Борещият се за външен министър Денков не можа да отговори на въпрос за интеграцията на Балканите на пресконференция с Дейвид Камерън (видeо)

Борещият се за външен министър Денков не можа да отговори на въпрос за интеграцията на Балканите на пресконференция с Дейвид Камерън (видeо)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министър-председателят акад. Николай Денков не можа да отговори на журналистически въпрос за политиката на ЕС по отношение на Балканите и опасностите от нова дестабилизация в нашия регион в присъствието на Дейвид Камерън.

По време на днешната съвместна пресконференция на британския външен министър Дейвид Камерън, българския премиер Николай Денков и външния министър Мария Габриел в Гранитната зала в Министерския съвет, премиерът се затрудни да изрази отношение за ситуацията в Сърбия, Косово, Черна гора и Босна от гледна точка на рисковете за сигурността.

Денков се опита да обясни, че не разбра добре въпроса, но седящата до него Мария Габриел своевременно взе думата и отговори детайлно на журналистическото питане.

Журналист: Смятате ли, че Западът отново не подценява великосръбските проекти на Балканите и не подценява ли опасността от нова дестабилизация, имам предвид случващото се в Косово, в Черна гора, в Босна, опитите за дестабилизация на Македония?

Денков: Какъв е точно въпросът? 

Журналист: Дали Западът отново не подценява великосръбските проекти на Балканите?

Денков: Не мисля, че е подходящ въпрос в този контекст.

Габриел: Не мисля, че някой от нас подценява ситуацията. Следим я изключително внимателно, винаги сме казвали, че ние сме "за" европейската интеграция на Западните Балкани, но с основа за принципа на собствените заслуги. Знаете, че когато говорим за европейската интеграция, има фундаментални принципи, които трябва да бъдат спазени. Мисля, че тук България ще остане вярна на ролята си да е член на ЕС, който подхожда внимателно, заради ясните теми за нас, каквито са защитата на българските общности в този район и начинът, по който се формира политиката в европейски план.

Все още продължават преговорите между Денков и Габриел за поста външен министър след ротацията, която трябва да се случи на 6 март. В коалиционното споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ е записано, че Николай Денков трябва да остане министър на образованието, а Мария Габриел - премиер и външен министър.

През седмицата стана ясно, че Денков не е доволен от този вариант и държи да поеме външно министерство, за да може да пътува зад граница. 

Преди ден премиерът обясни, че въпросът за името на следващия външен министър не е решен, но преговорите с Мария Габриел за бъдещия ротационен кабинет продължават без напрежение. 

"Ние с г-жа Габриел имаме абсолютно ясно насочена външна политика, която няма разлика между нас двамата. Но това, което е важно, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните партньори, за да може, когато има дискусия, да се чуват съответните мнения", коментира министър-председателят.

На въпрос кога се предвижда да приключат обсъжданията с Мария Габриел относно състава на ротационния кабинет, премиерът отговори:

"Ще видим как ще се случи. Това, което е фиксирано, на 6 март нашето правителство ще подаде оставка".

Източници: epicenter.bg, dnes.bg

 

 

 

Коментари

  • Ghost

    14 Фев 2024 19:09ч.

    И кво? Май Камерън е тук да ни назначи външният министър, инак другото е бля-бля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    14 Фев 2024 19:38ч.

    Мария като се огледа в огледалото вижда отражението на Боко и внимава в картинката !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросът е некоректен, Денков има основание да не отговаря на такъв въпрос

    14 Фев 2024 22:25ч.

    Журналистът взема страна и неправомерно обвинява Сърбия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 22:25 ч. - И ние смятаме същото

    14 Фев 2024 23:14ч.

    Какви "великосръбски проекти" бръчат из главата на журналиста, освен ако не е от соросоидните медии. Столицата на Югославия беше Белград и федеративната република се управляваше на ротация (ееехеехе, каква разлика между демократичната и успешна за народите ротация на СФРЮ и 75 години по-късно у нас пагубна) та всичките съюзни републики участваха в управлението на федерацията и държавата необвързана, абе, моделът на техния социализъм беше по-интересен. И днееееес, заради чужди нахални далечни извънбалкански интереси, които внесоха интриги, напрежение и омраза, балканските народи се изпокараха и изпонабиха, за да бъдат подчинени. За чужд кеф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само ми кажи

    15 Фев 2024 0:04ч.

    Какво може да каже денков по въпроса?Като е некоректен този въпос,защо мария габриел може да отговори на него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    15 Фев 2024 10:28ч.

    Да, голяма борба е ПърДенков да остане с ключов пост в схемата на уродливата Сглобка, която наглосаксонци и кравари са ни спретнали и реализират чрез Посолството, защото въпросния молец е точния полезен идиот на каишка, който може да прокарва колониалната политика на Господаря.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    14 Фев 2024 19:12ч.

    Емигрирайте и я оставяйте тая територия, тя е свършила.Не ви ли е ясно?Една бутафория, една свинщина ви е заляла. Едно безразличие. Който остане в колонията го чака много тежка съдба.Ако нямате милост към себе си, за децата си помислете.Емиграция от тая територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kan Kan

    14 Фев 2024 19:20ч.

    Ми аре разкарай се и ти! Въобще кво те вълнува тая "територия"? За кво си ми седнал да пишеш по някви "колониални" сайтове, а не си гледаш децата в емигрантския ти рай?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pepita

    14 Фев 2024 19:35ч.

    Яре,българин ли сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ярето недоклано да знае,

    14 Фев 2024 20:25ч.

    че България е земя защитена от Бога. Когато започне голямата война в Европа, България няма да пострада така, както ще пострадат британските и западноеврогейските лицемери в скапаните си държави от запада. Затова баба Ванга е поръчала българските деца в чужбина да се върнат в България до 2025 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Фев 2024 21:15ч.

    Приятелю, Как може да ни призоваваш да напуснем тази райска земя и да я оставим на тези мръсни еничари да я раздадат на всякаква измет? Аз никъде не желая да отида! Ходил съм в няколко западноевропейски страни, но не желая да живея в тях, макар, че градовете им са по-лъскави и по уредени от нашите! Аз обичам България и желая да живея и умра в нея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яре,

    14 Фев 2024 21:44ч.

    разбрахме, че си щастлив в емиграция, но ние сме решили да изстрадали до край неволята на българина тук, в нашата красива Родина. Безсмислено е да повдигаш повече този въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойет

    14 Фев 2024 22:02ч.

    И къде ще отидеш бе, брат. Днес се разхождам из един баварски град и не можах един немец да срещна, само джагал по улиците, все едно си в Столипиново

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емигрантите не бива да бъдат допускани да посещават територията безплатно

    15 Фев 2024 9:19ч.

    Трябва да внасят на депозит кило злато или неговата равностойност във валута, която ще надживее ЕС и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В края на краищата

    14 Фев 2024 19:12ч.

    Интеграцията на Западните Балкани в ЕС е въпрос на ЕС не на брекзитнала Великобритания, не ли? Прилича двамата ни кандидат външни министри да се явяват на интервю за работа, не на някакви дипломатически преговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти къде бе?

    14 Фев 2024 19:19ч.

    Баце е изпратил мисирка провокатор, за да натрие носа на плъшока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • +++

    14 Фев 2024 19:44ч.

    Това е добро! Разсмя ме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, може и тъй да е (14 Фев 2024 19:19ч.), но

    15 Фев 2024 9:31ч.

    тоз ментак на снимката си мисли, че външен министър е като да станеш фалшив академик. А това е толкова просто – пишат те съавтор тук и там, пащаш за публикация тук и там, избират ти жури от добри хора за които професионалния морал е „врата у поле“ - и готовооооо. На тоз само като му се чуят приказкат пълни с празни мисли, трудно е да се приеме за учен, камо ли за академик. Не бива да се споменават вредите, които сътвори за висшето образование. Така че вън от политиката и образованието на страната ни, ако ще остане малко надежда за бюдещето й. Тоя не става за нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 19:22ч.

    Камерън ще каже кой ще е министър на външните ни работи. Явно не е вътрешна ни работа. Тъй де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Фев 2024 21:34ч.

    И аз мисля, че Камерън ще ни избере външния министър! Зависи, кой колко ще им обещае да раздаде от България. Иначе до сега в Историята на Третата Българска държава не сме имали такова предателско правителство и такъв Парламент обслужващ чужди интереси! Дори, когато през 1941 г. ставаме член на Оста и съюзник на хитлериска Германия, нашите депутати си правят сметката с помоща на Германия да върнат откъснатите земи от нашите съседи населени с българи след Ньойския договор! В тоя смисъл те имат някакво оправдание и патриотичен замисъл, докато сегашните управляващи еничари с всяко свое действие причиняват огромни щети на страната ни, само и само да не влезат в списъка "Магнитски" или да се докопат и откраднат някакви обществени пари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    14 Фев 2024 22:33ч.

    и затова сме обявили война на САЩ и Англия, парламентаристите станали на крака с аплаузи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    14 Фев 2024 19:34ч.

    Още един Цезар, моля. Не, не салата Цезар, а руски корабъль. Ще рече - подводен корабъль. Айде на хаирлия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 19:36ч.

    Руснаците не ги мисля. Ще построят друг. Или подводница. Ние няма как да съберем читав министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    14 Фев 2024 19:38ч.

    "Детайлният отговор" на габриела се състои от общи приказки. А "защитата на българските общности" никаква я няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Фев 2024 20:21ч.

    Тъкмо щях да напиша същото. Всъщност и тя е напълно некомпетентна и не може да даде задълбочен отговор на конкретния въпрос, но в Брюксел поне се е научила как да замазва ушите на другите. За разлика от лабораторния плъх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така

    15 Фев 2024 7:56ч.

    мисля и аз. Марийка е робот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    15 Фев 2024 12:45ч.

    Това си е платен въпрос! Много грубо пускат един простак на пързалката, за да го заменят с друг такъв! Голям праз! Та кой журналист зададе този въпрос, а?:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    14 Фев 2024 19:45ч.

    Само не разбрах дейвид и сапунджиев кога хващат влака за фронта. Или май се надяват аз да ходя на фронта вместо тях? Ок, да ми дадат автомат първо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джако

    14 Фев 2024 19:47ч.

    Този просто не е инструктиран какво да отговори на подобен въпрос и от страх да не сбърка мълчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    14 Фев 2024 19:47ч.

    Денков , че е гола вода управленец, е ясно. Но и Габриел не става - общи и заучени фрази и приказки за евроинтеграция и ЕС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Фев 2024 20:22ч.

    Еврокомсомолът в действие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 19:48ч.

    Ай стига, тъкмо наредиха жълтите павета и си се засилил с окопи да ги разкопаеш.Изчакай поне следващият ремонт на ремонта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vxhxhjfjgxg

    14 Фев 2024 19:54ч.

    “През седмицата стана ясно, че Денков не е доволен от този вариант и държи да поеме външно министерство, за да може да пътува зад граница. “ Днес му се пътува, утре ще му се прави любов и тогава какво ще правим?!? Министерство на свободната любов ли?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    14 Фев 2024 19:57ч.

    Министерство по джендър интеграциите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    14 Фев 2024 19:55ч.

    Ся, моят отговор на подобен въпрос е: "Иди нахей ЕС! С всичките си интеграции и диференциации". Е, не ставам ли за вънкашен министер?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 20:00ч.

    Кат иска навънка-да направим една външна тоалетна пред МС.Хем евтино, хем и други ще я ползват като ги напъне отвътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 20:02ч.

    Пък и ако резултатът от дейността му надхвърли очакванията с няколко кофи вода и четка ще го оправим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтоумник

    14 Фев 2024 20:06ч.

    Какъв полет на мисълта, какъв брюкселски израз, какво Велико празнословие, каква логирея!!!! Габриел да се казвал. Имаше един голям поет Габриеле Д,Анунционкогото италианците под сурдинка говорят за него че бил нещо като фен на Мусолини. И ние си имаме Габриел, идеалния клонинг на Урсула и от лепилото хлебарки на Брюксел. Само вижте как е усвоила нищо не казването което прикрива пълната некомпетентност. Поне Химикът си признава .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    14 Фев 2024 20:08ч.

    Е, нормално е Габриел за толкова години в ЕС да наизусти няколко популярни обтекаеми фрази. Това, че Денков и толкова не може, няма особено значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 20:11ч.

    То наистина нямат значение и двамата. Да видим Камерън кого ще избере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    14 Фев 2024 20:21ч.

    Кво значение има, кого ще избере някой си. Освен, ако не организираме залагания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    14 Фев 2024 20:17ч.

    Офертата на Кики беше ясна. Ники трябва да пътува. Никъде не е казано, че Ники трябва да отговаря на въпроси, на които могат да отговорят 99.99999% от форумците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 20:22ч.

    Освен шегите с нашите меадекватници-Камерън дали стана и два месеца откак извънредно Сунай го назначиха в правителството? Никога не сме се радвали на подобно "извънредно" внимание от страна на Англия. При това като прескачат ЕК. Прилича по-скоро на затягане на гайките на източният фланг на НАТО. Да видим кво са обещавали двамцата като се задействат след седмица, щото едва ли ще излезе в прессъобщението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    14 Фев 2024 20:27ч.

    И кво по-различно от академика е казала Габриел не разбрах. Просто тя е усвоила как по-добре да говори нищо с много думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 20:31ч.

    Едно време в Стършъл имаше "пищов" как се пише доклад за партийна конференция. Три колонки с по петнайсет думи. Както и да ги свържеш получаваш официализирани клише. Същото е с брюкселският бюрократи. Е, може да са три с по двайсе думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    14 Фев 2024 21:10ч.

    Тук е описан процесът. Запазил съм си го, гледам отпреди 10 години. И от време на време се саморазсмивам отново. https://epicenter.bg/article/archive/59606/11/0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    14 Фев 2024 20:42ч.

    Хората от натягане нямат време да четат.Заети са. Да се кланят от сутрин до вечер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никита

    14 Фев 2024 20:59ч.

    Кретен. Той дори не е квалифициран да прецени кое е подходящо и кое не, какво остава да отговори. А ППДБ действително са предприели битка срещу журналистиката. Не е опорка, както твърди Ицката. Опорка е, че това е опорка. Позьори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    14 Фев 2024 21:05ч.

    Абе... дрънкало. Два пъти четох какво е казала в "детайлния си отговор" - ми нищо. Обичайните кухини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка дума, всяко действие, всичко което правят

    14 Фев 2024 21:12ч.

    тези мушмороци е някаква жалка бутафория, струваща ни прекалено скъпо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    14 Фев 2024 21:41ч.

    Абсолютно съгласен. Пълна БУТАФОРИЯ е българския политически "елит. Жалки палячовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    14 Фев 2024 21:36ч.

    Плъшока си е плъшок, ама Гаргамелката с тези тъпи клишета съвсем не е направила по-добро впечатление. Обратно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    14 Фев 2024 21:55ч.

    Мисля, че и най-големият глупак в тая държава отдавна е разбрал, че то плужек не е никакъв академик, а е дна тъпа и продажна марионетка! мара и габриел са една голяма лакумаджийка и нищо повече! Управляват ни сервилни, продажни и некадърни боклуци!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак е време за "Излел е Делю хайдутин", с IQ > 150

    14 Фев 2024 22:51ч.

    Сегашните примати с макс 70-80 нямат никакъв шанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • М.Габриел ще е патрон на випуск 2024 на института за световни лидери

    14 Фев 2024 23:27ч.

    Мария Габриел ще е патрон на випуск 2024 на френския Национален институт за публична администрация (INSP), научи неофициално “24 часа”. На 15 февруари българският вицепремиер и външен министър ще изнесе лекция в Париж пред възпитаници на школата, която подготвя кадри за световния политически и икономически елит, потвърдиха от нейния екип. ... И Франция е цъфнала, та вързала - според анализа на специалист политолог Каролин Галактерос от съседната статия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    15 Фев 2024 4:18ч.

    Не е важно дали е отговорил или не. Важното е, че мисли и действа правилно, че умът и усилията му са насочени към укрепване и утвърждаване на демокрацията и евроатлантическите ценности в нашата толкова изстрадала от комунизма и кървавия съвецки ботуш Родина! Да му пожелаем успех в това благородно дело! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на баба ти фърчилото

    15 Фев 2024 4:47ч.

    Ей инфантил, да се разкараш, че ....(айде да спра до тук от уважение към сайта).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тва от 4:18

    15 Фев 2024 9:43ч.

    требе да е сарказъм - има такава форма на словоизлияние

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЗЖ

    15 Фев 2024 7:39ч.

    Кога станахме Роби на Англичаните???Англич Не е в ЕС. Някой дължи обчснение за робското поведение на Денков и Габриел.Ние суверенна държава ли сме или колония???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колония.

    15 Фев 2024 7:45ч.

    От 35 години. Що скачахте за тиктак и тоблерони?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щот ги нямаше по магазините.

    15 Фев 2024 7:47ч.

    Сал едни лукчета и шиколад крава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аз скачах за двукасетъчно хитачи и видео акай

    15 Фев 2024 7:51ч.

    и за дънки леви щраус и супер рифле

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    15 Фев 2024 9:13ч.

    Помня как в зората на демокрацията сините болшевики се смееха на думите, приписвани на Ленин, че в новата държава "каждая кухарка сможет управлять страной". Което си е чиста мегафора на тъй нареченото на запад "гражданско общество"...Ако приемем обаче тези думи едно към едно, то излиза, че при демокрацията всеки специалист по перилни препарати може да е външен министър...:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плоско, сиво и безлично

    15 Фев 2024 9:38ч.

    В отговора на Габриел няма нищо "детайлно". Дефакто казва на Камерън - правете на Балканите каквото искате, ние винаги ще сме за.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    15 Фев 2024 10:09ч.

    Направете му на тоя натегач едно министерство на перилните препарати да миряса. А на Габриелката едно министерство по интеграцията на жирафите. Сглобкаджии гнусни и продажни, задкулисие на първи ред по думите на оня изпържен мозък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Фев 2024 12:16ч.

    Денков и Габриел са като дупе и гащи, хвани единия, удари другия, но в случая, журналистът е за бой. Отговорът на въпросът му е от задълбочен геополитически анализ с обем около 50 страници, до буквално: И да, и не, да живее международното положение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отговорът

    15 Фев 2024 15:10ч.

    на сапунджията = на този на измислената = и в двата случая кръгла "0"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тачър

    15 Фев 2024 16:41ч.

    Маргарет Тачър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари!" Такава е ситуацията днес и в Британия, и в САЩ, и в Европата, и в Украйна, и в пост-комунистическа България! И призиви от типа "Пари нема - действай!" не вършат работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    15 Фев 2024 17:26ч.

    Единият министър казва, че въпросът е неподходящ, другият отговаря на въпроса. Не разбрах дали е подходящ или не е подходящ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кочо

    15 Фев 2024 18:07ч.

    Спомняте ли си "Двойникът"?? Доцент Денев, бивш магазинер в Наркопа, излизаше от всеко положение, гледайки лозУнгите по стените... Толкоз ли е трудно да се окачат лозунгИ и в МС по дувари и по коридорите на Външно???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от къде сте

    15 Фев 2024 18:57ч.

    вие "На стара коза яре" . От коя туземна република!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи