Борел: Всичко показва, че Русия е отговорна за унищожаването на язовир "Каховка"

Борел: Всичко показва, че Русия е отговорна за унищожаването на язовир "Каховка"

Всичко показва, че Русия е отговорна за унищожаването на украинския язовир "Каховка", заяви днес върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, цитиран от Франс прес. "Язовирът не е бил обстрелван. Той е бил унищожен от експлозиви, поставени в зоната, където се намират турбините. Тази зона е под руски контрол", подчерта Борел пред испанската обществена телевизия.

"Не съм бил на място, за да знам кой го е направил. Но всичко, изглежда, сочи, че ако това се е случило в зона под руски контрол, е трудно да е бил някой друг", аргументира се Борел. "Във всички случаи, последствията за Украйна са ужасни, от всички гледни точки - от хуманитрана гледна точка за принудените да напуснат домовете си, от екологична гледна точка, защото унищожаването на язовира ще доведе до екологична катастрофа", подчерта ръководителят на европейската дипломация.

Москва и Киев си прехвърлят отговорността за унищожаването на язовира, разположен на брега на река Днепър. Русия заяви вчера пред Международен съд, че Киев е унищожил язовира с масиран артилерийски обстрел, припомня АФП.

Украинският вътрешен министър Игор Клименко заяви днес, че при наводненията са загинали най-малко 5 души, а 13 са обявени за безследно изчезнали. Назначеният от Русия "губернатор" на окупираната част от Херсонска област съобщи от своя страна за осем жертви и добави, че наводненията може да продължат още 10 дни.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • malart

    09 Юни 2023 18:49ч.

    Деди, на 76 кога пенсия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • снощи гледах Луната

    09 Юни 2023 19:55ч.

    Нямате представа колко много дупки има по нея. Мисля, че Русия ги е пробила. Трябва да се разследва тая работа. Путин е космически престъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много стана

    09 Юни 2023 19:58ч.

    Тия руснаци ми лазят по нервите. Първо гръмнаха Керченския мост, после газопровода Северен поток, обстрелваха с дронове Кремъл и сега тоя язовир. Трябва да спрат вече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не сме забравили и ще гоним до дупка виновните

    09 Юни 2023 20:06ч.

    Забрави да споменеш и крайцера "Москва"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ей, няма да спре тоя човек (Путин)

    09 Юни 2023 20:22ч.

    И котката на Скрипалите сдаде багажа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    09 Юни 2023 21:01ч.

    Тоя е много як . Преди години Лавров му отвинти главата с шамари , но стои за заплатата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    09 Юни 2023 18:58ч.

    ЕКСПЕРТ Изразено мнение на Виктор Орбан за новото българско правителство, излучено от унгарската национална телевизия: „В БЪЛГАРИЯ ДНЕС СЕ ИЗВЪРШИ ПРЕВРАТ НА СОРОС! БЪЛГАРИТР ДА ЗНАЯТ, ЧЕ СЛЕД МЕСЕЦ ОФИЦИАЛНО СА ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ! ЦЕЛТА Е ДА СЕ НАМЕСИ ДЪРЖАВА ОТ НАТО ЗА ДА СТАНЕ КОНФЛИКТА ГЛОБАЛЕН. БЪЛГАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ЖЕРТВАНИ!“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    09 Юни 2023 18:59ч.

    Точно така! Русия е виновна за унищожаването на язовира, както и за пожарите в Канада. Руснаците отдавна им се канят на американците и ето че най-после намериха климатично оръжие, за да отровят Ню Йорк! А след взривяването на язовира най-безсрамно започнаха да евакуират пострадалите хора, но коварно ги струпват на места, подходящи за обстрелване от украинците. И те, украинците, какво да правят - обстрелват ги. Но вината си е на руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булба

    09 Юни 2023 19:00ч.

    Всичко показва, че западенците са отписали тия земи и хората на нея и унищожават всичко, което може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • противен наглец

    09 Юни 2023 19:01ч.

    Гнус ме е от такива дъртофелници и геронтократи, които освен лъжи и заучени манипулации, нищо друго не могат да произведат. САмите САЩ казаха, че няма доказателства и не може да се каже кой е взривил Каховка, но тази пенсия знае. И как няма да знае, като е сложена там на заплата от 10- 20 000 евро от нашите пари, заради които ние мизеруваме. Да лъже и да маже. Меганаглеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БОРЧО

    09 Юни 2023 19:02ч.

    ГСПОДИНЕ,АЗ НЕ СЪМ БИЛ НА МЯСТО,ЗА ДАЗНАМ КОЙ ГО Е НАПРАВИЛ,НО КАРТАГЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕН И ПУТИН СЪЩО.ЕТО,ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКАТА ПОЛИТИКА НА АЗ НЕЗНАМ,НО ПУТИН Е ВИНОВЕН.СТАРЧЕ БЕЛОБРАДО,НАПУСНИ С МИР,ТОВА НЕ Е ЗА ТВОИТЕ НЕМОЩНИ ПЛЕЩИ,ЩЕ СЕ ПОБОЛЕЕШ БЕЗ ВРЕМЕ И ЩЕ СИ ОТИДЕШ МЪРЦИНА.МОЛИ БОГА И НЕ ГОВОРИ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Распутин

    09 Юни 2023 19:06ч.

    Ако е взривена стената,какъв е проблема укрите да доплуват до стената с мини-подводница и да заложат взрив?А евреина Борел да не се прави на луд.Близо една година украинците бият с каквото им падне по стената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, Борел,

    09 Юни 2023 19:07ч.

    Сложи си очила, слухов апарат и си налей малко мозък в кухата глава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    09 Юни 2023 19:07ч.

    Аз не съм бил там, не знам, няма доказателства, но Путин е виновен. Абе този малоумен ли е, защо не го приберат в някоя лудница. И искат това да стане официална политика, а ние да им вярваме. Лично отй е отговорен за ъссипването на ЕС и превръщането му за три години от перфектно, сигурно и богато място за живот в най-отвратителната дупка на света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В. В. Путьо

    09 Юни 2023 20:40ч.

    Аз не съм бил там (но зная), имам доказателства(но няма да ви ги покажа), украинците са виновни, трЕбе да ми вЕрвате.Т'ва е официалната политика. Жить в РФ стало лучше, стало веселее, а който не ми вЕрва, да се приготви за кауша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toм Сойер

    09 Юни 2023 19:12ч.

    Всичко показва, че Борелчо е имбецил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    09 Юни 2023 19:18ч.

    Засипани сме с поредната доза "Борелиоза".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Юни 2023 19:29ч.

    Но всичко, изглежда, сочи, че изкуфелия дядка никои не го взема на сериозно, така че може безконечно да сипе обвинения без доказателства: "Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не руснаците, а укрите го играят на руска рулетка със съдбата

    09 Юни 2023 19:30ч.

    Всъщност шантажът го почнаха още есента американците. Това принуди ген. Суровикин да си изтегли херсонския корпус на безопасни позиции. Още тогава бях наясно с причината за изтеглянето, която Западът неправилно тълкуваше като украинска стратегическа победа. Тайната се разкри чак сега. Типична американска работа - възможно е да е използвана серия от експлозии на подводни дронове или геомагнитно оръжие, подобно на използваното за турското земетресение. Впрочем цялата каскада от язовира играе двойнствено предназначение - ако руснаците наистина бяха толкова зли, колкото ги представя дядката, можеха досега да потопят градове като Киев и Запорожие - ето защо ако са виновни, значи все пак не са, защото съществуването на мирен животи до ден днешен в тия градове все още е плод на руското имперско благоволение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поправки

    09 Юни 2023 19:32ч.

    *язовирИ, **и до ден днешен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Юни 2023 19:33ч.

    Оххх... Идиотията няма край. Всички му обясняват, че част от стената се срутила поради компрометиране на конструкцията вследствие на обстрела, говедото пак си знае - била взривена и затова паднала. Тази дърта крава ако така слуша съветниците си... И той ми бил сладоледа на черешката на Евросъюза... Боже, боже, олигофрен до олигофрена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "олигофрен до олигофрена" мила моя майньо льо

    09 Юни 2023 20:56ч.

    сеизмичните станции регистрират експлозия при язовира по времето, когато стената пада https://www.wprl.org/npr-news/npr-news/2023-06-08/seismic-stations-detected-explosion-at-ukrainian-dam-around-the-time-it-collapsed

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    09 Юни 2023 21:13ч.

    Браво, норвежец, щом са регистрирани 2 експлозии, сигурно са от заложен взрив, а не от ракети... Тия също са ала "Не съм бил на място, за да знам кой го е направил", но са сигурни, че взривовете са от експлозив, а не от обстрел, пък и са сигурни кой е сложил взрива... Като в колата на Дугина... Пък що ли тогава украинците отказват независимо международно разследване? Сигурно защото "не са били там"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко показва

    09 Юни 2023 19:35ч.

    Че светът се ръководи от олигофреди, вредни за човечествотото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бордел

    09 Юни 2023 19:37ч.

    Този сенилен старец казва,че не е бил там за да знае кой го е взврил,но е убеден,че са руснаците!!!!! Здрава еврогейска логика !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    09 Юни 2023 19:40ч.

    Борел така ми заповядаха да кажа! Затова аз съм невинен, да се има предвид ако се стигне до нещо лошо . . .!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НоРдStReAm

    09 Юни 2023 19:43ч.

    За всичко което ще се случи и в Бъдеще са виновни само руснаците. Не е нужно да се разследва каквото и да е. Въпроса е как в съвременна Европа се нароиха такива приятели на Фашизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без добавки

    09 Юни 2023 19:44ч.

    Важните и задължителни оценки за лицето Борел веце са споделени от колегите, въздържам се от добавяне на какво да е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lizard

    09 Юни 2023 19:45ч.

    Да, то руснаците са малоумни и сами си създават проблеми. Тези наистина ни мислят за идиоти. :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    09 Юни 2023 19:55ч.

    Почеркът на взривяването на Каховския язовир е същият, както при Северните потоци - английските ВМС-инструктори, 100-парчета постоянно пребиваващи в Украйна и постоянно измислящи и изпълняващи терористични операции, мислещи се за умни, ама само могат да предат пред кръгли глупаци като Борел. То не бяха дронове-катери по Севастопол и по Черноморския флот и тайните им операции до безкрай, а после украинците да не се жалят, че не били те. Били са изпълнителните маши в ръцете на англичаните, и са, оттърване няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • типажът туМберг като индикатор и визитна картичка

    09 Юни 2023 20:06ч.

    Тия английски инструктори по акъл и най вече по свръхразпиарване много наподобяват "класата" на Грета Тунберг. Какво да се прави, така стоят нещата с човешкия "творчески" потенциал в "свободния свят".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айдее, и 76-годишният Борел и 20-годишната Грета една и съща грамофонна плоча въртят

    09 Юни 2023 20:00ч.

    Сенньор Борел язовир Каховка е построен от Русия и руски специалисти! Защо им е да си унищожават "рожбата" язовира?! Ми помисли малко де, прочетете малко де - разбери кой и защо е построил този язовир? Целият свят разбра, че водата от язовира се ползва от Запорожката АЕЦ с 6 реактора, и за водоснабдяване на Крим. Та защо г-н Борел, Русия ще разрушава нещо толкова важно още повече пък построено от нейните руски специалисти. Дайте малко по-сериозно и по-отговорно да се правят изводите, де са доказателствата?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудна работа

    09 Юни 2023 20:22ч.

    Туй руснаците са чудна работа и особено Путин. За какво им е да нападат територия, където да си обстрелват собствените хора, собствените АЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, селца, градове и паланки. Че нямат ли си Русия, където да си обстрелват колкото щат? А, ясно. Сигурно там са си обстреляли всичко и вече няма какво да обстрелват и решили да обстрелват в комшийската страна тези, които са техни. Да не вземат да тръгнат да издирват къде живеят руснаци, че да обстрелват и техните жилища, че не ми се мисли по черноморието какво може да стане. Иначе Тъкър има интересно първо включване в Туитър по въпроса: https://twitter.com/TuckerCarlson/status/1666203439146172419

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gazinsky

    09 Юни 2023 20:35ч.

    И този дърт евроатлантически наглец, трябва да бъде изпратен на "Любянка" в Москва, за да поработи като общ работник в затворническата столова . . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Юни 2023 20:43ч.

    "⚡️⚡️⚡️#Инсайд Наш источник в ОП рассказал, что Офис Президента получил данные от Генштаба по потерям ВСУ на Запорожском направлении. За три дня контрнаступления, мы потеряли больше 150 единиц техники, из которых 12 танков Leopard и 15 M2 Bradley."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи