Борис Джонсън: Когато настъпи "умора от Украйна", трябва да продължим да бъдем с тях

Борис Джонсън: Когато настъпи "умора от Украйна", трябва да продължим да бъдем с тях

Британският премиер Борис Джонсън каза, че е жизненоважно Обединеното кралство да продължи да подкрепя Украйна, докато войната продължава, цитира думите му европейската редакция на американския вестник "Политико".

"Когато настъпи "умора от Украйна", е много важно да покажем, че сме с тях за дълго време и им предоставяме стратегическата устойчивост, от която имат нужда", каза Джонсън в събота, когато се върна от изненадващо посещение в украинска столица.

"Руснаците напредват сантиметър по сантиметър и за нас е жизненоважно да покажем това, което знаем, че е истина, а именно, че Украйна може да победи и ще спечели", каза Джонсън, който е изправен пред критики, че е пропуснал конференция в Северна Англия, за да пътува до Киев.

Второто пътуване на премиера в разкъсаната от война страна дойде само ден след съвместно посещение на френския президент Еманюел Макрон, германския канцлер Олаф Шолц и италианския премиер Марио Драги.

В изявление тази сутрин Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви, че е вероятно Русия да поднови опитите си за настъпление в Донецка област в Източна Украйна.


Източник: news.bg, "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    18 Юни 2022 15:26ч.

    Уфф, ако не е пък това британско разузнаване , да ни осведомява с препечатки за неща , които отдавна знаем, направо вече ще ни умре кучето, неосведомено от мъка. Отишъл и тоя като поклисар, да се осведоми от водоизточника, че му пропада нещо европейската колония в Изтока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    18 Юни 2022 15:46ч.

    Целта е ясна, да избиете колкото се може повече украинци, като ги хвърляте до последно в месомелачката ! Лъжене до последно че ще могат да победят Русия, а когато загубят всичко - просто няма да има кого да лъжете ! Ужасно глупави се оказаха голяма част от украинците, самоубиват се под подбудителството на такива като този палячо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немезида Никта Ереб

    18 Юни 2022 16:01ч.

    Добре, бе Борка, разбрахме, че ще се биете да последния украинец. Нищо ново. Хайде, връщай се на острова, че не се знае Путин докога ще търпи идиотските ви посещения при клоуна. Може вместо фалшива граната, до теб да избухне истински снаряд и после обяснявай (ако си още в състояние), какво си дирил в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борката се опитва да разпадне Германия, за да прибере западната част на ЕС и да си организира валутно-емисионна зона

    18 Юни 2022 17:50ч.

    Брюксел съдейства, доколкото може, но нещата вървят тегаво. Британия има нелоши шансове да се разпадне преди ЕС и Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия

    18 Юни 2022 22:19ч.

    Това плашило със сламената тиква сигурно последно ще разбере, че Украйна няма да победи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи