Борис Бонев: Скептичен съм към готвения кабинет от ПП-ДБ и ГЕРБ. Още няма решение за общ кандидат в София

Борис Бонев: Скептичен съм към готвения кабинет от ПП-ДБ и ГЕРБ. Още няма решение за общ кандидат в София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че е скептично настроен към готвеното правителство с подкрепата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Скептични сме към коалицията на ПП-ДБ с ГЕРБ, и то заради ролята на ГЕРБ в тази коалиция. Ние от "Спаси София" нито сме изявявяли желание, нито сме участвали в разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ и ние също бяхме неприятно изненадани от това, което чухме по телевизията. Но нашият скептицизъм идва от факта, че знаем как работи ГЕРБ. Това е партия, която твърдо не изпълнява своите ангажименти и когато ти каже, че навън вали, общо взето - носи слънчеви очила.

След като управляваха София 18 години, в което те имаха достатъчно време да докажат, че могат да решават проблеми и да се справят с корупцията, не мога сега да повярвам, че на национално ниво те изведнъж ще станат антикорупционери и истински европейци. Просто не го виждам.

Хубавото е, че много бързо ще си проличи дали този скептицизъм е основателен или не, защото темите, които са си поставили, трябва да започват много бързо да се изпълняват. Ако това не се случи, значи не е имало смисъл", посочи той.

Бонев изтъкна, че "Спаси София" няма да допусне управлението на столицата да бъде разменна монета на националната политика, а ако това се случи, "Спаси София" в такава конструкция просто няма да участва.

"Това е и приятелско намигване към ПП-ДБ - че подобен тип разговор не може да бъде воден с нас при никакви обстоятелства и дори при намек за подобна сделка достигне до нас, ние ще действаме своевременно", каза той.

Все още не е решено кой ще е общият кандидат за кмет на "Спаси София", "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Колебаем се между няколко имена като всеки би могъл да е кмет на София, но хубавото е, че работим и за управленска програма с конкретни приоритети", каза Бонев.

 

Източник: БНТ

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    04 Юни 2023 18:05ч.

    Направо предложете Жени Живкова за кмет или Владко.... какво се излагате със сина на средната номенклатура на ЦК този Терзиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джендър пропагандата заля спирките на градския транспорт с пълната подкрепа на Столична община

    04 Юни 2023 18:12ч.

    https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/dzhendar-propagandata-zalya-spirkite-na-gradskiya-transport-s-palnata-podkrepa-na-stolichna-obshtina/111193

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атеистът

    04 Юни 2023 19:54ч.

    Ето какво казва Библията по въпросът за човека, за мъжът и жената, и тяхното право да владеят над земята: „И Бог ги благослови и Бог им каза: Плодете се и се множете, напълнете земята и я обладайте, и владейте над морските риби, над небесните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.” Битие 1:28

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасета в космоса

    04 Юни 2023 20:23ч.

    Щом е скептичен , а не отвратен, значи е същата миризливка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все още не е решено кой ще е общият кандидат за кмет на "Спаси София", "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

    04 Юни 2023 20:55ч.

    Да не забравите да поканите и ДПС! Нали ДБ ще обсъжда и с тях конситуционна реформа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар / нали пише, напиши коментар /

    05 Юни 2023 1:44ч.

    Скептични са и хиляди граждани, коити в сту и пек 2020г. стояха по площадите с цел премахването на Боко- Банкя и сие от политиката. Но тези ,, зрънца" от ПП и ДБ дружно се прегърнаха с тях, че и чак се разцелуваха, по предлог за общото благо, ха ха. А то не били за общото благо, а най ми било от лакомия за власт. Но ще се задавят. Които се е събрал с герб, вече е на политическия смет. Да си спомним за РБ, да си спомним не с умиление, разбира се за така наречените Обединени ,, патриоти". Къде са сега всички тези субекти??? На боклука. Продават сливи за смет...Ето това го чака и ПП-ДБ...COMING SOON.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи