Борецът срещу корупцията на "Капитан Андреево" напуска "Промяната", разочарован от Кирил и Асен

Борецът срещу корупцията на "Капитан Андреево" напуска "Промяната", разочарован от Кирил и Асен

Недоволство в редиците на Промяната доведе до напускането на един от най-активните ексдепутати в "Продължаваме промяната" и бивш. зам.-министър на земеделието - Иван Христанов.

Той напуска партията и няма да бъде в листите за следващите извънредни парламентарни избори, съобщи доскорошният народен представител от ПП Венеция Ангова пред бТВ. 

В последния ден на 48-то Народно събрание Христанов публикува видео във Фейсбук, в което говори за разочарование от партийните лидери. 

Според него финалните декларации на лидерите на парламентарните групи при закриването на 48-ото Народно събрание са показали неспособност да бъде чут "гласът на обикновения българин на селото и на града". По думите му това е бил парламент, който не е излъчил нито един лидер, и в което е доминирал езика на разделението и омразата. 

"Какво е бъдещето оттук нататък? Имаме нужда от политически лидери, които могат да създават обединителни каузи. Каузи, които да бъдат чути от целия народ и да привлекат неговата енергия. Аз посвещавам бъдещето си на този политически разговор и на българската мечта. И ви моля да го направим заедно. Благодарим ви", каза вчера Иван Христанов.

"Той ще следва своите амбиции в личен порядък. Христанов даде своя принос за каузата на "Продължаваме промяната", обясни Венеция Ангова пред бТВ.  

Към този момент няма внесена от Христанов декларация за напускане към Управителния съвет, уточни Ангова.

Христанов стана известен с атаките си срещу частната лаборатория на "Капитан Андреево", която обслужваше т.нар. "златен гьол" за фитосанитарен контрол и срещу Българската агенция по безопасност на храните. 

Според него БАБХ бездействала на границата, а конкретни нейни служители пречели на делото на държавата срещу частната лаборатория на "Капитан Андреево" и умишлено го саботирали.

По информация на Трибюн една от причините за напускането на Христанов е настояването на Радостин Василев да заеме мястото му като водач на листата на “Промяната” в Плевен.

"Ние сме сбор от сбодни хора и когато един член на ПП реши, че не е най-доброто нещо да бъде с нас, има право да напусне, коментира Кирил Петков и поясни "Г-н Христанов избра да не бъде повече в нашите листи и това е негово право".

 

Източници: "Епицентър", бТВ

 

Коментари

  • Отвратен

    05 Фев 2023 12:19ч.

    И що тъй?! Такива умни, красиви, образовани от външните ни "благодетели" ... Да не ги харесват, как може!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото вече идва на мода

    05 Фев 2023 12:33ч.

    Старото НДСВ, явно там ще се налива вот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В личен план

    05 Фев 2023 14:02ч.

    Иван Христанов се е доказал . Публично известен е спортния и бизнес пътя му. Това което конкретно направи като заместник министър за мен е съвсем обосновано . Не само заради приходите за фиска , но повече заради качеството на храната , която се внася. Така че , моите уважения. И е разбираемо оттеглянето му от ПП, които правеха обратното - газа вместо по договора с държавата , тръгна през разни комисионери и виждаме резултата. И не само с газа е ставало така. Тепърва ще излизат други пикантерии за милиони. Пропадаща държава заради пропаднали хора във властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно ли

    05 Фев 2023 23:01ч.

    Доказаните хора не се бутат във властта освен ако имат материален интерес. Става въпрос за пари! Много пари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    05 Фев 2023 19:23ч.

    Кораба потъва ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи