Борел: Русия е велика сила, която ще спечели в Украйна, ако не мобилизираме всичките си възможности

Борел: Русия е велика сила, която ще спечели в Украйна, ако не мобилизираме всичките си възможности

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия ще спечели надмощие в конфликта в Украйна, ако Европейският съюз не мобилизира всички свои възможности. Това мнение изрази ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел, цитиран от британския The Guardian.

"Ако не променим курса си бързо, ако не мобилизираме всичките си възможности, това ще позволи на Путин да спечели войната в Украйна", каза Борел. Междувременно той определи Русия като "велика сила", която заплашва европейската демокрация:

„Може би това е моментът, в който трябва да разгледаме опасността, идваща от велика сила, която заплашва нашата демокрация, която заплашва самата Европа, не само Украйна . И ако не променим бързо курса, ако не мобилизираме целия си капацитет, това ще позволи на Путин да спечели войната в Украйна. По същия начин, ако не успеем да спрем трагедията, която се случва в Газа, мисля, че нашият проект ще бъде много повреден."

"Това, което има значение, е какво можем да направим, за да попречим на Русия да спечели войната. Какво сме готови да направим? Наистина ли сме готови да направим това, което е необходимо? Това е въпросът, който трябва да си зададем", заяви ръководителят на европейската дипломация.

Той също така предположи, че „Путин не може да се задоволи с парче Украйна и да остави останалата част от Украйна да принадлежи към Европейския съюз, но не може да се задоволи и с ограничена териториална победа. Той няма да се откаже от войната, особено преди американските избори, които могат да го представят пред много по-благоприятен сценарий. Така че трябва да се подготвим за конфликт с висока интензивност за дълго време“.

„Путин реши да продължи войната до окончателната победа“, каза той.

„Успехът на Русия зависи от това да мобилизират на бойното поле колкото се може повече хора. В този момент те имат най-много смъртни случаи, жертви на бойното поле, при наличие на човешки резерв. През февруари имаше 150 000 души, струпани на украинската граница. Сега има 450 000, т.е. три пъти повече."

В същото време той каза, че Путин „греши относно капацитета на своята армия. Той греши за капацитета на украинската съпротива, не беше прав относно волята на Европейския съюз, грешеше и за силата на трансатлантическия съюз. Но той все още е там, готов да се бие, да остави хората си да умрат, така че армията и хората му да страдат, защото няма обратен път.

Борел каза още, че „Русия никога не е успяла да стане нация. Винаги е била империя с царя, със Съветите, а сега и с Путин. Това е константа на Русия и нейната политическа идентичност и в резултат на това заплаха за нейните съседи – и особено за нас."

Източници: ТАСС, theguardian.com

 

 

Коментари

  • Байгън-ю

    24 Дек 2023 14:20ч.

    Мобилизация му е майката,а таткото-късата историческа памет, лицемерието и откровена глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде

    24 Дек 2023 15:56ч.

    Дядка, фащай бабата и на фронта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето какво казва Борель

    24 Дек 2023 17:38ч.

    "Русия така и не успя да стане нация. Винаги е била империя с цар – включително по време на СССР, а сега и с Путин. Това е константата при Русия, нейната политическа идентичност и, като следствие, заплаха за нейните съседи – и особено за нас“, обобщи Борел. Тези приказки са недопустими. Това са думи на сбъркан индивид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    24 Дек 2023 17:52ч.

    А откога мешавицата от етноси, включително и афроазиатски, населяваща еврогей колхоза на тоя, е нация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха

    24 Дек 2023 19:39ч.

    Не си заслужава да се коментира този необразован и прост европримат. Този е по зле в акъла от Аналена,даже е по зле и от Псаки и от Камала !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ей, дърто копче

    25 Дек 2023 0:08ч.

    Мнооого пъти вече сте се мобилизирали досега. Засега няма шанс. А що се отнася лично до теб, фащай оръжието и ходим марш. Подстрекатели имаме предостатъчно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква я мислехме, каква стана

    25 Дек 2023 1:32ч.

    "Украинцы думали, что воевать будут вместе с Западом, а оказалось, что нужно воевать вместо Запада."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    25 Дек 2023 4:42ч.

    изчезнаха всички империи, а Руската си стои, опитаха през 1919 година, интервенция в Русия, обединиха се всички, победители и победени, стигнаха до Ленинград, вече си бяха поделили Русия, но Червената армия, изцяло от доброволци възстанови Русия в предишните ѝ граници, възстанови империята с новото име Съветски съюз, пияницата Елцин даде независимост на всики републики, което за мен всъщност е добре за Русия, защото се освободи от хрантутниците, но изкуствените граници сега създават проблеми, републиките воюват помежду си и все Русия търсят за помощ, ето в Армения военно учение с американски войски на територията, а те се обръщат към Русия да спасява Нагорни Карабах, непризнат от никого, включително и от Армения, а Донбас винаги е бил руски, присъединили са го към украйна, защото нямала промишленост, а сега има и чужди интереси, защото има и литий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде Дядка, фащай бабата и на фронта!

    25 Дек 2023 11:54ч.

    МАЙКАТА МУ на бозавия Иво МОЧА Инджев е била шеф в ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ за проследяване на инакомислещите. Но, по темата, до стринката, изврякала нещо на 24 Дек 2023 в 15:56ч: Младостта е бързо отминаващо предимство. 26годишна мотористка с "Ямаха" загина в тежка катастрофа в Мездра. Ученик остана без глава след удар в пътен знак с подарен преди 14 дни мотор. 22годишният Даниел АнелиевКамичето е обичал до полуда мощния си мотор, но загина в жестока катастрофа край Враца. 20годишен рокер с висока скорост се забил в тротоар и главата му се е разцепила на две. Младокът Пламен от Трявна управлявал мотора си изправен на една гума, паднал и бил прегазен от Ивеко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    24 Дек 2023 14:22ч.

    Тоя и той нещо да каже...беги бе дядка...Путин и Русия са заплаха за вас сатанистите. За нас, за пореден път е освободител...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    24 Дек 2023 14:56ч.

    пакъртителни глупости ръси старчето. но от всичко личи едно - страх. безумен страх. защото победата на русия наистина е вероятно да сложи край на това, което имаме като "европейски съюз".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    24 Дек 2023 18:33ч.

    Борел, Путин, Зеленски, Байдън, Академика и кохортата им си прибират кинтите и изобщо не им пука за нас !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БРИКС

    24 Дек 2023 20:31ч.

    Той не знае какво говори. Русия е цивилизация империя. Огромен гигант със столетен опит за интеграция на стотици народи и те се разбират един друг в мисленето. Супер сила е Русия. Борел да мисли, какво ще прави Европа с напечатаните пари ? Ще има ли реални активи , или рецесия А ? Кретен. Как е въможно да са толкова тъпи.Точно такива като Борел ,ще разрушат ЕС. Явно не осъзнават , какво се случва и дълбочината на проблема. Те не разбират ,не могат явно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    24 Дек 2023 21:07ч.

    Разбират, но нямат друг избор. Загонени са в ъгъла

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    24 Дек 2023 14:28ч.

    Това с... МОБИЛИЗИРАМЕ...хич..ама хич не ми харесва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синус Косинус

    24 Дек 2023 14:32ч.

    Вземете се съберете с Байдън и направете едно коледно или новогодишно парти на дядки с по-слабо или по-силно изразена деменция. Сценарий не е нужен, интересът към провеждането на такова шоу ще е огромен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян

    24 Дек 2023 14:34ч.

    Борел: Русия е велика сила, която ще спечели в Украйна, ДОРИ АКО мобилизираме всичките си възможности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • omega

    24 Дек 2023 19:10ч.

    Точно. Право в 10-ката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-доброто

    24 Дек 2023 14:35ч.

    От псевдоевропейската еврейска пропаганда. Ако Путин беше толкова опасен, първо щеше да унищожи вас, които финансирате войната, подкрепяте Зеленску, и направихте куп бели, убихте невинни хора. Значи някъде другаде е причината за вашето безпокойство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Дек 2023 14:35ч.

    Войната най-вероятно ще продължи с варираща интензивност докато Путлер е на власт, т.е. докато е жив. Колко точно ще е това е трудно да се каже, може да е година-две, а може и пет-шест. Сега топката е в рашетата и като им знаем методите за офанзавни операции, голямата касапница тепърва предстои. Въобще, в днешно време да си рускоезичен православен е истинско проклятие..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Baidun

    24 Дек 2023 14:43ч.

    Абе такъв сладък доктор си имаме. Цял жълтопаветник, че и мрази православието. Ашколсун машалла

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ най-вероятно”

    24 Дек 2023 14:51ч.

    Трябва да си тъп за да гадаеш. Путин каза точно и ясно какво се цели със СВО. Преди няколко дни го повтори и заяви, че войната ще продължи до постигане на целта. Не е лошо ти и Борел да говорите по-малко и да слушате повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косев, Путин е отдавна мъртъв и заменен с двойници и тройници, според вестниците Демокрация и Козяшка Правда

    24 Дек 2023 15:04ч.

    А ти вървиш срещу наклона и има чалъм да артисаш от грантаджийската ясла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    24 Дек 2023 15:20ч.

    Кога каза др. Путин ясно, бе копейка - 20 дни преди войната ли, в деня на нападението, след като му подпалиха танковете пред Киев или днес ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    24 Дек 2023 15:38ч.

    Путлер непрекъснато ни гощава с лакардии за бъдещето и миналото. Ако с приказки се воюваше, досега щеше да е станал господар на света, а не вече две години да се мъчи с некакви си затънтени коптори в Източна Украйна като Бахмут, Авдеевка и т.н. Та въпросът не е какво е казал вожда, а какви сили са останали на армията му и колко още са склонни да затъват в блатото на тази идиотска война. Според мен докато Путлер е на власт няма да се откажат, т.е. войната ще продължава под някаква форма, това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабий Яр някъде край Софияндурия

    24 Дек 2023 18:07ч.

    Очаква ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    24 Дек 2023 22:11ч.

    Докторче, ти поне малко понятие имаш ли си, какви отбранителни линии са Авдеевка и Бахмут? Та те са изграждани цели 8 години, за да може бандеровците да воюват с Донецк и Луганск! Там от 8 години вече американците ги тъпчат с оръжия и муниции! Когато братушките превзеха Бахмут и го показаха от вътре, как изглежда, чак тогава аз проумях, колко е сложно и тежко превземането на такива крепости. Между впрочем подобно бе и превземането на завода Азовстал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    24 Дек 2023 14:35ч.

    Борел пак е прекалил с греяното вино или каквото там пият испанците по Коледа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борел ти си потрес!

    24 Дек 2023 14:51ч.

    Те испанците го пратиха в ЕС, щото е тъп и безполезен. Жалко е, глупав, стар мъж начело на Европа, плюс акушерка, нацистка. Топ просто! Няма как да прокопса ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    24 Дек 2023 14:37ч.

    поредна порция небивалици от испанския дърт нацист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борел не е нацист

    24 Дек 2023 18:28ч.

    Той е ултраляв, ТРОЦКИСТ и каталунски сепаратист. Новите леви /леваци/ са проклятието на днешния ден. В Испания единствената нормална партия е ВОКС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия не е нация

    24 Дек 2023 14:49ч.

    Русия е цивилизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    24 Дек 2023 15:29ч.

    Кочина е в която даже вие копейкаджиите даже на екскурзия не искате да отидете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англосаксонски протестант

    24 Дек 2023 15:29ч.

    Долна славянска курва населена с шибани унтерменши, това е вашата клоака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 24 Дек 2023 15:29ч.

    24 Дек 2023 16:17ч.

    Всички разбраха, че си тъпанар от розовата каста! София ако беше на географските ширини на Моисква, какво ли щяха дса правят софиянци, не знам. А иди виж Москва при температура под нулата! Улиците почистени движението нормално, градът живее. А у нас? Как му викаха, природно бедствие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    24 Дек 2023 17:25ч.

    Ми хващай пътя бе русоробе и не се връщай от този православен рай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде спри да пъдиш другите !

    24 Дек 2023 18:30ч.

    Че ще те изпъдим в ЦСГ, на метър и половина дълбочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    25 Дек 2023 0:01ч.

    Да, даже и председател на еврогейкомисията може да го произведем посмъртно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    25 Дек 2023 4:43ч.

    Русия е империя, а във всяка империя има много националности

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ангел

    25 Дек 2023 6:56ч.

    Ти какво правиш в нашия православен свят. Вземай си чукалата и заминавай да стрижеш тревата в Америка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    24 Дек 2023 14:53ч.

    Ръчкахте Баба Меца, ръчкахте и сега, кво да прайм?! Ако армията на РФ се спре на границата с Полша, Молдавия и Румъния, добре, а ако ли не?! Кво ли ни трябваше да "ручаме Жанета"!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    24 Дек 2023 14:53ч.

    Жабетата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    24 Дек 2023 21:10ч.

    И Жанета става за ручане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    24 Дек 2023 14:55ч.

    ...дедо йоско, кой спре преговорите в стамбуле, а?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    24 Дек 2023 14:55ч.

    МАКАКТАКА! МАКАКТАКА! А пък аз да ти вярвам, Борелчо, че още малко и ще марширувате на Червения площад! Па то се оказа, че пак се готвите да маршируване там, ама с белезници на ръцете, тюх, да му се не види!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    24 Дек 2023 15:00ч.

    Акушерка и изкуфели кукундели ще съсипят красивата някога Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уф!

    24 Дек 2023 15:00ч.

    Добре, бе! Може ли да тръгнеш на война срещу противник, за когото нищо не знаеш освен обичайните клишета? А поредното открито и нагло заявление на западен политик, че воюват с Русия, доста неприятна изненада ще им поднесе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бореле,

    24 Дек 2023 15:09ч.

    каквото и да направите, Русия ще спечели войната, защото се бие за националните си интереси, против затриването на руснаците в Украйна. Така че всичко ще бъде излишно и особено вредно за гражданите на ЕС, защото те ще са пострадавшите, жалко, че вече си стар и трудно ще го разбереш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    24 Дек 2023 15:22ч.

    Що руснаци от Украйна избиха орките на Путин и Хитлер толкова не е избил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и той кво

    24 Дек 2023 16:15ч.

    ъъъъъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    24 Дек 2023 15:29ч.

    Снайперисти няма Запада, снайперисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 15:45ч.

    И що? Тя туй няма, онуй няма, и кво има? Едни дебели посрани г@зове. Всъщност, на Аналена Бебок е хубав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    24 Дек 2023 16:01ч.

    много т.ъпа бе, бате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 16:03ч.

    Е, ти кво - научни семинари ли ще провеждаш с нея?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    24 Дек 2023 17:02ч.

    сакън! ама... много т.ъпа. :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    24 Дек 2023 17:30ч.

    'thenewone 24 Дек 2023 15:45ч. И що? Тя туй няма, онуй няма, и кво има? Едни дебели посрани г@зове. Всъщност, на Аналена Бебок е хубав."до мераклиите-насочете си мераците към Маша, пияната шмара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДС Кмет

    24 Дек 2023 19:02ч.

    Проблемът е, че Маша е жена, а аз, какво да кажа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    24 Дек 2023 19:02ч.

    "насочете си мераците към..." -- всичката ви е такава. четенето с разбиране включително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    25 Дек 2023 10:25ч.

    В Швейк имаше разказ за един сутеньор, дето предлагал курви от разни етноси и бои, ама слагал надценка от 50 крони за тъпите курви, понеже они повече удоволствие правели..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гиви

    24 Дек 2023 15:44ч.

    Внуците на борел и лайнер дали ша са в окопите ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Национален

    24 Дек 2023 16:00ч.

    Дъртака с памперса не прави разлика между империя и нация. Миличкия, мамин сладък непоръбен. Ами, империя е, да. Исторически обусловена. Като римската и отоманската. И от това, което виждам, руската нация е повече нация от която и да е друга. Борелчо е време да мята един бял чаршаф на главата и бавно, бавно към гробищата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС се разпада и

    24 Дек 2023 16:00ч.

    евро бюрократите се опитват да стегнат редиците като си измислиха общ враг. Това обединява, но докога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    24 Дек 2023 16:13ч.

    Не е за вярване че политици в Европа от такова ниво са слепи за реалността. Кого ще победите бе тъпанари след като НАТО се провали а ЕС няма собствена система за сигурност? Фалирате цяла Европа за радост на Путин и ще трябва да изготвяте нов план Маршал за спасяването и, а Путин ще ви предложи помощ която няма как да откажете за да започне бавно възстановяване. Санкционираната 1000 пъти Русия ще ви спасява. Но трябва да знаете че вързан дупе дава, но развържат ли го иска две.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борел е неграмотник

    24 Дек 2023 16:15ч.

    Нацията е продукт на капиталистическата държава. Нацията е съвкупността от индивиди, етноси, народи, вкл. и чуждестранните лица, които участват във възпроизводствения икономически, културен и политически процес на капиталистическата държава, както и на социалистическата държава, като производна на капиталистическата държава. Така например, има украинска нация, но няма украински народ, доколкото украинската нация включва около 50 етноса, най-големият от които е руският етнос - част от руския народ. Следователно, Русия, която има своя исторически оформил се руски народ - един етнос с общ език, с обща култура и религия, - търси своето СЪЕДИНЕНИЕ, така както българският народ, разединен от западните българомразци - френци, немци (австрийци), англичани - търсеше своето обединение, в името на което претърпя две национални катастрофи (1913 г. и 1918 г.) и беше на път да претърпи най-съкрушителна Трета национална катастрофа, ако не беше СССР ( Сталин и Молотов) да се затъпи за запазване на териториалната цялост на Царство България на Парижката мирна конференция (1946-1947 г.), уреждаща териториалните граници на следвоенна Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евролъжци

    24 Дек 2023 16:58ч.

    това са лицемери,подлеци,лъжци и манипулатори.Лъжат народите на Европа и умират от страх,че европейците ще се усетят и ще ги изритата от власт. Русия не заплашва никого,това са руски земи, и си е чиста гражданска война между руснаци.Интригантите са натовските и евро демагози, използващи нацизма и лъжите, за разрушаване на Русия. Отново германия се прикрива и отново ще разпали война. В това е цялата идиотщина. През втората световна война Германците начело с Хитлер обединиха ресурсите на цяла европа срещу руснаците,сега отново искат същото. И пак няма да стане. Този път ще е за дълго,ако нато не се върне в границите от `1979г. Друго решение е невъзможно. НАТО ще претърпи катастрофа , в това няма съмнение,ако разпали поредната война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такива идиоти управляват света!

    24 Дек 2023 16:19ч.

    Ако е искал Путин да влиза в Европа, нямаше да ви чака 8 години с тия Мински споразумения, да се плюнчите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо Света?

    24 Дек 2023 16:44ч.

    Управляват малък полуостров, наречен Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    24 Дек 2023 16:27ч.

    Днес явно всички евроидиоти са решили са се изокат. п.с. Ама и снимчицата си е бива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    24 Дек 2023 16:37ч.

    Нещо стареца се е превъзбудил. Да се успокои защото Европа вече се мобилизира. Хиляди трактори окупират Берлин и това е репетиция за 8. Януари когато ще е големия екшън. Дали розовите чорапки когато говорят за демокрация си спомнят, че преди месеци Бундестага прие закон позволяващ използването на армията за потушаване на граждански безредици? Във Франция е същата работа, вече по график регулярно фермерите поливат общински и държавни сгради с тор. А в родната му Испания страната на баските се надига и тя. Не знам Каталуния да се вълнува напоследък, там най-демократично ги размазаха но ще видим. Агентите на Путин не дремят. :))) Зимата ще е емоционална в Европа. А Путлер както го наричат розовите чорапки заяви преди две години Защо ни е свят без Русия, така че по-леко с подпалването на междуетнически и между религиозни вълнения в Русия че руснаците и те се превъзбудиха напоследък и изброиха няколко действия на Запад които ги определят като акт на агресия и обявяване на война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Русия е велика сила..„

    24 Дек 2023 16:51ч.

    Ех, Борел, и четки да правиш, и в кръста да се стягаш с въртеливи движения, други те изпревариха. Австрийската аристократка даже даже в руско село се засели. А ти с тези лондонски мурафети, много късно се присети. Да се мобилизираш. Най много да мобилизираш Навални в затвора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ze Ruschans ar komminG

    24 Дек 2023 16:56ч.

    Стига празни приказки - давайте парите и беж да си ядете скакалците преди Путин да ви ги е изял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Потоп

    24 Дек 2023 17:03ч.

    Бореловата и Урсулова Европа дори снаряди не може да си произведе, тръгнал да се ерчи. Промишления спад в ЕС е 6%. Фирмите изнасят производствата си в САЩ и Китай. Потъна, потъна тая Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евро-гей

    24 Дек 2023 17:12ч.

    Тоя фашизиран дядка нещо се е бъгнал, забравил е да говори за перални, лопати и тоалетни. Може да се наложи фор дер лайнен да му бие бустер за опресняване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    24 Дек 2023 17:26ч.

    „Може би това е моментът, в който трябва да разгледаме опасността, идваща от велика сила, която заплашва НАШАТА ДЕМОКРАЦИЯ, която заплашва самата Европа, не само Украйна . И ако не променим бързо курса, ако не мобилизираме целия си капацитет, това ще позволи на Путин да спечели войната в Украйна. По същия начин, ако не успеем да спрем трагедията, която се случва в Газа, мисля, че НАШИЯТ ПРОЕКТ ще бъде много повреден." НАШИЯТ-НАШАТА...демокрацията е една-няма ваша, няма наша. Тяхната демокрация явно се различава от онази демокрация, която беше през 80-те на миналия век. Путин им бърка плановете за господство и забогатяване. Борелчо, на годинки си-милиардите, дето ги трупате в корупционния си ЕС в гробовете ли ще си ги носите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    24 Дек 2023 17:26ч.

    И това са думи на ДИПЛОМАТ. Нищо чудно, че ЕУ е кръгла нула геополитически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    24 Дек 2023 17:33ч.

    Борел: «Путин не может быть удовлетворен только частью Украины и ситуацией, когда остальная территория Украины принадлежит к Европейскому союзу. Он не может быть удовлетворен ограниченной территориальной победой. Он не прекратит войну — тем более перед американскими выборами, которые могут дать ему намного более выгодный сценарий. Так что мы должны быть готовыми к высокоинтенсивному конфликту, который продолжается долгое время»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Дек 2023 17:45ч.

    варел, фондер лайнян, шарл перо и мишел от съпротивата - марионетките на сащ, които съсипаха ЕС!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    24 Дек 2023 18:09ч.

    щом Борел и фон Дер Лайен са "варел, фондер лайнян", Депардийо е ДеПръдльо, нищо, че е любимец на Дачкови:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Дек 2023 21:39ч.

    Тъпанар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    25 Дек 2023 0:25ч.

    зная, че си тъпанар, няма нужда да го казваш:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    24 Дек 2023 17:50ч.

    Минаваме в мобилизационен режим и едва така признаваме, че Русия е велика сила. Естествената репродуктивна сила на западащия капитализъм е отдавна "ниже плинтуса", както обичат да казват във въпросната велика сила, а за продуктивност даже и дума не може да става, предвид едва мъждукащия творчески капацитет на консуматорско-гейската реалност в този станал вече излишен свят, ориентиран към доизживяване на последните си дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    24 Дек 2023 18:13ч.

    цял живот чета за последните дни на запада...хайде сега да помислим, като е така, защо почти всичкото рашибозук пише от западни държави? Рашибозукът тъпи ли са или са, както винаги, лицемерни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Дек 2023 18:32ч.

    русский "освободитель" 24 Дек 2023 18:13ч. Ти мобилизира ли всичките си възможности? Дари ли една заплата? Изплете ли чифт вълнени чорапи? Винаги може още малко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Дек 2023 21:40ч.

    Ти цял живот и да четеш, все същият тъпанар ще си останеш! Не се напъвай! Яж и сери - това най-добре го можеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    25 Дек 2023 0:29ч.

    само добичета като теб имат дарбата да се насират в устата си. Дерзай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    25 Дек 2023 7:48ч.

    Какъв освободитель си бе маймуно. Ти си краварски трол , но от по-тъпите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель" 24 Дек 2023 18:13ч.

    24 Дек 2023 18:49ч.

    Ти по причините за рухването на Запада избягваш да съдиш и това е обяснимо (в твоя случай задълбоченото мислене е противопоказно и такава е заразата, която сееш); при това положение на духовно бедния като твоя милост му остава съденето по последствията. За скорошното сгромолясване на Запада си има причини, схванати от предтечите още преди минимум 100 г. преди днешния ден. Намери книгите и ги прочети. Тогава ще спреш да се утешаваш с някаква илюзорна видимост на хора от Русия, които са там, защото са изпратени навярно да си вършат работата по скапването на и без това отиващия си тамошен тоталитарен и трансхуманизиращ ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Борел: Русия е велика сила, която ще спечели в Украйна”

    24 Дек 2023 18:58ч.

    Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър

    24 Дек 2023 19:00ч.

    Голем страх ги тресе европейските велможи ! Отиват си и са готови да ни пожертват както пожертваха Украйна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Дек 2023 19:01ч.

    Кво да му кажем на Борел? Чети историята дедо. Не ви ли омръзна да се опитвате да я унищожавате тая Русия и всеки път да се осирате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    24 Дек 2023 19:07ч.

    Сърми сготви съпругата. Баклава. Пека малко домашен суджук.Малко алкохол за наздраве.И после сън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ша ма мобилизират, ама на куково

    24 Дек 2023 19:31ч.

    200К $ през една хонконгска сметка, посредник за 7 % на място и едно муцка апартаментче в Сан Карлос де Барилоче. И елате да ме хванете за бандониерата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • omega

    24 Дек 2023 19:07ч.

    Нищо не зависи от вас мобилизирате или не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хю Грант

    24 Дек 2023 19:19ч.

    С една дума, дедо Борел каза "Добър вечер". ( по Шкумбовски)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    24 Дек 2023 20:33ч.

    Сериалът си струва да го погледнете. https://24dec.turbokino.tv/334-zhuki.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Дек 2023 20:46ч.

    Борел е прав в едно. Русия (РФ) остана последната империя, но никой га не е била нация. Имаше проект за "съветският човек" и Загора в погромите в Баку 1988

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що е нация? Виж коментара от 24 Дек 2023 16:15ч.

    25 Дек 2023 1:34ч.

    Добре е и да се чете, освен да се пише. Добре е да се знаят значенията на думите, преди да се използват тези думи. Обратното е функционална неграмотност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    24 Дек 2023 20:48ч.

    Ма как така Русия стана велика сила, бе - нали беше Горна Волта с ракети? А, борел?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Дек 2023 20:50ч.

    Загина.. Всъщност Сталин си присвои империята точно като комисар по малцинствата. В момента в който руснаци(Горбачов и Елцин) взеха битката за трона се изклаха. Включая Украините

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    24 Дек 2023 20:53ч.

    Пет хиляди и ресто заряда са сила, дори да си Горна Волта. Властта над света е потенциала да го унищожиш. Мани БВП или брой патенти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    24 Дек 2023 21:09ч.

    чифте пищови на гол тумбак...вече и с хубави политически вицове покрай цензурата и диктатурата(която нЕкои не забелязват, защото не им отърва:-) https://www.segabg.com/hot/voynata-ukrayna-vuzrodi-politicheskite-vicove-rusiya

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    24 Дек 2023 21:02ч.

    Тоя сигурно ще да е македонец с испански паспорт. Вчера вака, днеска така! Аз пък не мога да забравя крилатото сравнение с бензинска станица со рАкети!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    24 Дек 2023 21:18ч.

    Плаши европейците с Русия, и ги надъхва срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    24 Дек 2023 21:20ч.

    А Русия няма и малкото пръстче да си мръдне. Европа ще я бастисат дружбаните зад океана

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ще спечели надмощие в конфликта в Украйна, ако Европейският съюз не мобилизира всички свои възможности

    24 Дек 2023 21:58ч.

    Борелчо, Бастунчо, хайде сега отговори чистосърдечно: Какъв интерес има ЕС точно в Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МРАЗЯТ ПРАВОСЛАВНИТЕ

    25 Дек 2023 1:24ч.

    Те винаги са знаели,че Русия ще победи.За тях е важно да се ицбиват ПРАВОСЛАВНИ СЛАВЯНИ.змрете веднага гадове мръсни антихристи!Правят се на умрели лисици.Западна украйна не е засегната .Там живеят повече евреи и католици.Светлина за Православните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    25 Дек 2023 1:35ч.

    Хосе ли си, Жозе ли си не знам, ама я дай да мобилизираш комисията, парламента на Юропа и барабар с преводачите отивайте да шмъркате на изток ! Белким живнем малко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борис

    25 Дек 2023 3:52ч.

    Имам чувството ,че всички висши чиновници на ЕС са подбирани от помощни училища.Толкова неадекватни говорещи глави ,европейската политика никога не е имала.От един континент,люлка на велика цивилизация и културни достижения,за краткото си съществувание ЕС го превърна в кочина,в която цари корупция и едно малко,но кресливо и неизбрано от никого малцинство,превръща живота на нормалните граждани в ад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    25 Дек 2023 4:34ч.

    а вие какво правите там, в един регионален конфликт, кой подкрепя военно украйна, за да се напълни плодородната украинска земя с гробища, а по улиците осакатени войници с патерици, кой въоръжава украйна и обучава украинската армия в разрез с минските споразумения, кой призова Израел да заличи Газа заедно с населението, сега продължават да говорят за мобилизиране, на кого, на оцелелите украинци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    25 Дек 2023 6:59ч.

    Борел се държи речи като Хитлер в началото на 30те на миналия век

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    25 Дек 2023 11:34ч.

    не, като в края на войната, когато говори пред мобилизирани деца, защото милиони немски войници са загинали, този също призовава войната да продължи, да се мобилизират всички срещу Русия, да не ѝ позволяват да "победи"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма нужда

    25 Дек 2023 10:03ч.

    да я завладява с война. Когато САЩ съсипят Германия напълно- икономически, тя ще се съюзи с Русия. Какво ли ще правят другите от твоята "градина" -пълна с отровни ислямски терористи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво от това че е империя

    25 Дек 2023 10:09ч.

    в Чечня напр., разбраха, че в империята им е по-изгодно , отколкото срещу нея. Имат си джамии , живеят си според мирогледа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    25 Дек 2023 11:41ч.

    Кадиров каза, че Чечения била налазена от терористи и екстремисти отвън, искали да я направят емират, тогава разбира с кого страната има бъдеще, Путин спря войните в Чечения, терористите напуснаха страната и продължиха с атентатите си по света, например маратона в Бостън, иначе Чечения я очакваше съдбата на Афганистан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    25 Дек 2023 10:27ч.

    В Швейк имаше разказ за един сутеньор, дето предлагал курви от разни етноси и бои, ама слагал надценка от 50 крони за тъпите курви, понеже они повече удоволствие правели..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    25 Дек 2023 14:13ч.

    В едно е прав Борелчук,това е тяхната демокрация.Само където тая демокрация не е на народите,които са поставени в унизителното положение да търпят непрекъснатите им глупости.Русия старче ще победи въпреки вас,време е да го проумееш.Крокодилските сълзи и сополи които рониш не са за Украйна не са даже и за изпразващият ви се от съдържание съюз. Те са най вече за това,че настъпва края на грабежа ви над държавите които експлоатирате по най циничен начин.Върху нещастието и мизерията на тези народи се градеше и вашия просперитет. За това Русия е смъртно опасна за вас,с нейното завръщане правилата се променят с което е по добре да свиквате.Идват времена в които,ако искаш суровини трябва да си платиш по установените цени,ако искаш качествени стоки трябва да платиш за производството им по надлежен ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи