Борел: Разследването за корупция в Европейския парламент буди безпокойство

Борел: Разследването за корупция в Европейския парламент буди безпокойство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Разследването на белгийските власти за корупция в Европейския парламент е повод за голямо безпокойство, заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, цитиран от Ройтерс.

Белгийската прокуратура извърши в петък претърсвания на 16 къщи в Брюксел и иззе 600 хиляди евро в рамките на разследване по подозрения в корупция и пране на пари. Прокуратурата съобщи вчера, че на четирима души са повдигнати обвинения, без обаче да ги назове поименно.

Европейският парламент заяви през уикенда, че с оглед на разследването преустановява правомощията на заместник-председателката си Ева Кайли, която е представителка на гръцките социалисти.

"Тези новини несъмнено са доста притеснителни. Изправени сме пред събития и факти, които ме тревожат като бивш председател на Европейския парламент", каза Жозеп Борел пред журналисти.

Прокуратурата каза, че от месеци е подозирала, че страна от Залива се опитва да влияе на процеса за взимане на решения в Брюксел. Източници, запознати със случая, твърдят, че става дума за Катар.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • На стара коза яре

    12 Дек 2022 13:36ч.

    Хрантутници.Днеска слушах обикновени хора,французи,какво казват за своят парламент и за оня.Че са хрантутници без особена полза,мислещи са своето лично спокойствие.Назрява нещо сред хората което все някога ще избухне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манаф Караибрахим

    12 Дек 2022 14:05ч.

    Булгаристан не се е навел!!! Чудо си е наистина! Стопаните от ОПГ-то Еврейско Нацисткия Съюз гледат учудено, че пред тях има лице, а не задник!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • momon

    12 Дек 2022 13:37ч.

    Притеснителното е, че фор дер Лайен поръча на всеки жител от ЕС по 10 дози за 80-90 млд., чрез фирмата на мъжа си, а вие не взимате никакви мерки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фон дер Лайен дори извади Каймановите острови

    12 Дек 2022 15:10ч.

    от Списъка на ЕС за страни-данъчен рай, защото фирмата на мъжа й е регистрирана там ..., а докато е била военен министър в Германия, е правила подобни корупционни "услуги" на фирми на сина си. В монетна текат разследвания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    12 Дек 2022 13:41ч.

    Папа римский, още ли не е препоръчал очистителна схизма на ЕС, ама тоя път отгоре, надолу, та хората да усетят по-добре ефекта и да няма изненадани или учудени?! И стига сте се вайкали, че ще ви тръшне някой инфаркт и ще ви се размине лесно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • констатация

    12 Дек 2022 13:45ч.

    Притеснително е разследването за корупция. Корупцията не е притеснителна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи