Борел: Не е изключено да бъде нанесен удар по европейски спътници в околоземна орбита

Борел: Не е изключено да бъде нанесен удар по европейски спътници в околоземна орбита

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел предупреди днес, че не е изключено да бъде нанесен удар по европейските спътници в околоземна орбита. Борел говори пред участниците в събитие, посветено на европейските космически дейности, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Жозеп Борел отбеляза, че три месеца преди началото на войната в Украйна руските въздушно-космически сили са изпробвали противоспътниково оръжие. Това беше безотговорна постъпка, която създаде не само отпадъци, а показа, че Русия е готова да застраши всеки спътник, поясни Борел.

Европейската комисия и НАТО работят заедно за защита на критичната инфраструктура, все още не знаем каква част от тези съоръжения зависят от спътниково управление, добави той. По неговите думи в околоземна орбита днес работят около 5500 спътника, от които десетина процента са собственост на военните, а част от останалите са с двойна употреба.

Без сигурност в космоса няма сигурност на земята, миналата година правителствата по света отделиха около 100 милиарда евро за космически разработки, посочи Борел. Космосът ще се превърне в бойно поле, в място на надпревара и сблъсъци, допълни той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Една ЕМП -БОМБА с подобаващ размер

    24 Яну 2023 12:45ч.

    и всички планове на глобалистите ще бъдат приземени.. За тва се жалва дядо ви Борел..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луд та му лесно

    24 Яну 2023 16:50ч.

    На добитък, дето яде щурци и хлебарки, спътници в космоса не му трябват !!! Хрупай си изкуствената храна, дедо Борелчо и си трай. А я все пак да попитам нациста Борел, защо руснаците ще свалят спътници, ако Еврейско Нацисткия Съюз не е страна в този конфликт?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо ви Борелчо се гаври

    24 Яну 2023 22:25ч.

    с Русията като за световно, а по-захлупените във форума му се връзват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    24 Яну 2023 13:01ч.

    Значи използваме спътниците срещу РФ, те в отговор ги неутрализират и пустите руснаци пак са виновни. Егати и изкривеното мислене, ала джендър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    24 Яну 2023 13:03ч.

    тоя се оказА бая неостър... той какво очаква, меките китки и краварите да снабдяват укЪрите със спътникова информация и мецан да гледа отстрани и да подсмърча? объркАл се е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западащ цифровак

    24 Яну 2023 13:03ч.

    Ами сега, как ще виждаме в три де картографската разстановка на "реалното" им пространство и време? Няма ли да пропадне всичко, разчитащо на победата на свръхтехнологиите в тая поръчкова война? Само да не я загазим, че ще станем за резил на целия свят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На добитък, дето яде щурци и хлебарки, спътници в космоса не му трябват

    24 Яну 2023 13:09ч.

    Хрупай си изкуствената храна, дедо Борелчо и си трай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не го зная какво чака

    24 Яну 2023 13:09ч.

    Аз на мястото на Путин, отдавна да съм ги гръмнал всичките и всякакви войни ще свършат на мига.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата западна пропаганда

    24 Яну 2023 13:23ч.

    на либералната кочина се пука по шевовете. Да питам нациста Борел, защо руснаците ще свалят спътници ако ЕС не е страна в този конфликт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    24 Яну 2023 13:29ч.

    Те са застраховани...стига рева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    24 Яну 2023 13:39ч.

    Паника, паника и все от същото. А скоро и страх, много страх. Очаква ни зрелище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гадове

    24 Яну 2023 14:04ч.

    Скоро и тоя, и Урсулка, ще трябва да отговарят пред народите на ЕС защо съсипах перфектно функциониращ съюз, като го набутаха във войната, която САЩ води срещи Русия на украинска територия. Като ставате все по-бедни и скъпотията все по-голяма, си гледайте портретите на Борел и Урсула - да знаете чия е вината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Яну 2023 16:06ч.

    Имаме работа със световно зло, което се насочи не само към социалната, но и към биологичната реорганизация на човечеството с избиването на по-голямата част от него, о и преди всичко руснаците. Сегашната борба с това зло е борба не само за нормално общество, но и за запазването на човека като биологичен вид. Социалният и антропологичен расизъм на британците, мултиплициран с тезата на протестантството (най-юдаизираната версия на християнството) за избраност на расово-собствена основа, получи адекватна формулировка в неонормализма на ултраглобалистите…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    24 Яну 2023 19:09ч.

    Вова удри !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страполена Кирува

    24 Яну 2023 19:12ч.

    Смешни,сенилни старци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    24 Яну 2023 19:53ч.

    Ако спрат да използват спътниците за подаване на информация на Украйна за убиване на руски войници, може би удар няма да бъде нанесен. А ако употребата за война срещу Русия продължава, унищожаването на спътниците е повече от логично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    24 Яну 2023 19:55ч.

    Борел както винаги се опитва да мине тънко. В момента сме във ВТОРА КАРАИБСКА КРИЗА, при което вместо умният Джон Кенеди и кохорта генерали и адмирали от Втората световна война имаме изкуфелия Байдън и цяла камарила невежи съветници с ТикТок интелект. И тук излиза на преден план обявеното от Путин правило на кварталния бой - като не можеш да избегнеш битката – удряй ПРЪВ! Което означава, че единствения шанс на Евроатлантизма е СВЕТКАВИЧНО капитулиране и търсене на мир! Освен няколко европейски и американски спътници в космоса скоро може и да се случат и други по-съществени неприятности. Шарон Вайнар и Мориц Кют от Принстън правят доста wishfull модел на руски ядрен удар САМО по ядрените сили на САЩ и определят 2 млн жертви. За сметка на 45млн жертви в Русия, която има и провиторакетна, и противовъздушна система липсваща в САЩ. Да не говорим за милиард и половина в Китай, милиард и половина в Индия, които на драго сърце ще доразмажат англосаксонството.( Впрочем Англия я почнаха вече с индиеца-министър-предстедател! ) Но съветниците на Путин са учили добре историята , включително и знаят как беше принудена Япония в 1941г да удари САЩ. Тогава японците след наложено енергийно ембарго, удариха САМО Пърл Харбър,и 4 години по-късно загубиха войната. Верно, днес САЩ са много по-слаби от САЩ 1941г, но изводи трябва да се правят сериозни.И Путин е на ясно със ситуацията – Ако ти предлагат да те унищожат, то противникът за теб не струва и копейка! И ако варианта на ДЕМОНСТРАТИВНО излизане от Договора за забранени ядрени изпитания предвижда демонстрационна Цар-Бомба, като изтрезвител за „евроатлантизма“, то към нея може да се добави и неприятни „бонуси“ като напр. срок от 48 часа за опразване на Аляска, върху която да се изпробват набор Посейдони, и като алтернатива – опразване на Великобритания... А По-късно първият ядрен удар(ако се стигне до него) от Русия ще включва освен военоморски ,военовъздушни бази , ракетните шахти в 3 щата и напр. Пентагона и Белия дом, и един значителен набор ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ в САЩ и Канада, та континентът Северна Америка да стане негоден за живеене следващите 50 години... Така че, (както беше казал ЗИП) носете си новите дрехи, яжте си хубавите храни и си карайте хубавите коли – СВЕТЪТ може да СВЪРШИ след само няколко седмици (до колкото и нас ни набутаха в Евроатлантизма за унишожаване)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рубладжиите

    24 Яну 2023 21:57ч.

    Искат да фалира съюза в който живеят. Няма такива идиоти никъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    25 Яну 2023 4:44ч.

    Меките китки отдавна са фалирали,само че идиотите просто не сте забелязали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Центаджиите

    24 Яну 2023 22:01ч.

    В рублата и юана е бъдещето. Нека бъдем реалисти. ЕГС е обречен на разпад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рав Финкел

    24 Яну 2023 22:26ч.

    САЩ са многократно по-виновни от СССР защото тогава ссср имаше силен и опасен враг и знаехме защо сме бедни и милитаризирани, а сега сащ зорлем направиха от Русия противник и е ясно дори за бавните, че вината за войната е в щатите. Като разпуснаха ссср, защо продължихте да подчинявате и мачкате света краварски гадове?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военно-Космическите сили ще влязат в действие ли? :)

    25 Яну 2023 0:47ч.

    Мосю Борел, къде е космодрума на Европейските съединени държави, ъм?! Къде е армията военно-космическите сили на Европейската федерация от 27 държави, ъм?! С какво ще браните територията на Европейската общност, ако нещо иде от Космоса?! ... Обезумяването достига невероятни висоти, леле мале, СПРЕТЕ тези оръжия срещу Русия бе, Бореле. Как не им пука за живота на нещастните украински мъже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към коментара на old_beggar 24 Яну 2023 / 16:06ч.

    25 Яну 2023 1:01ч.

    Вижте това унижение за българска медицинска общност. Това е унижение за държавата. Каква е тази държава, която не може да осигури здравето на децата и бъдещето си, че ПРИЕМА помощ от чужда държава?! И то забележете чуждата държава ИСКАЛА да финансира проект за ИНВИТРО оплождане на българските бебета!!!! Това е националната сигурност на държавата ни! Как ще пуснем чужда държава и чужди лекари да се грижат за ВЪЗПРОИЗВОДСТВОТО на българската нация. Ми позор за такава държава, позор за властта. Президента защо УНИЖАВА българските медици, лекари и учени - защо унижава български мъже и жени, и българските деца, като приема и финансиране дори, от чужда държава и обучение... Пари ли нямаме, интелект ли нямаме, нямаме медицински университети ли, за да подготвим и разработим Националната детска болница. С тази държава не сме в никакъв съюз. Ако ни трябва помощ ще търсим от европейските съюзници. ......... Не давайте децата на България да пипат "чужди ръце" и държави! ... https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/izrael-e-gotova-da-ni-predostavi-eksperten-opit-ot/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хиляди български лекари работят по света в престижни болници

    25 Яну 2023 9:27ч.

    и всички ще се върнат за да помогнат на собствения си български народ за да има Национална детска болница, вместо да се търсят чужди лекари от чужди държави. Какво им става на управляващите днес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    25 Яну 2023 5:27ч.

    На Борето Достоевски ли му беше виновен, сега пък кривите спътници за двойна потреба?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    25 Яну 2023 11:51ч.

    Дами и господа, такива са кадрите в почти всички старни от Евросъюза, които нацвъкаха херомустафите в тях - помияри, откачалнички, перверзници, майкопродавци, кукундрели. Скоро очаквам след избори народите в ЕС да ги изритат, наритат и наврат в кучи г.. Това по-добрия за изброените вариант, другият да ги опандизят за национално предателство или просто из...ят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи