Борел: Руснаците са майстори на дезинформацията, подкопават доверието в нашите медии и институции

Борел: Руснаците са майстори на дезинформацията, подкопават доверието в нашите медии и институции

ЕС разполага с ясни доказателства за 15 000 случая на дезинформация след 2015 г., за които вината е на Русия, съобщи днес европейският върховен представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той припомни, че това не е нищо ново - този подход бе измислен от Гьобелс през Втората световна война, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Ако информацията е манипулирана, демокрацията не може да работи. Информацията е маслото в двигателя на демокрацията, трябва да бъде качествена. Русия се меси, за да повлияе на дебата в демократичните общества, от години инвестира в дезинформационна индустрия и много повече, отколкото ние инвестираме в противодействието на дезинформацията, посочи той.

Майстори са, хиляди хора работят постоянно в тази посока. Дезинформацията и пропагандата днес са оръжия на Кремъл, нанасят поражения, унищожават възможността на хората да разберат какво се случва. Русия е изградила мрежи за лъжи, подвеждане и дестабилизация, за да подкопае доверието в институциите и това е голяма заплаха за либералните демокрации, които разчитат на информацията, за да направят политически избор, допълни Борел.

По думите му, Русия полага усилия да наводни информационното пространство с постоянно изменящ се разказ за причините за войната в Украйна, така че накрая хората да изгубят доверие в съобщенията, които получават и повече да не вярват на нищо. Искат да подкопаят доверието в нашите медии и институции. Русия използва информационната манипулация като решаващо военно средство, не изстрелва само ракети, а се стреми да достигне до съзнанието на хората и да повлияе на разбирането им за войната, обобщи той.

Това не е нищо ново, този подход бе измислен от Гьобелс през Втората световна война. Новото са интензитетът, волята и средствата. Гьобелс нямаше интернет и достъп до социални мрежи. Но и днес изричането хиляда пъти на една лъжа води до нейното разпространение със скоростта на светлината, като достига всеки, навсякъде. Призовавам Туитър и собственика на платформата да спазват поетите ангажименти. Имаме нужда от споделяне на данни за работата срещу дезинформацията, заяви Борел.

Според него дезинформационните кампании са набрали скорост при пандемията от ковид, а днес е ясно, че войната не се води само на бойното поле, а и в информационното пространство. В Русия посегателството над свободата на словото и на медиите достигна невиждани размери, както при всеки авторитарен режим. Всеки, който се опитва да каже истината, бива обявяван за "чуждестранен агент", посочи върховният представител. 

Той съобщи, че ЕС ще обособи център за обработка на данните за заплахите, породени от дезинформацията. Предвижда се във всички представителства на ЕС по света да работи специалист по дезинформацията. Много хора по света не знаят английски език, необходимо е да се обръщаме към тях на техния език, отбеляза Борел.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Хихихи

    07 Фев 2023 12:40ч.

    Ми тогава европейският напор за цензура по телевизия и интернет иде да покаже, че руснаците са прави, а вие няма какво да предоставите като "качествена информация", да? И жалките ви оправдания и очевидни лъжи все повече засилват това усещане, да?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    07 Фев 2023 15:28ч.

    +++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Курти

    07 Фев 2023 12:43ч.

    Кой по дяволите има доверие във вашите медии? Всички знаят, че "вашите" медии, се финансират от червивия гнилоч сорос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговорът е: всички нормални.

    07 Фев 2023 16:16ч.

    По-интересен е въпросът какво точно ви харесва в това руснаците да ви лъжат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    07 Фев 2023 17:42ч.

    За какво ни лъжат руснаците бе пич ? За цените ли, за дупките ли, за мизерията по селата ни ли, за крадливите политици ли? Защо трябва руснаците да ни лъжат и това дали ни лъжат или не какво общо има с равнището на живот у нас? И на децата е ясно че преди 1989 живота е бил в пъти по лесен и пълноценен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически идиоти!

    07 Фев 2023 12:45ч.

    Верно е, че сте пълни малоумници, по някаква случайност получили огромна власт. Но никоя власт не вечна! Ще се сгромолясате с пълна сила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че не са много умни, е вярно.

    07 Фев 2023 16:21ч.

    Вярно е обаче и това, че когато станат нетърпими, мнозинството от избирателите в държавите членки могат да ги сменят. Пипето на руските управници не е по-голямо. Доказаха го с глупавото си решение да започнат война, която не могат да спечелят. Трагедията на руснаците е, че когато управниците им станаха нетърпими - поискаха от тях да дадат живота си за безсмислена цел, не могат да ги сменят без революция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! Преди да кажеш нещо, помисли си ...!

    07 Фев 2023 16:36ч.

    Ех, козяк, козяк, незачет! От ден на ден опорките все по-нефелни, бе! Не може ли нещо по-друго? Или, казвате, за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! А, и бацко, да си знайш - днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    07 Фев 2023 12:50ч.

    Срамувам се, че политическият елина на моята родина слугува на подобни неадекватни и некомпетентни бюрократи като Борел и подобни ... СТАМ и ПОЗОР !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дезинформационните кампании са набрали скорост при пандемията от ковид

    07 Фев 2023 12:50ч.

    Самата "пандемия ковид" е една огромна ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. Няма такъв "вирус" и съответно няма никаква "пандемия". Това се прозира вече от стотици милиони хора и на Запад, пълна, 100%-ва лъжа ! Как очаквате да ви вярват за войната в Украйна, след като сте се доказали, сертифицирали, като пълни, 100%-ви лъжци ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И трябва да си наистина адски нагъл

    07 Фев 2023 12:54ч.

    Да обвиняваш Русия в "дезинформация", позовавйки се точно на ЛЪЖАТА КОВИД !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я да пресметнем!

    07 Фев 2023 12:54ч.

    Русия има 2 (ДВЕ) агенции за международно излъчване - "Спутник" и RT (сега цензурирани в ЕС, по просто-казано - блокирани). В ЕС има 27 национални телевизии (русофобски), 27 национални радиостанции (русофобски); като включим и страните, които не са членове на ЕС, ще се съберат, да речем 40. Ами ако добавим транс-националните (американските), канадските, австралийските? И това само официалните държавни канали. Ами "неправителствените" (соросоидните) - да не говорим, че и правителствените са соросоидни? И само 2 руски им разказват играта по много проста причина - че не налагат цензура и говорят истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти

    07 Фев 2023 12:56ч.

    Не ми трябват руските информационни, айде за ваше удобство дезинформационни източници, за да нямам никакво доверие във вас и вашите медии. И не съм сам в това. Вие сами се погрижихте за това доверието и интереса да падне толкова рязко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Фев 2023 12:56ч.

    А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Матей 7:3

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Законът за "чуждестранните агенти"

    07 Фев 2023 12:56ч.

    е създаден през 1937 г. в САЩ, руснаците само го преписаха и то в много по-мека форма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сашо

    07 Фев 2023 13:03ч.

    Защо изобщо публикувате бръщолевенията на този изкукал дъртофелник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Относно агентурата

    07 Фев 2023 13:04ч.

    Руснаците подкопават ефективно доверието в европейските институции, защото селектират добре агентурата си в лицето на Борел и Урсула.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    07 Фев 2023 13:05ч.

    Е гле до къде доде демокрацията .. почна от Атина .. Идвали хората и лично фърлят остраките, 5 6 000 човека.. па съга бай Борел се изфърла от името на милиони от ЕУ Ше пъшкаме и търпиме, бельки доди Армагедоната...Амин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма страшно борелка...

    07 Фев 2023 13:07ч.

    Нали вече са забранени и изключени тия страшни гьобелсови пропагандисти.Сега всичко ще се оправи... Сами истина ще се лее от канали като Бтв, нова тв, еуроневс и тн..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки път, когат дъртият нацист

    07 Фев 2023 13:10ч.

    Борел си отвори устата, от нея излизат само фалшиви новини примесени обилно с пропаганда и лъжи. За 12 месеца слушам и чета само евтина западна пропаганда от страна на Брюксел, Лондон и Вашингтон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продължи, продължи ...

    07 Фев 2023 16:34ч.

    ... евтина западна пропаганда от страна на ... Берлин, Париж, Мадрид, Лисабон, Рим, Атина, Никозия, Виена, Берн, Амстердам, Люксембург, Дъблин, Прага, Братислава, Варшава, Рига, Вилнюс, Талин, Хелсинки, Стокхолм, Копенхаген, Осло, София, Загреб, Любляна, Тирана, Прищина, Подгорица, Скопие, Отава, Канбера, Уелингтън, Токио, Сингапур ...и така общо 143 от 193 столици на държави членки на ООН. Малей колко много пропаганда, а само от Москва, Минск и Пхенян идва истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Фев 2023 10:43ч.

    Прищина не е столица на международно призната държава, Косово не е член на ООН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    07 Фев 2023 13:10ч.

    Решението е демократично затваря на медии, както видяхме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Фев 2023 13:13ч.

    И кои са тия ваши медии и институции, дето руснаците ще си губят времето да ги подкопават? Влизаш в ЕС, ставаш нечия безмозъчна собственост. Влизаш в Нато, ставаш нечия чwжда територия за експерименти. И тая двойна матрица, ако не е по-зле и от колониализма, пепел му тури!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    07 Фев 2023 13:19ч.

    Щото вие не сте, нали така! Не ви е срам, съсипахте беднотията с вашите номера...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още нещо не разбирам

    07 Фев 2023 13:26ч.

    #КОЙ ви наби в главите тъпата мисла, че като цензурирате всичко, дето не ви отърва, изведнъж рЕзко всички ще започнат да ви вЕрват??!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо е този хленч?

    07 Фев 2023 13:33ч.

    Защо въздишат хората по някаква демокрация изстинала?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Вашите медии и институции"

    07 Фев 2023 13:36ч.

    не са наши медии и институции. "Вашите медии" водят зловонна информационна война срещу истината и реалността, "вашите институции" са в ръцете на кукловодите ви от Дълбоката държава и работят единствено във вреда на интересите на европейските държави. Борел, вие сте жалки марионетки - нищо повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    07 Фев 2023 13:36ч.

    на 4.02.1931 г. на конгреса на стопанските ръководители Сталин заявил: „Ние сме изостанали с 50-100 години от напредналите страни. Това изоставане трябва да го преодолеем за 10 години. Или ние ще го направим, или те ще ни смажат.” и само след 10 г. Германия, Италия, Австрия, Унгария, Румъния, Финландия, Хърватия, Словакия, Испания нападнаха съветска Русия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Иван

    07 Фев 2023 13:38ч.

    Ами , другарю Борел , защо вие "демократите" спряхте излъчването на руски телевизии ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кришна

    07 Фев 2023 13:44ч.

    България беше натикана във клуба на зомбираните говеда. Поради възпитания и наивен народ , българите повярваха на една шайка откачалки , че ще има банани за всеки по всяко време безплатно . Да , ама не. Ако сработи имунната система на българите и се отърват от говедата , които ги ръководят , може и да оцелее България. В противен случай , ще залезе както много други народи преди нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентин Христов

    07 Фев 2023 13:47ч.

    Що за наглост е това изказване.Давам веднага пример: За ваксините и техните последствия върху здравето на десетки хиляди,а в по-късен етап навярно и стотици хиляди човека със странични последствия,доста от които стигат до фатален край--Има заведени хиляди дела по света и Истината излиза вече на яве,защото започват да се печелят тези дела. На това дезинформация ли му казвате г-н Борел, или медиите които много от голямата си част са собственност на същите тези хора които разрешиха само за няколко месеца употребата на тези ваксини да говорят,че изключително малко са случаите на странични последствия и тези които въведоха "Сертификати за ваксинация" ,а за останалите забрана за движения,работа и какви ли още не диктаторски ограничения. И това ли е дезинформация,г-н Борел. Моля,дефинирайте кое е истина и лъжа първо за вас и тогава харчете нашите пари за администратори за достоверност на информацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на стара коза яре

    07 Фев 2023 13:56ч.

    Стига с тия забрани бе хора.Преодолявам ги.Но.....не гледайте никакво официални тв освен ако не сте изследовател на европропагандата.Иначе никаква тв или радио.Само подбрани источници.Гледам за Афганистан в момента.Блогери на място.Не е пропаганда а животът 1 към 1.Че е беднотия ясно.Но има ред.Хората не се страхуват.Колкото могат работят и могат и без европедалските цености.Изгонили са всички пиявици от страната си и живеят по своите обичаи и виждания.Това е нужно и за колонията.Какво ще ми добиват нашето злато.Преди 89 кой го добиваше- ами ние.Какво ядяхме- ами наше.Земя за чудо бе българската.сега е колониална пустия.Това пропаганда ли е бе, Борелчо.Вън от е.с.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 13:59ч.

    Интересно, какво още ще направят по тоз въпрос? Какво още ще забранят, айде да се изразя по европейски - какво още ще регламентират? Ми то остана ли нещо за регламентиране? Освен да регламентират и говоренето на гражданите. Макар че, в някои члнки на ЕС, вече пердашат с ефективни присъди - Чехия, цум Байшпийл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Colas Breugnon

    07 Фев 2023 14:05ч.

    Навремето пропагандната машина на Третия райх начело със клоуна Адолф направи на маймуни 50+ милиона германци, нали ? И още не могат да се оправят от това зомбиране. Сега имаме ярък пример наблизо - укрите ги зомбираха като луди и резултата е видим и за простите. Българите са зомбирани ежедневно през последните 70-80 години, социалистическа пропаганда плюс сега зомбираща пропаганда. Е, кой народ може да оцелее след такива гаври ? Важна е имунната система на една нация - но онези говеда бият точно по имунната система . Който оцелее, ще разказва на бъдните поколения .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Off

    07 Фев 2023 14:11ч.

    Кой да вярва на хора, чиито хоризонт на държавници стига до "Без повече шопинг в Милано, без партита на Сен Тропе, без диаманти в Антверпен". След това изявление на Борел в началото на войната, той трябва да седи тихичко на мекичкото столче, което са му дали кой знае защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    07 Фев 2023 14:15ч.

    Борел лъже и си сменя мнението през ден, и после някой друг му е крив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    07 Фев 2023 14:22ч.

    В САЩ фашизъмът и цензурата пасти да ядат спрямо ЕС !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    07 Фев 2023 14:30ч.

    Борел много удобно прави аналогия между руснаците и Гьобелс, но пропуска челния американски опит и пионерите в тази област - Уолтър Липман и Едуард Бернайс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа

    07 Фев 2023 15:20ч.

    Все 'ора на Бог

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЪЛЕН КРАХ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ДОСТОВЕРНОСТ

    07 Фев 2023 15:15ч.

    Това не е Европа! Това наистина е Райха. Случвало ли ви се е да сънувате кошмар, да се опитвате в съня си да избягате, но не можете да мръднете нищо. Мозакът ви иска да се движите, но мускулите са като парализирани. Трябва да бягаме от тези безбожници светкавично, но сме като хипнотизирани бели мишки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо Борел от Съюза на Последните инстанции на истината

    07 Фев 2023 15:36ч.

    Сеньор Борел да знаете - човеците са МИСЛЕЩИ индивиди, които могат да възприемат информация, да я анализират и да после да взимат решения! Да знаете сеньор Жози - разследващите журналисти засичат информация от няколко независими източника, преди да вземат решение да правят публикации! Същото се отнася и обикновените човеци (нежурналистите), които също решават какво да правят или мислят - след като получат и сравнят информация от НЯКОЛКО независими източника! ....... п.с. Цяло чудо е, че още не спряли директно интернета! тц-тц-тц... Заради такива невероятни абсурди трудно приемани от разума, сякаш живеем в някаква фикция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    07 Фев 2023 20:50ч.

    Сакън, не им давай идея за интернета, че може наистина да го спрат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борелчо

    07 Фев 2023 15:43ч.

    Няма да се косиш бай Жозепе! Нали знаеш, че на калпавата ракета космосът ѝ е крив? Сами се излагате и правите глупост след глупост, а после руснаците подкопавали доверието във вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кръстев

    07 Фев 2023 15:47ч.

    Когато друг прави пропаганда му викате дезинформация. Звучите ми като министерството на истината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варел (Борел)

    07 Фев 2023 15:50ч.

    ЛЪЖЕЦЪТ вика: Дръжте лъжеца!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • УеУе МаУе!

    07 Фев 2023 15:52ч.

    Е, няма такива наглеци!... А тоя Борел, направо кърти миФки с наглост и тъпотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    07 Фев 2023 16:33ч.

    Какво са някакви си 15000 дезинформации. Самият Борел лично откакто е европейски върховен представител по външната политика и сигурността разпространява по няколко дезинформации всеки ден, което прави около 5000 за малко повече от 3 години. А лайняната му шефка, а другите европейски функционери, а европейските правителствени шефове и министри? Милиони дезинформации!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Информацията е маслото в двигателя на демокрацията, трябва да бъде качествена."

    07 Фев 2023 16:55ч.

    Жалко, че точно синонима за лъжа, дезинформация, подмолно заробване и фашизиране на ЕС, си е отворил устата за поредните неадекватности. Успехите в превръщането на западна Европа в малоумен придатък на задлоквенският им Ментор и Господар, замъглява и остатъците от разум и аналитична мисъл в евро-чиновниците. Чиновници, но не съзнаваши накъде водят Европа и Света като цяло. Всичко е свързано и организирането на една сериозна война, за време няколко десетилетия - именно от тези, които сега врещ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Фев 2023 17:14ч.

    Западняците сте майстори на робовладелчеството,кражбата и лъжата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - 2

    07 Фев 2023 17:17ч.

    ... сега врещят и търсят виновните. Достатъчно е да се огледат в огледалото за да ги видят! Но един от не изказваните в полемиките вектори е, НЕЗАКОННОТО ПРЕВРЪЩАНЕ на ЕС от организация на независими и суверенни държави, в сбирщина под диктата на някакви си там чиновници, болшинството без да са избира ни истински! В т.нар. Европейски Щати. Това е интимната им мисъл, главна цел и задача за близкото бъдеще. И тя е обаче само една част от Крайната цел - Превръщане на света в световна "държава", под сянката на Хегемона. Но уви - има и други Хегемони вече и световната "империя" на борелци и началници, се разпада. И тази е най-хубавата новина. Тя прозира явно и ясно зад хленченето с немощни обвинения от страна на някакъв си там ЕС-чиновник с много лоша слава и имидж. Но няма лошо - така с тази фейкова атака, този отваря допълнително много и много, очи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Фев 2023 17:22ч.

    Как може да се подкопае нещо, което не съществува?!? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Фев 2023 17:25ч.

    Това беше дами и господа - прословутият ЗАПАД е категорично мъртъв! Честито на печелившите! ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да живее Русия!

    07 Фев 2023 17:55ч.

    Най обичам да гледам в Мариупол новите квартали, които руснаците построиха за половин година и които вече раздават безплатно на хората ,чиито блокове украинците обстрелваха, а ние вСофия завинаги ще си останем с грозните и различни фасади.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уж грамотни хора в този форум,

    07 Фев 2023 20:12ч.

    а не могат да осъзнаят, че по руската телевизия са им показали потьомкини села. Руснаците ги умеят тези номера. От най-малко два века и половина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Фев 2023 10:52ч.

    За Кримския мост лъжеха украинците, че няма начин да се построи, след това като го построиха руснаците и стана готов , че не е истински, а анимация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    07 Фев 2023 18:06ч.

    Колко са жалки европейските лъжливи старчета и как безмилостно осакатиха бъдещето на децата и внуците ни в името на собственото си утвърждаване като "умни" и единствени притежатели на "демократичните идеали"! Посяха за бъдещето бури и войни,а други ще жънат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    07 Фев 2023 21:43ч.

    Аз се чувствам виновна и искрено се срамувам, че някога съм им вярвала. И като се сетя колко хора отидоха в Западна Европа, за да осигурят светло бъдеще на децата си. Ирония пар екселанс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    07 Фев 2023 18:08ч.

    Всичко до което се докосва Борел излъчва омраза. Незадоволен стар дядо койти би трябвало да се оттегли, ако има съвест и достоинство. Но няма такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този само дето като ходи все още не се спъва

    07 Фев 2023 18:34ч.

    в собствените си крака, като онзи отвъд океана. Иначе разлика няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    07 Фев 2023 19:32ч.

    Дезинформацията се лее през корпоративните конктролирани медии, достатъчно е да погледнете буламачите на Цветанка Ризова, където се прескачат отявлени лъжци, манипулатори и обикновени предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva la liberta

    07 Фев 2023 20:49ч.

    В ЕС медиите са поръчкови и пропагандистки(с изключения) , най - големите са се концентрирали в няколко големи картела и пишат откровенни лъжи, като когато фон дер Лайен каза че руснаците свършили военните чипове и започнали да ползват чипове от прахосмукачки и перални). Ами кво стана с измамата на 21 век COVID19!? Тоя миризлив фашист Бурел ше ми говори за фалшиви новини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    07 Фев 2023 21:03ч.

    Да живей юробигбрадъра! п.с. Чак пък толкова големи некадърници и идиот не вярвах, че са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма дезинформация, по-силна от истината

    07 Фев 2023 21:21ч.

    Борел си мисли наивно, че всички са с промити мозъци, като болшинството западняци. Но истината винаги тържествува, рано или късно, а истината е на страната на Русия и работи срещу фашизирания ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е

    07 Фев 2023 21:31ч.

    Вече нелепо. Само дълбоко опиянени евро-мозъци с тежки психически зависимости могат да повярват на това обвинение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    07 Фев 2023 21:46ч.

    LOL Били подкопавали доверието у техните медии и институции. На онзи, който има доверие на техните медии и институции, отдавна вече не може да му се помогне. Braindead!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не европеец

    07 Фев 2023 21:49ч.

    Еврочиновиците са еталон за наглост и алчност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    07 Фев 2023 22:40ч.

    Кой може да подкопае доверието в медиите ви, дърти пергишино, ако никой отдавна няма никакво доверие на медиите ви. CNN, BBC, AP отдавна са нарицателни за едностранчива, агресивна, манипулативна и пропагандна журналистика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    08 Фев 2023 5:58ч.

    Колеги,да погледнем Борелино от друг ъгъл. Например бил е слаб ученик,особено по история,ще попитате защо?Защото ако е бил добър щеше да знае,че руснаците са много големи майстори по забиването на знамена в столиците на агресорите които са ги нападали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и този пази Боже

    08 Фев 2023 6:24ч.

    отговаря за външната политика на евреогейския сууз!?!? Бог да ги прости европейците, лека им пръст, царство им небесно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всеки ден една нова причина

    08 Фев 2023 6:35ч.

    да напуснем ЕСсср

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Определено

    08 Фев 2023 13:18ч.

    гласувам ЗА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Фев 2023 10:58ч.

    Грозна картина: "Призовавам Туитър и собственика на платформата да спазват поетите ангажименти."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ???

    08 Фев 2023 13:20ч.

    Защо и в този сайт има цензура!?... Имах по-високо мнение за собственика... Жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • т'ва е положението

    08 Фев 2023 13:21ч.

    Нищо, сменяй VPN-a и нямаш грижи...;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи