Борис Бонев с ултиматум към "Продължаваме промяната" заради постове

Борис Бонев с ултиматум към "Продължаваме промяната" заради постове

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Разпределението на председателските места на комисиите в Столичния общински съвет доведе до разрив между "Спаси София" и "Продължаваме промяната", които са част от коалицията "Обединени за София", издигнала Васил Терзиев за кмет.

Партийни нареждания

Причината е, че общинари от "Продължаваме промяната" получиха две председателски места в комисии, въпреки че по думите на лидерът на "Спаси София" Борис Бонев било редно предложените за постовете да си направят отвод.

Те обаче изпълнили нареждане на партийното си ръководство и не се отказали от постовете. "Призоваваме партийното ръководство на "Продължаваме промяната", спускащо решения на общинските съветници, да преосмисли поведението си…Не да решават вътрешнопартийни спорове и амбиции", заяви Борис Бонев, докато до него стояха останалите 7 общинари от партията.

Той избегна журналистическите въпроси, но на питане какво ще се случи, ако от ПП не се вслушат в призива, Андрей Зографски от "Спаси София" отговори: "И ние ще преосмислим нашето решение". От думите му излезе, че става въпрос за решението за коалицията между партиите.

"Редно беше да си направят отвод"

В четвъртък общинарите прегласуваха разпределението на комисиите към СОС. При това гласуване групата на ПП-ДБ и "Спаси София" получи две председателски поста - на Цветелина Заркин и на Димитър Шалъфов. И двамата са от "Продължаваме промяната". Бонка Василева от "Демократична България", която също беше номинирана за председателски пост, си направи отвод.

"Редно беше всички да си направят отвод. Благодарим на "Демократична България", които го направиха", коментира Борис Бонев. Добави, че формацията му никога не е била жадна за власт и че няма как "Спаси София" да приеме връщането на ГЕРБ на власт с помощта на "наши опоненти или партньори".

От "Спаси София" неведнъж са заявявали, че ако коалиционните им партньори по някакъв начин работят с ГЕРБ, то партията му ще напусне общата група в съвета.

Позицията на "Продължаваме промяната"

Съветниците от "Продължаваме промяната" бяха напуснали залата на общинския съвет преди изказването на "Спаси София" и не коментираха ултиматума на коалиционните си партньори. По-късно от ПП изпратиха позиция, в която не се казва нищо за отказ от председателските постове, а заявяват, че ще продължат да правят всичко възможно, за да оправдаят доверието на гласоподавателите и да защитят интересите на софиянци. 

"На последните две заседания на СОС се видя ясно, че новото скрито мнозинство ни отреди ролята на опозиция – решение в пълен противовес с гласовете на избирателите. Независимо, че хората категорично показаха волята си на последните местни избори, а именно да се прекрати феодалното управление на София от досегашната власт в лицето на ГЕРБ - останалите политически групи в СОС подмениха вота на гражданите и създадоха свое икономическо мнозинство. Общинските съветници от "Продължаваме промяната", като част от една отговорна политическа формация, ще продължим да правим всичко възможно – с или без мнозинство, за да оправдаем доверието на гласоподавателите и да защитим интересите на гражданите на София", пише в позицията на формацията. 

Източник: mediapool.bg

 

 

Коментари

 • Ghost

  22 Фев 2024 17:04ч.

  Просто Пеликани. И с Бонев за постове се изпокараха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  22 Фев 2024 20:06ч.

  Сложната международна обстановка, плана за възстановяване и инфлацията на подкупите са причините за разрива !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Али Луя

  22 Фев 2024 17:11ч.

  ПП върти на СС хомосексуални номера. Миличките са инвестирали в образованието си, в меки социални умения, визии са творили, корупцията борили и накрая това. Много, много разочароващо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тряс

  22 Фев 2024 17:14ч.

  Ахахахаха, Борката пак го прецакаха ортаците, това да му е обеца на ухото! Друг път да не прави ортаклък с изпечени мошеници и лъжци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Том Сойер

  22 Фев 2024 17:23ч.

  Педал ски крамоли...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Танас

  22 Фев 2024 17:26ч.

  Еййй, всички станаха много големи, всички ултиматоми почнаха да поставят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  22 Фев 2024 17:40ч.

  И сега ще се прекръстят на "Заеби София", а коалицията на "Наведени за София"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сим

  23 Фев 2024 0:03ч.

  Никаква София не ги интересува, а само далаверата. Цялата работа е кой ще отмъкне по-голям кокал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи