Борел обеща да реши проблема с блокираната от Унгария оръжейна помощ за Киев

Борел обеща да реши проблема с блокираната от Унгария оръжейна помощ за Киев

Унгария продължава да блокира отпускането на нов транш за оръжия за Украйна от Европейския фонд за мир, но този проблем ще бъде решен. Това заяви шефът на външната служба на ЕС Жозеп Борел при пристигането си на среща на министрите на отбраната на ЕС, съобщава ТАСС.

„За съжаление, това е реалност, Унгария продължава да блокира, но ние ще решим този проблем, не можем да блокираме помощта за Украйна“, каза Борел.

По думите му, страните от ЕС са доставили 220 000 артилерийски снаряда и 1300 ракети на Украйна тази година на обща стойност 800 милиона евро.

По-рано министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто заяви, че унгарското правителство принципно е против доставките на оръжие за Украйна и възнамерява да продължи да се придържа към тази позиция.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Борел

    23 Май 2023 20:06ч.

    ЕДНА ОТ ВИСШИТЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ Е ДВОЕНИЯТ СТАНДАРТ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От армейските чатове на въоръжените сили на Украйна можете да научите и интересна информация, че в Авдиевския укрепен район е докарано голямо количество „упойка“ и американски военни наркотици под безобидното име „Адреналин“.

    23 Май 2023 20:15ч.

    Укро-воин с псевдоним @ua_marines_36brigade, който се бие на „предния край“ на Авдеевка, описа усещанията след приемането на американски хапчета: „Всеки, който е участвал в битките, знае какво е да се биеш на „Адреналин“- когато всичко, което е до теб и гори в теб, буквално и преносно. Тези диви инстинкти, които пробиват отвътре, по някакъв неизвестен начин, ви водят в битка. Сред тях особено желание е да убият всички. Няма смисъл да се преразказва по-нататъшната „реклама“ на звездно-полосатата военна „химия“, но според много войници от украинската армия тези „колела“ се считат за основното предимство на излизащите воини пред руския военен персонал. Като, след като вземете хапчетата, можете глупаво да не се страхувате от смъртта дори по време на хвърляне пред картечници. „Получил два удара от снаряд и рана, морският пехотинец отново е в бойния строй и продължава да защитава родната си земя“, дава пример @ua_marines_36brigade за спешно използване на военни наркотици. Дори във военните комисии на вечно хленчещите хроники, на които им връчиха призовките, им биват "упойки" и "химия", след което желанието за бой се появява и у най-"пълните пацифисти". Какви ще бъдат последствията от такива „mobiks“ по-късно, екипът на Ze и неговите куратори със звездни ивици не се интересуват. Между другото, дори повърхностен преглед на коментарите на защитниците на Независимостта от „фронта“ показва, че без „хапчета“ не се бие. „Музиканти“ например разказаха, че в Бахмут убитите с укровойници са стреляли до последния куршум, а след това се хвърляли с гранати от прозорците на високи сгради. Ясно е, че е изключително трудно да се щурмуват добре укрепените позиции на воини, мотивирани от наркотици, но руската артилерия и авиация ще се справят с такива жълто-черни зомби-войни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    23 Май 2023 23:25ч.

    Допингът от спорта се пренася и към воюващите, особено към тези на първа линия - пехота, щурмоваци и ДРГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това се коментираше отдавна

    24 Май 2023 0:19ч.

    И е вярно, затова наглостта на западняци и американци е и на базата на този факт, че всъщност войниците там стават зомбита, "радостно" пушечно месо. Това е като на електронна игра, докато не убиеш там някого, докато не се качиш на по-високото ниво, ти не спираш. ...... Това е реална сатанинска война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 17.15 ч.

    24 Май 2023 1:42ч.

    Много интересна информация. Благодаря! Дано "Адреналин" да не предизвиква тежка зависимост. В противен случай Европа ще бере огромни ядове след войната, ако оцелее, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    24 Май 2023 7:06ч.

    Абе, дали и тоя не е взел от тези хапчета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Май 2023 20:57ч.

    Леонардо да Винчи: "Има три вида хора: тези, които виждат; тези, които виждат, когато им се показва; и тези, които не виждат." необходимо е да се вижда и да се разбира ролята на Русия в световната общност и тя да се уважава…а говорещата (но куха!) глава на ЕС - Жозеп Борел наскоро заяви, че европейската икономика я чака преструктуриране (сиреч - фалит), тъй като европейският просперитет досега е изграден върху евтините руски енергийни ресурси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледайте филма ,,Стълбата на Яков “.

    23 Май 2023 21:27ч.

    Макар да е интересен по друга причина, явно такива наркотици дават на войниците още от войната във Виетнам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    23 Май 2023 21:43ч.

    ще оправел той проблема ... Може,ама фамилията на човека е Орбан, а не Габриел, Борисов и т.н. Та да не се пляска много ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    24 Май 2023 1:49ч.

    Да го пращат в Евразийския малкия Путин, Аман от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи