Борел: ЕС очаква Русия да губи по 300 млн. евро на ден заради петролните санкции

Борел: ЕС очаква Русия да губи по 300 млн. евро на ден заради петролните санкции

През последните няколко месеца Европейският съюз (ЕС) успя да намали зависимостта си от руските енергийни ресурси, заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел. Той сподели, че ЕС очаква Русия да губи по около 300 млн. евро на ден заради ограниченията върху вноса на нейния петрол и петролни продукти.

В статия за „Ла Вангуардия“ Борел заяви, че руският петрол вече се продава с 40 долара отстъпка от цената на сорта Брент. Според него антируските санкции дават резултат и "войната струва скъпо на Кремъл". "Очаква се дневните приходи от енергийни услуги на Русия да спаднат от около 800 млн. евро на 500 млн. евро след влизането в сила на последните ни мерки този месец", уточнява дипломатът.

Ембаргото върху руския петрол влезе в сила на 5 декември, а от този ден беше определен и таван на цените на петрола от Русия на 60 долара за барел. Освен това на 5 февруари влезе в сила ембаргото на ЕС върху руските петролни продукти. По данни на базирания в Хелзинки Център за изследвания в областта на енергетиката и чистия въздух, таванът на цените струва на Русия 160 млн. евро (172 млн. долара) дневно. Международната агенция по енергетика оценява загубите на Русия през януари на 8 млрд. долара. През февруари ЕС одобри и таван на цените на петролните продукти от Русия на 100 долара за барел.

 

Коментари

  • F-тринаесе

    06 Фев 2023 20:47ч.

    Не ми го побира главата какви олигофрени са на уж важни постове. Преди 30 години, ако ми бяха дали да изчета една стотна от всекидневните простотии на подобни хора, е ясно, че бих се усмихнал - закачлива фантастика. Е, не е. Този полуидиот заплашва отсрещната страна със собствените и полезни изкопаеми, които той няма, но ще има нужда от тях , рано или късно, разбирате ли за какъв дебил става дума...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борел: ЕС очаква Русия да губи по 300 млн. евро на ден заради петролните санкции

    06 Фев 2023 21:47ч.

    Искам, искам, искам, искаааам…. И все така заспивам (х2) Искам да имам мишки – с диаманти и перли по врата, искам да имам рокля с перка и когато си поискам да мога да летя. Искам, искам, искам, искаааам…. И все така заспивам (х2)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А на мен, ако някой ми беше обяснил що е "пазарна икономика" тогава,

    06 Фев 2023 23:01ч.

    нямаше да му повЕрвам. Въпреки, че още тогава някои чугунени глави ни досаждаха с истини за "потосмукателната система" на капитализЪма, но кой да им вЕрва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПазарСка,

    07 Фев 2023 4:22ч.

    ПазарСка икономика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    06 Фев 2023 20:47ч.

    дебили, сър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    06 Фев 2023 21:53ч.

    апцалутно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    06 Фев 2023 20:49ч.

    "ЕС очаква Русия да губи ...." - ЕС очакваше руската икономика да рухне, очакваше ракетите на РФ да свършат, очакваше правителството на Путин да падне. Нищо от това не се случи, но ЕС продължава да очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    06 Фев 2023 20:54ч.

    една година по-късно всички забравиха за "майката на всички санкции", с които се кулняха, че Русия ще я върнат в каменната ера. санкциите на Ес се превърнаха в турска сапунка. Фон Лайнен е точно на същата възраст, като почитателките на анадолската драма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матушка

    06 Фев 2023 21:38ч.

    Хубавите неща стават бавно:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • май забрави

    07 Фев 2023 9:45ч.

    Това го казва не само едната страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бутнаха доминото

    06 Фев 2023 20:52ч.

    Очакваме следващата седмица капитулация на Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате

    06 Фев 2023 20:58ч.

    Европа си причини най-голямата криза с безумните снакции ,наложени на Русия. Икономиката на Русия за разлика от европейската е във възход.Руснаците ядат черен хайвер,европейците рупат скакалци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедо Борел редовно спи отвит май

    06 Фев 2023 21:02ч.

    Няма как да се обясни иначе този редовен енурезис ноктурна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    06 Фев 2023 21:07ч.

    Това ли ви мечтата?Съюз на педали, скакалци и ларви а сега и на ненормални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Constantine

    06 Фев 2023 21:10ч.

    Всички нормални хора виждат , че този на снимката е чучело, зад което стърчат рогцата на кукловодите/ситито, франкфурт,дийп стейт и така нататък по списъка/. Всички останали от съвета на европа са от същото котило. Е ?! Защо България продължава да се влачи като зомбирана след тези откачалки ? Българите са кротки и възпитани , но тихите води са най-опасни. Не бива кукловодите да изпитват волята и търпението на българите. Който разбрал-разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bloomberg: Индия купува все повече и повече евтин петрол от Русия, за да го преработва за Запада

    06 Фев 2023 21:20ч.

    Индия увеличава закупуването на петрол от Русия на намалени цени, след което индийските рафинерии го преработват в петролни продукти за пазарите на САЩ и ЕС, съобщава Bloomberg (https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-02-05/oil-s-new-map-how-india-turns-russia-crude-into-the-west-s-fuel?srnd=premium-europe ) . Това съответства на плана на Запада, който е да намали доходите на Руската федерация от продажбата на суровини, но в същото време да не провокира енергийна криза в света. Самата Индия чрез вноса на руски петрол покрива 85% от собствените си нужди, пише вестникът. Миналия месец Индия изпрати около 89 000 барела бензин и дизел за САЩ за един ден миналия месец, най-много от близо четири години, според данни на анализаторската фирма Kpler. Ежедневните доставки на дизелово гориво с ниско съдържание на сяра за Европа през януари възлизат на 172 000 барела, най-високото ниво от октомври 2021 г. На 5 февруари петролното ембарго на ЕС и максималната цена за руския петрол започнаха да работят - Съветът на Европа се споразумя за таван на цената на руския петрол от 60 долара за барел. Закупуването на петрол от Запада от страна извън блока вероятно не противоречи на правилата на ЕС, пише Bloomberg, а дори съответства на неговата политика - рафинираните продукти, изнасяни от Индия, вече не се считат за руски. „Желанието на Индия да купува повече руски петрол с по-голяма отстъпка е трик, а не грешка в плана на западните страни да причинят икономическа болка на Путин, без да навредят на себе си“, каза Джейсън Бордоф, директор на Центъра за глобална енергийна политика в Колумбийския университет и бивш съветник в администрацията на Обама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Фев 2023 23:18ч.

    Ха, какъв хубав псевдоанализ. Целта на санкциите е да поставят на колене Русия, уж. Това че тя продава петрола си под пазарните цени, не означава че го продава на "произвдодствена" загуба и губи пари, защото пазарните (борсови) цени не са реални, а надути, от които по принцип печелят борсовите спекуланти. Та Русия пак си печели и ще печели от петрола си, защото го продава с печалба над себестойността за добив и транспорт, частните компании ще купуват "изпран" нефт и ще го продават на баламите европейци и американци като "цивилизован", но с тлъста надценка. Или просто казано - намалиха печалбата, но не ги спряха да печелят от петрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлсон от покрива

    07 Фев 2023 16:56ч.

    Индийците не са по-малко амбициозни(политически, ..и демотрафски)от китайците..,водеща световна икономика в света..Полека, бавно, но сигурно, виж та избрали за президент натурализиран американски индиец, подобно на английския мин.председател..Индийците са най- успешните"колонизатори" от времето на Александър Македонски (4-3 в.пр.Х.)..Примерът с българските "индийци", достатъчен..?!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълен

    06 Фев 2023 21:20ч.

    Едеот. Есте уна персона феноменал !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нагли и гладни

    06 Фев 2023 21:25ч.

    Предпочитат да ограбят и унищожат държави като нашата. А после ще се опитат да посегнат и на Русия. Това е план за деПОПулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    06 Фев 2023 21:34ч.

    280 млн. Е сумата. Ами то и за газта крякахте, ама сега си го ядете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Фев 2023 22:09ч.

    Фпрочем, другарите от Блумберг се въздържат от коментар на казаното от нашта мома в Световната банка, а именно - надявала се, разбийш ли, Федрезервът да дигнел още малко основната лихва. Ми и аз се надявам - плащанията по дълга на амер. другари, само по лихвите, още ще се дигнат. И ако тва не е икономическа болка, еротичен гъдел ли да го наречем?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    06 Фев 2023 22:14ч.

    Жужо ако знаеш как и за колко продава ще ти падне петолъчката от челото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    06 Фев 2023 22:16ч.

    Нали знаеш 1989 г, как без да сте във война и с 25 % от американското бвп ви фалираха. Сега ще е много по грозно и болезнено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо никой не иска да живее в Русия, а всички отиват на Запад:)

    06 Фев 2023 22:57ч.

    Мужик, защо не ти отговорят зомби-путинофилите как така Русия е най-голямата държава в света със своите 17 098 242 km², почти два пъти по-голяма от САЩ и Китай, заемащи първите две места по БВП (по паритета на покупателната способност), а Русия е едва на шесто място?! Може би защото за Русия на Путин не е важно колко зле живее народа й, а по-важно е да бъде първа ядрена сила в света, за да го рекетира >>> https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE_%D0%91%D0%92%D0%9F_(%D0%BF%D0%BE_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    07 Фев 2023 0:31ч.

    Два идиота в дружеска надпревара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    07 Фев 2023 2:42ч.

    Ами отиват на запад да стават джендъри бе и миячи на чинии и берачи на ягоди и да работят във месокомбинатите им по 12 часа на ден .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо Борел и самозануляването

    06 Фев 2023 21:48ч.

    Засрамете се бе, сеньор Борел - неприкривате злорадство срещу битието на над 150 МИЛИОНА ЧОВЕКА част от тях живеещи на същия европейски континент като вас бе, сеньор Жози! Разсъдъка ли си загубихте, как е възможна подобна ПОДЛОСТ - да подпишете споразумение за МИРно уреждане на Донбас, а да тъпчат нещастната Украйна с оръжия за да се убива с тях?!. ............ Какво е това ЗЛОРАДСТВО чичо Жози - наслада ли прозира, че Русия щяла да губи?! .... Жива е Русия, а вие провеждате форуми из Брюксел как ще РАЗПАДАТЕ Руската Федерация на 34 държавици, щото нямало такова нещо като - руски нефт, руски газ, руско злато, руски диаманти, а били якутски, башкирски, новосибирски и прочие ..... ще ви се не знае и на ... .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    06 Фев 2023 23:05ч.

    Руснаците имат всичко, което им трябва, за да живеят и икономиката им да работи. ЕС няма какво да им предложи, освен услуги и дизайн. ЕС е тази, която няма почти нищо от това, което и трябва за да живее и работи. Крайния продукт идва след обработката на суровини, за което е необходима енергия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    07 Фев 2023 7:23ч.

    Въпросът е към титана на мисълта "да да ама ...на".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ryhv

    07 Фев 2023 11:20ч.

    Да, скоро ЕС ще бъде като Викторианска Англия, само две" професии" за жените, но без индустрията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откачалката не вижда,

    06 Фев 2023 21:58ч.

    че му гори къщата ами се радва, че щял да изгори нечии плевник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санкциите и ембаргото са, за да се спре подпалвача Дядя Вова

    06 Фев 2023 22:31ч.

    Стара българска пословица: "Когато къщата на съседа (Украйна) гори, пламъците могат да стигнат и твоята (Европа)".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Фев 2023 23:26ч.

    Антиподпалвачо, а що не наложи с такъв плам санкции и емабарго на украинските подпалвачи в Одеса и на Майдана? Или на подпалвачите на Ирак, Сирия и Либия? Що не идеш на екскурзия до Либия, например, да видиш какви са ги свършили антиподпалвачите като теб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето, в Либия какво правят подпалвачите вагнеровци

    07 Фев 2023 1:01ч.

    Вагнеровци по заповед на Кремъл воюват в Либия на страната на бунтовническия фелдмаршал Халифа Хафтар и преди отстъплението си оскверняват с неонацистки надписи и запалват мюсюлманска джамия Нифати, намираща се в селце южно от Триполи. >>>> https://informnapalm.org/bg/ruski-naemnici-v-libiya-oskvernikha-i-za/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето ги "подпалвачите" по заповед на Кремъл в Сирия с ракетни и бомбени удари върху мирното население, болници, училища, детски градини, джамии

    07 Фев 2023 1:06ч.

    През 2016 г. доброволците от InformNapalm събраха и публикуваха личните данни първо за 58, а след това на 116 офицери от ВКС на РФ – пилоти и щурмани от руската въздушна група в Сирия, които многократно са нанасяли ракетни и бомбени удари, включително по болници, училища, детски градини и джамии, по време на които загинаха много цивилни: възрастни хора, жени и деца. Този информационен материал беше преведен на 13 езика, включително на арабски, а публикуването му предизвика паника сред руските пропагандисти, които вероятно допуснаха, че руските военни ще бъдат наказани за престъпленията си в самата Русия. Опасенията им обаче се оказаха напразни, и 4 години по-късно не е известен случай на наказателно преследване или наказание на руски офицери, войници или наемници, които са воювали в Сирия или Либия в изпълнение на престъпните заповеди на Кремъл. >>> https://informnapalm.org/bg/koj-bombardira-tsivilnoto-naselenie-v-siriya-lichnite-danni-na-116-ofitseri-ot-vks-na-rusiya-infografiki/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо си отчаян, май...

    07 Фев 2023 1:15ч.

    Целия свят знае кой обича да бомбандира мирно население, болници, училища, детски градини и джамии. Напъни се веднъж самотната си мозъчна клетка и ми отговори на въпроса: "Ако наистина Русия беше хвърлила тези бомби, нямаше ли целия свят да скочи и да унищожат тази държава?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Ирак доставят оръжие на ИДИЛ чрез посредници и ГРУ агенти

    07 Фев 2023 1:16ч.

    От една страна, те обявиха „Ислямския халифат“ (ISIS) за терористична организация, но от друга страна доставяха на екстремистите оръжие, пари, комуникации и помагаха за водене на необходимата пропаганда. Снабдяването с оръжие се извършваше чрез режима на Асад под формата на трофеи. Оръжието, с което разполага „Ислямският халифат“, е предимно руско и съветско производство. Главатарите на ИДИЛ носят униформи, които много приличат на униформите, с които пристигнаха руските наемници в Украйна. Виждат се следите на един и същ терористичен руски „военен магазин“. >>> https://informnapalm.org/bg/rusiya-sponsor-na-mezhdunarodniya-terorizm-ot-idil-do-l-d-nr/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 07 Фев 2023 1:06ч.

    07 Фев 2023 9:51ч.

    Русия е душа, самодостатъчна, и не се занимава с такива търгашеско-цигански работи и клюки като вас бре, п(ос)ерко наумов...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 07 Фев 2023 1:16ч. - кой купува оръжието от България

    07 Фев 2023 9:55ч.

    Един от най-големите производители на оръжие сме - какво казаха Кокорчо и Кирчо наскоро - натовски фирми купували оръжието снаряди и боеприпаси, и калашници и прочие . Журналистката Диляна Гайтанджиева показа наше българско оръжие в Сирия. Та хайде ПО-ПОЛЕКА С ИЗТОЧНИКА НА ДОСТАВКИТЕ. Пропагандата ти е куха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиква

    06 Фев 2023 22:25ч.

    Типична олигофренична обсесия. Дали няма да започнат да правят вуду? Може пък да помогне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    06 Фев 2023 22:28ч.

    Еееееееех, важното е Вуте да е зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борел-о Горело

    06 Фев 2023 23:01ч.

    Руснаците могат да преживеят и без банани, те не са като нашите и вашите продажни политици, предпочитащи да живеят в клетка и да хапват подхвърлените банани от колонизаторите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борел е луд

    06 Фев 2023 23:01ч.

    Този няма ли кой да го върже?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министерство на финансите на Руската федерация: през януари бюджетният дефицит възлиза на 1,77 трилиона рубли, което е 14 пъти повече от преди година

    06 Фев 2023 23:15ч.

    Това пише Интерфакс ( https://www.interfax.ru/business/884883 ). Бюджетните приходи през януари са намалели с 35% спрямо миналата година, възлизайки на 1,356 трилиона рубли. Приходите от петрол и газ са намалели с 46%, което според Министерството на финансите се дължи основно на по-ниските цени на петрола Urals и намаляването на износа на газ. Приходите извън петрола и газа са намалели с 28%, главно поради по-ниските приходи от ДДС и данък общ доход. Бюджетните разходи през януари възлизат на 3,117 трилиона рубли, като са се увеличили с 59% в сравнение със същия период на миналата година. "Ускоряването на финансирането на разходите в началото на 2023 г. се дължи основно на бързото сключване на договори и авансовото финансиране на определени договорени разходи", посочват от Министерството на финансите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Фев 2023 23:30ч.

    Да, войната, физическата и икономическата, е скъпо занимание... Ама що не цитираш и данните за увеличения бюджетен дефицит на ЕС и САЩ? Ей така, да си "прогресив" и да не дискриминираш "фалиралите" на етническа основа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИЛ

    06 Фев 2023 23:39ч.

    6.3 трилиона рубли е бил излишъкът в Руската хазна за миналата година.некъпан прошляк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хмм

    07 Фев 2023 0:05ч.

    Този да го замериш с памперси за стари хора и след това да му гледаме физиономията ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо никой не емигрира в Русия?

    07 Фев 2023 0:19ч.

    ... Интегрирането на Русия в европейските ценности и стандарт на живот, както и целият й морален образ, преминават под тежкото влияние на средновековна царщина и посткомунистическа диктатура. Страданието като психически модел преминава като непрекъсната нишка през цялата история на руската националност. В Русия емигрират (по-точно мигрират, и то, временно) само хора от предишните ислямски съветски републики. Провалът на постсъветска Русия да създаде жизнена обществено-икономическа система извади на преден план в днешните руснаци традиционния комплекс за малоценност, а оттук, като за компенсация, гнусни прояви на расизъм и най-примитивен национализъм. А национализмът е основата на фашистката идеология, която учи да се мразят другите, различните, тези с различен мироглед и мнение, и сега виждаме нагледно как се проявява този шовинистически фашизъм към украинците с изтребването имот страна на Русия. Човешките права, свободата на изява, както и свободната частна инициатива, в Русия винаги са били опасни концепции и са държани под ботуша на централизирана администрация и диктаторски контрол. Традиционната мания за величие прави Русия особено склонна към агресивност в световната политика, а руснаците, изповядващи тази "вяра" - в арогантни неграмотници. Руските политици днес, разни глашатаи - медийни рупори на кремълската пропаганда, самият Путин и обкръжението му най-неграмотно подменят и извъртат фактите от историята и запалиха война, за да върнат Русия в някакви желани от тях "исторически граници", отхвърлейки международното право и всякакви международни договорености, под които са се подписали. По този начин сами себе си зачеркват от историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фермана ти не хвана дикиш!!!

    07 Фев 2023 1:01ч.

    Връщай се в паралелната реалност, където Щатите спазват международното право, никога не са почвали войни, не крадат ресурси, не слагат подчинени правителства, а украинците са ефирни ангели, на които насилието и геноцида над рускоговорящи им е чуждо. МАРШ ОТ ТУК!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там, откъдето си копнал тази боза,

    07 Фев 2023 3:23ч.

    със сигурност работят бивши дръзновени, комсомолски кадри на "Работническо дело".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я дай статистически данни, мухъл жълтопаветен,

    07 Фев 2023 4:33ч.

    Колко милиона от бившите, "освободени", макар никога преди това да не са имали държави, републики на СССР, включително и от 404, живеят и работят само в едната Москва. Тез брадати ГРАДСКИ легенди хващат дикиш само в "РазГРАДСКО дело". Тук сте нефелна селекция и не ви работят овехтелите лъжемантри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Фев 2023 18:18ч.

    За да емигрираш в Русия е задължително да знаеш руски език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    07 Фев 2023 0:27ч.

    А досега колко печелеше, Бореле?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надежда всяка тука оставете

    07 Фев 2023 1:18ч.

    Какво губи или не губи Русия , това си е изцяло Руски проблем ! Защо обаче никой не задава въпроса : НИЕ КАКВО печелим от цялото това безумие ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Захари

    07 Фев 2023 2:10ч.

    Тука гледам някакъв нов трол се пъне ли пъне да пише тъпотия след тъпотия... По-добре недей, никой няма да те чете. Дежурният офицер, приберете си го този и пратете някой дето поне нещо свързано да може да напише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 3:42ч.

    Ся, то е смешничко да се занимаваме с Борел. Днес казва едно, утре противоположното, вдругиден, нещо перпендикулярно и на двете предишни. Изобщо, човечецът е мислител-визионер. Предпоследният му бисер беше, че Жужо замърсява Юниверса, демек Вселената, унищожавайки спътниците на пеерасите и джендърите заприпадаха от възмущение. Но, да бъдем снизходителни, сепак преди време, Жужо го направи за смях, та му се караха и в Брюсель. И тогаз Борель реши да се прави на мъш и започна да се пени, та до ден днешен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Борелчото

    07 Фев 2023 4:21ч.

    Му липсват култура и образование: "Умом Россию не понять" и с Борелови аршини "не измерить", е написано за такива "умове", с извинение, като неговия. От сифилизования свят - толкоз. Единственото смислено, фундаменталното питане е България какви все още ги дири в тоя сифилизован сбиреток.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    07 Фев 2023 5:01ч.

    Как точно ги "губи" Русия тия 300млн, като "продава" на индийски рафинерии (руска собственост), и после ги пласира на ФАЩ и ЕС с надценка? Дъртият дементил трабва да бъде пратен в каторга да чука камъни, такива чукундури ни разсипват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    07 Фев 2023 5:07ч.

    Борелтино съвсем изпусна конете в реката. Абе аланколу я по добре ни светни колко повече плаща ЕС за енергоносители на месец. Какви са загубите за промишлеността и бизнеса,ами за обикновените хора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Фев 2023 5:59ч.

    Всяко изказване на еврогейтаците и европрашките, трябва задължително да бъде придружено с графика от полиграф, само така ще преборим дезинформацията. Айде, че бананите вече свършиха, останаха само кокосовите орехи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    07 Фев 2023 8:36ч.

    Моля най-учтиво да махнете лудият.Достатъчно дразни 2 дена.Слагайте друг.Има ги в изобилие из европедалският съюз.Благодаря предварително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    07 Фев 2023 9:00ч.

    Вова,удри !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да мислим по-задълбочено

    07 Фев 2023 9:55ч.

    Западните валути повече не са единица мярка на пазара между приятели - Русия каза, че не продава на неприятели и техните цени не я интересуват. При справедлива пазарна договорка, таваните на цените са невъзможни. Цените ще растат, защото явно Западът с този си жест заявява на цялата международна общественост, че е готов да плаща повече, ако която и да е руска фирма се представя за например индийска. Няма лошо, така ще печелят руснаци и индийци, а ще губят западнярите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    07 Фев 2023 10:33ч.

    Необразован тъп политик. Жалки сте с тъпите си изказвания и желания да унищожите Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цоко

    07 Фев 2023 10:49ч.

    Този евродядка изглежда по-зле от Брежнев през 1981 г. И доста по-изкукуригал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    07 Фев 2023 11:52ч.

    Смятат да ви занулят кочината окончателно, която в момента продава на 49 долара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    07 Фев 2023 18:30ч.

    А затова ли нафтата стана 3 лв!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи