Борел: ЕС няма да може да компенсира Украйна за спряната от САЩ помощ

Борел: ЕС няма да може да компенсира Украйна за спряната от САЩ помощ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

ЕС не е в състояние да компенсира Украйна за помощта, която САЩ спряха, така че Брюксел чака Вашингтон да преразгледа това решение и да възобнови подкрепата си за Киев. Това каза върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел при пристигането си на срещата на върха на Европейската политическа общност в Гранада, съобщават световни медии.

"Разбира се, Европа не може да замени Съединените щати. Разбира се, можем да направим повече, но Съединените щати са незаменими в помощта на Украйна", каза той.

„Европейският съюз увеличава помощта си; на масата за преговори има предложения за отпускане на 50 милиарда евро за граждански и икономически нужди и 20 милиарда евро за военни нужди. И имаме нужда от това, докато чакаме решение от САЩ. Разбира се, можем да направим повече, но САЩ са незаменими в помощта на Украйна", заяви още Борел.

„Бях в Киев преди няколко дни и в този момент научихме, че Конгресът на САЩ не е включил подкрепа за Украйна в голямата бюджетна сделка, за да избегне шатдаун. Разбира се, не очаквахме това и това не беше добра новина. Но се надяваме, че това няма да е окончателната позиция на Съединените щати. Украйна се нуждае от подкрепата на Европейския съюз, но също и от подкрепата на Съединените щати. Надявам се, надеждата на украинците  е, че Съединените щати ще потърсят начини да преразгледат това решение и да възобновят подкрепата си за Украйна“, каза той.

Източник: "Труд"

 

 

Коментари

  • хаирсъзин

    05 Окт 2023 15:42ч.

    Да ги нямаме такива ! Заплатите в ЕП, Комисията, Администрацията на 30% от утре !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    05 Окт 2023 15:54ч.

    Европейските смотаняци подвиха опашки. И те ще ми се зъбят на Русия??????Джендъри недоклатени, прочее!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    05 Окт 2023 16:07ч.

    Що за същества са тези еврочинавници?! За американските хегемонисти поне е ясно, че досега воюваха срещу Русия с украинско пушечно месо. В момента, Вашингтон вече си прави устата постепенно да зареже Украйна както направи това с Афганистан, а преди това - много други. А този Борел, дер Лайен, нашата Габриел и други, сега им се налага да заучават неизвестни за тях нови полит - клишета и затова мрънкат ли мрънкат. Противно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • постепенно да зареже Украйна както направи това с Афганистан

    06 Окт 2023 8:36ч.

    А преди с Ирак, а преди с Ливан , Сомалия, преди това с Виетнам, а преди това с Корея... Изобщо. Никъде не обичат американците. Където са били с оръжие и са се сражавали за техните "ценности" , и са ги наритали и са си подвили опашките, после се създават такива устойчиви антиамерикански общества ,че си викаш ? За чий ... са воювали в тези страни ? Така ще стане и в Украйна. Убитите украински войници вече са половин милион. Ранените и осакатените - още толкова. Останалото население на територията е под 19 милиона ! Икономиката на Украйна е в руини... Рано или късно нацистката диктатура и цензурата ще се пропукат и картината ще стане видна за живите украинци. Ще се търси сметка за тази катастрофа. И бъдещите украинци, все така патриоти и националисти, ще изненавидят САЩ повече от всичко друго ! Защото ще осъзнаят че са доведени до състоянието си именно от САЩ (плюс собствената си глупост разбира се).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    05 Окт 2023 16:08ч.

    Аха, градинарят Борел размишлява... Смееех, баЦе! Толкова е жалък тоя плазмодий, че само при мисълта, че краварските му господари ще го изоставят, направо му изгоря чипа! Отвсякъде му личи, че е тотално разстроен в прекия и преносен смисъл...;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И после, това на било война на Запада и САЩ срещу Русия

    05 Окт 2023 16:28ч.

    Много руска земя, много ресурси. На западняци и американци лигите им текат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    05 Окт 2023 18:24ч.

    И от векове им текат. Революции им правиха, война им набутаха, сбиха ги с чеченците, перестройка организираха и все не успяват да отхапят .... много тегаво

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    05 Окт 2023 16:57ч.

    Да бе, нямало пари. Има но нещата взеха да излизат извън контрол и колкото повече Сармати влизат в бойно дежурство а Караганов колкото повече плещи за ЯО то затова вече бюрократите взеха да се замислят дали ще доживеят до големите пенсии. За една седмица председателите на два от най-важните конгреси, тези на Канада и САЩ бяха свалени, преди тях що МП-и и министри на отбраната си заминаха вече нямат чет. Руснаците много често взеха да говорят как САЩ ги карали да използват ТЯО в Европа и все повтарят как не трябвало да го правят за да не си нарушат международното реноме. По глупаво оправдание не бях чувал. Реномето на Русия пред Запада го знаем какво е а останалата част от света ще крещи Аллах Акбар и подобни на хинду, мандарин и патагонски. Значи европейците да му мислят кога руснаците няма да издържат на американския натиск и ще ни избумтят. Това е а не , че няма пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Канадския парламент:

    05 Окт 2023 19:53ч.

    Ще си позволя да те поправя: Канадският парламент няма председател, а говорител. Последният е кукла на конци, в случая на управляващите либерали-троцкисти на Трюдо. В Парламента няма големи функции, освен на разпоредител, но може да се прави на луд и да не дава думата на опозицията респ. да поддържа негласно управляващите. Неслучайно, след като го свалиха, остана в редовете на либералите в парламента. Позицията на американския му колега е доста по-важна. Между другото в момента и либералите (управлщващи) и консерваторите (опзиция) в Канада продължават да думкат тъпана на украинската пропаганда и колко животоважно е да се подкрепя западащата страна в "борбата ѝ за демокрация и против тоталитаризма". Да видим докога. Канадските политици, с малки изключения, са с промити мозъци от периода на благоденствието (преди 2000г.) и макар и да усещат накъде духа вятъра, не могат да си позволят да сменят посоката за една вечер. Либералите кръв ще пропикаят, но ще продължават до безкрай с джендъризма, ковид-истерията, цензурата, русофобията. Агонията им, но на гърба на хората естествено, ще продължава още доста, докато най-накрая колата се счупи. Или в най-добрия случай, ако в САЩ има генерална промяна, гражданска война, разцепване на съюза или Господ знае какво, същото може да последва и в Канада. Друг вариант е разочарованите европейци да започнат да емигрират масово в Канада и да изместят азиатците и африканците по бройка. Това обаче е "мокър сън" и надали ще се стигне до него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умен!

    05 Окт 2023 17:02ч.

    За щатска помощ ли иде реч, или за ленд-лийз? Те ще си приберат обратно "помощта" в натура, а на вас ще оставят удоволствието да плащате гратис и евентуално да воювате с Русия. Тогава ще ви помагат с ленд-лийз и ако вземете да победите, накрая ще се включат, за да оберат лаврите. Като през Втората. Вдяна ли, склери? Само лошото е, че и ние сме към вие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Окт 2023 17:07ч.

    истината за „евро-атлантическите партньори“ на ШАЙКАТА: през 1943 г. в с. Красний Берег, Гомелска област, Белорусия, немците спешно изграждат концлагер, където са източвали кръвта на деца (руси, беларуси, украинци) на възраст от 8 до 14 години за нуждите на вермахта. в лагера е имало два сектора - в единия са източвали напълно кръвта на децата, а в другия в продължение на 7 седмици (до смъртта им) от децата са източвали кръв от 8 до 19 пъти. за по-голяма ефективност, децата са ги провесвали, вързани под мишниците, стягали са им гръдния кош и на стъпалата им са правели дълбоки разрези. децата умирали, като заспивали вследствие на обезкървяването. телата им изкарвали с камиони извън лагера и ги изгаряли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Окт 2023 17:13ч.

    Ами кой му е виновен на Зеленчук, че на връх Йом Кипур приветства есесовеца Хунка със зиг хайл?! В този миг стана презрян за род и отечество на веки, пълен олигофрен, който му помага е нацист почитател на 14 СС девизия Галичина, като него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Окт 2023 20:13ч.

    Israel urges Canada to address WW2 Nazi immigration policy towards Jews Israel's envoy urges Canada to revisit WWII Nazi immigration and Jewish policy. - https://www.jpost.com/israel-news/article-761391

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    05 Окт 2023 17:27ч.

    Дърт имбицил! Усрайна скоро може да изчезне от картата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    05 Окт 2023 20:12ч.

    Борел, Урсула, Аналена и останалите евро-паразити, могат да компенсират Усрайна като нарамят по една пушка и идат да се борят за свободата и. Вярвам, че такива "ценни" кадри струват почти, колкото американската субсидия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    05 Окт 2023 20:14ч.

    А иначе поздрави от джунглите за райската градина. Чакайте ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    05 Окт 2023 20:18ч.

    убиици спрете оръжието и траншовете за украина финансов одит говорете за преговори и мир балканите и черно море зона на мира и добросъседството спрете се наи после 21 век е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PanAm

    05 Окт 2023 22:06ч.

    За Борел и шайката има още по-лоши новини. Не само янките ги оставиха да издържат една бивша територия, но и ще трябва директно да воюват с Русия. Ами сега? Освен военнопромишления комплекс, сега и производителите на памперси няма да смогват с поръчките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    06 Окт 2023 1:07ч.

    Борелчук,кво стана с победата на бойното поле бе отворко?Толкова се размирисахте,че чак и собствените ви тролове се покриха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борелата за панделата

    06 Окт 2023 6:39ч.

    Ястреба за непослушни правнучета без маркучета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • max772

    06 Окт 2023 11:15ч.

    Нов фармацевтичен продукт: уникално лекарство, което е в пъти по-добро от Виагра и е напълно безопасно за всяка възраст. С него ще имате силна и продължителна ерекция, и тестостеронът ще се повиши, което ще доведе до растеж на косата и загуба на тегло. Съветвам всички да опитат, прочетете сами:------ https://301.link/bioko

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи