви! Тъпанарите да се въздържат, вреди на тъпанарското здраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи