Борис Джонсън се отказа от надпреварата за лидерския пост в Консервативната партия

Борис Джонсън се отказа от надпреварата за лидерския пост в Консервативната партия

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Бившият британски премиер Борис Джонсън се оттегли от надпреварата за лидерския пост в Консервативната партия, съобщи Ройтерс. Бившият финансов министър Риши Сунак е фаворит поста с гласовете на 170 хиляди членове на партията.

„Има доста голяма вероятност да се представя успешно на изборите сред членовете на Консервативната партия – и бих могъл в действителност да се върна на „Даунинг стрийт“ в петък“, заяви Джонсън, но допълни, че „през последните няколко дни за съжаление достигнах до заключението, че това просто не би било правилното решение как да постъпя“.

„Не можеш да управляваш ефективно, ако нямаш обединена партия в парламента“, каза той.

Джонсън така и не обяви официално кандидатурата си за лидерската позиция, но прекара уикенда в опити да убеди консервативните депутати да го подкрепят. В неделя той каза, че е получил подкрепата на 102 от тях - с 2 повече от необходимия минимум да се изправи срещу бившия финансов министър Риши Сунак, който е фаворит за гласовете на 170 хиляди членове на Консервативната партия.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Helleborus

    24 Окт 2022 8:38ч.

    Ами този другия чужденец как се казваше, Риши Сунак заема лидерски позиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    24 Окт 2022 9:39ч.

    басси порното, дето се случва във Великобритания... След човек на Ротшилд във Франция (Макрон - Rothschild et Cie Banque) сега идва човек на Рокфелер начело на страната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи