Борис Бонев: ГЕРБ са отговорни за заледените тротоари в София

Борис Бонев: ГЕРБ са отговорни за заледените тротоари в София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Само в петък през УМБАЛСМ "Пирогов" са били приети над 320 души, които са пострадали при падания на заледени тротоари в София, съобщи БГНЕС. От тях 50 души са настанени за трайно лечение в болницата. Най-честите травми са на китка, рамо и подбедрица.

Данните, при това само за ден, не са изненада, тъй като на много места тротоарите остават непочистени от леда. Същото важи и за много от жилищните кооперации, пред които продължава да е заледено.

В борбата със заледените участъци в столицата по неволя се включиха и гражданите, които тук-там ръсят със сол заледените участъци.

"Падна пред мен едно момиче, едва стана, после се чудим защо толкова много хора ходят в "Пирогов", каза столичанин.

Най-големи заледявания се образуваха в малките улички и подлезите.

Общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев посочи като главна причина за проблема пропуски в договори на почистващите фирми, които са сключени от предишното общинско ръководство (б.ред. - когато кметът и общинското ръководство бяха под контрола на ГЕРБ).

"В сключените от ГЕРБ договори има съществени пропуски, а именно:

- НЯМА упоменат час на приключване за почистване на тротоарите, както и в каква последователност да се чисти. Т.е. за разлика от изискванията за спирки до 7:30 ч., при почистването на тротоарите може само да се възложи то да започне, но няма краен срок за приключването му.

Отделно в Наредбата не е формулирано точно определение за конкретната площ пред търговските обекти, която трябва да се почисти от тях самите, както и понятието за прилежаща площ към жилищни сгради и кооперации.

Затова в момента се подготвят нови технически спецификации към новите договорите, които да урегулират тези дейности", написа Бонев в профила си във "Фейсбук". Той припомни също, че всички собственици, ползватели, лица, които фактически владеят или държат недвижими имоти или части от тях, са длъжни да почистват тротоарите и площите пред входовете на сградите, дворовете и т.н.

Бонев посочи също, че от 9 до 11 януари са почистени 170 дка спирки с ръчно разпръскване на сол, 96 дка спирки ръчно от сняг и лед, 1900 дка тротоари, площади и велоалеи с разпръскване на сол, 1144 дка тротоари, площади и велоалеи ръчно от сняг и лед и 161 дка механизирано от тротоари и площади.

Източници: segabg.com, bgonair.bg, dnes.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Две нахилени крадливи педалчета ни гледат от снимката

    14 Яну 2024 15:53ч.

    Май са се сетили как могат да крадат и без капак на СОСиерата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 14 Яну 2024 15:53ч. Две нахилени крадливи педалчета ни гледат от снимката

    14 Яну 2024 18:39ч.

    Хюбрис?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи

    14 Яну 2024 16:00ч.

    Значи сега чакаме да направят техническата спецификация и тъкмо стане готова и то дошла пролетта. Гербаджиите бяха крадливи, ама и "без техническа спецификация" някак се разбираха с фирмите. А това тука обяснение е класическо оправдание и протакане с цел печелене на време, че уж другите са виновни. А сега като не се плаща за това нещо (както беше при сагата с НЕпочистването на снега и падналите колони) се прибират едни пари без да има грам вложен труд. Крадци като предишните, но сега с изобилие от меки китки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Група гнусни педали

    14 Яну 2024 16:41ч.

    Тия на снимката могат да бъдат и по-нагли. Млади сестрички са, времето е пред тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    14 Яну 2024 16:42ч.

    Тея двамата и квартална баничарница не могат да управляват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо така

    14 Яну 2024 17:13ч.

    Чудя се защо Бонка се превръща в главен медиен герой и ръси мозък наляво и на дясно! Не е за нея, не и се отдава, мъчи се горката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 14 Яну 2024 17:13ч. Чудя се защо Бонка се превръща в главен медиен герой и ръси мозък наляво и на дясно! Не е за нея, не и се отдава, мъчи се горката!

    14 Яну 2024 18:41ч.

    Бончето и подобните ѝ са сега на мода. За справка външното и министър-председателя ето на велика Франция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тротоарите нямат значение

    14 Яну 2024 17:41ч.

    Важното е, че управляващите талибани нарязаха Паметника. С това проблемите на София се решиха изведнъж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    14 Яну 2024 17:46ч.

    Значи, когато е на лице някакъв успех си го приписваме на себе си, а при неуспех не! Това много ми напомня на оня виц от времето на соца за "трите писма на директора"?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    14 Яну 2024 18:08ч.

    Бончеее, внимавай всички тези пострадали сега да не заведат съдебни искове срещу Вас, че има да плащате .... поне половин милион!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    14 Яну 2024 18:17ч.

    кои е кмет на люлин аз не познавах стария сега не съм виждала новия защо не се среща с хората в големите търг вериги където се събират много хора всеки да каже какво мисли за развитието на раиона

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вместо да почисти улиците, кметът на район „Витоша“ от ПП-ДБ се зае с литературен конкурс

    14 Яну 2024 18:40ч.

    Вместо да почисти улиците, кметът на район „Витоша“ от ПП-ДБ се зае с литературен конкурс https://tribune.bg/bg/mrezhata/vmesto-da-pochisti-ulitsite-km/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аман от п€д€р@стии

    14 Яну 2024 18:53ч.

    Там, където не е почистен, а само отъпкан снега, заледяването не е гладко като ледена пързалка, и съответно има по-малко подхлъзнали се, паднали и пострадали пешеходци! Политиканстващата шайка от клепто-партийци първо нарочи гражданите-данъкопладци, че не били почистили снега по тротоарите и почнаха репресивно-рекетьорски да глобяват! А сега почнаха едни с други да се обвиняват за това, че почистените гладки тротоари били заледени и хората се хлъзгали и падали?! И винаги държавните / общински и партийно-рекетьорски чиновници и клепто-управници са безотговорни, безнаказани, че и несменяеми в луксознитв си безотчетни служебни лимузини!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    14 Яну 2024 18:57ч.

    бонбонев, колкото и да се хилиш, като тия от Раднево, само глупаци могат да ти вържат! Същите глупости дърдореше и боко тиквата!!! Аман от идиоти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любчо

    15 Яну 2024 20:07ч.

    Тия само бой ще ги оправи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи