Борис Писториус: Въоръжените сили на Германия няма да могат да защитят гражданите при нападение

Борис Писториус: Въоръжените сили на Германия няма да могат да защитят гражданите при нападение

Министърът на отбраната на Германия призова спешно да се промени ситуацията в Бундесвера, съобщава ТАСС.

Сегашното състояние на германските въоръжени сили (Бундесвера) няма да им позволи да удържат отбраната в случай на нападение от потенциален противник. Това заяви ръководителят на германското министерство на отбраната Борис Писториус.

"Нямаме въоръжени сили, способни да отбраняват, които да удържат линията в агресивна, брутална война", цитира думите на министъра вестник "Билд". Според Борис Писториус Бундесверът не е в състояние да защити нито съюзниците от НАТО, нито собствените си граждани.

Писториус призова за спешна промяна на ситуацията. "Трябва да изпълним задълженията си към Алианса. Не сме правили това в миналото", призна той. Германските медии по-рано многократно публикуваха съобщения за недостатъците на материално-техническата база на Бундесвера. Предоставянето на военна помощ на Украйна допълнително изостри проблемите с оборудването на въоръжените сили на Германия.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ъхъ

    01 Март 2023 13:55ч.

    Нали сащ ги пази и те си плащат за това! За всеки случай да се приготвят за референдум за присъединяване към РФ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    01 Март 2023 15:02ч.

    " Гражданите на Райха " бързо ще оправят този недостиг !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същото и от нас - в Рамщайн има 130 000 американска армия!

    01 Март 2023 15:53ч.

    Нека те да ги пазят, ама от кого? ... Германия живя заедно като ФРГ и като ГДР щастливо със СССР в мир, сътрудничество, разбирателство и благополучие за германския народ!.... Малко не стигна на президента Тръмп да изтегли американската армия от Германия, че и от Европа обаче частната държава не позволи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    01 Март 2023 14:08ч.

    те и сега не гизащитават-биха ги с палки и водно оръжие по антик.видмитингите, не им даваха да използват общ. транспорт, измъчваха децата на училище с всекидневни тестове в носа, преследваха съдии и лекари, които бяха срещу ковид геноцида, даваха на корумпираните лекари по175 еврона игла-генна терапия, увеличиха смъртността с най-малко 20% в сравнение с минали години, преследваха децата и влизаха с полиция къщите, в които децата празнуваха рожденните си дни, забраниха им да пеят, играят, учат…а сега им втълпяват, че е нормално да си сменят пола, карат ги да говорят джендър, втълпяват им , че е нормално да ядат червеи, сравняват , хора, които ядат месо с порнография(АRD), слагат в управителни съвети на детски градини осъдени педофили, предизвикаха небивала безработица иинфлация - хляб за 6 ЕВРО!!!!, …и вероятно затова и немския народ не им вярва и е против войната……и срещу новата ЗЕЛЕНА ЗДРАВНА ДИКТАТУРА, която синергетиците в България ще въведат, толкова скоро, колкото получат необходимото мнозинство-парите са даденипредварително

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Респект !

    01 Март 2023 14:16ч.

    Синтезирано и достатъчно изчерпателно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво за анализа! Пандемичното споразумение на СЗО е античовешко!

    01 Март 2023 16:03ч.

    Новият световен ред във възход: Пандемичното споразумение на СЗО и какво означава то за световното население. ... Между 5 и 7 декември 2022 г. (WHO Director-General’s opening remarks at 3rd meeting of the Intergovernmental Negotiating Body (INB3) – 5 December 2022 (WHO Director-General’s opening remarks at 3rd meeting of the Intergovernmental Negotiating Body (INB3) – 5 December 2022) представители на държавите-членки се срещнаха, за да изработят глобално пандемично споразумение, което освен всичко друго предвижда ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ срещу коронавируса. ....... Очаква се споразумението да бъде подписано през май 2024 г. Критиците подозират, че това споразумение е първата стъпка към новия световен ред." ..... С диктатура и насилие ще налагат "красивия" нов световен ред, ай сиктир и на свободата и демокацията, с които ни проглушиха ушите. Как се създадоха тези сатрапи, как да му се не види и на комплекса за властничество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    01 Март 2023 14:10ч.

    Аlles kaput, Katarstrophe!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    01 Март 2023 14:15ч.

    Каква я втасахте, бе умници? Нали Нато щеше да ви защитава, а не вие него?! От поляците кой ще ви защитава, не Русия разбира се, какво да ги прави толкова хугенотски територии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каракочев

    01 Март 2023 14:27ч.

    След успешния мандат на фон дер Лайен, Бундесвера е в "превъзходна" кондиция. Сега се упражнява и върху нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    01 Март 2023 14:29ч.

    Този малоумник, взе че настъпи мотиката и получи паник-атака! Погледни картата на Европа, кой ще ви напада и за какво сте му, за да ви храни мангалите и украинците вместо вас!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    01 Март 2023 14:34ч.

    За какво им е армия, като се предадоха без бой?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mini69

    01 Март 2023 14:46ч.

    2035 година!Окопи пред Берлин руски войник вика "немец предай се" двама араби си говорят а,сега от къде да им намерим немци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосан

    01 Март 2023 14:46ч.

    Истината е, че направихте обществото джендъри!!!!! Дори приветствате победата на такива извратени филми на Берлинале!!!! С такова общество не е възможно да имаш армия!!! В България, поблема е идентичен. При официално проучване за възможно въстановяване на българската армия, е установено, че от десет донаборници само трима са годни за военна служба! За съжаление имаме болно поколение, което прави невъзможно въстановяване на армията!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако има ръководство

    01 Март 2023 16:49ч.

    Всеки ще стане годен! Започва се с физзарядка и студена вода след това с маркуча!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министър на отбраната

    01 Март 2023 14:50ч.

    Правил съм си труда да прочета по-подробно биографията на този човек и ще бъде полезно за аудиторията да споделя няколко събрани приказки. Произход от средната класа, потомствени членове на СПД. По орбазование е юрист, но сравнително бързо се отказва от кариера по право и се захваща с политика. Не открих никаква информация, че е продукт на специализирани мрежи от особени университети, нпо и др. подобни. Дано да е бил пропуснат и да е останал пощаден от безчовечните. Писториус изначално изглежда автентичен, открит, необлъчен и без преднамереност във възгледите и поведението. Е, германец! Още от студент се занимава с изучаване на руски език, не е враждабно настроен към Русия, но и фен не е! бил е член на някакво дружество за руско-германска дружба, което е разпуснато след началото на войната. Свързвам днешната му изява с една очаквано и адекватно говорене на един министър на отбраната. Неговата работа се състои именно в това: да се запознае и да проучи, да даде правдива и критична оценка на положението и да начертае пътища за бъдещето, а ако му стигне времето и получи подкрепа - дори да реализира проекти и програми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маке лове

    01 Март 2023 14:51ч.

    нот вар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    01 Март 2023 15:02ч.

    Германия има от какво да се страхува. Силни мартенски магнитни бури подлудявнт стрелката на компаса и славната украинска армия тръгва на запад,вместо на изток. Озверелите хохоли само два дни изминават разстоянито от Лвов до Варшава, някакви си 400 км. После пътят води към Берлин. Отпред Леопарди, след тях дресьори, клоуни и полски доброволци. Следва посрещане на Унтер дер Линден - снажни Бронхилди разнасят халби с бира. От деколтетата им стърчат, затикнати мужду гърдите им бели вурстове. Пей, сърце! Райхстагът бързо е покрит със синьо.жълт полиетилен и преименува на Върховна Рада. Гьоте и Шилер се оказват украинци. В библиетеката на Бон намират два неизвестни досега концерта на Бетовен за бандура и симфоничен оркестър - да композиторът е чистокръвен украинец, глух като повечето свои сънародници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    01 Март 2023 15:18ч.

    Вече започва да става ясно, защо всъщност Путин не бърза - просто бавно но сигурно разоръжава НАТО в Украйна... Така, ако се стигне до глобална война, европейците ги чака безусловна и бърза капитулация, защото оттатък Атлантика, САЩ ще имат други по-сериозни грижи - да се защитават от Китай... Но в крайна сметка, точно Западът разработи концепцията за водене на "война на изтощението" и тепърва ще бере плодовете на собственото си творение. Очертава се, че отново сметките им ще се окажат погрешни. Е, няма да им е за пръв път…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    01 Март 2023 15:59ч.

    Каква е тази глупост? Не могат себе си да защитят, нямат оръжие, ама каквото имат, го дават на другите? Тия са уникални. Започвам да разбирам Айнщайн за размерите на Вселената...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bu4iman

    01 Март 2023 16:22ч.

    Нема такива идиоти .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички са идиоти и им е платено с власт за това

    01 Март 2023 16:51ч.

    А реално и власт нямат, идиотите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    01 Март 2023 17:31ч.

    Американците от срах от нов реванш, за 20 години напълно джендъросаха германците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хасан

    01 Март 2023 18:01ч.

    Германките от "поканените" не можахте да защитите, а сега гражданите! От Азия и Африка.., тях ли ? Мушмул ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че по-голямо нападение от сегашното има ли?

    01 Март 2023 18:18ч.

    Гръмнаха ви потоците, направиха ви страна във военен конфликт, деиндустриализират ви със субсидии за немски фирми, дето искат да се местят отвъд Локвата, като ги профонвате от Германия с абсурдните енергийни разх8ди, какво още да ви нападат? А вие подскачате като пудели! Пфуй! Гаси световната икономическа сила! Слугинаж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи