Борис Бонев: Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да има, само разговори за политики и за председател на СОС

Борис Бонев: Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да има, само разговори за политики и за председател на СОС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Нищо не се е променило. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим. Ще водим разговори за политики", заяви Бонев. "Към момента не сме чули аргументи по същество защо моята личност е неподходяща за председател", посочи той. 

По думите му, няма повод за вкарване на напрежение в невъзможността да се избере председател. "Дори и на национално ниво, когато конфигурацията е доста по-ясна, това отнема време за разговори. Нищо притеснително не се случва. За момента няма теми, които да пропаднат, ако СОС не работи. Следим внимателно всички срокове", посочи той.

Бонев допълни, че е нормално най-голямата група да излъчи председател на СОС: "Няма партия, която ако беше в нашата позиция, щеше да сметне, че е нормално да подкрепя или издига кандидат на друга формация. Това е демократичният процес". 

Разговорите с партиите ще бъдат за политики, както и за председател на СОС, посочи Бонев. 

От проведените дотук разговори пък станала ясно следното:

"Има огромно препокриване на ниво политики. Някой би казал, че в една демократична и цивилизована държава това е необходимото условие, за да се постигне управляващо мнозинство. Явно обаче, че това не е достатъчно".

До следващото заседание на 30 ноември, ПП-ДБ-СС ще се опита да установи какви са "реалните искания" на партиите, така че работата на общинския съвет най-накрая да се отпуши.

"Призоваваме за разум. Полагаме всички усилия в един демократичен процес - с покани към останалите групи за разговори", каза Бонев.

"За разлика от блокажите, които се случват в Парламента, когато няма избран председател, тук имаме избран и встъпил в длъжност кмет и работещи 24 районни кмета. Работата за София не спира", обясни той. 

Източници: dnes.bg, OFFNews.bg

 

 

Коментари

  • malart

    20 Ное 2023 15:50ч.

    Айде, разберете се и изберете на Дидо Бонев "сестрата"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към момента не сме чули

    20 Ное 2023 16:25ч.

    и аргументи по същество защо твоята личност е подходяща за председател! Koето, несъмнено, е по-важно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, Балонефффф сал галасувъниту

    20 Ное 2023 16:41ч.

    ришавъ при димнукрациата кой кум и кой сват и што ни си ръскаръш личнустъ дет ни я искъ мнузисвоту!?!?!? Фалети ма уста ма сал с уста никуй ни стаа компотентен бе!!!!! И кви са твойти пултики дъ чуйм. Штот усвен мераци за влас друу ни са види. Там дет плу нъ пуръзиа сичку што ни е пъпъдъбъ ся ноооооу жа тряъ дъ мажиш и лижиш и пак няъ стани твойтъ ралтъ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С труднопроизносимото име Адевале Адейемо

    20 Ное 2023 17:41ч.

    Министерството на правосъдието на Руската федерация заведе дело във Върховния съд за признаване на ЛГБТ движението за екстремистко и забрана на дейността му в Руската федерация. https://zavtra.ru/events/lgbt_v_rossii_priravnyayut_k_ekstremizmu_30_noyabrya_dolzhna_bit_postavlena_zhirnaya_tochka

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evg70

    20 Ное 2023 18:34ч.

    Нагъл нарцис

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    20 Ное 2023 19:20ч.

    Няма да има разговори с ГЕРБ за коалиция. Разговорите ще бъдат за не-коалиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    20 Ное 2023 20:53ч.

    Тоз пиниз: ,, Коалиция с ГРОБ - Йок, ама разговори за "политики" ( разбирай далавери ) с ГРОБ - аферим, машаала вече е изпробван с печално известните ,,Сглобка" и ,,НЕкоалиция". Ми, май пак ще излъжат така или иначе дебилните си избиратели. Но, както казва Асена : ,, .... Да го духат бедните ... "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи