Борис Бонев: Хаосът с почистването е плод на активен саботаж

Борис Бонев: Хаосът с почистването е плод на активен саботаж

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Активен саботаж от страна на фирмите видя общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев в почистването на улиците след снега от паднали клони на дървета. По думите му директори се оказали в отпуск, липсвала техника -  вишки и триони.

„За миналата година „Зелени системи“ са обработили 200 сигнала за паднали клони сега само за 24 часа говорим за няколко хиляди сигнала. Техниката не е достатъчна, за да се справим с това природно бедствие при толкова много листа по дърветата да падне мокър сняг. Отделно имаме сигнали за активен саботаж за част от фирмите“

„19 фирми имат договор за поддържане на зелената система на София и всяка една от тях работи по различни правила. Това е само част от причината за хаоса на София. Информацията е много. 17 млн. лева вече са дадени на тези фирми. Единствената наложена глоба е била само една за 15 000 лева. Видяхте, че вече е наложена глоба от 150 000 лева“. Това заяви общинският съветник  от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев в предаването „Лице в лице“ по бТВ и показа разпределението на фирмите в града.

„Това е „детелината“ на бул. „Цариградско шосе“ при алея „Яворов“. Всеки един цвят показва различен договор и различна фирма, която се грижи за зелената система. Това е хаосът – 19 фирми и договори има за поддръжка на зелената система на София с различни правила, санкции и форми на контрол. Това е само част от хаоса, който разкриваме. Директори на фирми се оказаха в отпуск. Липсва техника. Договорено, че фирма трябва да има две вишки и пет електрически триона, но вишките ги няма“, коментира Бонев.

През последните три седмици нашата група направи всички усилия, за да намерим подкрепа в Столичния общински съвет (СОС) и той да заработи. Всеки път имаше претенции за формата на срещите. Абсолютен хаос, защото другите нямаха представа какво искат да постигнат. Единствени искахме да намерим допирните точки, за да може СОС да заработи. Затова решението днес беше да не издигаме кандидат за председател. Дадохме им възможност те да си изберат. Видя се, че когато аз не участвам също не може да се избере председател. Очевидно аз не съм пречката.

„Моят призив е всички партии да загърбят политическите си сметки и да дадат шанс на СОС да заработи“, обяви той.

„Отговорността е на всички 61 общински съветници да си изберат председател. Ако не го направят, явно искат да не се вадят кирливите ризи на предишното управление и да започнем да решаваме проблемите на града“, добави Бонев.

Лидерът на „Спаси Софи" подчерта, че за него принципната позиция е да разбере дали имат допирни точки по политиките за София. „Оказа се, че темите, по които се разминаваме, са много малки. Нямаше аргументи срещу моята личност. Аз бих попитах кога се е зародило това недоверие към мен, когато показахме всички недъзи на предишното управление ли? Ние дадохме такава заявка с разкриването на злоупотребите с осветлението на София, ремонтите и т.т. Ние призоваваме, дайте ни този шанс, за да се опитаме да извадим София от дупката, в която се намира“, каза Борис Бонев.

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • Търси активен

    30 Ное 2023 19:09ч.

    па дори да се казва Съботен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    30 Ное 2023 19:58ч.

    На това хлапе още млекото му е по устата. Нищо не става от него

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ся кфо?

    30 Ное 2023 20:08ч.

    'ше 'земе да излезе права Григорова за столична община, фирмите, договорите и концесиите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борис Бонев: Хаосът с почистването е плод на активен саботаж

    30 Ное 2023 20:28ч.

    Хахахахаха, този прийом за оправдание е типичен за некадърниците, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    30 Ное 2023 20:42ч.

    ...повечето вишки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    30 Ное 2023 20:45ч.

    ...повечето работещи около проблемните дървета вишки, които днес видях из София, бяха обозначени като "вишки под наем"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марчелло Дръмбозов-Хауерщайн

    30 Ное 2023 21:17ч.

    Абе, колко струва наема на една вишка за ден? Питам, щото, като гледам каква измет се е събрала в софето, лампите по цариградско шосе май няма да стигнат. Ще трябва да се наемат вишки, автокранове и квото още там може да свърши работа на Народния съд. Пак разходи, ма'аму стара. Дано са ги предвидили в огромния софийски бюджет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владигеров

    30 Ное 2023 22:18ч.

    Ако имаш желание, ще намериш и начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мис Бони обвини Дядо Боже в саботаж!

    30 Ное 2023 22:54ч.

    Изсипал сняг на талази, щото е путинист и така попречил на Мис Бони да стане началство! Никаква емпатия към беззащитното нежно създание! Отивам в банята да ридая тихо и напоително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изумен

    30 Ное 2023 23:37ч.

    Идиот....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, няъ съ пуашити

    01 Дек 2023 0:14ч.

    Терзидесееффф ша упрегни фъмилиата и себе дори и сичку шса раскрий. Распитити штели да са водат у мазету на упштинътъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    01 Дек 2023 1:42ч.

    Имам един въпрос. Сериозно питам- абе тоя сияен идиот Бонев няма ли кой да го въдвори някъде далеч от нормалните хора,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    01 Дек 2023 1:44ч.

    далеч от нормалните хора, бе!? То хем нагло, хем тъпо, хем просто, хем некадърно и на всичкото отгоре- саботаж!? Верно ли ма, Бориске сладка и ненагледна, снегът е нещо невиждано за България през НОЕМВРИ!? Наистина ли!? Ей. Ще почна да пия тежки транквиланти от такивата. Да знаете. На ръба съм. Не е истина. Саботаж. А пък аз съм Василиса Прекрасна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    01 Дек 2023 3:28ч.

    неделя вечер за осем часа обиколки и над двеста километра в софия видях само две камиончета на снегопочистването които се правеха че ръсат нещо пътищата бяха на стъкло а пътя към бистрица беше бетер писта за бобслей , СЪБОТАЖ СИ БЕШЕ АМА БОНЕВОТО Е ТОЛКОВА ТЪП ЧЕ ЧАК СЕГА ЗАПОЧНА ДА ЗАВДЯВА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Техниката не е достатъчна, за да се справим с това природно бедствие

    01 Дек 2023 8:26ч.

    Няма измислена техника за справяне с бедствието, което ВИЕ САМИТЕ представлявате... Е, има такава техника, ама е военна. Не е е демократично някак си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГражданинНаРепубликата

    01 Дек 2023 8:34ч.

    При предишните насправянето не е саботаж, а некадърие. Хоп сега е саботаж. И как 19 договора е проблем. Ако беше 1 договор с озеленителна фирма, а ама то е картел, храниме на някой човек. Нали това е конкуренция повече фирми и се конкурират. Иначе 1 фирма в нея само на Бонев братчеда и той раздава на подизпълнители работа. Вечно оправдание на рекетьора. Така му е целият бизнес от 15 години. Мрънкане като просяк срещу някакво проблемче, докато не му дадат парички и власт и позицийка и после млъква все едно проблема е решен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    01 Дек 2023 9:43ч.

    Значи, аз мисля, че тавариш Путин е виновен, тоз сняг кой мислите го навя насам. Затова, моля не обвинявайте умнокрасивите, те знаят и могат всичко, а като махнат паметника вече съвсем всичко ще се нареди, в София няма да вали сняг, ще берем мандарини и те така....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен и бесен

    01 Дек 2023 11:09ч.

    Педалите са най-зависимите, непредсказуеми и страхливи типове и поради това не трябва да припарват до власт и държавни средства, а у нас те са завладяли всичко-МС, НС и СО. Да не се чудим защо потъваме скорострелно, изчезват много милиарди и ни задлъжняват с още повече милиарди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи