Борел: Наивно е да се иска от Украйна да спре военните действия, за да свърши войната по-скоро

Борел: Наивно е да се иска от Украйна да спре военните действия, за да свърши войната по-скоро

Наивно е да се иска от Украйна да спре военните действия, за да свърши войната по-скоро, заяви днес пред Европейския парламент върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Казвам "наивно", за да не използвам по-силна дума, поясни той, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел Николай Желязков.

Ако прекратим военната подкрепа за Украйна, няма да настъпи мир, а Русия ще победи. Това ще бъде изключителна заплаха за нашата сигурност. За да постигнем мир, трябва да подкрепяме военно Украйна още повече, настоя Борел.

Войната ще се реши в пролетните и летните месеци. Направихме за Украйна много - досега от ЕС и държавите от съюза за Украйна бе осигурена военна помощ за 200 милиарда евро, но това не е достатъчно. Трябва да увеличим дипломатическите усилия. Ще призова ООН да поеме посредническа роля, досега всички се провалиха в опитите за разговор с (руския президент Владимир) Путин. Путин изгуби енергийната битка и ще изгуби също моралната и дипломатическата битка, посочи върховният представител.

Трябва да направим всичко възможно европейското обещание към Украйна да се сбъдне. Искаме Украйна да спечели войната, мястото й е в европейското семейство, обобщи Борел.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че комисията ще предложи следващите санкции срещу Москва да засегнат търговски оборот за 11 милиарда евро. По нейните думи се предвиждат и санкции срещу свързани с Корпуса на гвардейците на Ислямската революция заради предоставяните от Техеран на Москва дронове, използвани срещу украинците.

От началото на войната икономическата, хуманитарната и военната помощ от ЕС за Украйна достига 67 милиарда евро, отбеляза Фон дер Лайен. Путин искаше да убие украинската европейска мечта, но днес тя е ускорена. Путин изгуби енергийната война, която сам започна, провали се опитът му да ни изнудва, каза председателката на Евокомисията.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • old_beggar

    15 Фев 2023 12:39ч.

    шайката от психично болни (наречена ЕК) и САЩ подготвят Европа да бъде изпратена на война - в месомелачката на Източния фронт…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жозеф Игнатии Гилотен

    15 Фев 2023 13:50ч.

    "Ако прекратим военната подкрепа за Украйна, няма да настъпи мир, а Русия ще победи" Е, нали след като Русия победи, ще настъпи мир. Колкото по-бързо Русия победи, толкова жертвите ще бъдат по-малко и мирът ще настъпи по-скоро. Въобще някой вижда ли сценарий, при който Русия НЯМА да победи. Този психопат наистина е много объркан и зомбиран !!! А лечението Аз съм го измислил отдавна !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко изглежда ясно. Не знам само дали ритуалното самоубийство на така наречената "Европа" е планирано в Лондон, още докато подготвят Първата Световна война за премахването на континенталните европейски империи

    15 Фев 2023 13:52ч.

    Или всичко това е замислено нейде край Потомак, докато планират засяването чрез така наречения "План Маршал"... Чиято последна фаза - жътвата - тече в момента пред очите ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма "украинската европейска мечта"

    15 Фев 2023 12:44ч.

    Има разнопосочни мечти. И когато се налива масло в огъня отвън, се стига до трагедии. Единствения виновен е проклетият Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    15 Фев 2023 12:58ч.

    Не разбирам - шизофрения, маразъм, идиотия и кретенизъм ли вече е новата формула за победа над Изтока?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Проклетият" Запад е в ролята на умиращото влечуго днес

    15 Фев 2023 13:54ч.

    Трябва да му се даде нужното време да пукне. И да се внимава да не ухапе за последно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    15 Фев 2023 12:59ч.

    От векве така нареченият ЗАПАД жадува да унищожи всичко православно христианско. Украйна е един от случаите с което те доказват своята ОМРАЗА И НЕНАВИС към нас православните християни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странно, но ясно как и защо

    15 Фев 2023 19:28ч.

    античовека на снимката е сложен в ЕС-то на тази позиция. За жалост той и кохортата около него са ни отнели европата, която бе замислена и планирана от достойните й основатели. Сега с подклаждането на войната, а не стремеж за решаване, на този дълбок, сложен и противоречив проблем, чрез мир ясно показва васалното евроатлантическо безумие. Това поведение и неговата пропаганда не спомагат за изграждане на общо европейско бъдеще на континента. Целта е ясна – забогатяване, чрез схеми и корупция. Няма нормален човек, който да не се бори за мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    15 Фев 2023 13:04ч.

    Много странно изказване на политик, който трябва да решава конфликтите по мирен път!? Объркан човек със сбъркано мислене. Ако така смята дипломат, какво остава за военният министър?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обикновено военните министри са по-обрани - разбират какво значи "да ги гръмнат"

    15 Фев 2023 14:19ч.

    ,Докато този про-джендър въобще не му е ясно какво значи да го обречеш на мъчителна смърт от глад или студ - да ходи в Турция да гледа измрелите затрупани, но неосвободени турци, вадени в момента от купчините бетон и строителни октпадъци... Впрочем, за елитите на ЦЯЛА ЕВРОПА към днешна дата трябва да се възстановява ...Гилотината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо чудно и това да стане

    15 Фев 2023 14:23ч.

    А европейците имат и по напреднали и ефективни технологии, които въпросните европейци с успех са използвали помежду си. Газови камери например.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    15 Фев 2023 13:06ч.

    И каква посредническа роля да поеме ООН, която е изцяло в прангите на Сащ и отдавна е бюрократична отживелица?! Кой ще посочи и осъди причините за войната, няма такъв обективен орган. Пък вие си тролете демократични мераци до прималяване, всичките ви безмозъчни прогнози и желания се стоварват като Дамоклев меч връз Европа. И с тия пакети санкции, освен да ви излязат плюски в болните мозъци, друг позитив няма да има. И на чие международно право се позовавате да налагате санкции на всеки несъгласен? Хайде по-бързо, несъгласните с вас да вземат и те да ви бичат санкции наляво и надясно, като обезумели, та световната доларова пирамида да рухва по-скоропостижно, така войната ще спре най-скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • highlander

    15 Фев 2023 13:10ч.

    Интересно е докога хората ще търпят да ги яхат такива като този ? Дори даването на трибуна на такива зомбита е признак на оглупяване на човечеството. Това е диагноза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    15 Фев 2023 13:10ч.

    "Ако прекратим военната подкрепа за Украйна, няма да настъпи мир, а Русия ще победи" Е, нали след като Русия победи, ще настъпи мир. Колкото по-бързо Русия победи, толкова жертвите ще бъдат по-малко и мирът ще настъпи по-скоро. Въобще някой вижда ли сценарий, при който Русия НЯМА да победи. Този човечец наистина е много объркан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наивно е да се иска от Украйна да спре военните действия

    15 Фев 2023 13:22ч.

    Шайката опасни психопати продължава на беснее ! До последния украинец ! Абе не разбрахте ли бе ? Русия НЕ МОЖЕ ДА ЗАГУБИ ТАЗИ ВОЙНА ! Те са на своя територия ! Зад тях са Смоленск и Москва ! А в Урал и зад Урал са техните ядрени арсенали с 6000 ядрени заряда ! От 1945 г. няма случай ядрена сила да загуби война, който иска обратното - е луд за вързване ! Борел е опасен психопат и трябва час по-скоро да бъде въдворен в психиатрична клиника, защото не осъзнава тези банални реалности !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    15 Фев 2023 13:29ч.

    Една бърза капитулация със сигурност ще приключи войната. После ще се точат разни съдебни процеси и превъзпитание, но без това не може. А Борел какво иска, още хванати от улицата украинци да мрат като мухи ли ? Явно човекът има полза от това, прокарва си линията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    15 Фев 2023 13:50ч.

    и как точно загуби Путин енергийната война?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ал Купоне

    15 Фев 2023 13:50ч.

    Докато не ликвидират змийското гнездо на зомбираните укри , няма да има мир. Не е ясно защо не са го разчистили със някоя сатана. Явно пазят земята , но със цената на какво ? Стратегия вероятно. Лошото е , че като ликвидират украина , Руската империя ще продължи и не се знае къде ще спре. За това западът пълни памперси и тъпче оръжия на укрите. Украина е само терен, театър на бойните действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    15 Фев 2023 13:53ч.

    Шоуто на идиотите от ЕК щеше да е много забавно, асо не бяхме потърпевши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Времена

    15 Фев 2023 14:05ч.

    Борел като дипломат е не нула, а отрицателна величина. Един професионален дипломат не би ръсил така идиоитизми пред микрофоните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борел е новата Тачър

    15 Фев 2023 14:15ч.

    Заедно с Байдън (новият Рейгън) ще причинят на РФ това, което техните именити предшественици причиниха на СССР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много ти се щенка, ама няма да стане. Сега вие ще се разпадате

    15 Фев 2023 14:31ч.

    Вашето население го очакват нашите 90 години, но повдигнати на куб. Щото нямате реална икономика ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито Маргарет Тачер, нито Рейгън завършиха живота си достийно.

    15 Фев 2023 14:55ч.

    Тачър разбра твърде късно за мръсната работа, която свърши и определено не си отиде от този свят спокойно. За Рейгън, шизофренията му стана пръв приятел, а може би обявиха такава диагноза, за да го отделят от света, че се беше разприказвал. А Байдън, и златна лъжичка да му сложат в устата, тия дето го обслужват да му мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Борел е новата Тачър 15 Фев 2023 14:15ч.

    15 Фев 2023 17:54ч.

    ъъъ, абе ти в ред ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не мога да разбера русоробите

    15 Фев 2023 14:12ч.

    Как си представят мира, който Русия желае да установи. Нови 5 млн. жертви, както при Голодомора? Нови 30 млн. избити, както при сталинските репресии? Нови 50000 българи, избити заради буржоазния си произход, западното висше образование или просто заради свободолюбието си? Кое от всичко това ни предлагат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти русофобецо взе ли си бустера?

    15 Фев 2023 14:25ч.

    Готвиш ли си вече хлебарки, брашнени червей, скакалци в супичката. ... Халюцинираш и пишеш глупости от преди 75 години. ......... Ако Русия искаше такъв свят (какъвто ти вее халюцигенният разум) през тези 45 години, когато живяхме ЗАЕДНО славяно-българските племена в Източна Европа щяха да бъдат рестрикнати! ...........Обаче не, не се получи това - напротив живяхме в мир, спокойствие, здрави и високообразовани източноевропейци с национална духовна култура и фестивала Златният Орфей, какъвто има само старият Сан Ремо... с природни богатства собственост на държавите и народите, с евтина енергия от 0.01 лв. и всички се отоплявахме на ток - чисто и топло в домовете на РАБОТНИЧЕСКАТА класа, не на богатите като днес. Ай сиктир и на българомразеца се представяш 14:12 ч.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това за работническата класа

    15 Фев 2023 14:31ч.

    го обясни на руските майки, които са докарани до такава мизерия, че са готови да простят на господарите си за смъртта на своите синове срещу бяла лада, а когато ладите свършиха - срещу кожено палто. Това ли, русороби, предлагате на българските майки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я ходи се застреляй с тъпите си опорки

    15 Фев 2023 14:33ч.

    Кажи на водещия си офицер, че пред българите такива не минават. Ние не сме като вашите западни маймуни с промити мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фантазията ти е необятна или

    15 Фев 2023 15:14ч.

    по-скоро страхът ти. Днешна Русия няма нищо общо със сталинска. Ако си мислиш, че тамошните капиталисти и олигарси ще следват стари модели, от които нищо няма да спечелят, се лъжеш или още по-лошо плашиш другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а бе

    15 Фев 2023 15:53ч.

    ибрикчия долен, я се омитай от тук. Осмърдя хубавия форум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    15 Фев 2023 14:16ч.

    Искам Русия да спечели войната !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пожелай си

    15 Фев 2023 14:19ч.

    нещо друго. Това, което искаш, е невъзможно,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив, то вече е факт

    15 Фев 2023 14:35ч.

    Иначе нямаше да веят бели знамена, като например публикуването на разледването на Сиймур Хърш. Това е лягане по гръб с лапички във въздуха пред по-силния. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ви имам

    15 Фев 2023 14:42ч.

    победата. Подозирах, че руската армия е въздух под налягане. Но че за една година ще се издъни толкова, не вярвах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    15 Фев 2023 14:22ч.

    "Позицията на българския президент граничи с предателство!"- думи на полския военен министър от преди два месеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поляците като цяло са си доста ограничени

    15 Фев 2023 14:48ч.

    Битката е най-вече в медиите, налагат се мнения, отричат се факти, двама трима си играят с живота на милиони!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозрение

    15 Фев 2023 16:44ч.

    "Полша е хиената на Европа" - Уинстън Чърчил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    15 Фев 2023 14:26ч.

    Този възрастен човек съвсем се е смахнал.Вече месеци наред взема желаното за действително.Тов. Борел кой какво е загубил ще се види накрая,но вероятността да си подсъдим като военно подстрекател(меко казано) е доста голяма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докладите на ЕК и ЕП установиха недопустима корупция в Украйна и не я пуснаха за преговори!

    15 Фев 2023 14:28ч.

    А днес Фон дер Лайен: Путин искаше да убие украинската европейска мечта, но днес тя е ускорена. " .... МИ КЪДЕ БЯХТЕ ОТ 2014 Г. НАСАМ, ТА НЕ ПРИЕХТЕ УКРАЙНА В ЕС, ъм фрау Лайен?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А когато миналата година март месец, Русия и Украйна са били на крачка от мирен договор?

    15 Фев 2023 14:46ч.

    Кой им попречи, кой им наложи братоубийствената война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    15 Фев 2023 14:47ч.

    Напротив, просто е! Украйна обявява капитулация. Зеленчука и нацистите му отиват на военен трибунал. САЩ подвиват опашка (няма да им е за пръв път). Европа се извинява на Русия, за това че е била подведена и се е оставила да бъде командвана от САЩ... И всичко приключва! Светът става многополярен и всеки се развива, както прецени, без да пречи на другите и без да се опитва да бъде единствен "властелин на пръстените"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вкаменени от догматизъм и бесовщина ловци на призраци

    15 Фев 2023 17:12ч.

    Това е най-разумното и отговорно решение, но отде толкоз разум у патньорите - пере ги шайбата на трансхуманизма и още си вярват, че Бог вечно ще ги търпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той и Хитлер не искал да спира военните действия

    15 Фев 2023 14:58ч.

    Но са го принудили!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Фев 2023 15:16ч.

    " за Украйна бе осигурена военна помощ за 200 милиарда евро," Отде ги взехте, кого питахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    15 Фев 2023 15:20ч.

    Цялата организация ЕВРО-СССР е гнила, точно като в оригиналния СССР. Чиновници, които никой от нас не е избирал, като тоя Барел или гинеколожката Лайен НИКОГА, ПО НИКАКЪВ ПОВОД не трябва да управляват империя, на върха на която ги е поставил чужденеца Сорос, а не избори. Водач на тая империя трябва да е най-достойния лидер на една от страните членки, след общи избори. Например ОРБАН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А днешната РФ

    15 Фев 2023 15:45ч.

    е здрава и силна като Третия Райх. Един фюрер (пардон президент), една партия, един народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    15 Фев 2023 16:51ч.

    Вова , удри по нацистката нечистотия. Няма да стане иначе. Каквото искат да го получат за хиляди години напред. Колкото толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    15 Фев 2023 16:35ч.

    Недопустимо изказване на върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел....вместо да призовава за мир ,вместо да увеличава сътрудничеството на ЕС с различни страни ...той призовава за война .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буревестник

    15 Фев 2023 16:48ч.

    Борель и Урсула ще превърнат Европа в пустиня. Много е умно да се разпалва колкото се може войната и да умират украински момчета и руски момчета за сигурността на Борель и Урсула и да им дават оръжие и още и още и още. Нооо, когато върху главите на тези двамата паднат ракетите, и когато Европа се превърне в пустиня, няма да ги има за да бъдат съдени. Просто тия двамата наред с милиони хора ще са изчезнали от лицето на земята. Това са реалностите и малоумията на сбъркани изначално мразещи човечеството индивиди, като Борель и Урсула. Нещата отиват към необратим ядрен конфликт,разпалван от такива като тези двамата и един напълно умствено неадекватен човечец с власт в Сащ,който иска да диктува на света как да живее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    15 Фев 2023 16:58ч.

    Чета,че уСрайна била водила война за свободното бъдеще срещу тоталитарното минало. Гледам свободната реалност обаче на тацистите. Гледах и свободното минало на уСрайна с избиване на несъгласните.Който не чете и нищо не познава от историята и фактите, само такъв ще се хване на пропагандата. От няколко години чета усилено факти от историята на тия,на поляците също. Особено поляците.Те са друга побъркана от омраза територия също изкуствено създадена .Интересното за тях е че се считат за най праведните,най онеправданите а само какви зверства са правили когато са имали държава.Не знаех че един от първият концлагер далеч преди 1933 е създаден при тях.Че по същество при управлението на "полковника" си е било фашистка диктатура.Невероятна омраза към евреите. Разрушаване на православни църкви.Смяна на имена. Те са един от основните виновни за 1939, нищо че се изкарват жертви. Но за да се знае трябва четене, а не гола пропаганда.Понеже са били поделени от Германия Австроунгария и Русия услужливо забравят другите а подклаждат русофобия.От деца ги учат да мразят.Това нормално ли е?Някой от вас да е бил учи да мрази в училище? Нямам спомен.Но там в Полша и уСрайна е държавна политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    15 Фев 2023 17:13ч.

    Борел , брюкселската сащисана компанийка, управляващите в страните от ЕС са обикновена прислуга на Вашингтон. Който е обезумял от ужас пред загубата на животворната си световна хегемония и с ритници и камшици ги кара да тласнат народите си в директна война с Русия и Китай. Борелците всъщност дрънкат лъжи и простотии за пред своите граждани, в които постепенно се формира и надига огромен протест срещу война с Русия заради Украйна. Като минимум на следващи избори в тези страни прислугата на Вашингтон ще бъде прогонена с трясък. Става и все по-очевидно, че до лятото украинските войски ще бъдат разгромени, напълно вероятно става и вътрешен бунт срещу войната и Зеленски. Китай става все по-мощен във военно отношение, а в икономическо от няколко години е първа световна сила. Мъка, мъка борелска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демон в кожа на старец

    15 Фев 2023 17:24ч.

    Бореле, колко души погълна на украинци и руснаци, че още си жив и на политически пост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Фев 2023 17:28ч.

    Яко пропаганда от баш дипломатът на ЕС в ролята на военен анализатор. Вместо костюм повече ще му отива камуфлаж и кепе. Иначе изглежда удобен за диагноза шизофрения, няма да му търсят отговорност. Няма и да разбере, че вместо охрана има санитари около него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахахаха

    15 Фев 2023 22:42ч.

    хахахахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    15 Фев 2023 22:40ч.

    Аааа,не не, докато войната не свърши в Берлин ЕС ще дава оръжие на украинците,няма как.Наивно е да се мисли,че Русия ще се спре докато не залови тия двамата ведно със Зеленски и бандеровските им дружки. Докато и двамата с Урсула не ги заловят в клетка, няма да има спиране. Всичко ще се реши на бойното поле на евротеатъра на бойните действия. Наивно е да се иска от Борел и Урсула да искат мир. Няма как докато мужиците не ги заловят и не ги настанят там където им е мястото. Който иска мир значи е путинист. А Бандера и Жукевич са еврогерои,борци за евроценности и човешки свободи. Толкова много добро са сторили за Европа.,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС е в голяма криза

    16 Фев 2023 0:07ч.

    Спешно търси дума и концепция, с които да поддържа масите в транс, за да продължават да финансират скъпото им ежедневие и заплащат въглеродния отпечатък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа....

    16 Фев 2023 5:06ч.

    Борел е прав. Все пак война води НАТО и в частност краварските щати. Няма как Усрайна да я спре. Войната ще свърши, когато Северна Америка стане солено езеро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи