Борис Писторус: Путин се опитва да дестабилизира Германия

Борис Писторус: Путин се опитва да дестабилизира Германия

Руският президент Владимир Путин се опитва да дестабилизира Германия, заяви германският министър на отбраната Борис Писторус след изтичането в руска медия на поверителни разговори между висши германски офицери относно оръжейните доставки за Украйна, предадоха световните агенции. "Тук става дума просто да се използва този запис, за да се дестабилизира Германия и да се подкопае единството на страната“, каза Писторус пред представители на медиите в Берлин. 

"Тук става ясно дума да се подкопае нашето единство, да се посее политическо разделение във вътрешен план и се надявам искрено, че Путин няма да успее и ние ще останем единни“, заяви той.

Аудиозаписът от видеоконферентното заседание на висши германски военни беше разпространен в петък в руски социални мрежи, като разпространението е дошло от руска медия. В разговора участниците обсъждат по-специално хипотезата за доставка на Киев на ракети с голям обсег „Таурус“, които са германско производство, какво да се направи, за да се помогне на украинската армия да борави в с тях и какво би било въздействието от пращането на такива ракети в Украйна.

Вчера германските власти потвърдиха, че записът е автентичен. А разговорът поставя Берлин в неудобно положение в момент, в който той отказва да достави тези ракети на Киев с аргумента, че може да се стигне до ескалация на войната.

В разговора освен това се чува офицерите да разкриват детайли относно това как Великобритания и Франция помагат на украинската армия да използва ракети „СКАЛП“, които доставят на Киев.

Коментари

 • Идиотите в лудницата са по-адекватни от политиците

  03 Март 2024 20:23ч.

  Смрад!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пиздориус

  04 Март 2024 14:02ч.

  ГФР изживява последните си дни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  03 Март 2024 20:26ч.

  Този е за психиатрията

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Неее!

  03 Март 2024 20:45ч.

  Този го готвят за мястото на Шолц. Любопитно, че именно той е от поддръжниците за изпращане на нещастните ракети Таурус на украинската фашистка хунта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аха!

  03 Март 2024 20:47ч.

  Между другото е най-популярния политик в Германия днес! Съвсем сериозно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политпатолигията се лекува само на оня свет

  03 Март 2024 21:13ч.

  За инат на живите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бензинджия

  03 Март 2024 22:25ч.

  за бункера е тоя. за "оня" бункер, в който свършват подобни. него не го притеснява същността на разговора, той не прави разлика между причина и следствие. той е възмУтен и огоОрчен, че "Путин се опитва да дестабилизира Германия", видите ли. за такива лечението е само едно - в бункера и по каналния ред.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  04 Март 2024 1:49ч.

  Марине, точно в десетката с гащите и тортата... Чак е сюреалистично да гледаме как скорошните хегемони се изяждат като паяци в буркан и с маршова стъпка бодро крачат към края на пропастта. Нека се заредим с непоколебима решителност да защитим Родината и децата си. Боже пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Борис Писторус: Путин се опитва да дестабилизира Германия

  03 Март 2024 20:28ч.

  и затова Путин взриви СП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Правят се на неразбрали, какво им сътвори САЩ със Северен поток

  03 Март 2024 22:31ч.

  Всичките са се продали за мъниста, по зле от индианците!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кантария

  03 Март 2024 20:28ч.

  Защото ударите с Таурус по Кримския мост ще стабилизират демокрацията... Германия - умряла лисица!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така..

  03 Март 2024 20:33ч.

  Значи все пак е реален записът.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кгкгкгигиг

  03 Март 2024 20:37ч.

  Хахаха понякога се питам дали глупостта ходи по всички хора или само по политиците?!? Аз например понякога правя такива тъпотии, че се чудя сам на себе си, но после прочитам някоя като горната статия и си викам: Егати умния пич съм аз! Благодаря, Гладове за Вашата висококомпетентна психоложка подръжка! Тенк ю ! :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нцкжкг

  03 Март 2024 20:38ч.

  Гладове да се чете Гласове

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  03 Март 2024 20:40ч.

  Преди време написах в този форум, че хохлите не могат да програмират ракетите и, че това го правят англичани и французи. Имаше някои, които твърдяха, че не е вярно и, че хохлите са “умни” и могат да го правят без чужда помощ. Сега се знае. Що се отнася до този на снимката, изказването му, преведено на български е: “Кой ни сра в гащите”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хохлите са умни за техните си неща

  03 Март 2024 22:33ч.

  При положение че инструкциите са на технически немски или технически английски се иска време. Така, че със сигурност наистина програмирането и по финната работа се върши от западняци или американци. ......... А беднякът украинец на предния фронт, пушечно месо или за органи!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • целта им е отново да консолидират западноевропейци и североамериканци на антируска основа, предизвиквайки силно емоционален отговор на провокациите им от руска страна

  03 Март 2024 20:41ч.

  Овладей си армията и службите, твои офицери възнамеряват да осъществят терористичен акт върху инфраструктура от национално значение за Русия, заради която като едното нищо може да пламне термоядрена война. Стига сте се репчели на ядрена свръхсила, защото ако беше друг на мястото на Путин, отдавна нямаше да ви пожали. И стига сте вдигали залозите, успокойте се вече и си приберете безпилотниците от Прибалтика, с които удряте по Санкт Петербург и Ленинградската АЕЦ. Ако ви скроят контраудар по НАТО, после да не кажете, че руснаците са ви виновни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на баба фърчилото

  03 Март 2024 20:43ч.

  Пищориус, вие планирате да нападате Русия, а Путин ви изобличи и щял да ви дестабилизира. Пич, да те светна, той пет пари не дава за вас, сега е малко зает.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Март 2024 20:47ч.

  "сега е малко зает." «Когда русский царь удит рыбу, Европа может подождать»

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Меца

  03 Март 2024 20:48ч.

  Рядък тъпанар!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брей този Путин!

  03 Март 2024 21:10ч.

  Цялата фашистка групичка от малоумници все той ви дестабилизира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  03 Март 2024 21:24ч.

  Путин иска да подкопае тяхното единствено и твърдата им решимост да унищожат света в Третата световна война.🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  03 Март 2024 21:42ч.

  Аман от тъпи идиоти! Хем посран, хем се изложил, хем застрашава държавата - и взел сега да декламира лозунги?! Вън, веднага да бъде уволнен за некадърност! Глупак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  03 Март 2024 21:42ч.

  И как така една полужива Русия с президент двойник, с министър на отбраната еленовъд, с ракети правени от чип на пералня, с полуразпадаща се икономика...как тази държавица успява да влияе на изборите в сащ..да дестабилизира супер дупер стабилната европа, да се бие с НАТО, да се бие с ИДИЛ, да ви разкаже играта в Африка..Как става това????

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко е ясно

  03 Март 2024 21:42ч.

  Силно заразен и прогресиращ дебилизъм. Лекува се като чумата и холерата - чрез изгаряне на засегнатите. Те сами се натискат за такова лекуване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислещ

  03 Март 2024 21:46ч.

  Германия е изобличена в планиране на терористичен акт спрямо най- голямата ядрена сила в света. Русия също така е държавата, на която германците дължат своето обединение. Планирането на терористичен акт също е тероризъм . Германия все още се счита за един от стожерите на ЕС и НАТО. Германското правителство дължи обяснение, защото отношенията й с Русия, са пред непоправим разрив . То все още не е дало обяснение за взривяването на Северен поток. Това е реалността. Тя изисква адекватно, отговорно отношение. Вместо това се появява Пикториус ,с напълно неадекватното си поведение и продължава да налива бензин в огъня. За съжаление това е Германия днес, това е Европа ! Ниско интелектуално ниво и масово оглупяване ! А глупостта не се лекува !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдам

  04 Март 2024 0:54ч.

  Русия може да оттегли подписа си под договора за обединението на Германия. След което това обединение става нелегитимно. Полша е другата страна, която също може да оттегли подписа си, макар че и само Русия е достатъчна. Но Полша също си има свои сметки. В Германия има сили, които с радост биха поели щафетата за доубиването на днешната ФРГ. Ако Путин не направи това, в отговор на всичките германски простотии в последните две години, грях му на душата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Германското правителство дължи обяснение, защото отношенията й с Русия, са пред непоправим разрив .

  04 Март 2024 9:47ч.

  Германия няма правителство. Германия е една голяма ОКУПАЦИОННА ЗОНА , колония. И следователно има колониални наместници, представящи се за "правителство на Германия". Следователно отношенията на Германия с Русия са функция на отношенията на Гуверньора на Германия с Русия, т.е. на САЩ. Ако САЩ разрешат отношенията да се подобрят, може и да се подобрят. Ако САЩ наредят отношенията да се влошат - влошават се ! Много е просто и няма нужда да се търсят сложни и завъртяни обяснения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  03 Март 2024 21:56ч.

  Начи на фирменото коледно парти се напих, наплюх шефа, опипах секретарката, повърнах на дансинга и колегите ме снимали?!!! Как може? И шефа ме уволни после. Как не го е срам?! Иска да ме дестабилизира като личност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Март 2024 22:15ч.

  Наистина, как може?! За уволнение са фотографът и Дядо Коледа - причината за партито.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каквото почукало това се обадило

  03 Март 2024 22:07ч.

  А Германия няма намерение никой да дестабилизира? Браво, върха на арогантността! Вие какво правите в Украйна, каква ви е работа там?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • абе на това му викат

  03 Март 2024 23:07ч.

  Опит за замазване, да се ограничи вредата. Още се нарича манипулация с вина, когато да те хванали в крачка, обвиняваш в нещо този , който те е хванал

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  03 Март 2024 23:17ч.

  Като гледам, какви идиоти управляват "градината на Борел" и в частност Германия, САЩ и Франция, все повече се убеждавам, че термоядренна война няма да ни се размине! Тези малоумници си въобразяват, че са безсмъртни! Има няколко народни мъдрости, които са подходящи за случая: "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло!" и "Като не щеш мира, на ти секира!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .....

  03 Март 2024 23:19ч.

  Аман от фашистка сган, тъпите шваби забравиха как се самозастрелваха накрая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  03 Март 2024 23:24ч.

  Този наистина е изветрял.Абе писториусе,не помисли ли,че това може би е добронамерено предупреждение.Кратуната ти може ли да осмисли,че ако руснаците популязират този запис,с какво още разполагат.Очевидно , мисленето не ти е силната част. Колкото за единството на германската нация,мисленето ти е пожелателно,защото всички събития говорят за обратното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванчо

  03 Март 2024 23:31ч.

  Бащата : Какви са тези три двойки днес, келеш Такъв! Иванчо : Тате, Путин е виновен!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Evg70

  04 Март 2024 0:20ч.

  .... Taка казаха по телевизията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  04 Март 2024 1:48ч.

  Пишкориус реагира като пияния от онзи виц, който се възмущавал, че излизайки кротко от кръчмата, изведнъж някой го настъпал по ръката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оле Отвори Очички

  04 Март 2024 1:58ч.

  Има и още един от серията, дето мъж се прибира неочаквано от командировка и сварва жена си на калъп със съседа и го пребива като куче след което го изхвърля на площадката на етажа а онзи става криво ляво, изтупва се и казва - Начи, комшу, правиш човек да не ти стъпи в къщата, начи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • слай

  04 Март 2024 5:04ч.

  +++++++++++++++++++++++++++++

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чичо Ваньо

  04 Март 2024 4:29ч.

  Помнете 9 май.Този път ще ви е за последно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • слай

  04 Март 2024 5:03ч.

  да, да, опитва се, да , не знам кой обсъжда удари по Кримския мост! Нещастници, само това ли можете? Да предизвикате ядрена война! Западния елит се оказа най-големия дебилитет на планетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 321

  04 Март 2024 5:34ч.

  Защо ли взривяването на СЕВЕРНИТЕ ПОТОЦИ не дестабилизира Германия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Владимир Иванов

  04 Март 2024 6:02ч.

  Пак , Путин в виновен ! Абе тоя човек само вини прави ! Аааааа ! Германци , обсъждат как да рушът и трепят , но Пътине виновен !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Виктор Путин му е пределно ясно дори за неговия закърнял кагебиски мозък

  04 Март 2024 7:36ч.

  че слезе ли един път от власт, ще си търси чарвата да ги навие на рибарска макара и ще пишти от болки дълго преди да умре, убит от децата, така както направиха с Кадафи, Пирински и Румен Петков. Комунистите обичат да умират само по книжките за деца, но всъщност най-обичат да убиват и да крият труповете, следа като са обрали всички пари и скъпоценности от тях- Цяла Русия е покрита с трупове на убити от комунистите, и леко заринати отгоре, образуват един вид ЧОВЕШКИ ДУШЕК върху който маршируват останалите живи РОБИ-ВАТЕНКИ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не е зле да отскочиш

  04 Март 2024 8:47ч.

  до някоя близка лудница ,така ти хлопа дъската че се чува на километри….. !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дефектор

  06 Март 2024 7:12ч.

  Да, Дефектор съм и когато дефектирах, издадох всичко най-секретно, което знаех и предадох всички майкрофилми, които бях снел, а на тях имаше наистина интересни неща за дъщерите на Късия цар, които са доста уязвими, дори с охраната си. Тази, която е академик, скоро ще бъде затъпкана с чепик, а другата любима дъщеря, с приятели ще наеба колективно във газа, а един хубав ден Късия Вова, всеки който пожелае ще го натакова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  04 Март 2024 8:24ч.

  Дачков каза при Карбовски, че на западняците мозъкът им е тотално изпран. Този е доказателството

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  04 Март 2024 9:06ч.

  Нищо различно от българските властници. Тука също не търсят вината на престъпника, а у този, който е изкарал на показ престъплението./ Кой е направил запис в къщата на мутрата в Банкя? Кой е записал разговора "Ало, Ваньо!" Та и този тлъст германец - Руснаците виновни, че изкарали записа, а не той и неговите подчинени войнолюбци, изпълнители на заповедите му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи